Genre: Horror / Drama
Geregisseerd door: Tom McLoughlin
Met onder meer: Tim Matheson, Brooke Adams en Robert Rusler
Bekijk via Prime Video
Plot Sometimes They Come Back
Jim Norman keert terug naar zijn geboortedorp om les te gaan geven. In zijn jeugd is zijn broer vermoord door tuig, dat bij dezelfde gebeurtenis omkwam. Nu, dertig jaar later, komen enkele van zijn studenten hem wel heel erg bekend voor. Hij vermoedt dat er iets verschrikkelijks aan de hand is.
Jim Norman
David North
Billy Sterns
Kate
Pitbull
Deze film doet zelfs geen moeite om geloofwaardig over te komen. Viel me tegen als King-fan, terwijl ik zelfs de minder gewaardeerde films wel goed vind. In deze film zat gewoon geen goed verhaal en het verliep heel voorspelbaar. Alhoewel het begin natuurlijk wel weer echt cool is 'if I knew then, what I know now', de ultieme cliché-openening, maar doet het altijd goed.
2 *
ALERT Nutteloze info:
De auto van het 'tuig', werd trouwens in een variant (2-zits) ook gebruikt in GTA3, de Diablo Stallion.
(verwijderd)
wel een mooie film, een combinatie van horror drama
V
Waarom worden de meeste Kingverfilmingen zo belabberd als dit prut. Het korte verhaal in Satanskinderen is wel erg goed en spannend. Dat hele boek is trouwens briljant. Mijn advies: lezen!
Diesel
wel een mooie film, een combinatie van horror drama
John Doe
ALERT Nutteloze info:
Wel grappig detail juist
, alleen geen vuur uit de uitlaten in GTA
John Doe
Grappig hoe sterk jullie mening hierover verschilt en toch zulke gelijkenis in top 10 :O
JoeHallenbeck
Weer een mislukte King-verfilming. Van de spanning uit het boek blijft weer weinig tot niets over. Onbegrijpelijk dat hier nog sequels van zijn gemaakt
Diesel
Esteban
Het enige wat ik van deze film nog weet is dat ik er énorm van genoten heb als 12-jarige. Sindsdien heb ik er nooit meer van gehoord, maar zijn er hier en daar zeer kleine details blijven hangen. Ik hoop hem zo snel mogelijk nog eens in m'n handen te kunnen krijgen, zo'n 10 jaar later. Nostalgia.
J.Bell
Ik vond hem wel om aan te zien. Maar niet echt super, ik lees liever de boeken dan. Rose Red, It en Carrie... doe mij die maar dan
**,5 van mij
kentukkie
deze dvd is dus echt niet op dvd te vinden .. terwijl de 2 vervolgen dat wel zijn ...jammer want ik wil deze erg graag op dvd hebben.
kan iemand eraan komen op dvd ?
Waku
Zeer verrassende griezelfilm maar met een vleugje drama.
Zoals vaker zijn de verhalen van Stephen King gevuld met meer ingredienten dan enkel de griezel.
Ook nu worden personages goed uitgediept.
Spannend en boeiend!
Leviathan
Er was echt niets engs of spannends aan als dit Horror moet zijn :s
En dat tuig waren ook maar een stelletje debielen
Ace Hanlon
Accoord, het is geen "super"-film, maar toch best het aanzien waard.
Ik heb me geen seconde verveeld of me zitten ergeren, zoals bij Desperation.
Teleurstellend.
Het origineel kortverhaal van King was leuk, hoewel het "jeugdtrauma blijft je volgen" verhaaltje niet meteen mijn favoriet is.
De verfilming vond ik erg slecht. Vreselijke 80s sfeer, belabberd geacteerd en voorzien van de meest hilarisch dwaze sentimentele muziek. Er zijn verwoede pogingen ondernomen om de film sfeer mee te geven maar jammer genoeg werkt het niet helemaal zoals verwacht.
Make-up ziet er ook erg slecht uit, blijft er niks anders over dan het origineel van King wat nog redelijk verkapt wordt ook.
Voorspelbare en clichématige prent die tot een van de slechtste King-verfilmingen behoort. Het acteerwerk alsmede het verhaal zijn bij vlagen slecht. Kreeg maar liefst twee vervolgen. Matig.
salland 1971
dit is gewoon een leuke film om naar te kijken.
niet echt een hoogvlieger maar wel de beste van de drie delen.
Vascago
Ik heb wel wat met King verfilmingen. Vind ze allemaal wel wat hebben en de meesten zelfs goed. Dit is zeker niet 1 van de beteren, maar het sfeertje en het verhaaltje vond ik zeker goed te pruimen. Ook met het acteerwerk had ik absoluut geen moeite. Alleen het einde vond ik echt verschrikkelijk slecht.
mnrk
Deze film kon mij niet echt verrassen...er zijn zeker te weten betere films gemaakt van de boeken van S.King.
De acteurs waren van een redelijk niveau maar de hele film werd niet echt spannend.
stephan73
Matige King verfilming, die een paar aardige effecten bevat, maar teveel lijkt op de meeste andere Stephen King verfilmingen.
Leuk om juvenile delinquents te gebruiken die uit de dood zijn herezen, maar het had allemaal veel beter kunnen zijn.
Niet echt slecht, maar wel behoorlijk middelmatig!
Kan me nog herinneren dat ik deze film vroeger ooit gehuurd heb. Toen vond ik de film al tegenvallen en nu bij het herzien van deze film op MGM (wat zendt die zender trouwens films uit in een vreselijk formaat, met enorme balken boven en onder. Slechts 40% van het scherm wordt effectief gebruikt) is de film er niet beter op geworden. Verhaal is best leuk gevonden en weet ook nog enigszins te boeien maar de uitvoering is gewoon matig. Dit komt met name door de belabberde acteurs.
killerfreak
Deze Stephen Kingfilm kan ook mij niet helemaal boeien. Het uitgangspunt van het verhaal is nog ok (hoewel er 1000 in een dozijn zo al zijn gemaakt), maar o.m. het acteertalent is irriterend, en ook het einde kon ik niet bepaald smaken.
Maar goed, een 2.5je krijgt ie nog wel van mij
SaNDuTjE
Na een aantal jaren deze weer bekeken en wat een tegenvaller. In mijn herinneringen was deze een stuk sterker en spannender. Vooral de slechte acteerprestaties maken deze film ondermaats. Het idee is goed maar het resultaat is niet al te best.
Dan moet je het beeldformaat van je TV anders instellen.
Dan moet je het beeldformaat van je TV anders instellen.
Dat heeft weinig nut want dan verlies je veel beeld aan de zijkanten.
Dan heb je misvormd beeld want anders kan het niet.
Als men deze film uitzendt in 16:9 en er zijn onder en boven grote zwarte balken dan kan nooit het beeld scherm vullend in worden gesteld zonder beeld verlies (links/rechts) of zonder vervorming.
Vreemd. Bij mij niet.

Christine
Thriller / Horror, 1983

Hearts in Atlantis
Drama / Mystery, 2001
verlies van geliefdemiddelbare schoolpestkoptreinautokindertijdgeesttunnelsuppressed memory