• 9.379.636 stemmen

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Neel Sethi, Bill Murray en Ben Kingsley

Releasedatum: 14 april 2016

Plot The Jungle Book

"The legend will never be the same."

Mowgli is een mensenkind dat door een familie van wolven is opgevoed. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan terugkeert in de jungle, ontdekt Mowgli dat hij niet langer meer welkom is. Gedwongen om zijn vertrouwde plek te verlaten, begint Mowgli aan een fascinerende reis naar zelfontdekking en wordt hij bijgestaan door de panter Bagheera en Baloo de beer. Onderweg ontmoet Mowgli andere wezens uit de jungle die het ook op hem voorzien hebben.

Baloo (stemrol)

Ikki (stemrol)

Young Wolf #1 (stemrol)

avatar van soom

soom

Okee, dit was magistraal. Zoveel meer dan ik verwacht had. Ik had begrepen, dat het niet meteen voor kinderen was. Daarom zaten er ook tig kinderen in de zaal.. Het was een verpletterend staaltje. Ik ben totaal niet opgegroeid met Jungle Book, er kleeft geen nostalgie aan. De dingen uit de film zoals die naar voren kwamen, vond ik dan ook prima in orde. Vooral Scarlett deed haar fijn. Dat was een verwijzing van jewelste. Ha de ha. Dat jongetje joeg me de stuipen op het lijf. Hoe jong is hij? 10? Ik heb zelden een krachtiger kindsterretje gezien. Kirsten en Drew waren vooral schattig/aandoenlijk, en de rest schiet me niet zo te binnen. Maar dat jongetje acteerde naar mijn idee of hij van buiten de dampkring kwam. Ja, ik vond het buitenaards goed, echt waar. Die houding. Die mimiek. Ik heb moeite om dat te volgen, te zien wat iemand voor emoties uitbeeld. Maar dit pikte ik toch danig op. Dat jongetje benam me werkelijk de adem. Ik keek in opperste, totale verbijstering. Chapeau, Disney. Alweer. Al halen jullie nooit meer de magie van vroeger (ik koester tekenfilms als gemeengoed), jullie hebben me weer ingepakt, net als vorig jaar. Ik ben sprakeloos, ik weet niet wat ik moet zeggen, om met Belle af te sluiten.

avatar van Noodless

Noodless

Kan me iemand mij helpen bij mijn dilemma :

ga namiddag kijken en weet niet of ik de gewone versie of 3D versie moet kiezen.

Welke keuze ? Alvast bedankt.

avatar van John Milton

John Milton

Ik ben persoonlijk geen fan van 3D Noodless, maar nochtans zijn de geluiden over de toepassing en kwaliteit van de 3D voor The Jungle Book erg positief. Maar een zichtbare verbetering op een ervaring die je bij andere films niet echt kon waarderen, zal het ook nu nog steeds niet opeens helemaal te gek maken, als je er niet van houdt.

Als je neutraal tot positief staat tov 3D zou ik het doen, maar als je er niet specifiek wat mee hebt, zou ik lekker voor de reguliere versie gaan.

Noodless schreef:

Kan me iemand mij helpen bij mijn dilemma :

Welke keuze ? Alvast bedankt.

Ik ga vanavond voor de 2D-versie, heeft bij mij altijd de voorkeur boven 3D omdat het minder afleidt. Maar da's persoonlijk natuurlijk.

avatar van sateck

sateck

Wauw! Wat ben ik positief verrast zeg, van deze topfilm. Geweldige humor, mooie drama en vooral prachtig gemaakt. Het is alweer een tijd terug dat ik voor het laatst zó erg heb genoten van een film.

Geen 5 sterren omdat ik het apen gedeelte wat minder vond en de honing-scenes met Baloo te kort waren. Dat vond ik namelijk top vermaak!

Zwolle84

Schitterend! Voelde me echt weer even een jongetje van 8 zojuist, met al die nostalgische Disneygevoelens die kwamen bovendrijven. Ik had het niet verwacht, maar The Jungle Book bevat echt die klassieke Disneymagie.

Best heel knap, want op het eerste gezicht is het een halve natuurdocu, met al die cgi-dieren (neem ik tenminste aan) die niet van echte te onderscheiden zijn. Maar ze geven elk personage zoveel persoonlijkheid mee dat je bijna twee uur lang intens met iedereen meeleeft. Ik merkte het om me heen ook, constant hoorde je 'oeh', 'nee!', 'aaaah' en mensen hardop lachen. Erg mooi, en vooral erg Disney.

