• 9.380.596 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.600)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Robbie H.

Robbie H.

Ik ben dan afgelopen week eindelijk deze film gezien en ik moet helaas zeggen dat ik hier te hoge verwachtingen van had. Het leek me een mega-film maar hij viel me uiteindelijk tegen. John Travolta speelt wel een geweldige rol in deze film en ook Samuel L Jackson en Bruce Willis spelen uitstekend. Mijn meest favoriete scene? Dat Vincent die gast in de auto dwars door zijn kop heen schiet en dat ze dan alles snel weer op moeten ruimen bij 'Tarantino'. Ook de ass-rape vond ik eigenlijk erg lachwekkend.

4 sterren!

avatar van eerdekes

na herziening vindk hem beter, verhoogd naar 4.5

avatar van nirvana

nirvana

Dit is de enige film die tot nu toe 5 sterren geef!!! Daarmee is alles gezegd!

avatar van Anatolia

Anatolia

De droogheid waarmee één van de belangrijkere personen uit de film, John Travolta, doodgeschoten wordt na een bezoekje aan de wc! Prachtig!

waanzin

super film! kan er nix anders van maken

avatar van aegron

aegron

vanmiddag gezien en opnieuw bekroop me het gevoel van waarom? Wat is er zo goed aan tarantino? sorry deze film krijgt echt niet meer dan 3 sterren van mij. Er wordt goed geacteerd en leuke shots, maar het verhaal boeit me totaal niet. Omdat iedereen het zo'n geweldige film vindt heb ik hem toch maar uitgekeken, maar als dit een film van iemand anders was had ik hem na een half uur of zo uitgezet. Het enige echt toffe stuk in de film is het einde in de koffieshop

avatar van Dionysos

Dionysos

Hmm ja, het wordt voor mij steeds moeilijker om de plaats die Pulp Fiction vooralsnog inneemt in mijn top 10 voor mezelf te rechtvaardigen.

Het is een film die ik probleemloos meerdere keren achter elkaar kan kijken, maar zodra de aftiteling loopt blijf ik toch steeds meer met een leeg gevoel achter; het is van "ja, dat was weer tof" en daar blijft het dan bij.

De karakters zijn stoer, de film is een onuitputtelijke bron van gave one-liners, maar verder...? Ik weet het niet. Het mooie vind ik wel dat Tarantino in zijn films, zo ook deze, speelt met de moraal van goed en kwaad en deze op zijn kop zet. Maar hierbij denk ik dat ik er meer achter zoek dan dat ermee bedoeld is. Wat op zich niet erg is, maar toch; ik heb het gevoel dat ik het mooier wil laten lijken dan het is.

Nee, ik vrees toch dat Pulp Fiction zeer binnenkort zijn positie kwijt gaat raken aan een betere film.

Hmmm, verdorie, normaliter ben ik zekerder van m'n zaak .

avatar van ThomasW

ThomasW

Goed geacteerd, Goed verhaal. Ik wordt alleen een beetje triest van dat sadisme. *** sterren

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

aegron schreef:

Kan ik perfect begrijpen , ook mij zegt deze film voorlopig niets.

avatar van ..TannemaaT..

..TannemaaT..

Beste film die ik ooit heb gezien, vind altijd al heel knap als verschillende verhaallijnen door elkaar heen lopen en bij deze is dat echt zoo goed gedaan echt een meesterwerk. wat een cast en de aparte, extreme humor die erzit, elke 10 minuten veranderderen R zo veel dinge

super orgineel, alles komt opeens uit het niets, echt gradioos.....* * * * *

avatar van Beejeej

Beejeej

heb em zojuist voor het eerst helemaal gezien

ik had em rond mijn 14e voor het eerst gezien en toen na een uur afgezet ofzo. ik vond em te traag, saai en begreep hem niet. nu een jaartje of 10 later, met de nodige filmkennis en ervaring als bagage kon ik em wel heel erg waarderen.

echt een toffe film.

een 9 = 4,5*

Anatolia schreef:

Daarmee geef je eigenlijk aan waarmin Quentin Tarantino zich onderscheidt van andere regisseurs. De eerste keer dat je de film ziet, sta je echt versteld! Wat me verder ook opvalt is dat T. een aantal topacteurs bereid krijgt om een kleine rol te spelen. Zo merkte ik pas na een aantal keer de film te zien dat de Buddy Holly door Steve Buscemi gespeeld wordt in het restaurant? De rol van Christopher Walken is ook erg klein (maar die lijkt van bijrollen te houden).

