• 9.383.564 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.412.294)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

MWX

ik vond deze film niet bijzonder goed wel leuk maar niet bijzonder heb betere films gezien

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Zoals Forrest Gump?

MWX schreef:

Wie o wie van de Pulp Fiction fans gaat er tegenin? ....

Ik zeg alleen: Gewoon nog een keer kijken, hij wordt steeds leuker naarmate je hem vaker ziet .

eens

Niet eens. Als ik me goed herinner zo'n 1.5* ster minder zelfs.

avatar van as

as

flipsen schreef:

Wie o wie van de Pulp Fiction fans gaat er tegenin? ....

Moeten we hier dan echt op ingaan? Sommige mensen hebben smaak, anderen niet

eens

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

flauw en hersenloos argument maar snap het sarcastische wel

flipsen schreef:

Wie o wie van de Pulp Fiction fans gaat er tegenin? ....

ik snap best dat somige mensen deze film geweldig vinden. maar ik kan er hellaas nix aan doe dat ik deze nix vind ik, vond(ja ik weet dat ik afentoe een cultuur barbaar ben sorry hiervoor ) andere films van quentin tarantino wel geweldig bijv. kill bill 1+2 en reservoir dogs. smaaken verschillen nietwaar?

avatar van Robbie H.

Robbie H.

Je bent niet de enige MWX, ik vind Pulp Fiction vergeleken met Kill Bill en vooral Reservoir Dogs eigenlijk ook verschrikkelijk...

En ja, ik heb hem vaker dat 1 keer gezien

avatar van eerdekes

eerdekes

De manier waarop alles in elkaar valt ..

De geniale acteerprestatie's

De geniale dialogen

De sublieme muziek

===> Er valt maar 1 ding te zeggen

Beste mensen

Pulp Fiction is een ....

===> !! meesterwerk !!

eerdekes schreef:

De manier waarop alles in elkaar valt ..

De geniale acteerprestatie's

===> !! meesterwerk !!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Met 1 zin zijn voor mij alle argumenten van eerdekes weggevaagd , klasse menghini

flipsen

Menghini toch! De film gaat over mensen die allemaal een nieuwe kans krijgen om hun leven te beteren (zo Jordy mij ooit verteld heef en daar had ie een goed punt te pakken). Sommigen grijpen die kans aan, anderen niet, weer anderen misschien. Van sommigen weet je hoe het daarna afloopt.....

Dat is een goed onderwerp, voor een verhaal dat nergens over gaat.

avatar van eerdekes

eerdekes

Dat zeg jij :d

Menghini

Dat deze zo hoog staat: it's a fucking miracle!

flipsen

No no no no, that was DEVINE INTERVENTION. You know what devine intervention is Menghini?

remorz

You mean that God came down from heaven and put this film this high?

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

hahaha zoiets!

Deze film is de moeder van alle een nieuwe categorie. razend tempo, ruling dialogen, fleshy fotografie, outstanding acting performance, dope and telling the true story of life.

deze film is onovertroffen!

rik_kubrick02 schreef:

hahaha zoiets!

deze film is onovertroffen!

Yes, and I want you to fucking acknowledge it!

avatar van markpennings

markpennings

Goede film, eentje die je niet snel vergeet, comeback van John Travolta, en natuurlijk de absolute doorbraak van Quentin Tarintino.

Menghini schreef:

Yes, and I want you to fucking acknowledge it!

nou deze film is al zekers overtroffen. bijv kill bill 1/2

MWX schreef:

nou deze film is al zekers overtroffen. bijv kill bill 1/2

And I want you all to fucking acknowledge it!

avatar van Newbie

Newbie

Maar de film gaat helemaal nergens over!!!

Dat is het goeie aan de film vind ik

avatar van steven36

steven36

onsamenhangende puzzel waarbij de stukjes uiteindelijk op hun plaats terecht komen en dat is knap. S.L. Jackson steelt de show en de dialogen verzonnen door die centenbak (tarantino) zijn briljant. Step aside Butsch!

avatar van Sheila

Sheila

Zeker niet gek dat deze zo hoog staat.. Heerlijk hoe alles door elkaar loopt en de kijker steeds verder meeneemt in deze puzzel..

Ik blijf dit een topper vinden, kan echt genieten van de dialogen (zo mooi als men deze hier al beschrijft) in deze film..

Heb er zelf ook de originele cd van en vind het heerlijk om lekker achter het stuur te zitten en met de dialogen mee te brabbelen..

avatar van movie-freak

movie-freak

Superfilm! Alles is goed aan deze film. Geen gejatte teksten, een hoop verschillende lokaties en geweldige acteurs. Heel origineel ook. Heb de gewone versie maar wil nu echt de special edition op dvd!

avatar van T®inity

T®inity

Superfilm!, Vond de verhaallijn van Jules & Vincent zo vermakelijk, dat krikte het cijfer op naar 5*. Vond de verhaallijn van Butch niet echt vermakelijk maar dat maakte de andere verhaallijn meer dan goed.

avatar van John Doe

John Doe

movie-freak schreef:

Ja die moest ik ook hebben naast de gewone versie. Wilde toch graag eens extra's bij films van Quentin.

avatar van moviegeorge

moviegeorge

Alleen al de genialiteit om sterren (oude en nieuwe) zo te integreren zoals Travolta, Keitel en Willis...