Dat jochie deed het overigens ook meer dan prima. Tenminste, als ik me niet groen en geel erger aan een kindacteur zit er volgens mij iets helemaal goed.

Ik stond vooraf wat sceptisch tegenover deze aanpak van Disney, want van klassiekers kun je beter afblijven. Maar als ze het met zoveel liefde en eerbied voor het bronmateriaal doen, kan ik niet wachten op de volgende titel die deze behandeling krijgt.

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

Alé hup, deze gaan we morgen met de mammie gaan kijken net zoals star wars, laat maar komen die nostalgie

SillyBilly23 schreef:

Veel plezier! En goede avatar Penny Dreadful?

avatar van GGG

GGG

Prachtige film. Enorm genoten en Neel speelt de sterren van de hemel.

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

Zwolle84 schreef:

Veel plezier! En goede avatar Penny Dreadful?

Dankje! Klopt, trouwens heel benieuwd naar het 3de seizoen dat vanavond van start gaat

Ontopic, goeie remake en heel mooi om naar te kijken! Het is bijna niet te geloven dat Neel Sethi de enige acteur is in deze film. Hij doet dat echt goed. De stemmen vond ik goed gekozen en pasten bij de persoonlijkheden van de dieren: de wijsheid van Bagheera, de verleidelijke Kaa, de nonchalance van Baloe… Vond het trouwens helemaal niet kinderachtig, ook al ademt de film wel Disney. Het verhaal schiet aardig op en er is veel actie tussendoor waardoor het nooit langdradig wordt. Enig minpuntje vond ik dat het beeld soms minder scherp was en sommige scènes zoals de achtervolging in het begin daardoor moeilijker te volgen waren. Voor de rest niets op aan te merken!

avatar van John Milton

John Milton

Gisteren in 3D gezien in de Filmhallen Amsterdam. The Jungle Book is wederom een absolute mijlpaal in het gebruik van CGI, dat bleek al snel. De dieren zijn praktisch niet van echt te onderscheiden. De manier waarop vacht en haren los van elkaar bewegen, om het lijf heen en weer schuiven en interactie hebben met de omgeving is ongeëvenaard. De lichamen en ogen van deze dieren leven. Ook als verhaal weet de film de boel spannend te houden, en zelf als volwassene met een lichte PG13 allergie moet ik zeggen dat The Jungle Book ondanks de aanwezigheid van voor mij niet noodzakelijke liedjes en behoorlijk aanwezige moraal, niet écht voelt als een (te zoete) kinderfilm. Daarvoor is de dreiging en het op de loer liggend gevaar te groot, en is de film eigenlijk te spannend.

De laatste keer dat ik de gelijknamige animatiefilm van Disney zag is meer dan 25 jaar geleden, dus een echte vergelijking maken kan ik niet: het is een van de weinige films uit de Disneystal waarvan ik nooit de behoefte heb gehad hem terug te zien. Ik weet dat dat bij sommigen anders is, maar hij heeft bij mij nooit een snaar geraakt. Bizar genoeg zaten hier zeker een paar mooie momenten in, die ondanks hun opzichtigheid toch ontroerden. John Debneys score helpt hier en daar ook graag een handje op het emotiefront.

Voice acting is iets wat ik heel belangrijk vind bij films als deze, en dat is in principe goed verzorgd. Echter is al eerder aangegeven dat het zonder uitzondering grote namen zijn, die je wanneer je ze herkent, toch een beetje uit de fantasie halen. je kunt dan een bijvoorbeeld de gedachte krijgen dat je niet langer kijkt naar Mowgli en Baloe, maar Mowgli en Baloe met de STEM VAN BILL MURRAY! Helemaal eerlijk is dat niet, want zoveel films (ook animatie) slagen met bekende acteurs, maar het viel hier wel extra op. Idris Elba , Scarlett Johansson en Christopher Walken hebben ook niet meest onherkenbare stemmen. Los daarvan deden ze het prima, al zou je niet gek zijn om je te verwonderen over de klank van Walkens stem uit dat gigantische Orang-oetan lichaam. Neel Sethi ten slotte draagt het hart van de film heel behoorlijk. Niet mis voor zo'n jonge acteur.

