Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Arnie
Zo, eindelijk aan de Tarantino, onder het motto 'geen zin, maar je schijnt ze gekeken te moeten hebben'.
Wel, het briljante vernieuwende wat velen erin zien heb ik niet echt kunnen ontdekken. Wat ik zag, was wel de ode aan Godard, naast de ode aan de B-film. Erg leuk vond ik de scene waarin Butch een degelijk pistool op het aanrecht vindt, waarna bewaker Vincent de wc doortrekt en tevoorschijn komt.
Wat ik echter ook zag, was dat deze verwijzingen wel erg 'ge-ensceneerd' waren: de dansscenes kwamen op mij over zo van: zo, en nu stoppen we er een scene Godard in. De sfeer die Godard in zijn films weet te scheppen werkt veel beter dan wat Tarantino doet, en daarnaast vond ik het verhaal van Butch totaal overbodig. Het enige wat dit bijdroeg was het gegeven hoe Vincent 'aan zijn einde komt', wat een leuk licht werpt op de hierna getoonde gebeurtenissen.
De humor is zwart, en dan niet aangenaam zwart maar donkerzwart. Brute moordscenes gevolgd door inhalerende tantes en danspassen: het is niet echt iets waar ik veel naar wil kijken geloof ik. Ik blijf steken op een 3,5*
Movie Mansion
Ik zal wel veel mensen tegen het zere been aan trappen,maar mijn mening van deze film is wat een troep zeg. Dat zoveel grote acteurs zich voor deze bagger lenen snap ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet, maar nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik absoluut geen fan van Tarantino ben, ik heb namelijk tot op heden nog geen fatsoenlijke film van de man gezien.Maar ja, t zal wel aan mij liggen. 0,5
Metalfist
ligt inderdaad aan jou
Neen, ik vind ook niet alles van Tarantino goed maar deze film is gewoon het beste samen met reservoir dogs maar ja smaken verschillen en dat is maar goed ook.
Apocalypse Now
...ik vind dat de alledaagse conversaties tussen vooral vincent vega en jules deze film zo goed maakt zijn, zo perfect gewoon, hierdoor ontstaat er een hele gedetailleerde realistische sfeer, dat onderscheidt tarantino films van andere films en regisseurs.
movie*freak
Wat een onzin zeg, door deze film was Travolta's carriere gered, hij was touwens samen met Samuel L. Jackson ook genomineerd voor een oscar, dat zegt toch meer dan genoeg.
tukkerstein
Mensen die een eigen mening kunnen vormen kijken niet naar het aantal Oscars maar kijken er zelf naar.
Movie Mansion
Amen helemaal mee eens, dit was gewoon mijn mening en gelukkig verschillen smaken, de Oscar zegt mij namelijk geen ruk omdat het films zijn die door een stel mannetjes van een jaar of 80 worden genomineerd, maar goed.
P8rb
ik had er nog iets meer van verwacht voor een film die 4e staat in de top 250, maar dat viel wel mee. een hoop goede acteurs hoeft ook niet gelijk een perfecte film te zijn. ik vond het zeker een leuke film, de humor was ook wel leuk, voor de rest vond ik het niet zo bijzonder.
3,75 naar boven afgerond 4,0
Ambru
onlangs herbekeken en opnieuw ten volle van genoten.
geweldige humor en de dialogen swingen de pan uit.
Metalfist
De scene van Butch die in de auto zit en die aan het zebrapad staat en opeens Marsellus over het zebrapad ziet lopen is gewoon gepikt uit Psycho (de originele versie). Maar het blijft wel een zeer vette film
IcU
Dat gebeurt in zoooo veel films... En ik kan me niet herinneren dat er in Psycho iemand werd aangereden. Niet echt 'gejat', dus.
