• 9.383.048 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.412.169)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

(oscar wordt toch ook gezien als belangrijkste filmprijs?)

Weet niet .. de laatste jaren wordt er vooral gelachen met de Oscars, niet dan ? Moest ik filmregisseur zijn, en ik kon kiezen tussen een Gouden Palm/Beer/Palm of Oscar, ik zou het ook wel weten.

wat ik met realistische dialogen bedoelde kan je bijvoorbeeld ook zien aan het begin. 2 gangsters gaan iemand "opzoeken" praten ze erover? nee, ze hebben het gewoon over andere dingen, willekeurige gesprekken die niks te maken hebben met wat ze strax gaan doen...over amsterdam, en de verschillen tussen europa en de V

Da's best een realistisch aspect van de dialogen, maar als jullie zo praten in de wagen als de personages in Pulp Fiction dan is er toch heel wat fout met jullie

bioscoopzaal schreef:

En ik vraag me ook af hoe je een discussie over hamburgers, friet met majo, koffie en voetenmassages in godsnaam semi-intellectueel kunt vinden.

Weet niet of het hetzelfde is maar ik vind de discussies daarover ook wel een bepaald filosofisch gehalte hebben eigenlijk. Sowieso gaat het bij de voetenmassage niet alleen over het verschil tussen de ene handeling en de andere, maar ook over proportionaliteit bijvoorbeeld. Vraag me bovendien af of degene waar je aan refereerde (Larude) misschien quasi-intellectueel bedoelde.

davidov

hehe klopt maar het gaat er gewoon om dat ik vind dat pulp fiction een paar dagen laat zien uit het extreem aparte leven van een groep aparte mensen, daarbij horen dus ook doodgewone gesprekken die nergens over gaan, puur om de tijd te doden. netzoals ik nu met jullie praat....heeft ook geen doel...mn tentamen cijfers gaan niet omhoog, het brengt geen geld in het laadje, en ik leef er ook niet langer door .

trouwens we lullen hier nu al zo lang over door dat ik niet eens meer weet of er iemand was die zei dat de dialogen bagger waren of iets in die richting

avatar van hessel

hessel

Masterlijke dialoog: eziekel 25/17

groeten hessel

avatar van remorz

remorz

monoloog, maar meesterlijk zeker

nouja....meesterlijk... tis gewoon een simpel stukkie uit de bijbel, thats it.

Het is echter hoe Sam het uitspreekt, en de gelegenheiden waarbij hij dat doet, die het zo leuk maken.

avatar van remorz

remorz

ja precies, dat bedoelde ik eigenlijk ook

nouja....meesterlijk... tis gewoon een simpel stukkie uit de bijbel, thats it.

Alsof er geen meesterlijk geschreven passages in de bijbel zouden kunnen staan.

nouja....meesterlijk... tis gewoon een simpel stukkie uit de bijbel, thats it.

Het is niet zomaar uit de bijbel. De passage Ezekiel 25-17 staat er wel in, maar de versie die Sam Jackson laat horen is toch wel meer een combinatie van het stuk uit de bijbel en de pen van Tarantino.

Het is niet letterlijk overgenomen. Maar het blijft cool. Maar dat vind ik niet het coolste stuk, de interactie met Bret juist daarvoor is nog veel beter.

What country are you from?

What ain't no country I ever heard of?

They speak English in what?

Die scene blijft de beste. Dan kun je me nog steeds oprapen.

What?

Say what again i dare you i double dare you motherfucker say what one more goddamm time.

AHWA

Look, if you wanna play a blind man, go walk with a shepherd. Me, my eyes are wide fuckin' open.

avatar van SilverGun

SilverGun

*zucht*

avatar van Hannibal

Hannibal

John Doe schreef:

Tarantino!!! Godslastering

Mierenn**ken!!!

Sluit ik me volmondig bij aan.

AHWA

Je hoeft dit toch niet te lezen? Ga dan ergens anders zuchten of zo?

Jeetje. Beetje kinderachtig.

Posts als deze kunnen gewoon in het 'favoriete quote/one-liner' topic lijkt me. Daarnaast was/waren er hier discussies aan de gang, voordat er enkele domme quotes doorheen gegooid werden.