Prima vermaak dus, maar buiten de technische innovatie om, niet echt memorabel voor volwassenen die teveel films hebben gezien. Dat ambieert de film wellicht ook niet, en hij slaagt wonderwel in zijn ambities over wat hij wél wil zijn. Regisseur Favreau heeft zich op dat front echt uitstekend van zijn taak gekweten. Een familiefilm maken die bij mij een 3,5* scoort is best een prestatie.

avatar van Phantasm

Phantasm

Meer van verwacht dan ik had gedacht, gewoon een prima film, het jongetje speelt het geweldig, wel gezien in 3-D, maakt het altijd een stuk leuker.

Phantasm schreef:

Meer van verwacht dan ik had gedacht

Doordenkertje?

avatar van bjerik76

bjerik76

Ted Kerkjes schreef:

Is dit een minpunt omdat je de pratende dieren er niet goed uit vond zien of puur om het feit dat ze konden praten?

alles zag er zeer mooi uit, ik ergerde me een beetje ( zoals vele anderen) aan de stemmen van alle dieren., maar desondanks de moeite waard hem te gaan zien hoor !

avatar van Roxpandabeer

Roxpandabeer

Afgelopen weekend bekeken in de bioscoop in 3D samen met mijn vriend.

Ik had er eerlijk gezegd totaal niks van verwacht, en vind vaak de gecoverde Dinsey films niet heel veel aan maar ik had gratis tickets gewonnen dus waarom ook niet.

In het begin was het even inkomen, had verwacht dat het erg kinderachtig zal zijn, dat viel gelukkig erg mee en na deze film afgekeken te hebben geef ik de film een nette voldoende.

Niet hélémáál mijn film, maar voor een coverde Disney is dit zeker het kijken waard

Een klein minpuntje vind ik wel dat de Nederlandse ondertiteling bij het liedje '' als je van beren leren kan'' is aangepast, en dat Kaa opeens een vrouwelijke stem had.

Ps. ik raad je aan om deze film in 3D te bekijken, de eerste 3D film waarbij ik zoiets had van JA! eindelijk! het heeft effect.

avatar van Phantasm

Phantasm

Zwolle84 schreef:

Doordenkertje?

Misschien?

avatar van Flat Eric

Flat Eric

The Original heb ik natuurlijk als kleine Flat gezien maar het verhaal was toch behoorlijk weggezakt. Gelukkig maar want daardoor zat ik vanaf het begin direct in het verhaal.

Ik had geen enkel moment het idee dat ik niet naar echte dieren aan het kijken was. Knap gedaan.

Gelukkig is het geen kinderachtige kinderfilm geworden maar juist heel spannend en volwassen. De leuke kleine grapjes en een kort liedje tussendoor gavan de film dan weer een beetje nostalgie.

Thumbs up voor Mogli en de stem van Shere Khan/Alba. Balloo/Murray vond ik qua stem dan weer wat minder passend gecast, had wat sulliger gemogen.

avatar van Noodless

Noodless

Toch gekozen voor 3D en moet zeggen dat ik het niet echt een meerwaarde vind. Het nadeel lijkt toch dat sommige beelden er wat wazig, troebel uitzagen. De helderheid is niet altijd gegarandeerd. De film zelf is gewoon prachtig. Nu Jungle Book is altijd één van mijn favoriete Disney films geweest en had op voorhand toch wel enige argwaan bij deze productie. Die is wel helemaal te niet gedaan door de prachtige trailer die heel veel goesting heeft opgewekt om deze film in de bioscoop te gaan kijken. En terecht. Het verhaal is hier en daar wat aangepast, maar volgt toch wel de grote lijnen. Ook de muziek is gelukkig aanwezig, in mindere mate wel....maar op een goede manier toegevoegd. In de klassieker van Disney wordt dit heel luchtig opgenomen en is de muziek daar een sterk pluspunt. Hier is de aanpak toch wat anders, want deze Jungle Book brengt meer spanning en spektakel. De beelden zijn grandioos. Een genot om naar te kijken. De dieren zien er formidabel uit. Net echt. Ook een pluim voor de jonge speler Neel Sethi die zich alleen moet redden in dit groot spektakel. Want je kunt er niet omheen : dit is een ware lust voor het oog. Hier en daar kleine opmerkingen zoals de overdreven grootte van de aap, de korte aanwezigheid van Kaa.... en dan moet ik al goed nadenken. Conclusie : misschien is dit al de film van het jaar ! 9/10

avatar van LPMM

LPMM

Allereerst wil ik zeggen dat deze film er visueel subliem uitzag. Ik moest gelijk weer denken aan het moment dat ik Avatar voor het eerst in de bioscoop zag, zo goed ziet het er uit. Vooral the tijger Shere-Kahn schiet er uit. Dit is de weg die Disney in moet slaan om haar tekenfilms van welleer terug te brengen op het witte doek!

