• 9.378.471 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Timothy Hutton en John Turturro

Releasedatum: 15 april 2004

• meJane Bekijk via meJane

Plot Secret Window

"The most important part of a story is the ending."

Een schrijver, Morton Rainey, heeft zich teruggetrokken in zijn buitenverblijf aan de oevers van Tashmore Lake, nadat zijn vrouw is vreemdgegaan. Op een dag arriveert er een man, John Shooter genaamd, die Morton ervan beschuldigt zijn verhaal te hebben gestolen. Morton tracht de man ervan te overtuigen dat dit echt niet het geval is, en probeert hem het originele verhaal te laten zien, dat twee jaar eerder geschreven is dan Shooter's verhaal. Op de één of andere manier lukt het hem echter niet het origineel te vinden en beginnen er vreemde dingen te gebeuren...

Mort Rainey

Fire Chief Wickersham

Detective Bradley

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik vond het een redelijke film. Verhaal is verrassend, de film heeft een aparte sfeer. Toch vond ik de film geen enkele keer echt spannend worden. 3*

Geflame verwijderd.

avatar van Macmanus

Macmanus

Doorsnee.

Kijkt aardig weg, mooi aan de 90 minuten gehouden. Maar warm word ik er niet van. Net als Flightplan die ik onlangs heb gekeken is het weer een film die toewerkt naar een einde dat niet bijzonder is wel mooi dat het "negatief" eindigt Dat scoort een half punt extra en haalt het een klein beetje uit de middelmaat. Maar maakt lang niet genoeg goed om het echt noemenswaardig te noemen. Depp speelt overigens niet bijzonder hier, heb laatst Pirates 2 gezien en daar doet die net zo lollig als hier. Niet echt storend verder in dit soort films, maar ik hou mijn hard vast als die weer iets serieus gaat doen.

3 kleine sterretjes voor dit.

avatar van sunny

sunny

Ik heb deze film in de bios gezien en ik was er meteen onder de indruk van. Onder andere omdat Johnny Depp er in speelt. Dit is echt een thriller waar ik van houd. er is niet te veel geweld, maar het is toch spannend. omdat je niet weet wat er gaat komen.

Dit is echt een film om over na te denken en te praten.

Ik vind het een geweldige film. ik heb hem pas geleden op dvd gekocht. Dat zou ik niet gedaan hebben als Johnny depp er niet in zou spelen. Johnny is gewoon very good. Ik heb zelfs mijn dwerghamster vernoemd naar de halfblinde hond. ik vond het zo'n mooie naam.

De film krijgt 5,0 sterren van mij.

avatar van anne J

anne J

Vorige week, of de week ervoor, ik weet het niet meer, heb ik hem gezien.
Ik vond het wel een leuke film ...
Het feit dat hij een klein beetje voorspelbaar was stoorde ik me eigenlijk niet aan. Alsnog vond ik het einde leuk en verassend om te kijken. Ookal voel je zoiets aan. Raar.
Ik had allang geen thriller meer gezien, sommige dingen waren spannend, andere ab-so-luut niet.
Zoals, ik vond Shooter niet echt.. uh.. een creepy persoon ofzo. Ik stoorde me soms echt aan zijn manier van praten.
Aan de andere kant bij het stuk dat Depp het doek van zijn dode hond af trok, ik schrok me kapot
En toen hij dacht dat Shooter ofzo boven zat in zijn huis,, wel spannend. Heel zijn spiegel en douchescherm kapot, hehe.

De film wat goed genoeg voor mij,

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

hele goede film, depp speelt weer prachtig en ik had het eerlijk gezegd helemaal niet zien aankomen dat
Rainy schitzo zou zijn en alles zelf deed

shooter is inderdaad niet creepy maar wel echt heel erg annoying..
leuke film.. *3.5*

avatar van black_shadow

black_shadow

Johnny Depp opnieuw in een prachtfilm, is deze film ook niet gebaseerd op een verhaal van Stephen King?

In ieder geval ik vind de film goed op enkele minpunten na, maar daar let je niet echt op denk ik.

avatar van Facedown

Facedown

black_shadow schreef:

Jep

avatar van xenne

xenne

Vari Shmari schreef:

Het was inderdaad voorspelbaar, maar voor de rest vond ik echt vrijwel niets slechts aan de film ; goed geacteerd, mooie shots, mooie afwerking.

kan ik me volledig in vinden, heb me uitstekend vermaakt ook al wist ik na kwartiertje al hoe de vork in de steel zat ... 3½

avatar van Halcyon

Halcyon

Vermakelijk is het allemaal wel, maar de plottwist die je van mijlenver zag aankomen doet deze film toch een beetje de das om. Het leuke is dan weer dat door middel van een degelijke storytelling, je steeds verder in het verhaal gesleurd wordt en wil weten hoe de vork nu precies in de steel zit. Johnny Depp blijft ook altijd leuk om naar te kijken en dat maakt het al bij al nog een amusante thriller.

avatar van italian

italian

Secret Window is prima, niet hoogstaande thriller met een goede cast, nare sfeer en een boeiend plot met een sterk einde.

