• 9.378.203 stemmen

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Sciencefiction / Fantasy | 136 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Liam Neeson, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 30 september 1999

Plot Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

"Every generation has a legend. Every journey has a first step. Every saga has a beginning."

Wanneer de slechte Trade Federation van plan is om de vredige planeet Naboo te veroveren, moet de Jedi-strijder Qui-Gon Jinn samen met zijn leerling Obi-Wan Kenobi proberen dit te voorkomen. Zij krijgen hulp van de jonge Koningin Amidala, en de Gungan Jar Jar Binks. Tijdens hun avontuur komen ze terecht op de planeet Tatooine, waar ze de jonge Anakin Skywalker tegenkomen. Qui-Gon en Obi-Wan zien in hem een mogelijk Jedi, en willen 'm gaan trainen.

Qui-Gon Jinn

Jar Jar Binks

C-3PO (stemrol)

avatar van tess

tess

Beetje heel erg jammer deze film. Een stel prequels maken.....yeah right...

pjotr

Dat stond bij het maken van deel 4,5 en 6 al vast hoor....

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Nee, het idee ontstond pas ná het succes van de oorsronkelijke Star Wars. Toen wilden ze er meteen een negendelige serie van maken, maar het kwam maar tot IV t/m VI. En nu dus deel I t/m III alsnog.

Nou vooruit dan,

dat stond bij het maken van deel 5 en 6 al vast hoor....:)

avatar van davidov

davidov

maareh, had lucas niet al eerder het hele verhaal in zn kop (9 delen dus), ze maakten er 1 deeltje van, toen dus ven plan om de hele rimram te maken, maar zoals je zei lukte dat niet.

Of heeft Lucas pas ook echt daadwerkelijk alle andere 8 pas NA het succes van IV gemaakt

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Heel raar. Ik kan helemaal geen ( Nederlandse ) internetwinkel vinden die deze film verkoopt.

avatar van Hobbes

Hobbes

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Pfoe. Het mag wat kosten zeg, niet normaal gewoon. Maar bedankt voor de link Hobbes.

avatar van Mindflight

Mindflight

lucas wilde de eerste drie toch later maken omdat het toen kwa SFX niet mogelijk was?

avatar van De GeuS

De GeuS

Onderhoudende, visueel mooie film; 3 sterren....

Het erge is natuurlijk dat de originele trilogie hierdoor besmeurd word.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Net gezien en waah jeugdsentiment(ook al ben ik pas 15 jaar )verhoogd naar 3.5 sterren!

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Darth Maul was wel stoer maar hij kan zeker niet tippen als Darth Vader natuurlijk :d De 'oude' 3 delen waren gewoon veel beter en leuker dan deel I en II. Hoop dat deel III wel een goede Star Wars film wordt.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Wat een heerlijk mislukte film.

1,0 ster

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Was alweer vergeten hoe irritant die Jar Jar was. Verder vind ik het toch wel een mooie film, niet zo goed als bijv. Empire Strikes Back, maar wel okay.

avatar van ophiel

ophiel

Ik heb maar 1 boodschap.. mr. Lucas.. ik weet voor dit soort films is cgi nodig maar laat het niet zo domineren al bij deze laatste twee installaties. Echte sets kunnen ook nog veel gebouwd worden hoor. Ik heb nog goede hoop voor de derde maar er kan nog veel mislopen.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Eergisteren viel me pas op hoe mislukt die special effecten zijn.

Wat me overigens extreem irriteert is dat die zwakzinnige Gundan later iets van senator of afgezand werd. (deel 2)

Niet te tippen aan de oude delen, daarom met 1 ster verlaagd.

avatar van tyleet11

tyleet11

Vandaag maar weer eens gekeken. Ik moet nodig de DVD kopen, want die irritante gele ondertiteling zit wel heel vaak in de weg.

Qua Star Wars gevoel doet voor mij The Phantom Menace niet onder voor deel 4, 5 en 6. Je mist direct wel het sarcasme van Han Solo en de impulsieve Luke. En Jar Jar Binks loopt wel heel vaak in de weg, maar de verschillende planeten, de gevechten in de ruimte, de eindconfrontatie en de reis van de ene lokatie naar de andere brengt het gevoel toch nog boven. Soms moet je verder kijken dan de laag CGI en de idiote achtergrondgrapjes die jammergenoeg nu ook in de oude reeks zijn binnengeslopen (Jabba veranderen in A New Hope was dan wel nodig geweest, maar die extra scene met die muziekband in Return of the Jedi, OMG). Maar ach, George wordt ook ouder en raakt zijn humor met de dag misschien kwijt. Nu maar hopen dat ROTS echt donker wordt en dat er niets meer te lachen valt... ...totdat Han in A New Hope komt aanwandelen.