Over het acteerwerk ben ik ook zeer te spreken, ik vond vooral Christopher Walken en Bill Murray erg goed. Het jongetje deed het ook prima.

Het verhaal zelf heeft mij echter wat teleurgesteld. The Jungle Book is wat mij betreft te trouw gebleven aan het oorspronkelijke verhaal en blijft daardoor té eenvoudig en kinderlijk. Ik kan de afweging, kijkend naar opbrengst, begrijpen. Toch verwacht je meer van een life action versie met notabene een 12+ rating. Door de korte speelduur worden veel personages maar kort toegelicht en is er weinig tijd voor verdieping.
Het is jammer dat Bagheera's redenen om Mowgli te redden van Shere Kahn (toen hij hem vond als baby) niet worden toegelicht. Hetzelfde geld voor het feit dat Mowgli's vader een kind van nog geen jaar meeneemt de jungle in om te jagen.

Al met al is het een goede film. Visueel is het prachtig, maar verhaaltechnisch hadden ze hier toch meer uit kunnen, misschien wel moeten, halen. 3,5* voor mij.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

De film is prachtig gemaakt, zo goed zelfs dat je bijna gelooft dat de dieren echt zijn. De dieren krijgen mede door de prima stem-acteerprestaties van Elba, Murray en Kingsley (ik heb de Engelse 2D-versie gezien) een geheel eigen karakter. Een leuk verhaal waarin lekker veel vaart zit zorgt ervoor dat deze productie van mij een bovengemiddelde waardering krijgt.

Meestal komt mijn waardering voor een film op de 3 - 3,5 uit. Voordat ik anderhalf tot twee uur tijd besteed, wil ik graag een beetje weten hoe de publieksbeoordeling op MM is. Vandaar dat ik me meestal waag in films met een beoordeling van minimaal 3 sterren.

Een heel verhaal om te melden dat ik niet zo snel 4 of meer sterren uitdeel.

Jon Favreau heeft ze met deze sfeervolle (familie)film alle vier dik verdiend. Een tweede live action van Jungle Book zal vast niet uitblijven.

hutsekluts schreef:

Een tweede live action van Jungle Book zal vast niet uitblijven.

Klopt.

avatar van Ghola

Ghola

Nadat ik mezelf de afgelopen dagen wel erg enthousiast reclame hoorde maken voor deze film heb ik er een halve ster bovenop gedaan. The Jungle Book is misschien geen 'belangrijke film' maar wel een heerlijk avontuur, met een oerwoud dat prachtig tot leven komt en een jonge acteur die naar mijn mening een fantastische Mowgli speelt. Disney vindt een mooie balans tussen een ode aan het verleden en een spannende, moderne hervertelling. 4*

avatar van Pepino

Pepino

avatar van Ari..

Ari..

Prachtige film, adembenemende beelden en fantastisch gespeeld. Een aanrader! De uitdrukkingen in de gezichten van de dieren zijn ook fascinerend!

avatar van Bastardized

Bastardized

Mooi gemaakte live action, waarbij Neel Sethi als Mowgli de perfecte Mowgli neerzet.

De dieren zien er ook schitterend uit, met name Shere Khan de tijger. En wat te denken van het baby olifantje! Prachtig.

