• 9.378.498 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.104)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Tarantino films misschien?

avatar van chevy93

chevy93

Vraag me af of zij hem überhaupt wel heeft gezien.

Delphi

Ja ik heb hem gezien. En met 'genre' bedoel ik misdaad over het algemeen, don't really like it, geen enkele misdaadfilm. Ik hem hem gekeken omdat hij naar het schijnt heel goed moet zijn & ik ben filmstudent en moet mijn klassiekers bijhouden Ik zeg niet dat dit een slechte film is hé, nooit gezegd! Ik zeg gewoon dat het niet mijn ding is... daarom dat ik ook mijn stem wou verwijderen omdat ik het niet echt nodig vond te stemmen op een film die mij qua genre toch niet ligt, maar dat gaat blijkbaar niet... als iemand het weet, let me know.

Jesse93

Misschien op verwijderen drukken naast het cijfer?? En als je een filmstudent bent moeten er in deze film toch wel meerdere punten, afgezien van de actie en humor, waar je punten voor kunt geven.

Jesse93 schreef:

Ik beoordeel op basis van hoe een film mij kan vermaken, een persoonlijke mening dus.

Ik snap niet wat het probleem is? Ik heb uitgelegd waarom ik pulp fiction niet goed vind, is toch een schappelijke uitleg? hou gewoon niet van misdaad punt.

en heb mijn stem verwijderd, ik beoordeel in het vervolg films waar ik meer van ken, om binnen een genre te vergelijken. Ik zou op elke misdaadfilm 0,5 kunnen stemmen juist omdat het mijn ding niet is, dus ik doe het gewoon niet meer.

avatar van chevy93

chevy93

Ik snap niet hoe je niet van het misdaadgenre kan houden. Sterker nog, elke misdaadfilm een 0,5* zou geven.

Jesse93

Oke ik snap het. Wel erg jammer voor je, want je mist echt wat zonder misdaadfilms

Je hebt trouwens drie films met het genre misdaad in je top 10

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Delphi is wat anders gaan bestuderen, de 0.5 is weg zie ik.

Mijn favoroete genre is misdaad ook niet.

Maar PF is oke en voor de liefhebber klasse

Mooi bedacht hoe alle verhaal- en tijdslijnen samenkomen.

Aparte en boeiende manier van acteren.

Delphi

Serieus haha! Ik heb drie misdaadfilms in mijn top 10 staan! Dat is echt wel erg, ok goed opgemerkt.

avatar van toke30

toke30

Zalige film! De personages zijn echt bangelijk voorgesteld en de cast is dan ook ongelooflijk. Geweldig hoe droog het ook allemaal is

aanrader!

avatar van iezie

iezie

snapje je moet de humor wel snappen we plaatsen hem in het hokje komedie

avatar van Peter Ho

Peter Ho

De grappigste momenten vind ik toch die discussies tussen Jules en Vincent.

Voetmassage, Het wonder, in de badkamer over gebruik handdoek,

avatar van jniekel

jniekel

Super film met dito cast. Een must see film!

avatar van scc-j

scc-j

wat een meesterwerk

avatar van TimZor

TimZor

pas weer gezien blijft een meesterwerk

avatar van canciser

canciser

Heb hem nu op dvd binnengekregen. Wel jammer dat ik hem vorige week nog gezien heb. Pulp fiction kun je gewoon niet te vaak achter elkaar kijken.

avatar van mock turtle

mock turtle

Aparte film met veel leuke, droge humor, bizarre situaties en heel veel soap-achtige pulp. Knappe dialogen over helemaal niets, maar helaas vond ik het soms een beetje te veel bla-bla en halverwege verslapte dan ook mijn aandacht. FIlm is ook niet echt één geheel. Op den duur werd mijn geduld dan wel beloond en kwamen er wat verhaallijntjes bij elkaar, maar het blijven toch twee aparte verhalen die verder niets met elkaar te maken hebben. Een echte clou blijft uit.

Zeker een goede film met goed acteerwerk, maar ik kan niet meedoen met alle euforie en vind dit maximaal 4*.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Peter Ho schreef:
De grappigste momenten vind ik toch die discussies tussen Jules en Vincent.

