Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Pam Grier, Samuel L. Jackson en Robert Forster
Releasedatum: 20 mei 1998
Bekijk via Videoland
Plot Jackie Brown
"Six players on the trail of a half million in cash. There's only one question... Who's playing who?"
De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.
- Trailer (YouTube)
- Rum Punch (BoekMeter)
- Jackie Brown (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Beaumont Livingston
Sheronda
Winston
Jordy
Na Reservoir Dogs en Pulp Fiction was deze film een beetje een tegenvaller van Tarantino: de film is wat traag, en bevat niet de komische dialogen die z'n vorige films zo goed maakten. Toch zit er in deze film weer zat om van te genieten, vooral de verschrikkelijk komische personages van Chris Tucker, Bridget Fonda en Robert de Niro. Er had alleen een half uurtje uitgeknipt moeten worden. 3 en een halve ster.
neo
Ik ben al jaren een fan van tarantino en vond het dan ook jammer dat deze film wat minder was.Maar desondanks toch een goeie film.De Niro,jackson en Tucker zijn werkelijk fantastisch.De muziekkeuze is ook erg goed.De film komt ook morgen op net5 dus ik ga hem zeker nog een keer kijken.
Jordy
leuk trouwens dat het personage van Keaton ook voorkomt in Out of Sight (en ook daar gespeeld door hem)
jackie
Helemaal te gek, heel anders dan zijn eerste twee films.
Tarantino is cool !
Ramon K
Een teleurstellende film van Tarantino die gered wordt door een paar snerpende dialogen en een paar leuke vondsten. De cast is helemaal top maar de film krijgt geen vaart en kan zo niet genoeg boeien. Soundtrack is wel weer helemaal te gek. 3 sterren
Flexje
het verhaal zit goed in mekaar en kon mij wel boeien, vooral door goed acteren wat aanzet tot meedenken met de personages. denire was echt heel leuk neergezet
het is anders, en het stoerheidsgehalte ligt iets lager maar verder als gehele film niet veel slechter als pulp of dogs. 4 sterren.
Flexje
hmm ben het wel een beetje met jordy eens. sommige stukken waren een beetje overbodig. toch een half puntje eraf. 3,5
FisherKing
voor de derde keer gezien nu; Pam Grier is fantastisch en de bijrollen worden steeds duidelijker.. Schiet toch na een 4.5 na 7 pulpfilms achter elkaar gezien te hebben..
Brooklyn
Ik heb hem nog een keer bekeken, ik vond hem beter dan ik dacht... en de sound track is helemaal fantastisch... 3,5 sterren
Jordy
Opvallend toch hoe deze film elke keer dat je 'm ziet weer iets beter wordt, vind 'm inmiddels wel een half sterretje meer waard dan de 3,5 die ik er eerst gaf.
Prachtige dvd-box weer, de SE regio 1 die laatst uitkwam.
emile ratelband
deze film is wel de minste van de drie...waar blijft die KILL BILL, duurt wel weer lang voor dat tarantino weer iets doet na zijn films!!!
mazdalfa
Hak m'n hoofd er maar af, maar ik vind dit zeker geen slechte film.
En schiet me maar lek, maar ik vind Tarantino een ongelooflijk overschatte regisseur. Reservoir Dogs en Pulp Fiction zijn zeer vermakelijke films, maar de man wordt opgehemeld alsof hij Jesus Christus zelve is. En dat gaat mij echt te ver.
mazdalfa

