• 9.383.897 stemmen

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Sciencefiction / Fantasy | 136 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Liam Neeson, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 30 september 1999

Plot Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

"Every generation has a legend. Every journey has a first step. Every saga has a beginning."

Wanneer de slechte Trade Federation van plan is om de vredige planeet Naboo te veroveren, moet de Jedi-strijder Qui-Gon Jinn samen met zijn leerling Obi-Wan Kenobi proberen dit te voorkomen. Zij krijgen hulp van de jonge Koningin Amidala, en de Gungan Jar Jar Binks. Tijdens hun avontuur komen ze terecht op de planeet Tatooine, waar ze de jonge Anakin Skywalker tegenkomen. Qui-Gon en Obi-Wan zien in hem een mogelijk Jedi, en willen 'm gaan trainen.

Qui-Gon Jinn

Jar Jar Binks

C-3PO (stemrol)

avatar van ehs21

ehs21

Hmm volgens hem is de film voor 9 en 10 jarigen, dat lijkt mij toch niet. Verder natuurlijk wel kut als je daar zo vaak op aangesproken wordt, maar er zullen toch ook zat mensen zijn die hem gewoon beoordelen zoals ie nu is.

SnakeDoc

Ik vind het maar grote onzin.

Ik vind het nog altijd een prima, prima film!

Doet niet onder voor de rest!

avatar van ace leader

ace leader

ehs21 schreef:

er zullen toch ook zat mensen zijn die hem gewoon beoordelen zoals ie nu is.

als ik zo lang werd beschuldigd en nageroepen werd, zou ik me ook zo gedragen. Ik vond de film niet eens zo slecht, maar misschien was het dus beter om jake LLoyd maar voor enkele minuten in de film te laten spelen, afgewisseld met een oudere anakin als tiener ofzo.

avatar van AGE-411

AGE-411

Hiermee bewees het nogmaals dat de serie voor kinderen is.

avatar van 606

Mijn allereerste star wars film en beviel me wel.

En wat hier gezegd wordt dat het een kinderfilm is Nonsens eerste klas.

En dat het dan ook de schuld zou zijn van Jake is nog grotere Nonsens.

De film is erg mooi gemaakt en er wordt goed geacteerd.

3,5 ster

avatar van Noodless

Noodless

606 schreef :

Mijn allereerste star wars film en beviel me wel.

Dan zullen de anderen delen je nog meer bevallen.

avatar van 606

Noodless schreef:

Dan zullen de anderen delen je nog meer bevallen.

I hope so

Heb die van 2002 en 2005 opgenomen van tv (haat reclames) vandaar.

SnakeDoc

Met een halve ster verhoogd.

Voor mij de eerste kennismaking met Star Wars, en was gelijk verliefd.

Delen daarna zijn ook geniaal maar kunnen voor mij net niet tippen aan dit deel.

Pod Race is geweldig, .... kleuren, schepen, aliens, .....

3,28 gemiddels?

Het is trouwens pod.

Ook goed

avatar van Merk

Merk

ik heb net de helft gemist van Star Wars V, toen bedacht ik me.

Ik ga ze gewoon allemaal achter elkaar kijken dus dat ga ik doen

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Het leek op een video game, niet meer niet minder.

Ontroerend irriterende Jar Jar Binks, en een infantiele "heropstart" van de serie. Prijs jullie gelukkig dat Revenge of the Sith memorabel is, en de eer van episode 1-3 red. Want dit hier trekt op niet veel.

avatar van aspro

aspro

Stuk voor stuk juweeltjes zo worden ze niet meer gemaakt en allemaal op locatie gefilmd.

tegenwoordig is het een en al computer werk.

kijk ze regelmatig kan er geen genoeg van krijgen,of ze nou wel of niet tot de grond afgebroken worden.

avatar van ehs21

ehs21

aspro schreef:

Lol, echt op locatie is het natuurlijk niet he, beetje ver naar Tatooine

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

gisteravond helemaal eens gezien ik vind het niet zo een goede film en vind de revenge of the sith veel beter soms kon ik het verhaal niet volgen

avatar van palaver

palaver

goeie film, maar een beetje saai,

het grote pluspunt: dark moul!

maar wel stom dat dark moul dood gaat op het einde.

avatar van legian

legian

palaver schreef:

goeie film, maar een beetje saai,

het grote pluspunt: dark moul!

maar wel stom dat dark moul dood gaat op het einde.

darth maul niet dark moul, hoe kom je daar aan.

