Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Als je het echt wilt weten:
De vrouw die het restaurant wil overvallen (Honey Bunny) roept iets anders in het begin van de film dan op het einde. Dat komt omdat op het einde van de film dat kleine stukje waarin ze roept 2 takes zijn die aan mekaar zijn geplakt.
In het begin is het iets van "Any of you fucking pricks move, and I'll execute every motherfucking last one of ya!".
Op het einde van de film is het eerste deel van de zin van dezelfde take, maar dan verspringt de camera en gebruiken ze een andere take, waarin ze zegt "...and I'll execute every of you motherfuckers!".
Ook, in de scene na de adrenalinespuit, voor het huis van Marcellus, zie je op een bepaald moment (als de camera richting Travolta staat) geen handdoek. Of dat lijkt toch even zo. Kleine inconsequentie.
Weet iemand trouwens of de achtergrond van de taxi waarin Butch zit nadat hij zijn tegenstander heeft gemold met opzet zo'n lage zwart-wit kwaliteit is?
Nomak
Als je het echt wilt weten:
Dat is geen fout.
Op imdb staat het volgende:
Sowieso kan je een film niet afrekenen op die kleine dingetjes die jij aanhaalt. Komaan man, je gaat toch niet mierenneuken over een handdoek. Elke film heeft dat soort kleine foutjes, kan je allemaal terugvinden op het internet.
Pulp Fiction heeft trouwens nog veel meer fouten, kijk maar eens op imdb. Tientallen fouten zijn er terug te vinden. Maar dat zijn allemaal van die kleinigheden die normaliter niet eens opvallen, dat soort dingen heb je dus werkelijk in elke film.
Erg vreemd dat je bij jouw favoriete film veel grotere fouten met de mantel der liefde bedekt.
RagnaToad
Ik zeg toch niet dat ik hem hierop afreken? Het beïnvloedt mijn score niet, of toch niet bewust.

Tuurlijk. Geen enkele film is perfect.
Maar dat het verschil tussen begin en einde misschien bewust gedaan is, is wel interessant. Ik blijf het echter vreemd vinden. Er is geen (onbetrouwbare) verteller in het verhaal, maar dat de scene nu rond iemand anders draait, kan zeker een reden zijn.
Over wat soort fouten heb je het dan? (Nog geen concrete voorbeelden geven alsjeblieft, en als je het uiteindelijk doet, best bij Fight Club zelf.)
Oh, en weet je ook iets over die nogal dodgy achtergrond in de taxiscene? Ongetwijfeld een ode aan een of ander kleinood dat Tarantino geweldig vindt, of oudere films in het algemeen.
Nomak
Voorbeelden zijn niet echt nodig. Heb ik wel al in het verleden regelmatig gegeven bij Fight Club. Maar dat wordt dan allemaal aan de kant geschoven omdat er daar een "verteller" aan het werk is.
Helaas heb ik er geen antwoord op. Ik zou de bewuste scène nog eens moeten bekijken want ik kan me het beeld niet meteen voor de geest halen.
Maar waarschijnlijk heb je gelijk en is het één of andere ode van Tarantino.
wu-tang
vorige week zaterdag was er ook een pulp fiction clone op tv weet iemand toevallig hoe die heet ?? zo rond 22,30 op veronica of zo !!
was op zich wel grappig , maar natuurlijk niet zo goed als deze
chevy93
Misschien deze: Plump Fiction (1997)
Maar die was niet op Veronica.
wu-tang
nou da was hem zeker niet , zo slecht was die nou ook weer niet , dan zal het wel een andere net geweest zijn !!
IcU
Je kunt toch gewoon in je oude tv gids kijken? Of in een tv overzicht van vorige week?
noknoke
Ja inderdaad maar wat was er dan zo bijzonder aan die film.
Nu dwalen we een beetje of-topic hier.
decicco
Nummer 1 in mijn top 10. Wat een geweldige film! Top acteerwerk van o.a John Travolta. Minder vond ik Samuel L Jackson. Geen geknipt figuur voor zo'n misdaad rol. Wel een geweldige stuk van Samuel in deze film vind ik wanneer John en Samuel invallen bij die drie gastjes die schijnbaar iets weten. Waarop Samuel een hele speech uit de bijbel opdraagt voordat de hamburger etende nerd wordt vermoord. De speech ging als volgt: The path of the righteous man is beset on all sides
By the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.
Blessed is he who, in the name of charity and good will,
Shepherds the weak through the valley of darkness,
For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger
Those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you.Het blijft een geweldige film die keer op keer niet verveelt.
martijn011
- 2034 berichten
Na Inglourious Basterds, Reservoir Dogs, Kill Bill 1&2 en Jackie Brown was Pulp Fiction de volgende Tarantino film die ik wilde zien. En eerlijk gezegd viel me deze iets tegen. De spanning die ik vooral in Reservoir Dogs voelde, ontbrak hier eigenlijk. En ook het verhaal viel me enigzins tegen.
Natuurlijk zijn de acteerprestaties bijzonder goed, maar eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht. Misschien nog een keer herzien..
wimnoot
Ik heb net een oud interview gezien met Tarantino waarin hij verhuld wie die krassen op Vincent Vega's auto gemaakt heeft!!
klik hier!
Kiros
klik hier!
Grappig
wimnoot
Ja, dat vind ik ook!
En jammer dat het Vega brothers project in Amsterdam niet door gaat.
Edit: oud nieuws weet ik.
misterwhite
Wat is en blijft deze film toch geweldig.
