• 9.379.579 stemmen

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Neel Sethi, Bill Murray en Ben Kingsley

Releasedatum: 14 april 2016

Plot The Jungle Book

"The legend will never be the same."

Mowgli is een mensenkind dat door een familie van wolven is opgevoed. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan terugkeert in de jungle, ontdekt Mowgli dat hij niet langer meer welkom is. Gedwongen om zijn vertrouwde plek te verlaten, begint Mowgli aan een fascinerende reis naar zelfontdekking en wordt hij bijgestaan door de panter Bagheera en Baloo de beer. Onderweg ontmoet Mowgli andere wezens uit de jungle die het ook op hem voorzien hebben.

Baloo (stemrol)

Young Wolf #1 (stemrol)

avatar van John Milton

John Milton

synec schreef:

Hmm.. Nog steeds 100% op RT na 26 reviews! Best verrassend!

dat mag je wel zeggen! Had ik NOOIT verwacht....!

avatar van 84robkuh

84robkuh

Erg benieuwd. Heb al veel beesten gezien die erg realistisch eruit zien, allen nog nooit echt een hele realistische slang. Vaak zijn de kleuren net iets te fel e.d. Ben dus ook erg benieuwd naar KA.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Ben wel benieuwd, niet zo lang geleden de originele gezien, en dat was wel een aangename en sfeervolle Disney. Een klassieker die is blijven staan, met zelfs een unieke tekenstijl (vind ik persoonlijk), gezien de film daarvoor en erna het over een andere boeg aanpakken (waar ik doel op de achtergrond die vrij leeg is, en de kleuren die minder flets zijn, maar wel tegelijkertijd bijdragen tot de sfeer. De karakters zijn ook wel heel erg tof gemaakt, en de liedjes zijn wel leuk. Ik ben benieuwd wat ze van de deze hebben gemaakt. Zal ik i.t.t. vele andere mainstreamfilms die deze zomer uitkomen, wel bekijken.

avatar van evilan

evilan

Zojuist de voorpremière gezien. De Engelse versie.

Ik geef het een 4.0. Je ziet duidelijk dat ze de sfeer van het Disney klassieker hebben behouden, alle hoofddieren komen weer terug in de film. De muziek en de zang uit de film komen ook weer terug. De muziek is wel aangepast naar filmstijl maar je herkent de melodie uit de Disney klassieker !!!

De interactie tussen Mowgli, Bagheera en Balou blijft schitterend om te zien en de finale van de film was ook prachtig weergegeven, positief anders dan de klassieker !
De dieren zijn mooi weergegeven, je krijgt echt zin om die wolfenpups te knuffelen.
Ook de credits song van Ka de slang is mooi "Trust in me..."
Geen 5.0 want ik hoopte dat we een Indiaas meisje zouden zien zoals in de klassieker van Disney maar de einde loopt anders.

Soms zijn er wat trage stukken in het film maar dat is juist goed want daardoor zink je dieper in het verhaal en in de sfeer van de jungle.

avatar van synec

synec

John Milton schreef:

dat mag je wel zeggen! Had ik NOOIT verwacht....!

Inderdaad! Trailer deed me echt niets.. Maar ja het heeft wel maar een average rating van 7.4. Een meesterwerk is het nou ook precies niet, maar misschien wel een cinematrip waardig.

Na Cinderella die vorig jaar ook goed werd ontvangen zie ik disney nu wel al hun classics adapteren tot een live action film.. Beauty & The Beast, Little Mermaid, Pinocchio en (NOG EENS!?) Peter Pan zijn ook onderweg. Waar is de inspiratie en originaliteit toch gebleven Easy money is het wel.

avatar van sonyjh

sonyjh

Viel mij wat tegen.

Ik vond niet alle stemmen even goed en geloofwaardig passen. Ook het jongetje vond ik niet super acteren. Voor de rest was alles wel naar behoren, het verhaal kennen we natuurlijk, de personages ook. Ze hebben dat mooi ingevuld. Maar toch kom ik niet over de 3 sterren, vooral door de hier en daar mindere acteerprestaties en omdat ze nergens echte risico's hebben genomen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"What are you doing so deep in the jungle?"

Op basis van de nietszeggende trailer wou ik deze film eigenlijk links laten liggen, maar uit geringe interesse toch maar eens bezocht. En ik moet zeggen dat ik in positieve zin erg ben verrast.

