• 9.378.603 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Timothy Hutton en John Turturro

Releasedatum: 15 april 2004

• meJane Bekijk via meJane

Plot Secret Window

"The most important part of a story is the ending."

Een schrijver, Morton Rainey, heeft zich teruggetrokken in zijn buitenverblijf aan de oevers van Tashmore Lake, nadat zijn vrouw is vreemdgegaan. Op een dag arriveert er een man, John Shooter genaamd, die Morton ervan beschuldigt zijn verhaal te hebben gestolen. Morton tracht de man ervan te overtuigen dat dit echt niet het geval is, en probeert hem het originele verhaal te laten zien, dat twee jaar eerder geschreven is dan Shooter's verhaal. Op de één of andere manier lukt het hem echter niet het origineel te vinden en beginnen er vreemde dingen te gebeuren...

Mort Rainey

Fire Chief Wickersham

Detective Bradley

avatar van the terminator

the terminator

Goede triller heb m al een paar x gezien maar hij blijft goed!

avatar van Vanitas

Vanitas

Vind het een super goede film waarin de spanning redelijk word opgebouwd. Sommige dingen zoals de dode hond is wel voorspelbaar maar het einde juist verrassend niet.

Goed acteerwerk en ruimtes.

avatar van MaxB52

MaxB52

Djeckson schreef:

Ik ben het helemaal eens met deze reactie.

De film heeft natuurlijk overeenkomsten met Fightclub, wat de film een beetje minder maakt. Maar Stephen King had Secret Window 6 jaar voordat Fightclub uit kwam geschreven.

Fight Club is gebaseerd op de roman van Chuck Palahniuk, in 1996 uitgegeven. Persoonlijk vind ik Fight Club veel sterker, maar ik vrees dat King inderdaad toch eerder was.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

B_B schreef:

Het verhaal is best interessant en schrijver Mort een boeiend en charismatisch personage. Daarom vind ik het wel wat jammer dan de film na de helft redelijk voorspelbaar gaat worden, het einde is dan al redelijk snel te raden. Toch maakt dit einde nog indruk omdat deze perfect is uitgewerkt en toch nog wat anders is dan normaal.

Zoals ik al zei is Mort een interessant personage die geweldig wordt vertolkt door Johnny Depp. Toch grappig om te zien dat hij nog steeds wat trekjes overheeft van zijn Jack Sparrow personage uit de drie Pirates films. John Turturro faalt helaas wel als creep, hij komt niet verder dan een accent en een paar glazige blikken.

Met de sfeer zit het dik in orde. Dit komt onder andere door de setting, namelijk de hut waar hij in zijn eentje woont in het midden van het bos. De soundtrack vond ik nergens geweldig maar heb me er ook geen moment aan geërgerd. Leuk ook dat er soms wat humor doorheen zit, had ik niet verwacht bij deze film. Johhny Depp weet de geinige one-liners perfect te brengen.

4 ster.

Hier sluit ik mij helemaal op aan. Als je de film op dvd bekijkt dan valt gelijk de scherpte van het beeld op plus de mooie geschoten beelden en dan niet te vergeten het geluid (5.1) dat klonk super met een paar leuke effecten. Voor mij is de film ook 4* waard.

hollywood king

geen speciale film, wel leuk om te kijken.

had er meer van verwacht, maar het blijft toch nog een voldoende.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Prima thriller, met een sterk acterende Depp. Het verhaal is van King, dus dat zit wel goed. Visueel ook prima. In feite een oerdegelijke film, maar het kent net te weinig memorabele scenes om echt te blijven hangen. Top Notch 'wegkijkfilm', maar geen klassieker. 3.5*

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Aardig filmpje dat toch zwakker uitvalt dan het ietwat vergelijkbare The Ninth Gate. De nonchalante Morton Rainey wordt nochtans erg overtuigend gespeeld door Depp en ook Turturro is op dreef. Jammer genoeg is het verhaal niet om over naar huis te schrijven.

