• 9.379.584 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot I, Robot

"One man saw it coming"

In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.

avatar van neo

neo

9 van de 10 keer speelt hij overigens een zelfde soort personage dus een logische zin vind ik dat niet..

avatar van gemaster

gemaster

Wat een ontzettend holle film. Er zit echt werkelijk helemaal niets 'achter'. Toegegeven, de actie is fantastisch om te zien en het verhaal is natuurlijk best te pruimen, maar hier had ik toch wel ietsje meer van verwacht. Smith balanceert zoals altijd op het randje van onuitstaanbaarheid, maar hij gaat er in deze film maar een paar keer overheen. De film is een duidelijk voorbeeld style over substance en daar heb ik het nooit zo op. Het is mij echt een raadsel waarom Smith ineens in slowmotion van een motor af kan springen en dan 2 magazijnen kan leegschieten. We zitten toch godverdomme niet in de matrix?

Al met al krijgt de film van mij een krappe 3 sterretjes.

avatar van evwi

evwi

Geweldige film !

Wel een beetje voor de liefhebber, maar gelukkig ben ik er een. De film doet de boeken van Azimov eer aan. 4,5*

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Mc schreef:

Erg slappe film. Een standaard actiefilm, flauwe grappen, geen goed verhaal..

hmm, nu heb ik hem nog een keer gezien : het stelt echt niks voor...

* 1/2

jammer hoor dat will smith zoiets doet

avatar van jassonn

jassonn

Hoezo, doet hij weleens anders?

avatar van Jordy

Jordy

Ali, Six Degrees...

avatar van jassonn

jassonn

Ah oke, maar beide films heb ik nog niet gezien.

avatar van KarinV

KarinV

Gave film, met humor. Soms wel voorspelbaar, maar ja...welke film is dat tegenwoordig niet? Ik miste alleen de zoen op het einde ;o)

avatar van De GeuS

De GeuS

FUN BOY schreef:

dit soort nep films ben ik niet gewend van will smith. ik vond deze film dus ook niet zo bijzonder.

Will Smith speelt bijna alleen maar in dit soort films....

avatar van tjp1994

tjp1994

Goede film. Jammer dat Smith zo'n overdreven homeboy speelt. Had liever een andere acteur gezien. Moynahan is weer erg goed.

avatar van Be3F

Be3F

Erg goede film, was me super meegevallen, SFX waren ook super en Will Smith, tja ik ben een fan dus ik heb weer genoten...

avatar van Justice4All

Justice4All

Aardig gelukt AI filmpje. 3,5 *

avatar van dvd-man

dvd-man

Lijkt me vet, moet hem nog zien !

avatar van Redlop

Redlop

Bijeengeraapte film die het in de verste verte niet haalt bij films waar het zich mee wilt associëren qua verhaal (A.I, Terminator) futuristische sfeer (Blade runner, Matrix) maar uiteindelijk het van de special effects en de actie moet hebben.

De CGI effecten vielen me ook nog eens tegen.

avatar van UltrAslan

UltrAslan

Will Schwarzenegger,

The Terminator...

1,5

TheOne

De film vond ik een goeie sf-thriller met een serieuze rol van Will Smith. Een serieuze rol van hem heb ik sinds "Six degrees of Seperation" niet meer gezien.

Enemy Of The State???

Ja maar in Enemy of the State zat er toch meer humor in dan in I, Robot

TheRisingSun

Ik heb I,Robot nog niet gezien,maar zat er meer humor in Enemy Of The State? Ik kan me niet herinneren dat EOTS zo bedoeld was. Zoveel humor zat er naar mijn mening nou ook niet in,of wel?!

TheOne

ik bedoel ook geen grappen waar je dubbel van het lachen zit. Maar Will Smith maakt meer opmerkingen in EOTS die grappig overkomen, terwijl hij in I, Robot een veel serieuzere rol neerzet met een droevig verleden waar hij niet overheen komt.

TheRisingSun

O,oke,dan heb ik je verkeerd begrepen. Ik kan er alleen (nog) niet over oordelen,want ik heb I,Robot dus nog niet gezien.

TheOne

geen probleem, bekijk hem maar dan gaat de discussie verder. Je kan altijd leren van elkaar

avatar van NERD

NERD

begon leuk en redelijk interessant, laatste 30 minuten werd het gewoon een domme actiefilm

2,5 sterren

TheOne

een beetje aktie kan er wel bij vind ik. je wacht natuurlijk toch om de robots in aktie te zien. De vechtscenes van de robots zijn goed in elkaar gezet. De aktie was een must om naar te kijken.

avatar van NERD

NERD

oh

avatar van rayoner

rayoner

Goed werk. Genre moet je liggen. De recenties over de playboy effecten van Will vallen reuze mee.....Hoort er een beetje bij, mijn vrouw zat in ieder geval niet weg te s*ppen....

avatar van evervaet

evervaet

Aardige film, leuke SF effecten, aardig verhaal, maar WIll hadden ze moeten vervangen..... 3,5* omdat ik een SF liefhebber ben.

avatar van bisse

bisse

Verrassend goede film wat ik nooit had verwacht. Sterke verhaallijn die zich met de betere sci-fi kan meten. Alleen jammer van een aantal factoren die de film geen goed doen.

- de halfbakken en compleet geforceerd overkomende matrix-achtige slowmotion effecten

Dit is jammer maar het blijft een topper.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dikke meevaller.

Erg goede special effects, hier en daar ligt de CGI er erg dik bovenop maar er zijn meer dan genoeg prachtige actiescènes om dat goed te maken. Mooie shots van het futuristische Chicago. Erg fijn om Smith weer eens in een serieuze rol te zien (wel met een paar oneliners natuurlijk!). En Dr. Calvin wordt gespeeld door een bijzonder appetijtelijke jongedame.

Ik herkende een aantal andere films er in, maar toch met name The Terminator natuurlijk.

4 sterren.

bisse schreef:

- will smith en zijn badboy attitude die ervoor zorgen dat je de film minder serieus neemt(christian bale was perfect geweest voor de rol).

Zonder Will Smith was het een heel andere film geworden. Juist zijn humor zorgde voor het contrast tussen hem (menselijk) en de robots.

Christian Bale - denk aan zijn rol in Equilibrium - hoort totaal niet thuis in de rol van Spooner. Tenzij je hem natuurlijk hetzelfde typetje laat spelen.

P.S.

Ik kan niet wachten tot 2035, dan kan je zo'n Audi kopen

avatar van xangadix

xangadix

Film viel me niks tegen, alleen raakt ik op het laatst mijn belangstelling kwijt. De robots zien er echt super uit.

Ik kan niet wachten tot 2035, dan kan je zo'n Audi kopen
Tsja, voorlopig zal ik het nog met m'n Audi uit '79 moeten doen. Ik begin wel vast met sparen...