Voetmassage, Het wonder, in de badkamer over gebruik handdoek,

avatar van jovanni

jovanni

Echt een super film,

de niet-chronologische volgorde moest je leren te begrijpen.

al met al een dikke 5!

avatar van Akkiej

Akkiej

De eerste keer dat ik deze film zag, vond ik het echt een worsteling om er doorheen te komen. Misschien omdat mijn verwachtingen van deze film heel anders waren. Na een aantal keren herkijken ga ik de film steeds meer waarderen! De film zelf gaat over niets eigenlijk, met doelloze dialogen over vanalles en nog wat. Maar dat is dus echt de kracht van de film. Het sterkste punt van de film vind ik dan het niet-chronologische verhaal, waardoor het toch een beetje uitzoeken wordt wanneer wat gebeurd is.

Niet de beste film film die ik ooit gezien heb, maar zeker een klassieker die bij de must-see films thuishoort.

avatar van puckb96

puckb96

één van Tarantino's beste meesterwerken! Heerlijk!!!

avatar van muse

muse

Dit blijft toch wel een van mijn favoriete films.

Zoals velen denk ik, was de eerste keer dat ik hem bekeek, geen sinecure. Maar na het herbekijken ervan bleek dit een pareltje.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ik heb de film een keer gezien en ik ben al om.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Eindelijk gezien, maar het moge duidelijk zijn dat ik totaal niet dezelfde smaak heb als het overgrote deel van de filmliefhebbers.

'Pulp Fiction' is Tarentino ten voete uit. Ellelange gesprekken, verschillende verhalen bomvol bekende acteurs en zo'n half uur te lange speelduur. Waar ik 'Inglorious Basterds' zo genieus vond dankzij deze elementen, voegen ze bij deze film weinig toe. De meeste verhaallijnen komen nergens en hebben weinig te melden. De film sleept je van avontuur tot avontuur en brengt af en toe een personage van een ander avontuur met zich mee.

Ik kan inzien waarom liefhebbers deze aanpak geniaal vinden en genieten kunnen van de humor en absurde scenes, bij mij valt het allemaal in slechte aarde. Het is ongestructureerd, zonder relevantie. Je bindt nauwelijks met de personages en aan het einde vraag je jezelf af wat je nu precies gezien hebt.

Het had z'n charme, maar verder is 'Pulp Fiction' vooral een "oh wat cool dat het geen regels heeft" meuk.

2,5

avatar van stefan dias

stefan dias

Angrod_Pallanén schreef:

2,5

Die zit.

Eigenlijk niet zo heel veel tegen in te brengen, behalve wat je zelf al aangeeft: dat sommige scènes gewoon briljant geschreven (en keer over the top geacteerd).

avatar van thomas_

thomas_

Op mijn dvd-hoes staat dat de film maar 95 minuten duurt, maar de speelduur is wel 140 minuten. Weet iemand hoe dit komt?

'Speelduur hoofdfilm ca. 95 minuten'

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Op de mijne staat ca. 155 minuten. Dit is dan wel de 2 Disc Edition.

Waarschijnlijk heb jij 1-disc versie zonder de extra's (volgens mij noemen ze dat de Vanilla versie ) waar dit op staat.

avatar van thomas_

thomas_

Ah oke, ja ik heb de 1-disc zonder extra's, maar toch raar dat er staat 95 minuten en de film duurt 145.

Ik zelf, snap de grote vreugde rond deze film ook niet zo. Aan het einde van de film denk ik: "Leuk, maar wat heb ik nu eigenlijk gezien?". Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet zo'n grote QT fan ben. Kill Bill vond ik helemaal niks, maar Inglorious Basterds en Reservoir Dogs vond ik wel weer leuk.

Iets wat voor mij ook totaal niet meewerkte waren de acteurs. John Travolta, Uma Thurman en in mindere mate Samuel L Jackson zijn nou niet mijn grote favorieten.

Wat ik niet zo goed snap is dat mensen de humor zo geweldig vinden. Ik vind het niet erg bijzonder. De dialogen vind ik daarentegen wel erg goed.

Ik vind een film een goed als hij een bepaalde emotie bij mij op kan roepen. Maar bij PF kwam ik met een leeg gevoel bedrogen uit.