• 9.378.492 stemmen

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Pam Grier, Samuel L. Jackson en Robert Forster

Releasedatum: 20 mei 1998

Plot Jackie Brown

"Six players on the trail of a half million in cash. There's only one question... Who's playing who?"

De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ramon K schreef:

Is ook niet voor kinderoren bestemd! Ik vind het noemen van die referenties trouwens leuk. Niet enkel bedoeld als kritiek op Tarantino hoor.

Je zou ook nog kunnen zeggen dat het gedeelte van het verhaal (waar ze 2 partijen tegen elkaar willen uitspelen) is gejat uit A Fistfull of Dollars (en die Japanse film waar dat weer van gejat is ). Aangezien hij een groot Leone-fan was. Nja.. vooruit.... een referentie.

avatar van Film-Master

Film-Master

Voor mij de beste QT film nog altijd.

De acteerprestatie van de niro is grandioos eigenlijk,wat lag ik een deuk zeg

De actrice die jackie speelt die speelt het heel sterk en overtuigend,heeeeel goed gecast vind ik.

avatar van 009

avatar van puckb96

puckb96

009 schreef:

is deze beter eigenlijk dan kill bill? of death proof?

Nee, niet beter. Wel goed verhaal maar qua actie en spanning niet. Één van de weinigen Tarantino-films die ik niet zal herkijken. Wel goede rollen vind ik hoor en een leuk ensemble-castje. Samuel L. Jackson is het beste in deze film vind ik zelf en Bridget Fonda

avatar van dominion

dominion

De Niro acteerde hier ook wel leuk.

avatar van stfuympos

stfuympos

puckb96 schreef:

Één van de weinigen Tarantino-films die ik niet zal herkijken.

Deze zal juist bij een herziening beter worden.

Is maar een tip.

avatar van puckb96

puckb96

stfuympos schreef:

Deze zal juist bij een herziening beter worden.

Is maar een tip.

Dat is wel mogelijk. Toen ik Inglourious Basterds herzag had ik er ook een hele andere blik op want die film was gewoon geniaal. Maar in deze film kwam gewoon te weinig actie en spanning in voor met name heel veel gekletsebets en planning. Wel goed, maar je moet van een langdradige film houden, en deze vond ik gewoon te lang. Deze mocht echt wel 90 minutes duren en niet 154 minuten

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Voor mij was dit de zwaarste Tarantino. Zijn films kunnen extreem traag zijn op momenten, maar deze was de volle 154 minuten traag. Wel was hij goed, en het verhaal simpel maar grappig en de karakters aardig, met als hoogte punt De Niro. geen hoogtepunt van Tarantine, maar een vermakelijke film.... Ook soundtrack was minder interressant, maar wel passend.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Traag? Zwaar? Uitermate relaxed zul je bedoelen.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

rokkenjager schreef:

Traag? Zwaar? Uitermate relaxed zul je bedoelen.

Ja zo kun je het ook bekijken, maar ik betrapte me er op dat ik af en toe de aandacht kwijt raakte. maar grote stukken waren idd relaxed....

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Na een hele poos nog eens herzien en Jackie Brown blijft een dik geslaagde film die wat mij betreft net niet de glans heeft van QT's meesterwerken Pulp Fiction en Reservoir Dogs. De dialogen zijn bij momenten nochtans geweldig en ondanks de lange speelduur en het lage tempo heb ik me geen seconde verveeld.

Maar als geheel vind ik deze toch duidelijk minder in vergelijking met Tarantino's eerste 2. De Kin kreeg me dit keer dan ook niet op het puntje van m'n stoel. De film mist wat zazz, zing, zork... Kapowza! Is het simpele en niet al te boeiende verhaaltje te weinig om een prent van 2,5 uur aan op te hangen?

Vergelijken met Pulp Fiction en Reservoir Dogs is misschien ook niet eerlijk, en op zich heb ik meer dan genoten. Meer zelfs: Jackie Brown is voor mij de derde beste Tarantino. Een ronduit briljante rol van Sam Jackson (die eeuwige cool en dat idiote haar!), een geweldige Forster, Grier en De Niro en Across 110th Street blijft uiteraard een bom.

Ruim 3,5*

avatar van @quikfit

@quikfit

Gave rustige film,verhaal zit goed in elkaar.

De zinnen van De Niro waren op 1 hand te tellen...

avatar van DBTim

DBTim

Wat een tegenvaller! Ben een grote Tarentino liefhebber (wie niet?!), maar dit kon me niet boeien. Verhaal is goed, maar het pakte me helemaal niet. Weet niet hoe het kwam.. Verhaal is erg langdradig en langzaam, en een echt climax blijft ook uit. Zitten ook echt geen memorabele karakters in de film vind ik, zoals die wel in andere Tarentino films zitten. Vond het acteerwerk van Samuel L Jackson wel weer heel erg goed! Wat een geweldenaar! En de soundtrack was ook heerlijk! Lekkere soul van The Delfonics, maar de rest vond ik het dus weinig aan. Jammer, had er veel van verwacht

avatar van Jonesy

Jonesy

Ik niet

avatar van chill-ko

chill-ko

009 schreef:

is deze beter eigenlijk dan kill bill? of death proof?

Beter dan Death proof zeker! wat mij betreft...