Alsof zinnetjes uit een film / nummer / optreden / whatever quoten niet kinderachtig is ...

avatar van Take One

Take One

I'm gonna get medieval on yo' asses... hehehe

PartyMarty schreef:

Alsof er geen meesterlijk geschreven passages in de bijbel zouden kunnen staan.

Good god....daar heb ik het toch niet over? Ik maak alleen duidelijk dat iedereen hier doet alsof Quentin alles zelf heeft geschreven, wat niet zo is, er zit onzettend veel stof in van andere films en dingen...wat meesterlijk samen komt.... maar ik denk dat sommigen dus quentin iets teveel credit geven.

maareh om je gerust te stellen marty, de bijbel zal vast wel een heel mooi boek zijn

Take One schreef:

I'm gonna get medieval on yo' asses... hehehe

Onderhond schreef:

Oh my got! What? have I done.

Sorry voor het discussie om zeep helpen, maar ik kon het een aantal berichtjes geleden niet laten om What? te zeggen. Ik had niet gedacht dat het zo'n kettingreactie op zou leveren. Ik vond het wel een goeie eigenlijk.

avatar van Jordy

Jordy

Onderhond schreef:

Posts als deze kunnen gewoon in het 'favoriete quote/one-liner' topic lijkt me.

En ze kunnen ook prima bij de film zelf, dé uitgesproken plek om eens lekker terug te blikken op leuke quotes. Dat gezucht komt bij mij over als een kinderachtige reactie om weer eens te laten weten dat niet iedereen de film goed vond.

davidov schreef:

Dank u voor de geruststelling. Ik zou het ook niet met zekerheid kunnen zeggen, maar het lijkt me haast van wel, gezien zijn klassiekerstatus.

Beter goed gejat .....

avatar van SilverGun

SilverGun

Jordy schreef:

Uhm, ik gaf anders 4,5 sterren. Doelloos quoten uit films voegt gewoon niets toe, zoals Onderhond ook al aangaf.

flipsen

Wat een gezeur om dat quoten, gaat onderhand verder off-topic dan het quoten zelf. Staat gewoon als een paal boven water dat deze film vol zit met gave quotes, nou, dan mogen mensen die de film nog nooit gezien hebben daar toch wel even een voorproefje van krijgen? en mogen de mensen die de film prachtig vinden niet nog even nagenieten van de gave dialogen?

Deze zinnetjes klinken stuk voor stuk hartstikke gaaf:

AHWA schreef:
What country are you from?
What ain't no country I ever heard of?
They speak English in what?

flipsen schreef:
What?

nice guy eddy schreef:

AHWA schreef:

Jordy heeft groen licht gegeven, dus hier zijn er nog 2 :

Vincent:ever heard of the filosofy that once a man admits that he was wrong, he's immediately forgiven for all his goings and doings?
Jules:Get out my face with that shit! Motherfucker saying that shit never had to pick up ittypitty pieces of skull on account of your dumm ass!

De allermooiste uit de film vind ik die van Vincent wanneer jules net bekeerd is zegt jules tijdens het ontbijt: No, i don't eat pork waarop Vincent vraagt: are you jewish. De beste grap van de film. [edit]Nou nee, beste is wat overdreven, maari ik vind het wel heel subtiel en goed en met een driedubbele bodem.

AHWA

Doelloos quoten is iets anders. Als iemand dat bijbelstukje had gequote, was daar misschien weer over gediscussieerd. Dus totaal nutteloos is het niet.

Besides, niet alles hoeft toch nut te hebben? Kijk het Big Lebowski topic maar na.

avatar van Keira

Keira

Three tomatoes are walking down the

street, a poppa tomato, a momma

tomato, and a little baby tomato.

The baby tomato is lagging behind

the poppa and momma tomato. The

poppa tomato gets mad, goes over to

the baby tomato and stamps on

him and says: catch up.............. ketchup...

PartyMarty

Heeft er eigenlijk ooit iets bestaan als Fox Force Five?

avatar van Anatolia

Anatolia

Ja en hun chef heette Bill.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

En gelukkig kregen we niet van die cheesy grapjes te horen.