Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Salto
De geweldige scene tussen Willis en travolta in de bar:
Butch: Starin' at something, friend?
Vincent: I ain't your friend, palooka.
Butch: What did you say?
Vincent: I think you heard me just fine, punchy.
Die blik die daarna volgt..... onbeschrijflijk goed!
Kricky
How did you get this motorcycle??????
It's a Chopper Baby
geweldige film
mooie dialogen en goed verhaal
8,5
Ik kan er niet meer naar kijken en heb hem helemaal niet zo vaak gezien.
Hij blijft voor mij na 13 jaar niet overeid en het is dus geen klassieker voor mij.
Helaas.
Beetje overschat, deze film.
Helaas.
Beetje overschat, deze film.
sinterklaas
Had hem vorige week nog gezien en ik vond hem steeds leuker.
Ook leuk die stuk dat dat Ving Rhaymes met een Shotgun de agent zijn pik eraf schiet.
Filmi Corleone™
1 ik heb gewoon een hekel aan het doorkruizen van verhaallijnen,( zie babel en crash .. dat vond ik persoonlijk ook flut films )
En zwarte humor vind ik vrij weinig aan? Het enige is dat sommige dialogen me wat scarfaceastisch aan doen. Vandaar een 1.5
Waarom dan wel?
Dat klinkt eerder als een uiting van het er verschrikkelijk mee oneens zijn dan een concrete behoefte aan informatie, want ik ben volgens mij best duidelijk.
Waarom dan wel?
Jij hebt niks gemotiveerd, daarom vraag ik waarom je het geen klassieker vindt.
film_kaza
movie*freak,
Hoewel ik hem slecht vind kan ik niet ontkennen dat het een klasieker is. Jantje666 zegt dat het geen klasieker VOOR HEM is. Ook niet voor mij maar feitelijk gezien is het een klasieker.
Ik kan er niet meer naar kijken en heb hem helemaal niet zo vaak gezien.
Hij blijft voor mij na 13 jaar niet overeind en het is dus geen klassieker VOOR MIJ.
daarom dus, lijkt me vrij duidelijk toch?
movie*freak
Hmm....Als jij dit echt motiveren vind oke maar in algemeen zegt het niets over de film
Jantje666
maar wel over hoe ik er wat deze film betreft in sta en dat lijkt mij, zeker voor een persoonlijke mening, ruim voldoende toch?
iOK, toch even inhoudelijk dan, want het zit je klaarblijkelijk hoog
Ik vind de film zonder meer goed, behoorlijk goed zelfs.
Maar ik vind het geen topper, geen klassieker, niet de "creme de la creme".
Ik vind de combinatie tussen beeld en muziek bijv. niet zo sterk als in Kill Bill 1 en 2. Ik vind hier ook het feit dat zijn films vaak ode's zijn aan ouder genres hier nog niet zo sterk uit de verf komen.
Ik vind de 'scherpe' dialogen zeker niet altijd even boeiend. Ik vind de twisted chronologie niet echt heel erg bijzonder.
De film was ook volgens mij helemaal niet zo vernieuwend als vaak wordt gedacht.
Daarnaast vind ik hem, persoonlijk, gevoelsmatig, gewoon niet zo bijzonder meer.
Terwijl ik een klassieker als een Alien, Clockwork Orange, weet ik veel wat, wel boeiend blijf vinden.
Voor mij dus geen klassieker.
Wel een goeie film, maar geen TOP film.
Nogmaals, dat vind IK dus
Ik vind babel ook een flutfilm (0,5). Pulpfiction daarintegen vind ik een topfilm. Vind ik ook niet te vergelijken met babel's manier van het doorkruizen van de verhaallijn. (Snatch vind ik ook een mooie film en daar doorkruizen de verhaallijnen elkaar ook
Blood Duster
Waanzinnige dialogen heeft deze film, echt een klassieker!!!!
*5,0* Geen gezeik verder.
ManOnTheEdge
Gewoon een klassieker, nu al!
Geweldige muziek in sommige scenes...
Jantje666
Geweldige muziek in sommige scenes...
mwoeah, niet meer dan een aardige vingeroefening voor de beeld/muziekverhouding van Kill Bill, die dan wel echt briljant is.
Filmi Corleone™
bij nader inzien geef ik de film 0.5 lager vanwege dat het 'hype' effect.
Bram v. L.