Ja, vermakelijk. Films zijn in eerste instantie entertainment. Als een film stof tot nadenken geeft is dat absoluut een "plus", maar het blijft entertainment. In het uiterste geval kan een film zelfs een kunstvorm zijn, maar dat is maar weinigen gegeven.
Voor mij zijn de van herhalingen (hij zal het ongetwijfeld "eerbetoon" noemen; ik ga meer voor "beter goed gejat dan slecht verzonnen") vergeven films van Tarantino zeker geen kunst en zetten ook nauwelijks aan tot verdere reflectie.
Ergo, vermakelijke films in de zin van: aantrekkelijke verhaallijnen, prima acteerwerk en visueel goed verzorgd.
Armin
Dan vergeet je dus precies datgene wat zijn films, in mijn ogen, zo bijzonder maakt, nl. de meesterlijke dialogen. Maar ik heb verder geen zin in verdere analyses en oeverloze discussies hierover. Smaken verschillen !
mazdalfa
Inderdaad smaken verschillen. Dus vergeet ik de dialogen helemaal niet. Ik vind ze gewoon niet zo meesterlijk als jij. Th-th-th-that's all Folks!
roerdomp61
De tweede keer is hij nog beter dan de eerste keer. Intelligent script met boeiende personages. De Niro is verbluffend en van Bridget Fonda wordt ik erg heet!
gimli f
Weer een goede Tarantino-film. Iets minder dan Pulp Fiction en Reservoir Dogs, maar zeker interessant. In deze film eens wat minder geweld, maar juist weer wat meer dialogen en karakterontwikkeling. Vooral dat laatste spreekt me wel aan...
Alle karakters werden goed uitgediept, en samen vond ik de heren en dames een vreemd groepje mensen bij elkaar. Precies zoals het hoort dus...
Jackie Brown was uiteindelijk toch wel een interessante persoon, al dacht ik in het begin van niet. DeNiro is hier een soort minimalistische anti-hero, Jackson is weer groots. Maar wellicht de beste acteur was de vertolker van wat uiteindelijk de vriend van Jackie Brown werd (weet niet hoe die heette).
De dialogen waren minder spectaculair als in de twee andere films, maar de karakters waren beter uitgediept. Wat mij betreft krijgt de film toch een kleine 4.
Oh ja, nog een ding: in de tv-gids stond naar aanleiding van deze film:
Tarantino heeft iets met Nederland. In Reservoir Dogs gebruikt hij "Little Green Bag" van George Baker, in Pulp Fiction laat hij de hoofdpersonen vertellen dat wij hier in Holland de friet zo raar onderdompelen in mayonaise ("I'm telling you- they fuckin' drown tem in that shit!") en in deze film, Jackie Brown, komt plotseling Rutger Hauer in beeld op tv. Toevallig net als ze stoned op de bank thuis zitten, volgens mij (jaja..!).
Toeval?
jackie
Robert Forster
ichi
Oh ja, nog een ding: in de tv-gids stond naar aanleiding van deze film:
Toeval?
Volgens mij is dat Helmut Berger en niet Rutger Hauer, helaas.
gimli f
Nee hoor, ze zeggen toch echt: "eh man, that's Ruger Hauer" of zoiets...
Yak
De man heeft een tijd lang in Amsterdam gewoond, en dan bouw je natuurlijk wel een affectie op voor die geweldige Hollanders.
Vandaar!
En het feit dat hij Holland steeds laat terugkomen, is positief dus, en niet negatief bedoeld...?
Jordy
klopt, maar het is 'm niet
ichi
"man, that's Helmut Berger" Samuel Jackson denkt dat het Hauer is, maar dat is niet zo, anywayz, hij wordt genoemd,,,,dus de Nederland referentie klopt
Jos2
Het verhaal wil dat Hauer de rol van deNiro weigerde. Hij kent Tarantino nog van de film 'Past Midnight'. Daar was ook al een verhaal. Producent Tarantino zou alle dialogen hebben herschreven, maar Hauer hield zich aan het originele script.
Linda
Weer een goede Tarantino maar een stuk minder dan Pulp Fiction en Reservoir Dogs.
Het is gewoon een leuk verhaaltje en de acteurs zijn top maar het 'coole' vond ik ontbreken wat ik juist bij Tarantinofilms zo leuk vind. Daar komt nog eens bij dat hij wel iets te lang duurt en er niet zo heel veel geweld in zit wat ik ook wel weer jammer vond , maar de actie die er wel in zat was ook wel weer erg tof. 3,5 sterren.
chrissie
Net nog maar eens gezien. Hij blijft voor mij zijn 4.5 waard, maar ik blijf me toch telkens afvragen waarom Jackie Max zo vlug vertrouwd. Iemand die borgtochten verzorgt, komt met een hoop criminelen in aanraking en om dan zo iemand zo vlug te vertrouwen, ik kan er nog steeds niet bij. Verder houd ik ook niet zo van Chris Tucker, ik vind hem iedere keer reuze iritant. Dat komt vast door dat stemmetje van hem.
Steengoede muziek en een klasse Pam Grier. Vooral de lange shots van haar aan het begin en einde zijn heel mooi. Coole dame.
Jordy
waarom Jackie Max zo vlug vertrouwd.
ja die invloed hebben vrouwen nou eenmaal soms op mannen

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino morgenavond op televisie

Misdaadfilm 'Jackie Brown' van Quentin Tarantino vanavond (28 december) op televisie

Deze tien grote films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Deze grote titels verschijnen binnenkort onder meer op Netflix

Pulp Fiction
Misdaad, 1994