• 9.383.404 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.412.294)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van gotti

John Doe schreef:

Ja die moest ik ook hebben naast de gewone versie. Wilde toch graag eens extra's bij films van Quentin.

De pas uitgekomen Nederlandse S.E. van deze film schijnt niet veel soeps te zijn. Je kan volgens mij beter de Engelse dvd kopen; die meen ik o.a. bij play.com te verkrijgen is...

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

gotti schreef:

Idd niet heel bijzonder maar kom...

avatar van T®inity

T®inity

gotti schreef:

De amerikaanse is nog beter... wel NTSC formaat maar dat is denk ik voor de meesten geen probleem

avatar van John Doe

John Doe

Dan koop ik die versies er ook wel even bij Wel irritant dat die Nederlandse versie slechter is. Ik heb 'm meteen gekocht maar nog niet bekeken, toch neem ik aan dat ik liever de Amerikaanse had willen hebben. Nou zorg ik er maar voor dat ik die een keer van een ander leen.

avatar van markpennings

markpennings

Ik heb op IMDB gelezen dat het gerucht gaat dat Quentin er over zit te denken om Pulp Fiction 2 te maken, en dat hij nu de cast aan het polsen is.

Ik kan bijna niet wachten, vam mij mag hij nu beginnen ben erg benieuwd

markpennings schreef:

Ik kan bijna niet wachten, vam mij mag hij nu beginnen ben erg benieuwd

Als je weet met hoeveel projecten Tarantino bezig is dan weet ik niet of dit project voorrang krijgt. En van mij hoeft er ook eigenlijk geen vervolg op. Is er al bekend dan waar dit eventuele vervolg over zal gaan?

avatar van PatrickL

PatrickL

Art schreef:

Bij Films > Acteurs en regisseurs > Quentin Tarantino zette Phoenix op 23 april 2004 het volgende bericht:

In an interview with Rolling Stone magazine, via Dark Horizons, Kill Bill Vol. 2 writer and director Quentin Tarantino says that he's trying to make The Vega Vrothers his next film.

"It's a sequel to both 'Pulp Fiction' and 'Reservoir Dogs', actually, it's a sequel and it's a prequel. It's 'The Vega Brothers', played by Michael Madsen and John Travolta," he says.

"I have been trying to do it for years, and the more time I take, the older these two guys get. But I've come up with an idea that won't much matter how much they age....the magic of movies. It's going to be great. It'll be funny, and these guys are so great, alright, they're going to be like two oversized mob-men fighting over the last bowl of pasta, that we can't go wrong. ( )

"It's just going to be John and Michael, and I hope to make this my next movie. We're laying down the pipework for it now."

Ik heb geen idee hoe het er nu voorstaat, maar ik weet wel dat hij nu met een oorlogsfilm bezig is, wellicht dat hij daarna deze film maakt.

Art

Oké, Pulp Fiction 2 zoals boven is gemeld is dus gewoon het project The Vega Brothers. Het is nu duidelijk voor mij. Van The Vega Brothers had ik het een en ander al gelezen

avatar van PatrickL

PatrickL

Art schreef:

Ik neem aan van wel, ik weet het niet zeker maar het lijkt me zeer waarschijnlijk dat deze film ermee bedoeld wordt.

PatrickL schreef:

Ik neem aan van wel, ik weet het niet zeker maar het lijkt me zeer waarschijnlijk dat deze film ermee bedoelt wordt.

Mij dus ook Maar ik was al een beetje voorbarig om gelijk aan te nemen dat Pulp Fiction 2 dus The Vega Brothers is. Mark, geef ons het bevrijdende antwoord

avatar van T®inity

T®inity

Na herziening gaat er toch 0,5* af omdat ik de verhaallijn 'te zwak vindt'. De verhaal lijn van Jules en Vincent redden voor mij de film weer. Door die verhaallijn komt de film toch nog op een 4,5*.

avatar van MrMeller

MrMeller

Hoewel Tarantino veel mensen aanspreekt kan ook deze film me helaas niet pakken. De manier van filmen en de opzet zal mij wel niet helemaal liggen. Vind t allemaal een beetje rommelig. Wel leuk om te zien dat ie de film eindigt waar ie begon, dat heeft wel wat. 3*

avatar van Lauwie

Lauwie

Wat een lelijk wijf heeft Willis hier zeg... botergeil maar gadverredamme... Uma is er 10 jaar later trouwens op vooruit gegaan... (maar dit alles terzijde)

avatar van V

V

En wat is nu het doel van je bericht??

avatar van FX

FX

Lauwie schreef:

Uma is er 10 jaar later trouwens op vooruit gegaan...