Toch slaagt Koepp (hoe zou je z'n naam uitspreken in het Engels?) erin een fijn sfeertje mee te geven aan Secret Window dankzij enkele vernuftige camerabewegingen en lang aangehouden shots. Zo jaagt ie de kijker bij momenten de stuipen op het lijf. Het laatste kwartier is jammer genoeg niet sterk genoeg en dus strand ik nog net op 3*.

avatar van Spetie

Aardige film, gebaseerd op een verhaal van Stephen King, wat een film vaak net iets interessanter kan maken. Kan, want de film staat of valt natuurlijk met de uitwerking en invulling die de regisseur ervan heeft gemaakt. Die uitwerking is hier zeker niet onaardig. De film heeft een goed begin en middenverhaal en wordt daarbij ondersteund door het zeer goede acteerwerk van zowel Johnny Depp als John Turturro, die in feite beiden de film dragen. Daarnaast is de sfeer van de film best aardig, mede ook dankzij de locatie in het bos. Jammer is wel dat de film op het laatst toch wel in elkaar zakt, mede door gebrek aan originaliteit en de voorspelbaarheid, hoewel het einde, {spoiler] Depp komt er mee weg, dan toch wel weer goed is. Leuk onderhoudend filmpje dus!

avatar van FlyLo

FlyLo

Het eerste deel van de film was meer dan behoorlijk en vooral spannend.

De ontknoping is om van te janken, zo slecht en flauw.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De film begint niet spannend, en wordt niet spannend, en de belachelijke plottwist op het einde is zó flauw dat ik haast van in mijn broek moest schijten. Al kan dat ook komen doordat ik precies hetzelfde einde al drie keer eerder had gezien, de week dat ik deze film zag.

avatar van Erick1985

Erick1985

Heb net Secret Window gekeken. Geweldige film. Lekker diepgaand, met oplopende spanning en een goede ontplooiing van het verhaal. Natuurlijk weer een King verhaal. Heb er van genoten, en ik laat ik vooraan in m'n dvd-kast staan. 4 sterren.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Na een tijdje weer uit de kast gehaald en heb mijn ultieme 5 sterren gegeven. Vind dit soort films dus bangelijk.

Zelf ga ik, wanneer ik afgestudeerd ben, zo wonen. Geeft mij een rust wat je niet kunt beschrijven.

Geweldige film tot en met, Johnny Depp is the man!

5/5

avatar van wyatt earp

wyatt earp

M.Goodkat schreef:

Lijkt mij ook heerlijk. Dat trok me heel erg aan in de film.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

De music score van Philip Glass vind ik ook mega bangelijk. Subliem gewoon.

avatar van Enemy Number 1

Enemy Number 1

goeie film geweldig geacteerd door Johnny depp maar ja verwacht niks anders van hem.

avatar van charmed one

charmed one

een hele goeie film maar met johnny depp kan er ook weinig mis gaan

avatar van Laoslander

Laoslander

Geen goeie vertolking van Johny Depp, Die rol past ook helemaal niet bij hem.

avatar van Movie Sweal

Movie Sweal

Het einde is dus echt briljant + Johnny Depp = 4 sterren. Maar over het einde kan je weer discussiëren, of je vind het belachelijk of je vind het een briljant einde vermoed ik, het is maar net of je het aan ziet komen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Fantastische thriller! Ik had eerst het boek gelezen van King, dat uiteraard briljant is. En de film was precies zoals mn fantasie tijdens het lezen, dat zegt wel iets over de verbeeldingskracht van King en gelukkig wijkt de film weinig af van het boek. johnny Depp is ook weer briljant in zijn vertolking, maar dat kun je wel aan hem overlaten. Dikke vier sterren van mij.

avatar van scorsese

Zandkuiken schreef:

Toch slaagt Koepp (hoe zou je z'n naam uitspreken in het Engels?) erin een fijn sfeertje mee te geven aan Secret Window dankzij enkele vernuftige camerabewegingen en lang aangehouden shots. 3*.

Volgens mij spreek je zn naam uit als Kep.

avatar van martinovitch

martinovitch

Zeer goede thriller! Met zeer hoge acteerprestaties. Het was een waardige film met daarin mooie effecten en een leuk sfeertje!

avatar van pardalis

pardalis

De meeste vinden deze film een topper, mij heeft het niet kunnen bekoren. Ik vond het nogal saai en ik had het verhaal helaas al door waardoor de ontknoping ook niets speciaals was. Depp speelt echter wel heel erg goed in deze film.