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Het meest storende aan de film vond ik de hoge irritant-rotjoch-factor van de kleine Anakin. Dat is niet meteen het beste kindacteurtje dat ik ooit gezien heb. Verre van zelfs.

avatar van tyleet11

tyleet11

SaintOfKillers schreef:

Ja, daar hadden ze ook een iets minder zeurend kind van kunnen maken. Nu is het echt een Look-At-Me! kind.

Maar nu ik erover nadenk is Darth Vader nu ook niet bepaald een vrolijk en bescheiden type...

pjotr

Daar stoorde ik me juist aan: als Lukas wat beter zijn best had gedaan had hij Anakins duistere zijde al wat meer laten doorschemeren ipv van dat jochie alleen maar 'schattig' laten zijn. Bij Watto in de koffie plassen of zo ).
Dat had die twijfels bij de Jedi-council ook wat overtuigender gemaakt.

En die 'I-wonder-where-this-button's-for' scenes waren ook behoorlijk misselijkmakend.

avatar van mister blonde

mister blonde

erg oneens pjotr! ik twijfel over spoilers in andere delen in mijn bericht dus zie SW III (of was II beter geweest?)

avatar van Mrblackwell

Mrblackwell

De nieuwe Episodes vernietigen naar mijn mening de oude garde. Ze zijn lang niet zo goed als deel 4,5 en 6. It's a pity. Ik vond Episode 1 toch amusant om naar te kijken en met Dolby surround hoor je mij niet klagen. 3,5*

avatar van fabbyke

fabbyke

ik vond deze star wars film ook weer goed maar ik vond de oudere versies stukken beter

avatar van The One Ring

The One Ring

Als je er niet bij nadenkt dat het Star Wars is, is de film in een keer beter. Maar als Star Wars film is dit tot nu toe de minste naar mijn mening. Ik vond vooral de figuren die op de computer gemaakt waren niet overtuigend genoeg voor Star Wars. Ze hadden ze wel wat realistischer en wat minder Disney mogen maken. En Anakin is inderdaad niet zo'n leuk personage als je mag verwachten. Maar Jar Jar Binks is degene die pas echt verdwaald is in deze film. Het personage is wel leuk bedacht, maar past niet bij deze film. Gelukkig maakt de coole Darth Maul veel goed.

avatar van THORNADO

THORNADO

Absoluut niet de beste Star Wars film. Na Return of the Jedi lang moeten wachten op deze voorganger. Bij deze film slaat de irritatie factor erg toe. Anakin, dat zwaar irritante kind, Jar Jar Binks, nog 2 stappen erger. Maar ja, je bent star wars fan of niet. Ben blij dat die in Episode 2 die kleuter er uit is en Jar Jar minder in beeld is. Wel goed is uiteraard het grafische spectakel. Toch een 3,5 voor de totale film.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Ik vind Star Wars Episode 1 best wel te pruimen, ook al zit er zo'n irritante Jar Jar in, er zitten ook wel weer veel goede dingen in, zoals Obi-Wan QUi-Gon(Liam Neeson) En bij deze film had ik wel het gevoel van dat ik niet naar een standaard Hollywood film keek, wat ik bij episode II juist wel iets kreeg

avatar van IcU

IcU

Wel leuke film. Soms wat slap geacteerd, maar dat maken de special fx wel goed. Ik vind deze het minste deel van de serie.

avatar van geuz

geuz

• 2058 stemmen

Pod Racen en Darth Maul. Voor de rest is het echt een slechte film. JarJar maakt de hele film kapot. Na een serieuze battle tussen Obi en Maul krijg je tussendoor de stand van zaken van JarJar die grappig blauwe ballen loopt te jongleren naar Battledroids etc. Dit haalt zo de kracht weg. Anakin is ook echt een zeurkind. Kan wel een droid in elkaar zetten, Podracen maar zodra hij in een ruimteschip stapt vraagt hij zich af hoe het werkt. Qui Gonn is een Jedi die niet vernoemt wordt in Empire Strikes back. Obi -Wan zegt namelijk in Empire dat Luke naar Dagobah moet gaan om the ways of the force te leren van Yoda "the Jedi Master who instructed me" Heeft Yoda hem nou getraind of hoe zit het? Deze film was zeer gericht voor de merchandise. Jar Jar is echt het slechtste wat Ome Lucas heeft neergezet...bah.

avatar van Frantic01

Frantic01

ik ben een echte Star Wars fan maar ik vond deze film nog niet eens zo heel erg slecht hoor ik vond de rol van Darth maul erg goed gespeeld nartuurlijk is het geen episode 4, 5, & 6. maar het verhaal was best aardig en de special effects vond ik ook best wel goed alleen jammer dat ze hem niet hetzelfde gefilmd hebben zoals de oude deelen want dat was net echt dit lijkt meer op een vidoespelletje. maar toch is ie voor mij wel 5 stemmen waard.

prophecysenaatkoningintaskmaster galaxyapprenticetaxesruimte-operastar wars prequel trilogy hopeful