Apocalypse Now
...weet iemand toevallig in welke scene het liedje surf rider voorkomt....is echt gewoon een perfect liedje voor deze film:)
Wanneer Vincent stoned is en naar Mia toe rijdt
Wanneer Vincent stoned is en naar Mia toe rijdt
nee, dat liedje is ok relaxt:P, maar ik zoek dat andere liedje.
movie*freak
Ow sorry my bad, het is ook dat ik hem lang niet hebt gezien
Drazenko
Je hoort dan nummer helemaal op het laatst als Vincent en Jules uit het restaurant lopen.
movie*freak
Ow ja nu weet ik het weer.
II Fenomeno
de zoveelste hooggenoteerde film op moviemeter die ik vind tegenvallen (fight club, scarface en nu dus pulp fiction) .Ondanks de goede acteurs en dan met name samuel l jackson wist de film mij niet te boeien. Ik hoor velen zeggen dat het goede dialogen waren. De dialogen waren ook van een best hoog niveau, maar waar draait het nauw bij een film om? Voor mij is het verhaal van de film het belangrijkst. En als je na ruim 2,5 uur kijken nog steeds een splinterdun verhaal hebt dan vind ik het geen goede film. Door de neveneffecten zoals acteurs, muziek en ,oke dan zeg ik het ook, de dialogen verdient deze film alsnog 2,5 sterren. Maar de film is mij tegengevallen. OF misschien heb ik het geniale gemist. Als dit het geval is wil ik graag van iemand het geniale van deze film horen met daarbij enkele voorbeelden
Ramon K
Waarom zou iemand jou van de genialiteit moeten overtuigen als je hier al zegt dat de kwaliteit van een film voor jou afhankelijk is van het verhaal? Ik zie dat niet zitten.
orbit
- 12092 berichten
Sowieso lijkt het mij dat je niet kan worden overtuigd van iets dat je zelf niet ziet..
spiep
film is goed! tarantino is meesterlijk, maar ondertussen kots ik de film uit. pulp fiction is zo overdone. de beroemdheid van de film is in z'n nadeel geweest. jammer.
Movie Mansion
Rare uitspraak, ik neem toch aan als je een film goed vind dan vind je hem goed?Hoe kan je eerst een film goed vinden en vervolgens zeggen dat ie "overdone" is. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik blijf van mening dat Tarantino nog nooit in z'n regiseur carriere ook maar een fatsoenlijke film heeft gemaakt (voor de bijdehante mensen waar ik heel erg moe van word, from dusk till dawn heeft Tarantino NIET geregiseerd dus bespaar me die zielige opmerkingen, ik weet ook wel dat hij Resevour dogs,pulp fiction,jacky brown,kill bill 1+2, de ergste van allemaal, en the grindhouse heeft geregiseerd, en nogmaals ik weet dat hij die samen met Rodriguez (hoe je dat ook schrijft)heeft geregiseerd, ik zeg dit alleen maar om te voorkomen dat ik voor de zoveelste keer weer van die sneue opmerkingen krijg van mensen die niet opletten), maar goed ik dwaal af...
Ik blijf het een vreemde uitspraak vinden, maar ja... Als je Tarantino goed vind moet je ook wel een beetje vreemd zijn (Niet als belediging bedoeld, en voel je je wel beledigd, sorry daarvoor dan) maar dat is mijn mening.
Eazyfan
Ik heb deze film tijdje geleden gekregen voor mijn verjaardag en net bekeken: 5* zonder twijfel. Alles klopt aan deze film: geweldig verhaal, sterk/grappig einde. Deze film komt zeker nog in mijn top10.
Apocalypse Now
....En als je na ruim 2,5 uur kijken nog steeds een splinterdun verhaal hebt dan vind ik het geen goede film. ......
...hoe kom je daarbij, ik vind het juist de verhaallijnen die quentin tarantino juist zo speciaal maken( en de dialogen en oog voor detail)
Don_Mat
Alleen omdat Tarintino hem hem heeft geregiseerd word ik echt misselijk van deze film. Wat een zielige vent is dat toch. Verwaande blaaskaak. 2 *
Costa
ach ieder z'n eigen favo... ik krijg anders jeuk van leonardo dicaprio bij titanic maar da wil nog niet zegggen dat het een slecht film is?!
ohh pulp fiction heb ik verder niks op aan te merken hoor...

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994