• 9.379.969 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.212)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

avatar van White Trash

White Trash

Meesterlijke film knap dat bijna het hele verhaal zich afspeelt in een loods mar het toch boeiend blijft

GinolaEHV

Ik heb 'm vanmiddag weer gezien. Net als in Pulp Fiction is de openingsscene echt om van te smullen.

Het gezwets van de heren over 'Like a virgin' en 'True blue' van Madonna: meesterlijk.

't Is dat je maar 5* kan geven.

avatar van Achmed

Achmed

Ik heb deze film voor de vierde keer nu gekeken en hij blijft leuk om naar te kijken. De gesprekken die echt niks te maken hebben met het verhaal zelf, geven mij het gevoel alsof het echte criminelen waren. 's morgens een discussie over maddona en of je fooi zou geven en in de middag even een overval plegen die natuurlijk totaal uit de hand loopt, dat natuurlijk dagelijks werk voor hun zou moeten zijn Mijn favoriet in deze film was Mr. Blonde de psycho van de groep. Hij gaf me echt het gevoel dat je maar beter aan zijn goede kant kan blijven.

Daarnaast zat de film vol met mooie uitspraken zoals mijn favoriet
Mr. Pink: You kill anybody?
Mr. White: A few cops.
Mr. Pink: No real people?
Mr. White: Just cops.

Dit soort gesprekken samen met het acteerwerk maken deze film een classic die mij nooit zal vervelen.

4.5* en ben er trots op, om hem in mijn collectie te hebben.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

ik vond het maar een rare film.de helft van de film speelt in die hal waar die ene ligt dood te bloeden.dat is toch geen verhaal

avatar van gizmo_o

gizmo_o

MaxiJazz schreef:

avatar van Spetie

MaxiJazz schreef:

Wat een onzin om te zeggen dat een film geen verhaal heeft als de film zich grotendeels op een plek afspeelt. Dat zegt toch weinig tot niets over de kracht van het verhaal?

Als ik jou was zou ik Die hard dan ook niet kijken, want die speelt zich ook bijna maar op een plek af

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

gizmo_o schreef:

je moet je ook niet zozeer focussen op het leegbloeden.

oke ik zal het proberen.ik zal hem binnekort opnieuw kijken en dan mij cijfer heroverwegen

avatar van maxB

maxB

dat dit zo hoog staat is echt verbazingwekkend. ik heb me eigenlijk doodverveelt en was blij dat die afgelopen was, een paar aardige stukjes maar meer ook niet. kan er mee te maken hebben dat het 3 uur 's nachts was toen ik hem keek maar 2,5*

avatar van petcoza

petcoza

gizmo_o schreef:

je moet je ook niet zozeer focussen op het leegbloeden.

Hahahaha dan draai je de film terug, loopt ie weer vol!!

desteven007

Ik ben van plan om de film te gaan huren maar ik weet niet juist, wat ik er moet van denken ?

avatar van Metalfist

Metalfist

Er word zeker wel wat in geschoten ik vind hem beter dan Pulp Fiction

GinolaEHV

Als je een film alleen leuk vindt omdat er in geschoten wordt, moet je zeker niet Reservoir Dogs kijken. Er wordt wel een aantal keer een kogel gelost, maar daar draait de film helemaal niet om. De genialiteit van de film zit niet in de actie, maar in het verhaal en de briljante dialogen (zeker in de beginscène)

Een film kijken enkel vanwege schieten vind ik ook een raar idee...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Is deze film beter dan Pulp Fiction ?

Nee, dit is totaal geen actiefilm.

avatar van darkjaap

darkjaap

en ook niet beter dan pulp fiction

avatar van maxB

maxB

ik vond ze allebei niet geweldig, maar pulp fiction is wel wat beter.

er wordt wel in geschoten maar dat is ook alles. dat praten klopt wel dat is ongeveer de hele film

avatar van stefan dias

stefan dias

mmm, telkens ik nog eens een stukje op tv zie (want ze worden beiden wel regelmatig uitgezonden) valt het me telkens weer op hoe prop-en propvol die films zitten.

Er zit (zeker in Pulp fiction) wel genoeg materiaal in voor wel vijf films.

En ze blijven ook verrassen. Nooit denk ik "nu heb ik het ondertussen wel gezien".

Reservoir Dogs is ook een van de weinige films die ik ooit 2 keer op enkele dagen tijd in de bioscoop ben gaan kijken.

GinolaEHV schreef:

Een film kijken enkel vanwege schieten vind ik ook een raar idee...

Nee dat bedoel ik niet, maar als er niet in geschoten wordt,

genre misdaad ??

Met misdaad moet er wel geschoten worden anders is het geen misdaad, op youtube vind ik de film op niks lijken, heel de tijd zitten te praten......

daar wordt je wel moe van.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

ga hem nou maar eerst kijken voordat je met je ogen gaat rollen!!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

@desteven007

Wie heeft nou weer bedacht dat het geen misdaad is wanneer er geen schoten gelost worden? Er zijn zoveel vormen van misdaad waar geen moord e.d. aan te pas komt..

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Ja, dit is helemaal geen film waarvan je, van een scene op Youtube, een oordeel kan geven. Je moet gewoon de film zelf bekijken om te weten wat je er uiteindelijk van vindt. Youtube is misschien leuk als je een scene uit een actiefilm wilt bekijken, films als deze daar moet je echt de tijd voor nemen en er voor gaan zitten.

Bart Tönjann schreef:

Ok,Ok, ik zeg al niets meer ...

Goodfella_90 schreef:

@desteven007

Het gaat me niet om moord,

combi schreef:

ga hem nou maar eerst kijken voordat je met je ogen gaat rollen!!

S'goed Jongen

Nee dat bedoel ik niet, maar als er niet in geschoten wordt,

genre misdaad ??

daar wordt je wel moe van.

Zoals al eerder aangegeven door anderen: misdaad hoeft helemaal niet gepaard te gaan met honderden kogels.

De film heeft verscheidene kenmerken van een misdadig thema: een bankoverval, meerdere gangsters en hier en daar buitensporig geweld (oor afsnijden / neerschieten politieagent).

Maar als je niet gevoelig bent voor meesterlijke dialogen, dan is deze film niks voor je. Dan ga je je inderdaad snel vervelen, omdat de acteurs 'heel de tijd zitten te praten'...

avatar van kaztor

kaztor

Is deze film beter dan Pulp Fiction ?

Als je er nou zo weinig van weet, wat doe je dan met die avatar?

Ikzelf heb met m'n verjaardag de collector's item gekregen van m'n vriendin met 6 'shots' (glaasjes) verpakt in een doos.

Wat een schat!!

GinolaEHV schreef:

Ja ok, daar heef ik je gelijk in, ik ga de film zeker zien, en dan zal ik je nog wel eens een antwoord verschaffen, ik heb het niet over honderden kogels zoals jij al zij, alleen bedoel ik maar dat ik aan andere raad vraag, of deze film niet te saai zal zijn, en wat doet iedereen ?? mij te verwijten dat ik niets van die film ken ?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

desteven007 schreef:

Verwacht in ieder geval geen Bad Boys.

desteven007 schreef:

Je doet het overkomen dat je een misdaad- en/of actiefilm enkel en alleen leuk vindt als er veel in geschoten wordt. Vind ik een raar idee.

GinolaEHV schreef:

Nee dat vindt ik niet, maar ik zie wel graag films waar in geschoten wordt.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

desteven007 schreef:

ik verijt je helemaal niks vind het alleen een beetje vreemd als je deze erbij neerzet!!!