• 9.377.395 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.409.509)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van picah.q

picah.q

Pulp Fiction, gewoon hilarisch. 4,5

avatar van Pietje Puk

Pietje Puk

Zondermeer een meesterwerk.

Deze film is met zijn dialogen een absolute topper!

avatar van corleone26

corleone26

Hele sterke film met sterke dialogen en 3 verhaallijnen die goed in elkaar op lopen

Ramon K

De speech uit de Amerikaanse release van Karate Kiba (1976)

Hier dezelfde speech, maar nu met Samuel L. Jackson's stem eronder. De tekst is iets gewijzigd. De monoloog uit Pulp Fiction is onsterfelijk geworden haast, de monoloog uit Karate Kiba (aka The Bodyguard) zo ongeveer vergeten. Opmerkelijke referentie.

rokkenjager

So what Ramon? Ga je nu bij ieder Tarantino-film laten zien waar ie zijn inspiratie vandaan heeft ''gestolen''? Let me clear it for you. WE DONT CARE.

rokkenjager schreef:

So what Ramon? Ga je nu bij ieder Tarantino-film laten zien waar ie zijn inspiratie vandaan heeft 'gestolen'? Let me clear it for you. WE DONT CARE.

Nou sorry hoor! Ik vind het gewoon interessant, en ik had 't vermoeden dat andere users het misschien ook wel interessant vinden. Ik open er wel een keer een topic voor. Ik ben 'm niet aan het dissen hoor. Ik heb 3 maal 5* uitgedeeld aan Tarantino. Vreemde reactie. Mijn fascinatie voor de man zit 'm juist in zijn referenties naar vergeten B-cinema.

avatar van starbright boy

WE DONT CARE.

Speek voor jezelf, vind het wel degelijk interessant.

rokkenjager

Meer dan genoeg referenties voor de 'geïnteresseerde'. Hoeft Ramon niet ieder keer zijn nek uit te steken.

avatar van starbright boy

ik heb anders graag dat hij dat wel doet, met die Youtubelinkjes erbij. Ik zit ze te bekijken en vermaak me er prima mee.

rokkenjager schreef:

Maar dat doe ik dus graag! Die imdb-lijst noemt niet alles bij de naam en verschillende referenties kloppen niet. Bovendien heb ik de betreffende film ook nog gezien en kan ik 't verifieren. Ik vind het opmerkelijk dat 1 van de meest populaire quotes van de afgelopen jaren gelift is uit een andere film. Dat zijn toch leuke weetjes? Snap echt niet waar je je druk om maakt.

rokkenjager

Mijn excuses. Ik kwam wellicht ietswat grof over. Open maar die topic zou ik maar zeggen.

ok! we vergeten het!

avatar van djelle

djelle

rokkenjager schreef:

Open maar die topic zou ik maar zeggen.

Kan gewoon onder het Quentin Tarantino discussie-tabblad dacht ik.

avatar van serpico

serpico

Inderdaad ergens wel redelijk briljant van Tarantino dat mensen hem onthouden van dingen die in feite stiekem niet compleet van zijn hand zijn En dit is misschien wel de allermooiste.

avatar van ®Tc

®Tc

Pulp Fiction is eigenlijk een cultfilm. Cultfilm=You love it or you hate it.

I love it. Voor mij is dit één van de beste films aller tijden. Superscript, Jules en Vincent zijn geweldig, supersoundtrack, leuk taaltje, goed geregisseerd, verveeld me niet.

Maar ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen dit gewoon slecht vinden door bv. te grof geweld, langdradige dialogen maar dat vind ik net geweldig. Respect voor elkaars mening graag, pulp fiction is een cultfilm en dat vind niet iedereen goed.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Weet je, elke jaar komen er legio producties uit die dit willen zijn, maar het lukt bijna nooit. Tarantino heeft de film zo geniaal in elkaar gezet, alles klopt eraan.

avatar van Devoo

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

moko schreef:

hele goede actie film

Actie, hoe komen mensen er toch bij?

avatar van desteven007

desteven007

MJ_DA_MAN schreef:

Actie, hoe komen mensen er toch bij?

Het is waarschijnljik een kind van 13.

avatar van Bla

Bla

Bruce Willis blijft onder gewaardeerd, hij is een geweldige acteur! Maar het was overduidelijk Samuel L. Jackson die hier de show steelt.

avatar van ghostman

ghostman

Ramon K schreef:

De speech uit de Amerikaanse release van Karate Kiba (1976)

Bedankt voor de info.

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik had eigenlijk een soort vooroordeel ten opzichte van Quentin Tarantino, ik dacht dat Pulp Fiction een extreem gewelddadige film zou zijn, en dat mensen de film grappig vonden omwille van de afgehakte ledematen (ik denk wel nog dat Kill Bill zoiets is) maar het is iets compleet anders. Echt een meesterlijk scenario, de Oscar was volledig terecht, het is echt hilarisch hoe Jules en Vincent zitten te discussiëren over onbelangrijke dingen terwijl ze net een hoop mensen neergeschoten hebben en het einde, zoiets had ik eigenlijk nog nooit gezien: het begin was tot dan gewoon een los stukje, ik wist pas toen er "Garçon!" werd geroepen dat dit cafétje het bewuste cafétje van de intro was.
In de scene wanneer Vincent dan zegt dat hij zich niet laat commanderen, dan zegt Mr. Wolf nadat hij zijn uitleg heeft gedaan:
"¨Pretty please with sugar on top."

Ik vond toch dat het verhaal van Butch niet tegen het verhaal van Vincent en Jules opkon. Het was (vond ik) een stuk minder grappig.

Ik vind Pulp Fiction een heel grappige, originele en goede film en een stem volgt zeker later (ik twijfel nog).

avatar van desteven007

desteven007

Eigenlijk kan je de film ook chronologisch bekijken via scène selection.

avatar van witboek

witboek

Heb ooit deze film gezien in de cinema en vond deze film grappig. Ik weet nog dat ik mij kapot aan het lachen was met mijn maten. Maar heb hem hem nu zoveel keren gezien dat ik hem niet zo goed meer vind. Er zit alleen maar geweld en men vloekt continu. Zeker niet voor kinderen.

avatar van Sapperdeflap

Sapperdeflap

Er is genoeg gezeurd en gezeverd over deze film dus ik wilde mijn 2 cents kort houden (yeah, right): hip, verontrustend, goede muziek, bizar, absurd en grappig. Maar om nou te zeggen dat het een klassieker is. Neuh.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

witboek schreef:

De film pretendeert dan ook nergens dat het voor kinderen bedoeld is. Loze comment dus.

avatar van Lee72

Lee72

Een van de beste films aller tijden, al minstens 10 keer gezien en verveelt nog steeds geen minuut. Een klassieker. Iedereen roemt de prestaties van Travolta en Jackson, ik vond Uma Thurman het best van allemaal. Ook al heeft ze een bijrol. I love this chick.

Btw: filmkeuring zegt 16 jaar en ouder en dat lijken me geen kinderen meer, dus wat is het probleem? Natuurlijk is dit geen film voor kinderen, wie zegt dat dit wel zo is dan witboek?

avatar van g_unitboy

g_unitboy

hilarische film met knappe actie