Wat dacht je trouwens van het moment dat Marsellus Wallace oversteekt als Butch bij het stoplicht staat te wachten. Marsellus knalt per ongeluk gewoon een vrouw neer!

Heeft niemand zich toevallig afgevraagd wat er in het koffertje zit? Ik heb ooit wel eens gehoord dat het de ziel van M. Wallace betreft....

avatar van Tommeh

Tommeh

Gister herzien en doe er een halve ster bovenop naar 4,5*. Wat een geniale film is dit toch! Travolta en Jackson zijn echt fantastisch. De scene dat ze in de auto zitten en het onder andere over Nederland hebben vond ik echt hilarisch!

Ik vond het verhaal van Bruce Willis alleen net ff te traag. (Betrapte mezelf erop dat ik het af en toe een beetje saai vond worden.)

avatar van John Doe

John Doe

Dat is ook het enige minpuntje dat ik kan opmerken. Het verhaal met Bruce Willis wijdt mischien iets te veel uit, met z'n vrouw bijvoorbeeld. Dat kan m'n 5 sterren alleen nog lang niet schaden.

Nee hoor, Kitano deed het hem reeds voor. Zoals eerder gezegd is QT fan van Kitano ...

Marsellus knalt per ongeluk gewoon een vrouw neer!

In Boiling Point is die scene tien keer zo shockerend.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Onderhond schreef:

In Boiling Point is die scene tien keer zo shockerend.

Die scene is hier toch niet shockerend bedoeld! Ik heb er iig om moeten lachen maar misschien zegt dat meer over mij .

avatar van Goodfella

Goodfella

Je bedoelt Violent Cop neem ik aan..

Moet dringend eens naar m'n geheugen laten kijken. Dank je voor de correctie

malkovich

Het neerschieten van de omstander is natuurlijk helemaal niet serieus bedoeld! De film wordt hierdoor wat luchtiger... Zelfs tijdens de rape lig je gewoon dubbel. Vooral het moment dat Zed zich afvraagt welke eerst aan de beurt komt, is hilarisch.

avatar van fiona depp

fiona depp

Heel komisch, vooral door de tegenstrijdige reacties op gebeurtenissen (de ene keer over extreem en de andere keer ongeloofwaardig rustig), waardoor alles tamelijk uit proportie is. Goede cast, vooral Samuel L. Jackson is erg goed.

Wat een verschrikkelijke budfilm zeg. Alleen de cast is geweldig, hoe ze die bij elkaar hebben kunnen krijgen voor zo'n slappe film.

malkovich

Misschien was ie te moeilijk voor je...?

avatar van Wouter

Als de film iets niet is, is het moeilijk.

malkovich

De film is goed te begrijpen jah. Maar de overschakeling van de verschillende verhalen kan nog wel eens voor verwarring (of irritatie) zorgen. Maar als je er niet van houdt kom je nog niet op 1,5 * uit... Ik ben benieuwd welke films dan 4 of 5* krijgen!

avatar van Wouter

malkovich schreef:

De film is goed te begrijpen jah. Maar de overschakeling van de verschillende verhalen kan nog wel eens voor verwarring (of irritatie) zorgen. !

Kan ik me nauwelijks voorstellen. Zo ingewikkeld is het niet.

avatar van eerdekes

eerdekes

Deze film is de meester der dialogen!

En toch wel het allerbeste dialoog ertussen is die scène met christopher walken en bruce willis als klein kindje, meesterlijk !i!i

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

geplaatst op 13 maart 2004, 21:25 uur

Deze film is de meester der dialogen!

De dialogen zijn zeker ijzersterk en Christopher Walken toont in dat korte stukje zijn geniale talent.

Maar ik persoonlijk vond toch het leukste stukje die van Bruce Willis dat hij een wapen uitzoekt en steeds een betere vind. Die blik van hem, echt mooi......

Mudrlooz schreef:

Dat vond ik nou net een beetje jammer... Onnodige Bruce Willis humor. Ik hou persoonlijk ook helemaal niet van zijn acteerprestaties. Maar goed: Vincent, Marsellus Wallace en Zed maken een hoop goed!

avatar van Cheiz

Cheiz

Lief_Beertje1972 schreef:

Vertel dan ook gelijk waarom jij pulp fiction een verschrikkelijk butt/slappe film vind. Pas dan wordt het interessant...