Johnny Depp overtuigd zeker als afstandelijke schrijver, een rol die niet veel sympathie van het publiek krijgt. Aan de ene kant eens een andere rol die zijn populair imago helemaal op zijn kop zet, aan de andere kant denk ik dat het einde meer impact zou hebben gehad als we de volle medelijden met de hoofdrolspelers gevoeld zouden hebben.
Depp schijnt het ook een beetje moeilijk te hebben om een totaal verschillend type dan Pirates neer te zetten. Zijn trage zware stem, al die aarzelingen deden mij vaak aan Jack Sparrow denken. Verder valt er op zijn acteerwerk niets op aan te merken.
Wie mij minder kon bekoren was John Turturro die met zijn fantastische uitstraling niet veel doet, alleen maar een monotone stem opzetten die dan ook weinig dreiging uitstraalt. Spijtig dan hij zo'n zwakke psycho neerzet want anders zou de film zeker 4 sterren verdient hebben.

Het huis, ouderwets ingericht, met houten vloeren en bakstenen schouw straalt een fantastische nare sfeer uit.
Is ook een goed beeld van het leven van Mort : opgesloten als een semi-kluizenaar, bijna geen enkele vorm van technologie en ook een tikkeltje ouderwets. Jaja, een goed decor dat huisje ! Verder zijn de beelden van het meer ook nogal naargeestig.
Kleuren en lichtgebruik maken het verschil tussen zijn leven en dat van bijvoorbeeld zijn vrouw nog groter : bruine, donkere en emotieloze kleuren met hier en daar een lampje vs felle of lichte kleuren met verblindende zonnestralen. Niet dat dat verschil zo groot en constant te zien was maar voor mij was kwam het toch zo over.

Ik zal maar duidelijk zeggen dat ik NIET vertrouwd ben met het werk van Stephen King en dus vond ik het verhaaltje redelijk origineel dat goed afgesloten wordt met een naar einde. Als je er dan verder na de film over nadenkt kom je toch tot de vastelling dat de boodschap die de film wil overbrengen dan weer totaal onorigineel is. "In ieder van ons schuilt er misschien een kwade kant." In dit geval brachten films als Psycho en The Shining deze boodschap veel malen beter over.gGelukkig is het ook een einde dat niet volgens de Hollywoodnormen aat. Stel je voor dat hij net door de sheriff gepakt zou worden toen hij zijn vrouw wilde vermoorden. Ik mag er niet aan denken...

avatar van dulcinea

dulcinea

Vorige week op tv gezien (voor de 2e maal want ik had em destijds in de bioscoop gezien) Toen vond ik hem een beetje tegenvallen omdat ik de plot zo snel doorhad en dat totaal niet verwachtte. Maar nu heb ik gewoon een goeie thriller gezien, niet één van de beste maar door het acteerwerk toch wel beter dan de middelmaat.

Vreemd genoeg zag ik af en toe ook Jack Sparrow, maar dat komt misschien omdat ik die onlangs ook gezien heb. In alle geval was het weer een prachtprestatie van Johnny, een sfeervolle thriller en het toch wel onverwacht brutale einde maken ook veel goed

avatar van verriet

verriet

nou, ik vond t een best goede film eigenlijk!

inderdaad was ie een beetje voorspelbaar, maar het was niet irritant. het acteren vond ik wel goed, maar dat kwam natuurlijk ook wel door Johnny Depp! 4 sterren

avatar van brucecampbell

brucecampbell

niet slecht, maar ik zag al heel vlug hoe het in elkaar zat

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

ik vond het een leuke/spannende film! alleen ik kon er later mijn aandacht niet meer zo bij houde ! verder vond ik het wel een leuke film!

ik geef een **3.5**

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Ik vond hem zeer spannend toch wel, wel wat "mysterieus" enzo, maar toch wel een vermaak. En... het beste... Hij is met Johnny! 4.5* Ik kan het niet laten, man, die man is zo, ja je weet wel wat ik bedoel!

avatar van susan**

susan**

ik vond hem heel goed, en helemaal niet voorspelbaar eigelijk want het einde was echt een verassing voor mij!

en hij was natuurlijk helemaal fantastisch omdat johnny depp erin speelde en elke film waar hij in speelt vind ik goed, dus een verdiende 4.5*

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Leuke vermakelijke film met een verassende einde.. Het begon wat minder maar werd steeds spannender..

