• 9.374.673 stemmen

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Sciencefiction / Fantasy | 136 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Liam Neeson, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 30 september 1999

Plot Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

"Every generation has a legend. Every journey has a first step. Every saga has a beginning."

Wanneer de slechte Trade Federation van plan is om de vredige planeet Naboo te veroveren, moet de Jedi-strijder Qui-Gon Jinn samen met zijn leerling Obi-Wan Kenobi proberen dit te voorkomen. Zij krijgen hulp van de jonge Koningin Amidala, en de Gungan Jar Jar Binks. Tijdens hun avontuur komen ze terecht op de planeet Tatooine, waar ze de jonge Anakin Skywalker tegenkomen. Qui-Gon en Obi-Wan zien in hem een mogelijk Jedi, en willen 'm gaan trainen.

Qui-Gon Jinn

Jar Jar Binks

C-3PO (stemrol)

avatar van neo

neo

het is alweer iets van 2.5 jaar dat ik deze film vor het laatst heb gezien.ik neem em denk ik op en ga em een paar uur voor dat ik naar attack of the clones ga kijken.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Bij ons was hij ook op tv. En er stond comentaar bij: "de special effecten maken het veel te zwak verhaal niet goed"

Dat is zowat de dikste zever dat ik ooit las. Je kan hetzelfde zeggen als je LOTR bekritiseerd. Het draait uiteindelijk om de drie samen. En in Episode I kwam het erop neer dat eerder het verhaal dat door de 6 films loopt de bovenhand neemt. Om de simpele reden dat de personages allemaal moeten worden voorgesteld ... Als je de film bekijkt op het verhaal van de 3 films is hij geweldig. #spoiler# Senator Palpatine die langzaam meer macht krijgt terwijl hj eigenlijk ook Darth Sidious is. De ontdekking van Annakin, Obi-Wn Kenobi, de moeder van de Skywalkers, Queen Amidala. De film is eidenlijk geweldig, ik vraag me af welke loser er comentaar geeft iin de tv-boekjes...

Jos2

Opnieuw geprobeerd. Jezus, wat is dit slecht. Moest hem na 20 minuten uitzetten.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ach man, je overdrijft. Natuurlijk is dit geen fantastische film, maar leuk vermaak is het wèl!

Jos2

Heb niets vermakelijks gezien.

avatar van NERD

NERD

Owjee, vergeten!!!!!!!

Waarom is deze niet op DVD te huur?!?!?

avatar van Phooze

Phooze

Hehe, das nog niks. Als ik geen slaap heb dan doe ik gewoon star wars ep. I in de dvd speler. Voordat ze naboo hebben verlaten lig ik te pitten !

avatar van gotti

Niet een heel fantastische film. Hierin ontbreekt de charme van de oudere star wars's.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Daar ben ik het volkomen mee eens! De film zit vol met mooie special effects, de personages worden goed neergezet en Star Wars blijft gewoon Star Wars! Het enige waar ik me een beetje aan ergerde was het kinderlijke dat er soms van de film afstraalde. 3,5 sterren.

avatar van Phooze

Phooze

Waarempel, deze film ben ik na vanmiddag meer gaan waarderen ! Ben nl. net naar episode 2 geweest die erg goed was !

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

ik vind star wars gewoon heel cool en deze is dan mischien iets minder en iedereen loopt er op te zeuren maar ik vind deze gewoon ook heel cool.

avatar van Ramon K

Ramon K

Vijf Star Wars movies gemaakt waarvan slechts 1 slecht.....en dat is deze. Ik haat dat kereltje en die irretante Jar Jar. Jammer dus 1 rotte appel in de serie..2 sterren

Laat me raden netfox, jij bent zeker van de Star Wars fanclub ?!! Alle Star Wars films 5 sterren geven. Ik ben daar zeer op tegen!

Jos2

Zeker als het om deze troep gaat.

De enige film waarbij ik in de bioscoop in slaap ben gevallen.

avatar van jackie

jackie

Waarom dan 2 sterren, als je erbij in slaap valt ?

Omdat ik slechtere films ken.

Jos2

Nou en? Ik vind 2 sterren ook vrij scheutig.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Alle Star Wars films 5 sterren geven. Ik ben daar zeer op tegen!

Hoho Kapeuter dat is zijn goed recht , en niets tegen de fanclub .

ff serieus, je gaat toc niet iedereen kwalijk nemen om deze film goed te vinden (omdat jij geen smaak hebt ), ik ben ook niet akkoord met de rest van zijn stemmen. Maar dat is zijn keuze. Maar met deze van SW alvast wel.

Ik had het in het bijzonder over het feit dat 'ie alle Starwars films 5 sterren lijkt te geven. En ja, dat is zijn goed recht. Daarom zet ik er ook een smiley bij.

avatar van Jildou

Jildou

En toen kwam er een deuk in de serie...

Jammerjammerjammer, maar omdat ik al die vreselijke neersabelende kritieken al had gehoord voordat ik hem daadwerkelijk zag, vond ik de film zelf heeeeeeel erg meevallen..

Oke Jar Jar is een vreselijk personage, de kleine Anakin is ook niet alles en het is niet erg spectaculair, zoals de andere films omdat dit het begin was van al het andere, dus daar moesten ze eerst alles een beetje vertellen en uit elkaar zetten om het allemaal een beetje te verduidelijken en dat is aardig gelukt vind ik, dus ik geef de film nog steeds wel 4 sterren

avatar van jedymaster

digitaal gezien

avatar van EmDee

EmDee

1+1+0=0
Zeg Jedymaster, moet jij niet weer terug naar school.

avatar van pjotr

pjotr

Lucas is het kwijt! Waar is het used universe?

avatar van Wer-Al Zwowe

Wer-Al Zwowe

digitaal gezien

1+1+0=0

Fout! Digitaal gezien wordt het het binaire getal 00000110. Dat getal staat weer voor 6 in het tientallig stelsel.

avatar van EmDee

EmDee

ook fout! digitaal gezien is 1 + 1 + 0 = 010. Komt in ons talstelsel overeen met 2.

avatar van Nils

Nils

Whatever....

Deze film heeft bij mij geen onuitwisbare indruk gemaakt. Die Jar-Jar is zwaar irritant etc. etc.

Conclusie:

Whatever....

Conclusie:

Beoordeling: *

1 ster wat een onzin! stem dan gewoon niet

Haha, zeker een fan. Ik zou graag bij voorbaat alle Star Wars films een halve ster willen geven, maar ik houd me wel in hoor.

jedymaster schreef:

1 ster wat een onzin! stem dan gewoon niet

Eh... deze logica ontgaat mij.

Enne jedymaster, is dat het zelfde als jedi master?

prophecysenaatkoningintaskmaster galaxyapprenticetaxesruimte-operastar wars prequel trilogy hopeful