Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
omar_91
Net deze film gezien. Na alle ophef en de hoge waardering was het een behoorlijke teleurstelling. Zeker, de dialogen waren goed, en het was een onvoorstelbaar plot, maar op een of andere manier heeft de film me geen moment kunnen boeien.
gizmo_o
Een 4,5 geef ik ze
Inderdaad. Ik vraag me af hoeveel het hem gekost heeft, want bijna alles speelt zich in dat 'pakhuis' af.
Ambru
Volgens Dit artikel koste de film slechts $ 1.2 miljoen. Film speelt zich inderdaad voornamelijk in het pakhuis af, meer nog het bureau van Joe zou opgesteld geweest zijn op de bovenverdieping van hetzelfde pakhuis.
Die Hard,Willis
Ik dacht dat het bureau van Joe was opgesteld in een vrachtauto
Infected_
Tijdje geleden uiteindelijk eens bekeken. Het is inderdaad een goede film. En wat er tog niet in zoveel films meer gebeurt , een goed einde..
Wel lekker handig , een film die weinig kost en dan superveel gaat opbrenge.. XD
DevendraBan
Uiteraard, want wij allen weten dat dat de ware bedoeling van een regisseur is...
Amazing
Nog nooit zo vaak het woord fuck in een film gehoord als in reservoir dogs.
Mat_
Nog nooit zo vaak het woord fuck in een film gehoord als in reservoir dogs.
The Big Lebowski doet toch nog wel wat beter hoor
Jan1
Een 4,5 geef ik ze
Tjsa, misschien zijn dialogen en plotwendingen alleen wel niet goed genoeg om een goede film te maken. Een film moet boeien, je meeslepen, en het enige dat lukt deze film totaal niet. Je hebt continu het idee: wanneer begint het nu.
gideonvdb
The Big Lebowski doet toch nog wel wat beter hoor
Xainic
Blijf het een geweldige film vinden, heb hem inmiddels al wel 7 keer gezien. De confrontaties met elkaar zijn geweldig gecontrueerd. Acteerprestaties vind ik persoonlijk erg goed. Het is een lowbudget film en dat is dan ook wel te zien; veel dezelfde locaties, weinig specials maar toch verveeld de film geen moment. Een waar pareltje!
cavia
het concept in natuurlijk simpel, al waren er wel een paar verassende dingen die ik niet had verwacht. jammer van het open einde. het is een goede film, maar nr 25 in de top 250 vind ik te hoog
wallie550
ik weet niet waarom iedereen dit zo'n leuke film vind ik vond het heel saai en eenzeidig misschien het kleine geweld wat er in zit wel leuk maar voor de rest niks 2**
The Last
misschien het kleine geweld wat er in zit wel leuk
Kleine geweld? Volgens mij heb je een ander film gezien.
timburton
Beste in zijn genre
Daarmee bedoel je de Novelle Violence?
De Tarantino-films?
De Actie/Thriller-films?
Leland Palmer
frankieman
geweldige film, Tarantino's beste.
Helaas is het geen film die je vaker gaat bekijken heb ik het gevoel, ik kijk de meeste van mijn films 5 a 6 terug, maar bij deze lijkt dat niet te gebeuren...
Sportingerke
Tja, vandaag bekeken en ik moet zeggen dat ik er veel meer van verwacht had (het is trouwens nog maar de eerste film van Tarantino die ik ooit bekeken heb).
Ok, er zijn sterke dialogen en enkele scènes zijn meer dan de moeite waard (de iedereen-schiet-op-iedereenscène waarbij Mr. Pink er gezellig vanonder muist; de scène waarin de boeven elk hun kleurtje toebedeeld krijgen).
Ook het verloop van het verhaal vind ik sterk. Als kijker begin je met tamelijk wat vragen die naar het einde toe één voor één worden opgelost.
Toch gebeurde er in de film veel te weinig naar mijn goesting en het was maar wanneer Mr. Blonde in de loods komt dat het verhaal een beetje op gang komt.
Een waw-gevoel had ik zeker niet; eerder overheerste een "is dit alles?"-gevoel.
LBK
2.5 sterretjes.
Ik zit met hetzelfde gevoel. Ik had het gevoel dat het verhaal eigenlijk nog moest beginnen toen de aftiteling al werd ingezet.
rokkenjager
2.5 sterretjes.
Het is je eerste Tarantino dus je moet nog even wennen aan zijn stijl, je moet je vooral verdiepen in de sublimiteit van zijn films, zijn films moet je niet hebben van hun verhaal(hoewel ze toch al sterk zijn)....maar eerder van de dialogen en de manier van uitwerking.....ik zou zeggen bekijk de film maar over paar maanden weer of verdiep je in zijn andere werken die naar mijn mening abosluut beter zijn.
apolicum
Als kind eens bekeken, en toen vond ik er niets aan...
kGa em in't kort nog eens keertje bekijken , misschien dat m'n mening nu helemaal herzien wordt.
Pastichio Rocker
Dan zou je ook niet moeten stemmen.
The Last
Als kind eens bekeken
Damn.. vreemde films keek jij toen je kind was.
GinolaEHV
Ijzersterke film, mijns inziens een van de beste aller tijden.
Vooral de scene waarin een van de boeven (volgens mij was het Tarantino zelf) het niet eens is met het feit dat hij 'mr. Pink' genoemd zal worden, en de scene met 'het oor' zijn schitterend.
Puik staaltje regisseurs- en acteurswerk.
Leland Palmer
Dat is Tarantino zelf niet hoor, maar Steve Buscemi.
GinolaEHV
Nou, dat ben ik dan alweer vergeten. 't Is ook al 2 jaar geleden dat ik 'm voor 't laatst heb gezien.
In die scene zat Tarantino er toch wel bij of niet? Anders ben ik wel heel erg in de war omtrent deze scene...
Hij is Mr Brown

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film