I, Robot (2004)
Met onder meer: Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood
Releasedatum: 5 augustus 2004
Plot I, Robot
"One man saw it coming"
In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.
Del Spooner
Baldez
Chin
Chin
neo
9 van de 10 keer speelt hij overigens een zelfde soort personage dus een logische zin vind ik dat niet..
gemaster
Wat een ontzettend holle film. Er zit echt werkelijk helemaal niets 'achter'. Toegegeven, de actie is fantastisch om te zien en het verhaal is natuurlijk best te pruimen, maar hier had ik toch wel ietsje meer van verwacht. Smith balanceert zoals altijd op het randje van onuitstaanbaarheid, maar hij gaat er in deze film maar een paar keer overheen. De film is een duidelijk voorbeeld style over substance en daar heb ik het nooit zo op. Het is mij echt een raadsel waarom Smith ineens in slowmotion van een motor af kan springen en dan 2 magazijnen kan leegschieten. We zitten toch godverdomme niet in de matrix?
Al met al krijgt de film van mij een krappe 3 sterretjes.
evwi
Geweldige film !
Wel een beetje voor de liefhebber, maar gelukkig ben ik er een. De film doet de boeken van Azimov eer aan. 4,5*
Mc
- 2092 stemmen
hmm, nu heb ik hem nog een keer gezien : het stelt echt niks voor...
* 1/2
jammer hoor dat will smith zoiets doet
KarinV
Gave film, met humor. Soms wel voorspelbaar, maar ja...welke film is dat tegenwoordig niet? Ik miste alleen de zoen op het einde ;o)
De GeuS
dit soort nep films ben ik niet gewend van will smith. ik vond deze film dus ook niet zo bijzonder.
Will Smith speelt bijna alleen maar in dit soort films....
tjp1994
Goede film. Jammer dat Smith zo'n overdreven homeboy speelt. Had liever een andere acteur gezien. Moynahan is weer erg goed.
Be3F
Erg goede film, was me super meegevallen, SFX waren ook super en Will Smith, tja ik ben een fan dus ik heb weer genoten...
Redlop
Bijeengeraapte film die het in de verste verte niet haalt bij films waar het zich mee wilt associëren qua verhaal (A.I, Terminator) futuristische sfeer (Blade runner, Matrix) maar uiteindelijk het van de special effects en de actie moet hebben.
De CGI effecten vielen me ook nog eens tegen.
TheOne
De film vond ik een goeie sf-thriller met een serieuze rol van Will Smith. Een serieuze rol van hem heb ik sinds "Six degrees of Seperation" niet meer gezien.
Ja maar in Enemy of the State zat er toch meer humor in dan in I, Robot
TheRisingSun
Ik heb I,Robot nog niet gezien,maar zat er meer humor in Enemy Of The State? Ik kan me niet herinneren dat EOTS zo bedoeld was. Zoveel humor zat er naar mijn mening nou ook niet in,of wel?!
TheOne
ik bedoel ook geen grappen waar je dubbel van het lachen zit. Maar Will Smith maakt meer opmerkingen in EOTS die grappig overkomen, terwijl hij in I, Robot een veel serieuzere rol neerzet met een droevig verleden waar hij niet overheen komt.
TheRisingSun
O,oke,dan heb ik je verkeerd begrepen. Ik kan er alleen (nog) niet over oordelen,want ik heb I,Robot dus nog niet gezien.
TheOne
geen probleem, bekijk hem maar dan gaat de discussie verder. Je kan altijd leren van elkaar
NERD
begon leuk en redelijk interessant, laatste 30 minuten werd het gewoon een domme actiefilm
2,5 sterren
TheOne
een beetje aktie kan er wel bij vind ik. je wacht natuurlijk toch om de robots in aktie te zien. De vechtscenes van de robots zijn goed in elkaar gezet. De aktie was een must om naar te kijken.
rayoner
Goed werk. Genre moet je liggen. De recenties over de playboy effecten van Will vallen reuze mee.....Hoort er een beetje bij, mijn vrouw zat in ieder geval niet weg te s*ppen....
evervaet
Aardige film, leuke SF effecten, aardig verhaal, maar WIll hadden ze moeten vervangen..... 3,5* omdat ik een SF liefhebber ben.
bisse
Verrassend goede film wat ik nooit had verwacht. Sterke verhaallijn die zich met de betere sci-fi kan meten. Alleen jammer van een aantal factoren die de film geen goed doen.
- de halfbakken en compleet geforceerd overkomende matrix-achtige slowmotion effecten
Dit is jammer maar het blijft een topper.
Captain Pervert
Dikke meevaller.
Erg goede special effects, hier en daar ligt de CGI er erg dik bovenop maar er zijn meer dan genoeg prachtige actiescènes om dat goed te maken. Mooie shots van het futuristische Chicago. Erg fijn om Smith weer eens in een serieuze rol te zien (wel met een paar oneliners natuurlijk!). En Dr. Calvin wordt gespeeld door een bijzonder appetijtelijke jongedame.
Ik herkende een aantal andere films er in, maar toch met name The Terminator natuurlijk.
4 sterren.
- will smith en zijn badboy attitude die ervoor zorgen dat je de film minder serieus neemt(christian bale was perfect geweest voor de rol).
Zonder Will Smith was het een heel andere film geworden. Juist zijn humor zorgde voor het contrast tussen hem (menselijk) en de robots.
Christian Bale - denk aan zijn rol in Equilibrium - hoort totaal niet thuis in de rol van Spooner. Tenzij je hem natuurlijk hetzelfde typetje laat spelen.
P.S.
Ik kan niet wachten tot 2035, dan kan je zo'n Audi kopen
xangadix
Film viel me niks tegen, alleen raakt ik op het laatst mijn belangstelling kwijt. De robots zien er echt super uit.

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Sciencefiction-thriller 'I, Robot' van regisseur Alex Proyas vanavond te zien op televisie

The Matrix

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
zelfmoordkunstmatige intelligentieman vs machinechicago, illinoisdetectivegebaseerd op boekgrootouder kleinkind relatieheldhomicidetoekomsthologramlawdystopiepolitiemoordrobot as menaceauto ongelukrobotgrootmoeder3droboticshumanoid robottalking robotself-driving carhomicide investigation 2030si, robotrobot companionold robotnew robot loose adaptation