Ik hoop niet dat je hiermee op haar uiterlijk of haar acteerwerk doelt...

lauwie, boeiend zeg !

avatar van bad motherfucker

bad motherfucker

Het enige waar Tarantino écht mee bezig is, is met Inglorious Bastards, jawel een oorlogsfilm.

Zo zeg, echt waar?

Dat is ook het eerste wat ik hiervan hoor

avatar van flipsen

flipsen

Tarantino zegt wel meer. Hij lult vaak ook maar wat uit zijn nek volgens mij. Op de soundtrack van Pulp Fiction staat een intervieuw van 15 minuten met hem, maar ik kan dat nooit afluisteren. Na een minuut weet niemand het meer waar hij het over heeft. Die man kan geen interviews geven en wat ie allemaal zegt kun je niet van op aan.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Mischien moet je die soundtrack interview nog maar eens luisteren. Ik vond het niet onduidelijk hoor.

avatar van John Doe

John Doe

Ik ook niet ik geniet er juist van om aan te horen wat deze fanaat en kenner in de cinematografie en muziek allemaal te vertellen heeft. Dit doet hij bijna altijd vol enthousiasme en ja hij praat vrij snel, ik kan het iig wel volgen.

Gisteren ook voor het eerst de Nederlandse S.E. bekeken. Hierin geeft Quentin ook leuk commentaar voorgaand aan elk van de vijf deleted scenes. Weer heerlijk om te zien hoe enthousiast de man is. Zijn acteurs vinden de scripts die hij schrijft allemaal geniaal en de dialogen zo natuurgetrouw, erg lovend allemaal. In de interviews met de acteurs die veelal in '93 en '94 zijn geschoten zijn een aantal interessante zaken te horen. Zo blijft Tarantino altijd op schema met het schieten en blijft 'ie ook altijd binnen het budget. De rollen van producer en regisseur lijken wel omgedraaid als Quentin tegen Lawrence Bender zegt 'Nee, we doen dat niet, dat kost veel te veel'. Een aantal leuke behind the scenes fragmenten komen langs, iets wat ik erg miste bij dvd's van Quentin Tarantino. Als een hernieuwde S.E. van Reservoir Dogs ergens in oktober uitkomt ga ik die zeker kopen, maar dan wel de beste versie.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Ik bestel liever de amerikaanse S.E. op Amazon.com. De nederlandse versie is te gering.

avatar van scorsese

Echt een film die je keer op keer kunt bekijken.........hij blijft cool. Iedere keer als ik Misirlou van Dick Dale hoor, dan zit ik er weer helemaal in.

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

de beste der BeStE filmZ!

avatar van MiXeR

MiXeR

Hele gave film (alleen hoe kwam Travolta nou in dat apartement?)

En nog iets: Hoe lang bestaat Coca Cola Vanilla nu al? In dat restaurant bestelt hi9j een Vanilla Coke...... ik dacht dat dat iets geheel nieuws was

eerdekes

zo van die mannen als travolta kunnen alles

het kan dat het in amerika al langer bestaat

avatar van FX

FX

eerdekes schreef:

het kan dat het in amerika al langer bestaat

Klopt, ik was in '93 in de VS op vakantie en toen was die bende er al.Het is net een vloeibare werthers echte, BAH.

avatar van Jordy

Jordy

Is dat pakje Drum nou trouwens iets dat Vincent uit Amsterdam heeft meegenomen, of is dat in Amerika ook gewoon te koop?

avatar van film obsession

film obsession

Eerste keer dat ik de film zag kon ik em niet plaatsen.....wat een gekke film zeg dacht ik. Na een tijdje ging ik nadenken en dacht ik die zieke film wil ik wel nog een keer zien. En dan nog een keer.....en nog eens ......uiteindelijk ben ik de tel kwijt geraakt..... Resevoir dogs is wel een tikkeltje beter

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

FX schreef:

Hahahaha

Ik vind het wel lekker. Toen ik het voor het eerst proefde, wist ik dat ik iets heel bijzonders was!