Disney is de afgelopen jaren begonnen om - zo het lijkt - al hun bekende tekenfilms te voorzien van een live-action adaptatie. Met o.a. 'Cinderella' en 'Maleficent' is het resultaat best aardig te noemen. Nu is het dan eindelijk tijd voor Mowgli en zijn dierenvrienden om hun opwachting te maken. Jon Favreau slaagt erin om het klassieke verhaal naar zijn eigen hand te zetten; een vertrouwde insteek en nieuwe elementen die daadwerkelijk iets toevoegen.

Het mooie is dat 'The Jungle Book' een goede balans weet te houden tussen lichtvoetig en duister. Op deze manier blijft het speelse behouden en tegelijkertijd wordt er een serieuze toon gezet. Wat dat betreft resulteert de sfeer zich in een vrij vlotte pacing waarin er voor de kijker altijd wel wat valt te beleven, zelfs tijdens de rustige momenten. Het is alleen jammer dat de liedjes enigszins misplaatst aanvoelen.

De CGI is gedegen en laat alle flora & fauna van de jungle overtuigend overkomen. Weliswaar is het in het begin even wennen, maar je bent al gauw ondergedompeld in de wereld dat je er geen erg meer in hebt. Daarbij is de stemmencast sterk, met voorop Bill Murray en Ben Kingsley. Dat Neel Sethi over het algemeen geforceerd te werk gaat, moet je maar voor lief nemen. Desondanks heeft zijn kinderlijke enthousiasme wel iets en blijft het knap dat hij zich zo kan inleven tegen poppen die voor dieren door moeten gaan.

Al met al een vermakelijke adaptatie die zeker de moeite waard is.

Dikke 3,5 sterren.

MSVanh

Een adembenemend spektakel; veel meer kan ik er niet over zeggen. De Disney-versie heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad (mijn 2e favoriet, na 'The Lion King'), en mijn liefde voor deze film is na vanavond alleen maar meer gegroeid. Props voor Neel Sethi, die maanden lang alleen maar tegen een green screen heeft mogen kletsen, maar oh zo overtuigend overkomt.

avatar van The Oceanic Six

Ik kijk erg naar deze film uit, maar droom vooral dat Disney ook The Lion King op deze manier gaat verfilmen. Met afstand de allermooiste Disneyfilm, op elk vlak.

The Oceanic Six schreef:

Ik ben het helemaal eens met je laatste statement, maar voor de rest: nee. Men moet met z'n tengels van The Lion King afblijven hoor, haha! Ik krijg het al benauwd bij het idee. The Lion King is heilig!

MSVanh schreef:

Waarom? De tekenfilmversie wordt er toch niet minder mooi door als de animatieversie een drol blijkt? Je hebt tegenwoordig wel de technieken om al die dieren op erg realistische wijze te animeren. En het plot blijft tijdloos goed.

The Oceanic Six schreef:

Een persoonlijke gevoels-kwestie, denk ik. Ik blijf bij mijn statement haha!

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Ik ging sceptisch de film in, met als echte Tekenfilm Disney jeugd leek me dit gewoon niet heel veel. Na het zien van de trailer toch wat meer warm gemaakt en gelukkig maar. De film begint wat tam, maar ontwikkeld zich tot een visueel en filmisch genot. Er is humor die continu blijft flirten met de eerste jungle book, net zoals zoveel scenes natuurlijk.

Prachtig gemaakt, laat veel herinnering tot leven komen en dit is een meer dan mooie toevoeging van Disney. Petje af.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Man is forbidden!

Een kleine blik op m'n stemmengeschiedenis, verraadt een zekere Disneyliefde bij mij. Nou niet dat ik onder een Mickey Mousedeken slaap (dat mag overigens van mijn vriendin niet), maar een zekere voorliefde voor die oude Disneys (degene die je nog op videobanden kon kopen) valt niet weg te dringen. Dat Disney zich dan ook waagt aan live-action remakes van zijn klassiekers (er staan er pakweg zo'n 10 in de steigers), benader ik dan ook met een zekere scepsis. Maleficent en Cinderella waren bijzonder aardige remakes met een liefde voor het origineel. Jungle Book vult dat rijtje goed aan.

