• 9.160.961 stemmen

Baby Face (1933)

Drama | 71 minuten / 75 minuten (ongecensureerde versie)

Speelduur: 71 minuten / 75 minuten (ongecensureerde versie)

Geregisseerd door: Alfred E. Green

Met onder meer: Barbara Stanwyck, George Brent en Donald Cook

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Baby Face

"She climbed the ladder of success - wrong by wrong!"

Lily Powers (Baby Face) is een keiharde vrouw die de mannen gebruikt om carrière te kunnen maken. Als ze op een dag bij toeval verliefd wordt en de man in kwestie niets van haar moet weten, is Lilly vast van plan om deze man te strikken.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De un-cut 1933 versie is sedert 5 dec. 2006 op DVD verkrijgbaar!

Zie ook jaren-30 thread: http://www.moviemeter.nl/forum/10/5021/0#17

- IMDB 7.0*

- De Spaanstalige filmposter (770x1.195 pixels).

avatar van stinissen

Barbara Stanwyck als echte ( blonde!) feeks zet weer eens een prima rol neer ook met een piepjonge John Wayne.

avatar van Biosguru

Biosguru

Leuk hoor die precode drama's

avatar van BBarbie

BBarbie

Barbara Stanwyck haalt een heel scala aan doortrapte verleidingstrucs voor de dag om zich van een illegale bar in een souterrain stap voor stap naar de top van de sociale ladder te “slapen”. Een nog zeer jonge en netjes in het pak gestoken John Wayne is een van haar naïeve slachtoffers. Er zijn niet zo veel actrices die een dergelijke berekenende rol zo koel kunnen neerzetten als Stanwyck.

avatar van Movsin

Movsin

De song kende ik : "Baby Face, you've got the cutest, little baby face..." maar nooit gedacht dit te assimileren met een film met Barbara Stanwyck, die mogelijks aan die beschrijving voldeed, maar mij toch vooral is bijgebleven als een actrice die energie en verleiding uitstraalde... wat in deze film zekerlijk het geval is.
Film is behoorlijk "stout" voor zijn tijd, best aangenaam om gevolgen met Barbara Stanwyck in zeer goede doen als de ambitieuze mooie meid, die uit de armoede en het anoniem ondergeschikt zijn van de US-crisisjaren weg wil.
Goed verhaal eigenlijk, al vond ik het bankfaillissemt toch wel overdreven .
Een piepjonge John Wayne nog in een kleine rol. Op de 8ste paalts in de cast-lijst. Zijn tijd zou nog komen. Veel groten van show en podium zijn ook begonnen onder "...and many others..." op de affiche.

avatar van clubsport

clubsport

Wie nog steeds in Metoo een blindelings geloof heeft alsmede de zin : believe all women zou deze film een goed moeten kijken maar dan wel het nogal ongeloofwaardige happy end vergeten want als er in een film een happy end

ongeloofwaardig is dan is het deze wel .

Stanwyck speelt haar rol wel sterk al vond ik de mannen die wel erg makkelijk voor haar manipulatie vielen een beetje te veel van het goede .

Het einde mag in 1 korte zin samengevat worden : liever de sweet lie dan de harde werkelijkheid .

avatar van Film Pegasus

Een pre-code film met Barbara Stanwyck die iets verder gaat dan de doorsnee Hollywoodfilm uit die tijd, maar uiteraard naar hedendaagse normen al even braaf is. Toch is het steeds leuk om Stanwyck bezig te zien, die veel van de film goed maakt. Want verder is het niet zo heel veel bijzonder en mist het toch wel dat ietsje meer. Wat humor, of een tegenspeler op hetzelfde niveau. Gelukkig een film van korte duur, maar zeker niet de beste film van de actrice.