Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: David Koepp
Met onder meer: Johnny Depp, Timothy Hutton en John Turturro
Releasedatum: 15 april 2004
Plot Secret Window
"The most important part of a story is the ending."
Een schrijver, Morton Rainey, heeft zich teruggetrokken in zijn buitenverblijf aan de oevers van Tashmore Lake, nadat zijn vrouw is vreemdgegaan. Op een dag arriveert er een man, John Shooter genaamd, die Morton ervan beschuldigt zijn verhaal te hebben gestolen. Morton tracht de man ervan te overtuigen dat dit echt niet het geval is, en probeert hem het originele verhaal te laten zien, dat twee jaar eerder geschreven is dan Shooter's verhaal. Op de één of andere manier lukt het hem echter niet het origineel te vinden en beginnen er vreemde dingen te gebeuren...
Mort Rainey
Tom Greenleaf
Fire Chief Wickersham
Detective Bradley
KaniffNL
Prima Boekverfilming al kloppen er kleine dingen niet zoals in het boek, de kat van Mort dood gaat terwijl die in de film geen kat heeft,maar een hond. Ook het einde is iets anders maar zeker leuke film. John Turturro speelt geweldige rol als de irritante alter ego van Mort.. 'You Stole my Story.' Ghehe
3,5**
Banelion
Ik zal eens origineel beginnen; "Het einde was wel (grotendeels) voorspelbaar"
Toch heb ik er ook mijn twijfels bij en ik hoor niemand iets zeggen over de manier waarop ik het einde opvatte: Was heel het verhaal nou een werk uit zijn boek? Die 'hints' over het maken van een goed einde stuurde mij richting zo'n einde. Vooral na die moorden is zijn huis weer netjes/anders en is (vooral) Mort zo anders (oftewel echt i.p.v. fictief zoals de hele tijd). De meesten zullen dit verklaren uit z'n alterego o.i.d.
Of dat de film zo bedoeld is, ofdat het mijn subjectieve interpretatie van het geheel is, voor mij is de film zo wel een stuk beter.
Rob82
Als je Identity/ A beautifull mind nog vers in het geheugen hebt is deze behoorlijk voorspelbaar, maar toch spannend en onderhoudend, wil toch wel het einde weten:). Depp doet het maar weer om even nieuwe personages geloofwaardig neer te zetten (zonder dat je denkt van jaaa maar da's captain Jack Sparrow/willy wonka o.i.d.). Altijd weer nieuwe typetjes, tilt in ieder geval de film naar 3,5*
skip
Voorspelbare film, niet onder de indruk van deze productie ondanks het goede acteerwerk. 2.5 *
orbit
- 12092 berichten
Zelfs het acteerwerk vond ik zeer mat.. daarnaast vind ik het zo'n typisch stephen king-achtig niemandalletje. Nergens boeiend, gewoon wat vulling voor tussen de betere films door.
Lady L
Ik vond het een ingewikkeld einde waar goed vertolkt , heb wel al betere thrillers gezien maar deze kan nog door de beugel vind ik persoonlijk
yeti_ke
Heb deze film pas op tv gezien (Prime) en wist er totaal niks over.
Was spannende film, had het echt niet verwacht van Mort en Shooter.
En het einde: tof (maar zoals ik al zei: wist op voorhand niets over film of het boek)
Ms. H.
Ik vond dit opzich best een goede film.
Af en toe wat humor.
En goede spanning erin.
Het einde was goed, met dat citaat uit het verhaal.
Maar..
Het idee van een persoon die denkt dat hij een vijand heeft en het uiteindelijk zelf blijkt te zijn heb ik net iets te vaak gezien.
Dus al met al geef ik 3.5 *
sangha
geen ijzersterke thriller, maar hij heeft mij zeer zeker kunnen boeien. het was niet erg orgineel, en bij deze film lag het einde behoorlijk voor de hand, maar het is zeker geen slechte film. betere thrillers zijn makkelijk te vinden maar toch verdient hij van mij 3.5 ster (grotendeels dankzij depp).
Charles Manson
voorspelbaar maar erg amusant.
sfeervol en onderhoudend.
ik zag de ontknoping zonder op te scheppen wel al na, zeg... 1 kwartier?
Linn
Vandaag nog eens voor de zoveelste keer herzien en toch verhoogd met een halfje. Depp speelt erg goed de rol van de verwarde Rainey en ook Turturro speelt erg goed dus een 4*
Interessant filmpje dit.
Het deed me een beetje denken aan The Ninth Gate, ook een Depp die het erg goed doet in een rustige onderkoelde rol. Zie hem zo toch het liefst, in plaats van de zogenaamd lollige typetjes.
Filmpje is verder wel redelijk voorspelbaar, maar de sfeer zit echt goed. Visueel aardig maar niet speciaal, Depp en Torturro dragen de film. Jammer dat de soundtrack vaak te opgeblazen is, want toch wat wegneemt van de beleving.
Verder ook duimen omhoog voor het leuke einde. Gaaf dat Depp niet opgepakt wordt, is ook weer eens wat anders.
