• 9.378.566 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Timothy Hutton en John Turturro

Releasedatum: 15 april 2004

• meJane Bekijk via meJane

Plot Secret Window

"The most important part of a story is the ending."

Een schrijver, Morton Rainey, heeft zich teruggetrokken in zijn buitenverblijf aan de oevers van Tashmore Lake, nadat zijn vrouw is vreemdgegaan. Op een dag arriveert er een man, John Shooter genaamd, die Morton ervan beschuldigt zijn verhaal te hebben gestolen. Morton tracht de man ervan te overtuigen dat dit echt niet het geval is, en probeert hem het originele verhaal te laten zien, dat twee jaar eerder geschreven is dan Shooter's verhaal. Op de één of andere manier lukt het hem echter niet het origineel te vinden en beginnen er vreemde dingen te gebeuren...

Mort Rainey

Tom Greenleaf

Fire Chief Wickersham

Detective Bradley

jipt

Johnny Depp was goed, de muziek zorgde voor sfeer.
De setting was goed, voor een thriller althans, wel een beetje doorsnee.
Alle middelen om dit tot een spannende thriller de maken.. denk je.

Helaas vond ik deze toch een beetje tegen vallen.
Ik vond hem erg voorspelbaar, maar dan ook heel voorspelbaar.
Het einde was heel erg flauw.
Ik heb meer van dit soort eindes gezien, fight club, psycho, the machinist, vond ik dit einde niet goed uitgewerkt.
Het einde viel gewoon heel erg te verwachten.
Het was af en toe ff spannend, maar niet heel erg.

Ik vind het wel een remake waard eigenlijk, maar dan beter uitgewerkt.

avatar van stefan dias

stefan dias

jipt schreef:

Ik vond hem erg voorspelbaar, maar dan ook heel voorspelbaar.

ZOOO voorspelbaar dat ik uiteindelijk nog verrast werd omdat er GEEN twist meer aankwam.
En wat was er nu eigenlijk zo bijzonder of meer nog: 'secret' aan dat 'window'? NIKS.
Ondermaats. Dat Depp zelfs zo'n drab nog wat meerwaarde kan geven toont maar weer eens wat voor een briljant acteur hij is.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

zeer goede film i love stephen king ik hoop dat hij al zijn boeken verfilmd want lezen is niet echt mijn ding

[quote]stefan dias schreef:

Hoe bedoel je? De twist was vanaf het begin toch al overduidelijk?

avatar van stefan dias

stefan dias

[quote]jipt schreef:

Het was inderdaad overduidelijk, maar van een man als King verwacht je toch nog net iets anders. En omdat het een thriller is denk je ook: oké, nu zetten ze ons op het verkeerde been om dan de aap uit de mouw te laten komen. Vermits die aap maar niet kwam, dacht ik 'huh?'

Dus toch nog (onaangenaam) verrast.

avatar van Donnienol

Donnienol

Top. Altijd leuk als je zo film voor het eerst ziet. Hij verveelde ook gewoon niet. Bleef heel de film wel nieuwsgierig.

avatar van Leno

Leno

Gedurende de gehele film heb je het idee dat er meer achter steekt, eenmaal de climax valt het toch een beetje tegen; niet echt goed uitgewerkt. Toch is deze sfeer wat de film zo vermakelijk maakt. Verder is de cast goed en de setting is effectief.

boomboompow

ik had een echte thriller verwacht, ben daarom teleurgesteld,

johnny depp en john turturro goed geacteerd.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Was toch ook wel een echte thriller. Wel aspect van een thriller vond je ontbreken?

moviemafketel schreef:

toen ik de 1e foto's zag had ik meer verwacht, zo bedoel ik het

avatar van rep_robert

Volgens mij is de film nergens onduidelijk geweest over het genre en bevat de film genoeg thriller elementen hoor. In welk opzicht vond je het thriller gedeelte teleurstellen dan?

boomboompow

spanning en de donkerheid van de film, volgens mij volgde jij deze film niet anders zou je wel weten hoe de eerste foto's er uit zagen

avatar van rep_robert

Nou, leg maar is uit zou ik zeggen, bijdehandje dat je bent

avatar van pumpking

pumpking

Johnny Depp acteert goed maar ik had het verwacht dat hij zich Shooter zou inbeelden, anders ook weinig spannend en erg cliché

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Prima thriller met een sterk acterende Johnny Depp en John Turturro.

Het verhaal is ietwat bizar, maar als je weet dat het van de hand van Stephen King is zal dat niemand verbazen.

Met een typisch mysterieus 'King' einde.

Ook deze heb ik, na aankoop van de DVD, opnieuw bekeken.