Laten we meteen beginnen met het meest in het oog springende. Het is een enorm staaltje technisch vernuft. Geen mens die het zou kunnen zien dat het allemaal computer is. Van elke boom, modderplas tot zandkorrel. Het ziet er allemaal levensecht uit. Favreau voegt ook een aantal leuke zaken toe. Zo krijgt Shere Khan een hoop meer screentime. Maar zoals ik enkele maanden geleden al zei: De jungle swingt niet meer. Tijdens het bekijken van de film kon de gedachte me maar niet ontsnappen: "verdomme, wat was die tekenfilm geweldig leuk.". Kijk deze versie vooral voor de technologische mijlpaal die het is, en de voice-acting van Walken, Elba en Johansson. Haast u daarna maar snel naar huis om de tekenfilmklassieker te bekijken en u zal meteen beseffen, wanneer die glimlach rond u gezicht kromt, dat er zelden dingen zo leuk zijn als Baloo die met zijn achterwerk een bananentros doet vallen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In tegenstelling tot velen ben ik nauwelijks opgegroeid met Disney en zijn klassiekers. Hedendaagse live-action versies als Cinderella kunnen me dan ook vaak gestolen worden. Maar Jungle Boek uit 1967 is een rasecht jeugdsentiment, een typisch voorbeeld van een grijsgedraaide videoband bij ons thuis. En dus was mijn interesse voor deze verfilming (live-action is het nauwelijks te noemen) behoorlijk groot. Het resultaat is grotendeels erg geslaagd, met name visueel is het bijzonder sterk. Dat tekenfilmdieren kunnen praten pikt iedereen, maar dat zoiets ook uitstekend werkt met realistische dieren is best knap.

Wat vooral opvalt, in vergelijking met de animatie uit de jaren 60, is de toon. Er komen wel wat liedjes voorbij en de momenten met Baloo zijn luchtig, maar verder is deze Jungle Book vrij duister, compleet met af en toe een bijna horror-achtige jumpscare. Dat had iets erg interessants. De personages als Baloo, Bagheera, Kahn en Louie komen verder erg goed tot hun recht. Iets minder te spreken was ik over Kaa, die had wel iets interessanter gemogen (en vond Johansson nogal miscast). Ben vooral blij dat men voor deze film niet letterlijk de animatie heeft opgevolgd, maar slimme veranderingen heeft toegepast. De olifanten hadden nu een kleinere rol, maar ik had ook niet veel zin om een kwartier naar olifanten-slapstick te kijken. Wat dat betreft was die serieuzere toon helemaal zo slecht nog niet.

3,5 sterren.

avatar van grid8400

grid8400

Ik had eigenlijk niet veel met het origineel, en was echt aangenaam verrast.

Wat een leuke film, en ontzettend mooi gemaakt. Na 5 minuten ben je vergeten dat je naar computeranimatie zit te kijken, en wordt je het verhaal in gezogen.

Enige minpuntje vond ik het jongetje waar ik niet zoveel gevoel bij had. Wel een film om in IMAX te kijken om het 3d tot zijn recht te laten komen naar mijn mening.

Zelf hier en daar spannend!

4,5* en absoluut 1 die je moet zien in de bios.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Pieter Montana schreef:

Wat geweldig en treffend verwoord! Alleen al bij het lezen van de laatste zin krullen mijn mondhoeken tot een glimlach.

Ik denk dat ik er hetzelfde in sta als jij. Deze remake zal heus wel heel mooi gemaakt zijn et cetera, maar ik denk dat deze film vooral een prettige kijkervaring zal zijn, omdat het je herinnert aan hoe goed en mooi het origineel is. (Dit geldt tenminste voor mij.) Daarom erger ik me ook enigszins aan alle lof die dit soort film krijgt, omdat het niet deze film is die je waardeert, maar de klassieker waarop het gebaseerd is. Ik denk ook oprecht dat deze film als bewerking van de oude film wel goed is, maar niet als op zichzelf staande film. Ik lees dat er een heleboel knipogen naar de klassieker in zitten, en dat bewijst ook wel dat deze film zich af en toe vastklampt aan de klassieker. Maar of deze film (of eigenlijk: dit soort films) ook volledig op eigen benen overeind blijft? Dat zullen we helaas wel nooit weten.

Persoonlijk snap ik trouwens niet helemaal waarom ze het zo nodig vinden om alle remakes of bewerkingen van oude verhalen (sprookjes en dergelijke) zo duister te maken. Is dat om het iets stoers mee te geven? Zodat stoere jongens ook een excuus hebben om te kijken? Persoonlijk vind ik dat ook niet zo nodig.

avatar van grid8400

grid8400

Ted Kerkjes schreef:

Grappig, ik sta er dus juist heel anders in. Het origineel vond ik nooit wat aan, in mijn jeugd, en deze vind ik echt geweldig.

(ik ben van '68)

avatar van gioom

gioom

Wauw! Ging zonder verwachtingen naar deze film en moet ook eerlijk zeggen dat ik verwacht had naar een kinderfilm te gaan die ze 's middags in het Nederlands uitzenden (wat dus niet waar blijkt te zijn).

Ik heb me heel de film lang verwonderd over de geweldige CGI tot aan de kleintste details aan toe. Bovendien was het verhaal gewoon top verfilmd en heb ik verder totaal geen negatieve punten op deze film.

