Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Nomak
Ik ben ook wel benieuwd vanuit welke films Pulp Fiction grote stukken heeft overgenomen...
Uit Karate Kiba.
Tha-Joker
Ja en zo komt het meeste wel ergens vandaan. Maar waar het omgaat is dat Fabian beweert dat Pulp Fiction vol met gestolen stukken uit andere films zit.
Maar misschien kan hij zich nader verklaren...
Maar Nuchtern heeft het op zijn beurt weer overgenomen van de bijbel.
Ik denk niet dat Nuchtern daar voor verantwoordelijk was. Het was nl een toevoeging voor de release in grindhousetheaters. Een soort Chiba-promotie.
Maar Nuchtern heeft het op zijn beurt weer overgenomen van de bijbel.
Ik had ergens gelezen dat het helemaal niet in de Bijbel staat.
Ramon K
Dat vind ik ook een dooddoener. Als Tarantino Karate Kiba niet had gezien was ie echt niet gaan bladeren in een bijbel hoor. Gewoon een directe ode. Cool gebruikt, wel 'gestolen' natuurlijk.
Ramon K
Maar misschien kan hij zich nader verklaren...
Gestolen niet, wel overgenomen. Ook zinsnedes oa.
Nomak
Ja en zo komt het meeste wel ergens vandaan.
En nogmaals, het grootste gedeelte van deze speech komt helemaal niet uit de Bijbel.
Tha-Joker
Maar waar maken we ons ook druk om. Pulp Fiction is een geweldige film en dat neemt 88Fabian niet van me af door te zeggen dat delen gestolen zijn uit andere films.
yeyo
Ik besef trouwens ook wel dat Pulp Fiction bol staat aan odes naar oudere films. Het is gewoon nogal hypocriet dat Fabian hier komt beweren dat "hij echt is een film van Tarantino wil zien zonder te moeten merken dat hij veel overneemt uit oude westerns en zo ", omdat deze user er duidelijk geen flauw benul van heeft waarover hij praat. (in tegenstelling tot bv. Ramon K en Nomak)
chevy93
Ik had ergens gelezen dat het helemaal niet in de Bijbel staat.
Ik besef trouwens ook wel dat Pulp Fiction bol staat aan odes naar oudere films
Pulp Fiction (1994) - Movie connections - imdb.com
Een flinke lijst, zoals je ziet
Nomak
Zelfs de meest onnoloze dingen, zoals een tijdschrift, kunnen een verwijzing zijn.
Vergis je niet. In deze lijst staat ook vanalles waar Tarantino niets mee te maken heeft.
Nomak
Volgens Wikipedia komt het (letterlijk) uit The Authorized King James Version (1611). Wat een Engelse vertaling is van de Bijbel.
Dat is enkel dit gedeelte, ik kopieer het even van Wikipedia:
En zelfs in dit gedeelte zitten verschillen.
chevy93
Dat gedeelte is wel acuraat hoor
Dit is het orgineel:
And I will execute great vengeance upon them with furious rebukes; and they shall know that I am the LORD, when I shall lay my vengeance upon them.
Madecineman (moderator films)
Enkele off-topic berichten verwijderd/aangepast. Houdt de discussie bij de film.
GuyB
Het driehoek shot gebruikt Tarantino vaak, wat heel leuk is, en is hem al voorgedaan in The Good, The Bad & The Ugly, maar verder dan dat heeft hij een wel erg opmerkelijke eigen stijl gecreëerd.
planet_of_death
Die film is dan ook zijn favoriet. Logisch dat hij daar elementen uit gebruikt.
Wat is een driehoekshot, of bedoel je de scheefhangende camera?
chevy93
Ken je The Good, The Bad & The Ugly? Het eindduel is een triangle shot.
Deze komt uit Reservoir Dogs:
MoFeDu
Pulp fiction, had er toch wat meer van verwacht.
Ik weet niet zo goed wat ik hier nog over kan zeggen, aangezien alles al zo'n beetje hierover verteld is. De stijl van Tarrantino is in Pulp Fiction misschien wel het meest voelbaar van al zijn films, dat is dan ook een van de grootste pluspunten van de film. Het feit dat je een half uur kijkt naar hoe twee gangsters een lijk uit een auto schoonmaken, en dat je het nog leuk vind om naar te kijken ook, is iets waar Tarrantino heer en meester is.
De manier van vertellen deed me een beetje aan Sin City denken, Sin City zal hier ook vast wel op geinspireerd zijn. Het was opzich wel grappig al die losse verhaaltjes en hoe ze ook weer met elkaar verbonden waren, maar toch was het ook een beetje storend.
De film blijft natuurlijk een en al originaliteit, maar toch had ik een beetje het idee dat de film een beetje voortsleepte, de eindscéne was wel erg goed.
Wat een film in mijn ogen tot een goede film maakt, is wanneer hij een grote indruk op je achter laat en nog lang in je gedachten blijft ronddwalen. Inglourious Basterds liet een wat grotere indruk op me achter dan Pulp Fiction, maar goed dat is mijn gevoel.
Voor de rest was het alles wat ik van Tarrantino kon verwachten, en dat bedoel ik niet in negatieve zin. Het acteren was top, en je wordt van de ene absurde situatie naar de andere gesmeten. Toch maar 4* omdat dit nou niet echt een film is die veel indruk op me maakt.
Toch maar 4* omdat dit nou niet echt een film is die veel indruk op me maakt.
Deze zin begrijp ik niet helemaal. Of moet ik zeggen helemaal niet?
MoFeDu
Ik bedoelde maar 4 sterren niet: ach vooruit, 4 sterren. Ik had namelijk meer verwacht gezien het gemiddelde en de nummer 5 in de top 250. Snap?
GuyB
Zaterdagavond was herziening 5. Toch nog een speciale opmerking voor de muziekkeuze van Tarantino. Fenomenaal, je merkt dat de man van muziek houdt: Jungle Boogie, Flowers on the Wall, etc. =>
Samuel L Jackson en John Travolta zijn zo geniaal als duo: Travolta is slordig, Jackson weet waarmee hij bezig is. Zo valt het ook direct op dat het Jules is die het woord neemt, terwijl Vincent er maar een beetje bij staat... Grappig om die combinatie te zien.
The path of the righteous man is beset on all sides, by the inequities... Is echt een zalige quote die ik gewoon helemaal vanbuiten ken.
Het leukste part is toch echt wel The Bonnie Situation. Bij het lezen/schrijven van dit part zie je direct terug alles voor je.
Getalenteerde cast, met een getalenteerde regisseur, leuke muziek, op de juiste plaatsen gefilmd, waarbij de lat erg hoog gelegd werd, en dit nog overtrofffen werd. Dit is Pulp Fiction.
El-royo
Afgelopen week voor de eerste keer bekeken. Na afloop vond ik het wel allemaal meevallen, en zeker geen 5* waard. Enkele dagen later blijft deze film echter nog steeds in mijn hoofd hangen, vooral in combinatie met de prima gekozen muziek. Vooral de scene met het nummer 'girl, you'll be a woman soon', geweldig! Een aanrader voor iedereen die pulp fiction nog niet gezien heeft!
jumpstylemovie
Ik ga hem zo denk ook maar weer bekijken, 1 keer eerder gezien maar vond het geen meesterwerk. Misschien komt daar straks verandering in?
Poepgezicht
Hoop het voor je, anders is die 2,5 uur voor een film die je al gezien hebt een lange zit.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994