Jammer, had veel meer verwacht van deze film.

een 2

avatar van Nomak

Nomak

Erg sterke rol van Johnny Depp die hier een verwarde en gestresseerde schrijver neerzet. Hij woont op een nogal afgelegen maar prachtige plek. En dan wordt hij ineens lastig gevallen door een zekere John Shooter die hem ervan beschuldigt dat hij een verhaal van hem heeft gestolen. Ik ga maar niets zeggen over het verdere verloop van het plot want dat zou het alleen maar verpesten voor mensen die de film nog niet gezien hebben. Ik kan enkel zeggen dat het een prima film is met enkele verrassingen. Het is enkel jammer dat er op het einde wat clichés uit de kast worden gehaald.

Die John Shooter is trouwens ook een erg mooi en mysterieus personage. Prima geacteerd door John Turturro.

Ik keek de film vandaag voor de tweede keer en helaas moet ik zeggen dat ik het de eerste keer een betere film vond. Bij een herziening ga je natuurlijk wat meer op de details letten en dan kunnen van die kleine toevalligheden al storend werken. Desondanks is het toch zeker een aanrader voor een keer gezien te hebben.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Wat deze film qua originaliteit zo goed maakt is de sfeer die bestaat uit prachtige muziek, fenomenaal camerawerk en een aardige setting. Maar daar zit dan ook het enige verschil met de recente en vaak bekende standaard Hollywood thrillers, want het concept is op zich best wel vermakelijk maar de ontknoping geeft toch weer zo'n standaard gevoel, en inhoudelijk ook vrij voorspelbaar. Acteerwerk en sfeer was geslaagd, verhaal was te matig, maar dat bederft de pret niet.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

goed acteerwerk, mooie omgeving, maar te weinig spanning

avatar van dalma

dalma

de film is voor mij middelmatig, niet slecht, maar ook geen 4 sterren waard. hij is zeker het bekijken waard, maar je mag er niet te veel van verwachten. toch met plezier naar gekeken

avatar van stefan dias

stefan dias

Het zwaartepunt van deze film ligt vooral in het begin van de film. wat is Johnny Depp toch een fantastische acteur. Torturro mag helaas niet veel meer doen dan de engerd van dienst zijn. Verder is de ontknoping zwaar teleurstellend. "oh nee, het zal toch niet waar zijn?" Net te makkelijk eigenlijk en ook flauw is toch de redelijk misleidende titel.

avatar van Z*RO

Z*RO

De film begint inderdaad erg sterk en weet de spanning tot het middendeel goed vol te houden. Ook de acteerprestatie van Johnny Depp is erg sterk. Jammer genoeg vind ik het einde ook maar slapjes, waardoor de film voor mij blijft steken op 3,5*.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Z*RO schreef:

daar sluit ik me bij aan, het begin van de film is inderdaad zéér sterk, met een geweldige Depp.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Toen ik deze film pakte om eens te kijken verwachte ik toch een spannende wegkijker,toch een teleurstelling.

Vooral bij het gedeelte ''spannend'' ontbreekt het nogal.Ik denk dat het door John Turturro komt hij straalt geen enkele dreiging uit,en speelt nogal op de automatiese piloot vind ik persoonlijk dat nekt eigenlijk de film al een beetje. Het personage Mort vind ik ook matig, daarom krijgt Johnny Depp van mij de credits hij persoonlijk zorg voor een halve ster. ! Dit vind ik wel een leuk stuk

Ted: Maybe I should take a walk around the block.

Amy: Yes, that'd be good.

Mort: Aw heck, Ted, live a little - make it two. Rubbernecker.

Verder blijft de film erg matig en bovenal voorspelbaar. ( Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik heb 357 films gezien en bijna elke thriller heeft zo'n einde )

2 sterren wouw ik geven dankzij Jhonny die Mort zoveel kleur geeft een 2,5

Dit is zeker een aanrader voor de Jhonny Depp fans.

PS ik wist niet dat Edgar Davids meespeelde