Ik heb hem alle vrienden en familie al aangeraden en dat doe ik niet snel!

avatar van LPereboom

LPereboom

Aangename remake als ik het zo mag zeggen, heel mooi gemaakt deze film, prachtige beelden! De muziek is ook goed en zeker aanwezig. Ik kan niet veel verkeerd zeggen over deze The Jungle Book ? verveelt niet en is een beetje nostalgie! Toch een dikke 7,5/10

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Disney is de laatste jaren bezig haar oude tekenfilm-klassiekers te verfilmen als live-action films. Zo ook het verhaal van het mensenkindje Mowgli uit 'The Jungle Book'. Disney is ervan overtuigd dat de hedendaagse technieken deze oude klassieker om kunnen toveren tot een spektakel. Met Jon Favreau aan het roer is het ze nog gelukt ook. De film verteld het bekende verhaal van de animatiefilm uit 1967, maar weet het op details toch een eigen invulling te geven. Het is visueel waar de film zich weet te onderscheiden, en het is een prachtige film geworden.

'The Jungle Book' Recensie - Filmtakers

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Leuk.

Veel van de tekenfilm wist ik niet meer en da's best goed, want zo is deze versie toch af en toe een heropfrissing.

De bekende figuren doen hun ding - Louie, Baloo, .. het is allemaal zoals verwacht - maar de manier waarop Shere Khan neergezet wordt, maakt m.i. de film.

Het jongetje dat Mowgli speelt is inruilbaar, maar de stemacteurs zijn stuk voor stuk gecast, Scarlett Johansson daargelaten. Idris Elba en Christopher Walken zorgen voor het meeste animo.

De animatie is aanvankelijk nogal wennen. Behalve Mowgli is alles geanimeerd en dat is zichtbaar. Uiteindelijk went het wel en zijn bepaalde dieren echt formidabel op het scherm getoverd. De liedjes die voorbij komen zijn natuurlijk klassiekers maar konden me eerlijk gezegd gestolen worden- het leidt wat af.

3,5

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Disney is hun tekenfilms aan het verfilmen met echte mensen. Na de prachtige films Maleficent 2014 ‘Doornroosje’ 1959 en ‘Assepoester’1950 Cinderella 2015, ook verfilmt als ‘The Slipper and the Rose: The Story of Cinderella’ (1976) is het nu The jungle book film. Prachtig gemaakt. Ik ben niet zo’n 3D fan maar deze moet je gewoon gezien hebben in 3D UMAX. Ze hebben besloten ook jungle book 2 te verfilmen. Ik kijk er al vast naar uit. Deze jungle book 1967 is ook al verfilmt in 1997. The Second Jungle Book: Mowgli & Baloo dat spijtig niet zo’n succes was. Er zijn nog films geweest waar een jongentje in de jungel te terecht kwam . Ik dacht aan het ware verhaal van Tarzan uit 1984 Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes. volgens het originele boek, hier prachtig weergegeven in film. Tegelijk ook de beste verfilming van Tarzan naar mijn mening. Vroeger zijn er nog 23 tarzan films gemaakt natuurlijk maar dit is het ware verhaal. Op 7 juli 2016 komt ‘the legend of tarzan uit in 3D. Verder was er The Emerald Forest (1985) en Where the River Runs Black (1986) Deze film ‘the junge book’ is zeer mooi verfilmt. Een dikke 4 sterren film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik ben niet zo onverdeeld enthousiast als de meesten hier. Wat ik nog het meeste had bij deze film was de gedachte aan Disney's animatie die vooral oneindig leuk en plezierrijk is. Dat is deze niet. Als avonturenfilm gaat het dan nog wel, maar men mikt hier meer op het drama en daar faalt de film wel. Nu is het prima dat men een andere insteek pakt en deze past wat dat betreft prima naast de tekenfilm. maar vooral het acteerwerk van Mowgli is te matig voor een serieuze film en de sfeer misschien nog wel te los. De animatiefilm was ook geen geweldig drama maar dat was men daar ook nooit van plan.

Nu kent deze film wel een aantal goede punten. Zo is King Louie meer een indrukwekkende maffiabaas en wordt goed neergezet door Walken. De grotere rol van Shere-Kahn is ook uitstekend gedaan en sterk neergezet door Elba. En de rol van olifanten is ook volledig anders al past dat wel goed. Maar een Baloo is dan weer te veel de oude Baloo alleen gewoon minder leuk (ondanks een redelijke Murray). Bagheera is nog steeds saai maar Kingsley geeft hem nog wel kracht mee. Alleen Kaa komt er echt bekaaid vanaf en de stem van Johansson past er echt niet bij.