Onderhoudend filmpje met een ietwat irritante soundtrack maar toch een lekker sfeertje.
Dikke 3.5*
Myrtale
Van deze film ben ik gewoon helemaal weg.
Samen met mijn moeder (een heuse Johnny Depp-fan) bekijk ik hem zo'n twee keer per week. Ik bekijk heel graag psychologische thrillers, daarom dat ik weinig beschouw als slecht aan deze film.
De soundtrack vinden velen, heb ik gelezen, wat irritant, maar ik vind hem juist heel goed passen bij de film. Johnny Depp speelt ijzersterk de rol van 'Morty' en zeker ook John Turturro, zijn accent zorgde bij mijn moeder en ik regelmatig voor kleine lachbuien.
Wat ik vooral heel goed vind aan Secret Window is dat je in het begin wel meeleeft met Mr. Rainey, oa door alle toestanden die Shooter hem aandoet, maar dan later blijkt dat Rainey er zelf achter zit...
Het enige negatieve is, zoals al veel keer gezegd hier, dat de film een tikkeltje voorspelbaar is, maar goed, dat neem ik er graag bij.
prometida
leuke film, en Johnny Depp was echt heel erg goed.
Ook lekker nochalant.
jack-sparrow
best een goede film.
alleen het einde ghaat nogal ingewikkeld vlug.
maar het is een pracht acteerwerk van johnny depp.
ik geef 4.0
car-men
Vond het boek toch beter. Maar wel vermakelijke film. En ook een lekkere acteur om te zien
De film is toch wel erg ingewikkeld, omdat het op het laatst de puzzelstukjes in elkaar vallen. Dit maakt het ook wel weer spannend.
3,5 *
FisherKing
Ondanks het frisse spel van Johnny Depp een compleet ongeloofwaardig ding.
1.5* en een complete verspilling van mijn tijd eigenlijk, Ware het niet dat Depp meedeed, anders was een 0.5 mijn oordeel.
likeahurricane
Matige film. Depp speelt te afstandelijk waardoor je juist niet met hem meeleeft en de mindfuck niet meer verrassend is.
dutchtuga
Waarom is de poster nou weer veranderd? Het verklapt de hele clou van de film!
Nubis
Ehm.. spoiler??
Dustyfan
Waarom is de poster nou weer veranderd? Het verklapt de hele clou van de film!
Is het origineel.
Edit: ok, vervangen...
LesterE
goeie thriller, creerd een goeie sfeer voor zon film en ook echt een heel onverwachte ontknoping, maar tog miste ik iets, 3 sterren
mister blonde
Wat een slechte film zeg. Zoveelste film over meervoudige persoonlijkheid. En dan ook nog eens een die erg voorspelbaar was. Ben niet zo geweldig in het raden van eindes, maar dit zag ik echt van ver aankomen. Depp doet zijn trucje weer eens als neuroot. It's getting old. Erger is dat Turturro niet eng is als creep, net als de hele film niet eng of zelfs maar spannend is. Dan hebben we het grootste probleem meteen te pakken. Komr bij dat de karakters slecht zijn uitgewerkt. Er was iets met Depp's vrouw die vreemdging (en dus direct alle sympathie verliest). En ook het karakter van Depp is slecht uitgewerkt en oninteressant. Die voorspelbare twist sloeg dus helemaal nergens op. Het kwam uit de lucht vallen (lekker makkelijk om zo een twist in je film te gooien) en toch was het voorspelbaar. En het laatste shot (het combineren van zijn boek met de realiteit), was helemaal een lachertje. 1.5 sterren. Voortaan op zaterdag toch maar weer voor 22.00 uur de kroeg.
FisherKing
Je bent nog mild. Mr Blonde.
Het valt me de laatste tijd in toenemende mate op dat onze smaak eigenlijk gelijk gaat lopen. Ik geloof dat we enkel nog een zeer begnini-trauma hebben.
wal
Mijns inziens valt de film toch wel in de 'echte' thriller categorie, maar wel een film met een zeer vreemde/kille sfeer (wat ook de bedoeling was van de makers neem ik aan, zodat je je enigzins kon verplaatsen in het hoofd van de hoofdrolspeler). De film boeide mij toch wel, al was de clou zeker niet verrassend. Filmlocatie is prachtig.
mister blonde
Ik geloof dat we enkel nog een zeer begnini-trauma hebben.
Ben ook geen fan, hoor. Vond alleen de films 'La Vita e Bella' en 'Down by Law' goed van hem. Niet perse door hem.
Dead01
- 1977 stemmen
Zeer aangename film vond ik toch persoonlijk.
Ik had er geen gedacht af wat er eigenlijk gaande was.
Depp bewijst weer dat hij een top acteur is en doet dat hier zeer goed.
3.5 sterren voor goede film
joepvdz
Ik vond de clou toch zeker wel verassend, ik had zo'n einde nooit verwacht. 4*

Netflix neemt afscheid van 'Secret Window' van legendarische schrijver Stephen King

Drie horrorfilms op Netflix gebaseerd op verhalen van Stephen King

Vijf mysterieuze horrorfilms die je tot het einde laten nadenken

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997