Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
GFM
YES!!! Deze gaat iddaad toegevoegd worden aan mijn collectie!! Hoop ook op een mogelijkheid op de dvd om de stukjes van Bruce W. en zn vrouwtje ertussenuit te knippen....
SilverGun
Ik heb de Special Edition gisteren aangeschaft en ik vroeg me af of de DVD met de film hetzelfde is als de single-disc uitgave van RCV. Zonder de slipcase er omheen ziet de verpakking er namelijk nagenoeg hetzelfde uit als die 'oude' versie. De regio1 SE is echter opgepoetst qua beeld, dus ik zou er stevig van balen wanneer RCV doodleuk de oude versie zou hebben gerecycled. Dus is er iemand die zowel de normale als de speciale editie heeft en uitsluitsel kan bieden?
Webby
Gewoon de R1 collectors edition kopen, die is gewoon het best. RCV is hatelijk!
Even een vraagje:
Wat is er anders aan de special edition? En dan bedoel ik gewoon aan de film, niet aan de extra's, zitter er extra stukjes in? Of hebben ze juist wat geknipt in de stukjes met dhr. B. Willis?
Tha Flow
Ik heb deze vraag ook het musicmeterforum gesteld en misschien mag het wel niet maar hier zijn nou eenmaal wel veel meer users die het zouden kunnen weten.
Als Vega en Mia de Jackrabbit Slim inlopen hoor je een tof nummer dat word aangekondigd als Ricky Nelson, maar dit is niet het nummer wat op de soundtrack staat (dat is een rustig nummer van Ricky). Mijn vraag is dan ook welk nummer van Ricky dit wel is, of als van iemand anders is; wie?
bvd
Kijk eens aan nu al 4 sterren, op naar de 5
...
John Doe

Oke dan flipsen kijk eens hoe dat gaat, wat echt goed is kan je niet lang blijven ontkennen
sn@ke
- 2077 berichten
flipsen : van 2 sterren naar 5 sterren en nummer 2 in je top 10
, niet wat radicaal ? is de film dan zoo erg meegevallen na herkijkbeurten ?
davidov
een k-u-t humeur of een slechte omgeving kan soms van onzettende grote invloed zijn op je filmkijk ervaring
Of gewoon het volgende slachtoffer van de hype rond deze film. Klinkt logischer, want een echt goeie film heeft van het vorige geen last. Die is goed genoeg om je humeur te beïnvloeden, en je je omgeving te doen vergeten.
flipsen : van 2 sterren naar 5 sterren en nummer 2 in je top 10
, niet wat radicaal ? is de film dan zoo erg meegevallen na herkijkbeurten ?
Beinvloeding noemen we dat.
davidov
in een ideale wereld met ideale wezens misschien, helaas zijn we hier op aarde en hebben we het over mensen.
davidov
Videobanden zijn ok zolang ze maar in topcondite verkeren. 1 van de nadelen van een DVD is dan ook, once you have them, you never go back. Iedere keer als ik nu een oude film op video kijk is het net alsof de film half zo leuk is als vroeger, alleen maar omdat ik me aanpas aan de dvd kwaliteit. Owja en als je moe bent een film volgen met veel sterke dialogen is ook niet mijn sterkste punt.
En die hebben gebreken en maken nogal eens fouten, ik weet het. Die 4.31 bij Pulp Fiction is er toch het ideale bewijs van
Blijf erbij dat ik m'n top 10 films op welk moment dan ook kan kijken.
davidov
Blijf erbij dat ik m'n top 10 films op welk moment dan ook kan kijken.
Nu wel ja
John Doe
Je kunt de dialogen pas echt waarderen wanneer je ze een aantal keer gehoord hebt, op een of andere manier zijn die leuker als je weet wat voor gave zinnetjes en met wat voor intonatie ze gaan zeggen.
Intonatie is onnavolgbaar bij Ezechiel 25:17 en de dead nigger storage/koffie-toespraak, elke keer moet ik 'huiveren' bij de eerste en lachen bij de laatste om hoe Quentin dat zegt.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994