En ik blijf bij mijn eerdere commentaar.

avatar van Rizz

Rizz

Ik vond het einde van deze film een beetje tegenvallen, voor de rest was het natuurlijk een prettige film, gewoon lekker vermaak, goed acteerspel, goede muziek én Stephen King.

avatar van Joe-K

Joe-K

Prima filmpje. Hield m'n aandacht erbij de gehele film. Goed geacteerd, maar dat verwacht ik persoonlijk ook niet anders van Depp. Verhaal was goed, met goede plotwendingen. Niet een uitstekende thriller, maar voor mij wel bovengemiddeld. 3,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was een prima onvoorspelbare film. Dit soort termen blijven toch altijd wel leuk en je hebt in het begin en na een tijdje nog steeds nergens benul van. Johnny Depp laat ook weer zijn goede kant zien als normale burgerman en vanaf het begin, nadat we kennis hebben gemaakt met de onwaarschijnlijke John Shooter word de film regelmatig spannend en mysterieus. Tegen het einde word alles wel weer duidelijker: John Shooter bestaat natuurlijk niet en we komen er achter dat Depp schizofreen is en alles (die chantagemoorden van die zogenaamde Shooter meegeteld) allemaal zelf heeft gedaan. Zo'n conclusie blijft wel interesant. Moest ook een beetje aan Shutter Island denken.

Gewoon weer een geslaagde verrassende Stephen King verfilming en een flink straaltje mysterie. Niks mis mee.

rep_robert schreef:
Dat het niet spannend was en zo voorspelbaar. Neem nou die scène dat die neger in de auto voor z'n huis staat en met z'n hoofd tegen het raampje aan ligt, de kijker zou moeten denken dat hij dood is (een beetje intelligente kijker heeft allang door dat hij ff een dutje doet). Dus er wordt heel veel "spanning" opgebouwd als hij naar de auto toe loopt om er dan achter te komen dat die neger niet dood is. :S En zo zit deze film vol met van dit soort pietluttige dingetjes.

avatar van zonnemeisje

zonnemeisje

Bah, ik vond hier absoluut niets aan. Heb hem alleen afgekeken omdat het Johnny Depp was.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Ja, Secret Window was best een leuke film. Stephen King verhalen zijn sowieso behoorlijk interessant. De film kent een heel aardig begin en middenstuk. Helaas gaat de film op het einde de verkeerde kant op. Het was al erg snel duidelijk dat Depp zelf de moordenaar van de Secret Window was. Beetje jammer, maar de weg naar het einde toe was best goed. De film kenmerkt zich ook door het criepy sfeertje. Bovendien was het camerawerk prima. Ik kan me nog een shot herinneren van het meer met mist erover. Schitterend geschoten. Johhny Depp acteert ook best prettig, al vond ik de rest van de cast niet echt super. Het blijft voor mij toch moeilijk om John Turturro serieus te nemen. Ik vond hem dan ook niet echt drijging uitstralen. Eigenlijk vond ik de film best wel goed en leek hij lange tijd op drie en een halve ster uit te draaien, maar dankzij het best wel belachelijke einde gaat er wat wat vanaf.

Ruime 3*

Ik raad mensen de boek maar ens te lezen van deze film , het is een prachtig verhaal die nog beter is dan deze film.

Het boek en de film hebben wel hun eigenverhaal. Maar daar maakt deze film het niet minder op. Wat een prachtige acteerwerk geeft Johny Depp hier af. Geweldig hoe hij zich geeft als depresieve schrijver die niet in de gaten heeft , dat het verhaal dat hij schrijftt , eigenlijk zijn verhaal is. 5 Sterren

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

Denoudezeurman schreef:

Is het einde anders in het boek? Zo ja, wat is daar het einde? Thanks!

avatar van juhnzun

juhnzun

Zeer sterke film hoewel ik in de eerste instantie dacht dat het weer zo'n belaberde vertoning zou worden gezien de ongeloofwaardige verschijning van John Turturro met zijn zwaar irritante acent
maar de twist dat John Turturro gewoon een zelf verzonnen persoon was en dart de schrijver zelf dus ook de daders was zag ik niet aankomen
en maakte een sterke comeback voor me

ruime 6 op de 10 scoort deze film

'' I don't respond well to intimidation. Makes me feel *icky*. ''

Een gescheurde ochtendjas, warrig haar en een grote, zwarte uilenbril (Die krengen zijn nu trouwens weer hartstikke hip).. en nog is die man onweerstaanbaar. Ook in deze psychologische thriller schittert hij. Die man kan werkelijk allerlei soorten rollen aan en wordt nergens ongeloofwaardig. Hij weet grotendeels alleen deze film te dragen.

Veel charmepuntjes in deze film: perfecte timing, vreemde plotwendingen en de cast is om te zoenen. Een echte hoogvlieger is het niet, maar wel een zeer aangename kijkervaring. Het grimmige sfeertje is al snel aanwezig en dit komt de spanning zeker ten goede.

Om af te sluiten met een belangrijke quote uit de film...

'' You know, the only thing that matters is the ending. It's the most important part of the story, the ending. And this one... is very good. This one's perfect. ''

Threeohthree

Wel popcorn bij deze film gegeten toch?

Elineloves

Dropfruit duo's, ook goed?

Threeohthree

Geen idee. Wel weet ik dat het ongeluk brengt als je geen popcorn tijdens deze film eet. Dus ik zou voor de zekerheid maar even afkloppen jongedame. Alhoewel dropfruit klinkt wel erg lekker!

Stomme Schotten, ach het wordt ook wel eens tijd om weer eens een bezoekje te geven aan het koude kikkerlandje.

Elineloves

Ik zal hem vannacht op 64 x speed nogmaals kijken terwijl ik snel een bak popcorn naar binnen werk. Want stel je voor...

Threeohthree

Denk dat shooter daar wel om kan lachen, ik wel in elk geval, anders hoop ik dat je een beetje mooie tuin hebt.