Het verhaal is logischer wijs wat aangepast en volgt niet precies de originele Disney klassieker, maar dat werkt goed. Voice casting vond ik ook prima op Bagheera na. Er zal wel een tweede deel gaan verschijnen, aangezien Mowgli niet bij de mensen terecht komt in deze film. Het einde van de Disney klassieker vond ik wat dat betreft beter. Gaf me toch een beetje dat gevoel terug wat ik had toen ik als klein mannetje de echte Jungle Book zag en daarom zeker geslaagd. Voor zowel jong als oud prima vermaak in de bioscoop.

avatar van Macady

Macady

Heerlijke film, verrassend goed. Blijft goed bij het orginele verhaal en zuigt je er direct in. Geen moment verveeld en genoten van het visuele spectakel. Aanrader.

avatar van MartMovie

MartMovie

Wat een verpletterend goede film dit. Met open mond zitten kijken van begin tot einde. Door een overdoses aan CGI de laatste jaren ben ik niet zo'n fan meer maar dit is echt CGI 2.0. Je weet dat buiten Mowgli om alles niet echt is maar dat ervaar je echt niet. Spannend, mooi, nostalgie, vernieuwend en vooral entertainment van de eerste tot de laatste scene. Voor mij 4,5 ster

avatar van Vinokourov

Vinokourov

In het begin is het wel even wennen dat levensechte dieren als mensen praten. Maar ja in tekenfilms gebeurt dat ook altijd, dus daar is wel overheen te zetten. En dan kom je dus terecht in het welbekende Jungle Book-verhaal. Het is allemaal behoorlijk heroïsch geproduceerd met knappe actiescenes, die zeker niet kinderachtig waren. Het CGI-team heeft vast overuren gedraaid, want dat zag er piekfijn in orde uit. Ohja, King Louie had tijdens zijn intro opvallend veel weg van Marlon Brando uit Apocalypse Now, toch wel een van de tofste scenes !

avatar van Iv1309

Iv1309

Alles wat ik denk bij deze film is al benoemd. Een kindacteur die beter zijn rol neerzet dan welk kind ooit in mijn beleving. En dat terwijl het best moeilijk is, omdat hij de omgeving moet inbeelden op een blauwe set en hij letterlijk de enige acteur op de set is (uiteraard wel in bepaalde scenes met mensen die schilden ophouden in de vorm van dieren). Dit is al moeilijk voor een volwassene. Maar zoooo overtuigend wist hij dit neer te zetten. De enige reden dat ik het een halve ster minder geef dan volledig perfect is omdat ik één scene mis, waar ik op het laatst in de bios vandaag toch erg naar uitkeek... in de tekenfilm van 1967 is de eindscene dat Mowgli totaaaaal in eerste oogopslag verliefd Shanti achterna loopt het dorp in. Bageera had zoveel moeite gedaan om hem het dorp in te krijgen met zoveel protest ondanks het gevaar van de tijger gedurende de hele film en uiteindelijk vertrekt ie maar al te graag het dorp in nadat het gevaar al geweken is (Baloo's jaloerse protest fijn negerend, over de oren verliefd). Maar deze versie is bijna als: "En Mowgli leefde nog lang en gelukkig in de jungle." Sommige mensen zeggen dat het niet past met het feit dat deze versie wat "duisterder" was. Maar het einde is in dit geval ook heel vrolijk en licht maar zonder Shanti. Dus die reden is lariekoek. Ik vind het einde door het gebrek aan Shanti en dat Mowgli de jungle achter zich laat nu hij er eindelijk veilig kan wonen een tegenvaller. Voor mij hoorde dat er gewoon bij. En ik hoopte zelfs op een leuk lief meisje dat 'My Own Home' zou zingen, in de laatste scene wachtte ik erop, op het puntje van mijn stoel en... sjips, aftiteling. En van mij had Kaa's staart ook wel in de knoop mogen raken hoor. Lol. Maarja...

avatar van Popcorntales

Popcorntales

Dergelijke films maken is nooit zonder risico. Je mag de nostalgici niet tegen de borst stoten, anderzijds moet je wel iets bijdragen aan deze iconische Disney-klassieker (bovendien de laatste waar Walt Disney himself persoonlijk aan meewerkte). Aan het begin moest ik wel even wennen aan de pratende dieren, maar na een 10-tal minuten voelt het allemaal wel erg natuurlijk aan. Bovendien moet gezegd worden dat alles er adembenemend uitziet, zeker als je weet dat Mowgli (een zeer degelijke Neel Sethi) zowat het enige is dat niet uit een computer is gerold. Mooie balans dus tussen vernieuwing en het behouden van de juiste elementen (de liedjes!). Spannend wanneer het moet, luchtig wanneer het kan. En toch mis ik iets bij deze film, al kan ik niet meteen zeggen wàt. Volledige recensie te lezen via mijn blog: Recensie: The Jungle Book – Popcorn Tales - popcorntales.com