Beter dan Kill Bill... Nee

avatar van Jonesy

Jonesy

Death proof was beter als kill bill

avatar van vcrrr

vcrrr

Zeer plezante Tarantino film! Belachelijk dat ik hem nu pas voor het eerst gezien heb. ... Shame on me!

avatar van menetekel

menetekel

Tarantino's hommage aan de blaxploitatie films uit de zeventiger jaren. Meer info over Tarantino's inspiratie uit deze periode vind je hier: The Films of Quentin Tarantino

avatar van notsub

notsub

Samuel L. Jackson zet een geweldige rol neer en steelt de show. De lange film kijkt toch nog redelijk snel weg, zonder dat het tempo nu erg hoog is. Het verhaal is echter wat aan de simpele kant en er zitten niet echt verrassingen in. De hand van Tarantino is duidelijk herkenbaar, maar hij heeft ze beter gemaakt.

avatar van AC1

AC1

Net de Blu-ray gevonden voor maar 5 Euro! Dat kon ik niet laten liggen vermits we hier te maken hebben met Tarantino's beste werk.

avatar van jirachi03

jirachi03

Ik wil niet zeggen het beste werk van QT ,maar wel zoals altijd zeer goed. Zeker één van mijn favoriete regisseurs.

De muziek is weer goed , het verhaal en de sfeer in de film.

avatar van Betamax

Betamax

Heerlijk als zo'n film zo lang duurd en hij verveeld niet.

Uitstekende Tarantino film.

avatar van davincstyle

davincstyle

Eindelijk voor het eerst gezien want het kwam er maar niet van. Heb de blu-ray versie gekocht en ik moet zeggen, een mooi verhaal maar wat een bizarre camera shots. Wauw waarom zijn die Tarantino films zo geweldig?

Ik geef een dikke 4 voor de onverwachte momenten in de film en het geheel !

avatar van JanDahler

JanDahler

Ik heb deze nooit zo goed gevonden, een van de minste Tarantino films. Maar na herziening vanavond vind ik em ineens geweldig! Eigenlijk gewoon weer op en top Tarantino, zijn films kloppen gewoon volledig, de personages, het verhaal, de muziek die overal weer perfect bij past en het plaatje helemaal doet kloppen. Topper!!!! 4.5*

avatar van dr channard

dr channard

Kan misschien zijn door de Duvels die ik gisterenavond heb gezopen maar ik vond dit een uiterst saaie film

avatar van Jitse

Jitse

Vond hem goed, maar toch iets minder dan ik gewend ben van tarantino.
sommige stukjes vond ik net iets te lang duren (vb als ze in dat winkelcentrum op zoek gaat naar die agent of als ze in de auto ergens heen rijden en niets zeggen)

avatar van schram101

schram101

Aardige film die ook weer die typsiche Tarantino sfeer heeft. De debiele personages, goede muziek, de kofferbakscene, af en toe hilarische dialogen en de soms totaal onverwachtse dood van (hoofd)personage. Toch mist het de genialiteit van Inglourious Basterds en Reservoir Dogs. Uiteindelijk vind ik het zelfs Tarantino's minste. Dit komt vooral de redelijk lange saaie stukken die de film kent. Overigens beschikt deze prent uiteraard weer over uitstekende rollen kent met onder andere Samuel L. Jackson die een topprestatie neerzet. Ook de rol van DeNiro vond ik hilarisch.

Aardig om eens gezien te hebben, maar een echte aanrader is het niet.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Jackie Brown haalt het zeker niet bij Tarantino's beste films. De film mist wat vaart af en toe, en is niet de hele speelduur even boeiend. Maar goed, verder is dit gewoon een heerlijke film met vele geweldige dialogen en een goeie sfeer. Alle acteurs zetten stuk voor stuk prima rollen neer met als uitschieters de Niro en Pam Grier. Uitstekende film toch weer. Ook na de tweede herziening.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Dit is toch een teleurstelling als ik kijk naar mijn verwachtingen van de beste man Tarantino. Er gebeurt niet gek veel merkwaardigs en het geweld blijft grofgezegd beperkt. Oké, er worden vanuit het niets een paar mensen op koelbloedige wijze afgeknald maar omdat dit steeds buiten beeld bleef resteert er een slappe driehoeksverhouding tussen FBI, wapendealer en de verdachte. De cast presteert goed, daar ligt het niet aan. Ik vind de opzet gewoon niet zo boeiend en wat mij betreft had Quentin wat meer registers open mogen trekken. De muziek is weer een excellente keus en blaast wat extra leven in deze prent. Ook de lange dialogen zorgen ervoor dat je betrokken blijft bij het onderwerp en dat is misschien zelfs de reden dat de speelduur nog redelijk snel leek te gaan.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Shut your raggedy-ass up, and sit the fuck down!

Sterke en vooral coole, mede dankzij Pam Grier, film die eigenlijk overal werkt, alleen vergeleken Tarantino's andere werk wat minder weet te pakken slash indruk weet te maken. Hoogstwaarschijnlijk is het mijn oppervlakkigheid die snakt naar geweld, of misschien is het de, naar mijn mening, niet zo grappige of a-la-tarantino-dialogen. Het verloopt allemaal lekker, maar is naar mijn idee niet een klassieker zoals we hadden verwacht. Mag ook.

Naast dit is het gewoon een sterke film die elke minuut weet te boeien en lekker vlot en smooth weet te rollen. Door de Quentin-aspecten blijft het altijd leuk om te kijken, het bewust gebruiken van muziek, montage en de kijkers point of view, blijf je bewust van dat het zijn werk is, en dat is fijn. Als fan.

Cast deed het heel leuk, alle credits gaan uit naar Pam de zakenvrouw, echt geweldig hoe ze haar rol wist te vertolken. Ook leuk om Jackson een keertje te zien, met een andere uitstraling, is goed over nagedacht want zo blijft deze rol wel memorabel.

Zeker geen slechte film, maar voor een Tarantino iets te veilig en niet zo memorabel als gehoopt. Minste tot nu toe. 3,5 ster