't is eigenlijk wel weer eens een keer tijd dat ik ze weer eens ga zien is toch wel lang geleden.

avatar van palaver

palaver

legian schreef:

darth maul niet dark moul, hoe kom je daar aan.

oh, sorry, ik heb me misschreven

avatar van mnrk

mnrk

Dit 1e deel uit de Star Wars Saga is prima om naar te kijken.

De film heeft schitterende special effect en de Pod Race is geweldig om naar te kijken. Ook de aanwezigheid van Darth Maul is zeer goed

Het acteerwerk van de acteurs is ook dik in orde en natuurlijk de geweldige muziek van John Williams

avatar van namingway24

namingway24

Het toppunt is bereikt. Verwacht in 2012: the Phantom Menace in 3D, de eerste in de complete 3D saga

avatar van legian

legian

en als het dan nog mee zit gaat die nog deel 7,8 en 9 maken.

whoehoe

avatar van harm1985

harm1985

Onlangs stuitte ik op FanEdits van de prequel series van Star Wars: http://originaltrilogy.com/forum/topic.cfm/SW-ATTACK-OF-THE-FEDERATION-TWILIGHT-OF-THE-REPUBLIC-THE-BLACK-KNIGHT-RISES-V2-Color-Corrected-EP1-Now-Available/topic/10114/

In die FanEdits zijn wat dingen weggelaten, die niks met het plot van doen hadden of simpelweg te dom of irritant voor woorden waren om erin te laten. Er is flink geschrapt, een dik half uur in deze film, en ik moet zeggen dat de film er behoorlijk van opknapt. En tenzij je de film al heel erg vaak hebt gezien mis je wat er is weggelaten maar amper.

Zo is de rol van Jar Jar tot een minimum beperkt, alleen bij essentiële plot-elementen is hij intact gebleven. Andere aanpassingen zijn onder andere dat de robots niet meer praten tegen elkaar of auw zeggen. Zeer de moeite waard dan, al blijft het verhaal een beetje warrig. Nu nog de andere twee delen bekijken!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Eindelijk begonnen aan de Star Wars avontuur. De eerste film vond ik heel goed.

Leuke grappen, zeer leuke characters, goed geacteerd, mooi verhaal en leuke CGI effecten. Dit is meer dan ik had gehoopt.

Hoorde altijd mensen praten over star wars in een positieve manier, nu snap ik waarom. Ben benieuwd naar de rest van de films.

4.0

avatar van sofripa

sofripa

Beste lightsaber gevecht van de gehele reeks zit in deze film: Darth Maul versus Obi/Qui. En die muziek erbij. Top!

avatar van harm1985

harm1985

Nou, er zit anders een hoop overbodige bullshit in, waarover te hard is nagedacht, sowieso is het hele personage Jar Jar overbodig en irritant, het verhaal van dat Anakin 'the Chosen One' is ook en heel veel knipoogjes naar latere films, zoals Jabba the Hutt die zijn opwachting maakt tijden de podrace hoeven er voor mij niet in.

Geef mij maar the eerste 3 delen, in de bioscoopversie, zonder al die CGI zooi.

avatar van Pete_033

Pete_033

Star wars for kids.

Als je deze film bekijkt vraag je je af of het wel George Lucas zelf was die de deel 4,5 en 6 heeft bedacht want dit verhaal is echt om te janken zo slecht.

Deze The Phantom Menace heeft een zeer slap verhaal vol met fouten en onlogische acties van de personages. Het grootste manco van de film is dat er geen hoofdpersoon in zit waar je op den duur mee meeleeft zoals met Luke in de ‘eerste’ Star Wars delen.

De special effects in de film zijn wel erg goed.

Een goede review over de film is hier te vinden:

YouTube - Star Wars: The Phantom Menace Review (Part 1 of 7)

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Waarschijnlijk de minste Star Wars-film, maar dankzij PM kreeg ik interesse in Star Wars.

Als tiener was ik behoorlijk onder indruk van het verhaal, de mooie werelden, helden, bad-guys, lasergevechten en podrace.

avatar van JustMike

JustMike

hmmm, ik ga niet stemmen tot ik hem ooit weer zie, hij kwam vanavond, maar is al weer afgelopen.

Ik heb alle delen gezien, maar ik kan ze niet uit elkaar houden, jaren geleden gezien,

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Ik kan deze film in 1 woord omschrijven: NEP. Alles zag er volkomen nep uit. Nep-aliens, nep-robots, nep-acteurs. Het hele gedoe werd er volkomen ongeloofwaardig door en het verhaal boeide voor geen meter. Het deed nogal denken aan goedkope fantasy-films.

prophecysenaatkoningintaskmaster galaxyapprenticetaxesruimte-operastar wars prequel trilogy hopeful