Het 3D is natuurlijk weer nutteloos, het tempo is prima maar nergens wil de film echt bijzonder worden. Nergens kent het echt leuke vondsten. Te degelijk allemaal. Al ligt dat vast aan Favreau want alleen Chef van hem scoorde hoger dan een 2,5. De animatie is vaak wel knap, maar toch kon ik er niet in meegaan. Allicht omdat je weet dat het uit de computer komt ziet het er ook zo uit, of kan men gewoonweg nog geen dieren imiteren. Mensen lukt immers ook nog steeds niet. Maar te vaak vond ik het nep ogen. 2,0*.

avatar van mcgraig

mcgraig

Technisch is het ijzersterk en ook de stemmen zijn (grotendeels) goed gedaan maar afgezien van die aspecten is het allemaal erg op safe; maar dat valt ook te verwachten bij Disney. Prima vermaak maar of het de tand des tijds op dezelfde manier zal doorstaan als de beroemde animatiefilm vraag ik me af. Door de verbluffende animatie zie je de zwakke momenten graag over het hoofd. Wat vooral vreemd is dat men niet echt heeft kunnen kiezen welke richting men op wilde. Nu is het niet echt voor kleine kinderen maar voor wat oudere kinderen is het wat aan de flauwe kant

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Pieter Montana schreef:

Ja! Die mooie paarse (de band zelf) vhs'en. De magie begon al als je het doosje opende. Jammer dat zoiets niet is doorgevoerd op blu-ray.

avatar van The Oceanic Six

De trailers waren al veelbelovend en het eindresultaat is werkelijk fantastisch geworden. Ik heb de oude Disneyfilm uit de jaren 60 zeker gezien, maar echt bijzonder vond ik 'm niet. Deze geanimeerde versie gaat er ieder geval op elk vlak dik overheen. Zeker op (audio)visueel gebied is The Jungle Book echt fantastisch. Zo gedetailleerd, zo kleurrijk en zo ontzettend realistisch. Waanzinnig dat je dit uit een computer krijgt. Zelfs het 3D vond ik echt wat toevoegen in diverse scenes, wat voor mij voor het eerst sinds Avatar uit 2009 is. Het is even een paar minuten wennen aan de stemmen (die overigens van zeer hoog niveau zijn en -minus Kaa de slang- ook erg goed passen bij de beesten), maar al snel zat ik er helemaal in en bleef ik tot het einde toe geboeid kijken.

Het klassieke Jungle Book verhaal blijft gewoon goed en de nieuwe draai die aan het verhaal wordt gegeven werkt goed. Uiteraard volgen we Mowgli die door Shere Khan wordt gezocht en wordt geholpen door Bagheera en Baloo. Ook komen de bekende namen Kaa en King Louie er weer bij. Echt nuttig waren ze niet, ze leken vooral in de film te zitten omdat ze erin horen, maar anderzijds waren ze erg mooi geanimeerd en pasten ze er goed bij.

Als ik minpunten moet noemen, dan is dat het einde. Mowgli hoort dat Akela door Shere Khan is vermoord, weet razendsnel vuur te maken, rent door de jungle en brand per ongeluk alles af, waarna hij tegen Shere Khan wil vechten. Vond het wat te snel en te simplistisch. En ik had het overigens mooier gevonden als de olifanten mee hadden geholpen om Shere Khan te verslaan, nadat Mowgli eerder het kleine olifantje had gered. Nu blusten ze het vuur, was ook wel aardig, maar het had epischer kunnen wezen.Maar goed, dat is mijn versie op het Jungle Book verhaal.

Ik heb ieder geval erg genoten. De toon is duister, realistisch en emotioneel, maar er is voldoende ruimte voor luchtigheid. Zeker Baloo was weer erg geslaagd, inclusief de oude liedjes, zowel gezongen als instrumentaal. Het is de sfeer die van The Jungle Book echt een hele goede film maakt. En nu maar hopen dat Disney ook mijn favoriete tekenfilm The Lion King op deze wijze gaat verfilmen. Ik hoop het zo.

avatar van Riksl13

Riksl13

Donderdag naar de première gegaan

Geweldige film! Leuk voor jong EN oud!

Verhaal is erg pakkend en goed bij het oude verhaal gebleven.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Goede film heb genoten. Audiovisueel prachtig weergegeven! 4.0

avatar van Basto

Basto

• 11967 berichten

Wat een fantastisch avontuur! Disney heeft zichzelf overtroffen. En terwijl ik dit type verdwijnt er weer een paar hectare tropisch regenwoud....