Quintin Tarantino blijft mij steeds verbazen met zijn films. Ze zijn allemaal zo orgineel en leuk. Een mix van humor, aktie, misdaad en drama.
Pulp fiction staat bij mij op de 2de plaats van beste Tarantino films. Gewoon fantastische scénes. Hoe Vincent en Jules zoveel quotes zeggen maakt deze film al geweldig.
De stijl en sfeer van deze film is gewoon voor sprakeloos van te worden. Vaak zit ik toch te twijfelen of ik deze film verkies voor in mijn top 10 te zetten in de plaats dan Reservoir Dogs.
Pulp fiction heeft ook erg leuke verhalen die geen seconde vervelen.
5* voor dit meesterwerk!
TonyCamonte
Zeer goede film!
De 2e keer dat ik hem ging kijken vond ik hem nog vetter. Echte Tarantino style op het best. Samuel jackson Fantastisch geacteerd!
Hakunamatafaka
Net voor de 3e maal herzien, wat een prachtige film is het ook.
Ik flikker hem in mijn top 10, en verhoog van 4,5* naar 5*!
chrisje2525
best tarantino ever!!!!!!
krijgt van mij een dikke 5 ster
prachtige cast en meesterlijk gespeeld
en mensen zeik toch niet zoveel over "foutjes'in de film diezitten er in elke!!!!
RagnaToad
Tuurlijk. In Tarantino films dreigen er vaak meer te zitten dan gemiddeld. Ik denk dat hij met zoveel dingen en ideeën tegelijk bezig is, dat er meer kleine foutjes in durven sluipen.
Niets dat echt stoort.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Dit is inderdaad de beste Tarantino film ooit! Zeker een 5 waard.
lijpeshitouwes
Ik heb deze film een 3,5 gegeven. Ik ben niet echt een film kenner, en mijn score heb ik dan ook gebaseerd op de volgende dingen;
Leuke dialogen, leuke acties zoals het gouden horloge, portemonnee, per ongeluk die gast in zn hoofd geschoten in de auto enz. heel grappig (droog en zwarte humor), lekkere muziek. Heb zelf niks met cult-films en dan helemaal niet amerikaanse, dus sommige dingen zal ik waarschijnlijk niet begrepen hebben.
Algemeen een goede film, goed in elkaar gezet, goede karakters, maar vind het gewoon niet iets bijzonders, daarom een 3,5.
revadebe
Een verbluffende cast, die uitstekend acteerwerk verricht.
Toepasselijke muziek, en goede locaties/filmsets. Met name bij die eettent.
Maar zeg nou zelf: de film is een hoopje losstaande, grappige ideeën die aan elkaar geknoopt zijn. En echt: veel dialogen toveren een glimlach op mijn gezicht. De film bevat zeker goed 'kijkvoer' voor parodieën e.d.
Maar... door het gebrek aan een samenhangend verhaal en nooit écht heel grappige scènes, kan ik niet hoger geven dan 4 sterren.
Het heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat de hoge score op MoMe en de veelbelovende cast, hoge verwachtingen bij mij opriepen. Maar 5 sterren is de film echt niet waard, en nummer 5 in de top 250 is overdreven.
dennmgn
Ik kan over deze film pagina's vol schrijven, maar pulp fiction heeft echt alles wat ik me wens in een goede film, en dan ook nog eens subliem uitgewerkt. Hoe vaker ik hem bekijk hoe beter het ook weer word.
Nummer 1 op mijn lijst, en daar blijft het zeker staan!
En ja, de soundtrack is ook erg nice.
jumpstylemovie
Pulp Fiction is voor mij een beetje hetzelfde geval als Reservoir Dogs. Tijdens het kijken is het allemaal wel leuk maar je wacht op de grote climax. Maar als de film dan is afgelopen denk je: was dat het? Same here, de film is niet vervelend om naar te kijken, of beter gezegt: de film verveelt niet tijdens het kijken. De verhaallijntjes zijn wel leuk, met name die van Travolta en Jackson. Leuk die kapseltjes. De film was duidelijk Tarantino stijl en ik kon ook wel genieten van de droogheid, de clichés en de acteurs uit Reservoir Dogs. Verder had ik het gevoel dat die clichés er expres in verwerkt waren om je wakker te houden, zeg maar. Dan ben je aan het kijken en dan opeens gebeurt er iets lomps of juist subtiels en dan zit je aandacht er weer volledig in. Zoals ik al zei zijn de verhaallijntjes grappig maar een echt verhaal zag ik(!) er niet in. Vond het vooral een paar losse stukjes die uiteindelijk een klein beetje bij elkaar komen. Bij Crash vond ik dit veel beter gedaan. Hier was het niet heel verassend. Ik gaf Reservoir Dogs een 3* en die is nu al een 4* nadat ik hem nog 2 keer opnieuw heb bekeken. Ik kan Pulp Fiction nu niet meer als een 3,5* geven. Ik kijk hem vast nog wel een keertje, maar niet heel binnenkort.
Maykel_vM
En ja, de soundtrack is ook erg nice.
Heb je ook de soundtrack van Reservoir Dogs gehoord? Die is ook hard.
SnakeDoc
Vermakelijke goeie film.
Sommige stukken een beetje saai, zoals in het restaurant waar Vincent met de vrouw van Wallace zit.
Verder vond ik het ook wel heel erg van de hak op de tak gaan.Vooral de stukken met Butch (Bruce).
Daarin tegen werd er uitstekkend geacteerd! Heb vooral genoten van Travolta en S. L. Jackson.
* * * * Voorlopig!
chevy93
Heb je ook de soundtrack van Reservoir Dogs gehoord? Die is ook hard.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994