''Pulp Fiction'' is gewoon fantastisch en meesterlijk. DE perfecte combinatie van acteurs, dialogen en muziek. Ook zeer origineel. Een voorbeel hiervan is de scène met Christopher Walken: wat begint als een standaard Vietnam-verhaal, wordt compleet in het absurde getrokken (hij heeft het horloge van Buch' vader in zijn ''ass'' gestopt). Daarbij komen de verschillende verhaallijnen kijken, die Tarantino zo versprijd heeft over de film dat het prima volgbaar is. Een onwijs coole en intelligente film. Zonder meer de beste film van de jaren '90.
Rianneke_Dan
De eerste keer dat ik Pulp Fiction zag (een hele tijd geleden) vond ik er echt weinig aan en kreeg hij 2*.
Nu eindelijk (door aandringen van mijn vriend) Pulp Fiction herzien, en ik vond het echt stukken beter.
Echt ontzettende hilarische momenten tussen Travolta en Jackson waar ik echt bij moest lachen.
Natuurlijk hele droge 'oneliners', en vind het heel goed van Tarantino hoe hij op de belachelijke situaties weet te komen.
De sfeer zat er lekker in, en ik moet eerlijk zeggen dat ik, ondanks mijn lage verwachtingen het echt vermakelijk vond.
Van 2* heb ik Pulp Fiction verhoogt naar 4*
jasha
Zeer simpel, kutmuziek.
Nochtans zelfde soort muziek dan Reservoir Dogs dat je bijna de hemel inprijst.
Bram v. L.
Snap niet dat Onderhond dit ''kutmuziek'' vindt. Want heb zelden zo'n hippe, uistekende en dynamische soundtrack te horen gekregen. ''Miserlou'' en ''Jungle Boogie'' (van Kool and the Gang) passen natuurlijk uitstekend bij de sfeer, maar ook ''Let's stay together'' van Al Green is heel swingend.
Maartenn
Helemaal mee eens. De Pulp fiction soundtrack is waarschijnlijk wel de beste in zijn genre. Tarantino heeft een geweldige muzieksmaak, dat blijkt ook wel uit de soundtracks van zijn andere films.
oneens.
Tarantino heeft zeer zeker een zeer goede muzieksmaak, maar zijn vermogen om die perfect met de beeldne te combineren, komt in Pulp Fiction nog helemaal niet zo goed uit de verf.
In Kill Bill werkt die combi pas perfect, hier nog zeker niet.
EN de soundtrack van Pulp Fiction de beste in zijn genre?
Kom nu, laten we wel even serieus blijven hoor, toe.
filmfreak33
kan niet beter
behalve een grote fout
tijdens ezechiel 25:17 ( die ik uit me kop ken
das wel jammer maar verder niks op aan te merken aangezien het 1 vna de beste films ooit is
Niveath
kan niet beter

behalve een grote fout
tijdens ezechiel 25:17 ( die ik uit me kop ken
)komt zo'n jochie uit de badkamer die op hun begint te schieten alleen zitten de gaten al in de muur voordat er word geschoten
Is dat niet bedoeld?
filmfreak33
hoe kunnen er nu al kogelgaten inde muur zitten voor die jongen uberhaupt al heeft kunnen schieten op vincent en jules
denk daar maar eens over na!
en als je kijkt zie je het in de film heel duidelijk zitten, kan aan mij liggen, maarja
Gollem
Pulp Fiction is gewoon een hele goede, coole film.
Het was volgens mij de doorbraak van Tarantino als regisseur, een mooie comeback voor Travolta en Uma Thurman werd opeens bekend bij een breder publiek.
Sam Jackson is natuurlijk altijd geweldig. Ja, voor mij is dit wel degelijk een klassieker. Een film die je keer op keer kunt bekijken zonder dat hij begint te vervelen.
Metalfist
Reservoir Dogs vond ik meer een doorbraak voor hem als regisseur want als je naar het aftitelfilmpje in het begin
kun je zien dat zelfs een bedrijfje "a band apart" het logo heeft van reservoir dogs
JDS
Tarantino voegt hier een origineel script, uitstekende cast en geweldige filmtechniek (persoonlijk vind ik het afstandsshot van Jules en Vincent in hun voetmassage-discussie zó goed, en t lijkt zo simpel
) samen en weet er een geniale film uit te persen. Ingenieus en meesterlijk; deze film komt heel erg dicht in de buurt van perfectie: 5 welverdiende sterren
Jelle Jacobs
Superfilm
wel 100 keer gezien blijft goed
Quintin heeft goed z'n best gedaan

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994