Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
flipsen
Ik heb gelezen dat het hier geen fouten betreft: Tarantino zou EN de overval-speech EN de Bijbelse rede opzettelijk in twee verschillende uitvoeringen in de film gepropt hebben. Tarantino beweert dit gedaan te hebben omdat hij verschillende percepties ( dus door verschillende hoofdpersonen) van hetzelfde gebeuren naar de kijker wilde overbrengen. (het Rashomon-effect)
Ik geloof wel dat dit de opzet was.......dit KAN geen fout zijn, zeker niet omdat ie 't twee keer doet en omdat het ook daadwerkelijk om verschillende percepties gaat.
mister blonde
och, ze vonden mij toen ook zeuren. wou ook slechts weten hoe het zat. niets mis mee...
John Doe
misschien ga ik het nog wel een keer proberen, ik heb mijn gedachten er nog even over laten gaan, mocht ikhem binnenkort nog eens zien, dan bericht ik wel, maar ik vermoed dat die 2 sterren misschien wel eens iets te voorbarig waren, maar zal voor mij in ieder geval geen absolute topper worden, dat weet ik al wel.
Kijk eens aan nu al 4 sterren, op naar de 5
Het kon natuurlijk geen fout zijn van die overduidelijke andere herhaling, ook al wist ik ook niet met welke reden dit gedaan was.
flipsen
Ah, die viier sterren daar blijft het wel bij denk ik..... ik moest hem gewoon nog een keer zien om hem leuk te gaan vinden. Het is toch wel komisch allemaal en de dialogen zijn allemaal wel heel goed gedaan door Tarantino. En jules is wel heel gaaf hoor.
Jordy
En met de stem van skip is Pulp Fiction de eerste film op MovieMeter met 1000 stemmen!
Yak
Nieuwe mijlpaal, braveuh!
[edit] En inmiddels alweer een stem erbij [/edit]
Goodfella
Toen ik hier net kwam zal 'ie er krap 10 gehad hebben denk ik, ongelofelijk!
Toen ik hier net kwam zal 'ie er krap 10 gehad hebben denk ik,
Opschepper!
Mister_Pink
Hoe vaker ik de film kijk, hoe meer ik het Butch gedeelte minder ga vinden.
Dit gedeelte vind ik niet zo in evenwicht met de rest van de film. Het Butch gedeelte leunt meer op actie, funny looks, toevaligheden en de humor is minder subtiel.
Dan komt er ook nog eens bij dat ik Bruce liever niet in een film tegenkom.
Voor Eerdekes:
John Doe
Butch gedeelte is bijna de halve film
, maar er zullen wel wat scenes uitspringen. Trouwens, bij 'I lay' in die quote loopt de 'I' irritant tegen de 'l' aan.
FX
Hoe vaker ik de film kijk, hoe meer ik het Butch gedeelte minder ga vinden.
Dat heb ik dus ook! De laatste keer dat ik Pulp keek, heb ik zelfs alle stukken met Bruce doorgespoeld. Ook dat japanse vriendinnetje gaat steeds meer irriteren.
Dat doet trouwens wat mij betreft verder niet veel af aan deze briljante film hoor, maar ik vind het wel opmerkelijk dat er meer mensen zijn die dit hebben.
Japans??
Ik bedoel dat vriendinnetje van Butch, ik weet eigenlijk niet welke nationaliteit ze heeft, maar ze heeft toch een Aziatisch uiterlijk, of vergis ik me nu echt???
FX
ok ok ze is niet aziatisch dan, wat mij betreft is het kind Centraal-Aramees, ik blijf haar irritant vinden, vooral in die dialoog over haar 'belly'.
neo
Dat vriendinnetje Fabienne had meer een spaanse look maar ok
[edit] zag op imdb dat Maria de Medeiros Portugees is.
FX
Irritant ok, maar wel een geil stemmetje

De irritatie is idd niet zo erg dat ik haar mijn bed zou uittrappen hoor!
Mister_Pink
Ik vind dat ze er een beetje als een 'muppet' uitziet.
Jordy
Aangezien ze Frans praat in de film, en een Franse naam heeft, dacht ik aan Frankrijk.
morpheus
Ik vind dat ze er een beetje als een 'muppet' uitziet.
die vergelijking ontgaat me een beetje maar misschien heb ik het mis. KIJK ZELF MAAR
lol!
Als je een overtrokken schets van haar gezicht maakt, en daar een muppet po van maakt, past ze er zo tussen.
Ik wist trouwens niet dat Kermit familie had.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994