Secret Window kijkt lekker weg...

avatar van Jimmy009

Jimmy009

Een beetje zoals 'The dark half' en 'The shining'. De film heeft wel een verassend einde en het acteerwerk van Johnny Depp is dan ook weer heel goed. 3.5*

avatar van annenas

annenas

4 *

Origineel!
Vooral het einde dat je Johnny meerdere malen in de spiegel ziet. Heel gaaf gedaan.

Het is alleen geen film die ik meerdere keren zal zien..1 keer vond ik wel genoeg.. hjeb hem toch 2 keer gezien maar de 2e keer vond ik hem gelijk een stuk minder..

de beelden die je ziet maken mij zo somber, alles is zo donker en grauw, dat vind ik wat minder.. maar goed, het hoort ook wel een beetje bij de film natuurlijk.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Aardige thriller, die idd orgineel en beklemmend overkomt.

Het einde vind ik ook verassend!

Het lijkt me begrijpelijk dat je het de 2de keer minder vind aangezien je weet wat het onthullende einde brengt, dat is ook bij fightclub en the sixth sense en meer van dat soort films vaak het geval.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een spannende film met een geweldige Depp.

Deze soort films zijn het mooiste wanneer je ze als eerste bekijkt.

Het plot, dat op het laatst bekend word, is uiterst verrassend.

Dat maakt deze film, in mijn ogen, een toppertje.

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond het niet zo'n goede film,
ik heb me wel vermaakt, soms ook spannend, maar tog vind ik de film niet zo goed. Johnny Depp acteerde erg goed.
Ik hou niet van film's waar het eindigd met; oh hij was het zelf, het was een illusie, of het was een droom. Als ik dat had geweten dan had ik hem helemaal niet gekeken, ik vind zulke film's nutteloos.
Verder heb ik me opzich wel vermaakt,voor een luie zondag is ie wel oké, maar zodra ik door het hoe het nou zat, dat hij het zelf was, en dat hij z'n ex iets aan ging doen enzo, vond ik het niets meer aan.

wel erg grappig was:
''i killed a mirror'' , ''and my shower door''

avatar van anne J

anne J

Vrijdag avond nog maar een keer gekeken. Ik vond hem de tweede keer leuker dan de eerste keer. Nu pikte ik tenminste al die signalen de hele film op die naar het einde leidde

De eerste keer ook, maar toen kon ik ze nog niet helemaal plaatsen.

Ik blijf bij 4,0*

avatar van Regendrup

Regendrup

Ik denk dat ik Johnny Depp nooit meer hetzelfde ga bekijken... Hij speelt zijn personage goed, maar dit genre ligt hem niet echt. Hij heeft mysterieuze blikken, kan goed paniekerig spelen etc, maar toch heeft hij iets te kort om overtuigend te zijn. Misschien is het gewoon omdat ik niet van dit genre film hou, maar ik vond het een film die ik zeker geen twee keer zal bekijken.

De plot is wel goed, onverwachte woordspeling vooral.

2 sterren, omdat Johnny zijn best deed en omdat het uiterst spannend is.

avatar van soom

soom

Ik vond het een beetje slap. Slap verhaal, slecht script. The Shining heeft ongeveer hetzelfde uitgangspunt, en die was veel spannender dan Secret Window. Natuurlijk is het fijn om te kijken naar Johnny Depp, zeker weten, maar dat is ook het enige wat je eigenlijk doet. Ik ken betere en spannendere films dan deze. Net geen voldoende.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

topper

depp op z'n best.

ik wou dat ik zo'n huis als mort in de film had, lijkt me echt cool.

een beetje de hele dag in je huis rondbanjere in je kamerjas.

en op de manier hoe hij die telefoon aankeek toen ie over ging

geweldig.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima thriller met een sterk acterende Johnny Depp en John Turturro.

Het verhaal is ietwat bizar, maar als je weet dat het van de hand van Stephen King is zal dat niemand verbazen.

Met een typisch mysterieus 'King' einde.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best goede film en was vrij spannend. Johnny Depp acteerde weer goed. Het einde was erg bizar.

3,5 sterren.

avatar van xekjiram

xekjiram

Macmanus schreef:

Doorsnee.

(...)Depp speelt overigens niet bijzonder hier, heb laatst Pirates 2 gezien en daar doet die net zo lollig als hier. Niet echt storend verder in dit soort films, maar ik hou mijn hard vast als die weer iets serieus gaat doen.

3 kleine sterretjes voor dit.

Heb je The Libertine wel eens gezien...?