• 9.380.134 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.600)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

orbit schreef:

Helaas...

Zeg dat wel

avatar van denni_z

denni_z

beste film ooit gezien 5!!!!

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Erg goed!

avatar van tuureluur

tuureluur

overschat maar wel en hele goede film met lekkere actie en af en toe geslaagde humor. 4,5

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Gemiddelde: 4.28

Jouw cijfer: 4.5

En toch overschat?

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Prachtige film, veel humor (bijv. Bad Motherfucker op de portomonnee, de jongen die 'flock of seagulls' word genoemd' (band uit de 80's), de hele situatie met de big kahuna cheese burger), je moet wel opletten want anders raak je de verschillende verhalen die in elkaar overlopen in de verkeerde volgorde door elkaar e.d., geweldig acteerwerk van samuel L Jackson, John travolta en Uma Thurman. Geniaal! Hulde aan Tarantino!

avatar van bascross

bascross

5 sterren.

Uitleg lijkt me niet nodig.

Wat wel opvallend was, was dat ik een verkeerde hoes had, stond op dat die maar 94 minuten duurt. Het was trouwens niet erg dat ie wat langer duurde

avatar van felix89

felix89

bascross schreef:

bij mij net hetzelfde

ook op mij hoes stond dat deze maat 94 minuten duurde wat ik wel raar vond want ik dacht dat deze minstens 2uur ging duren. wat ook zo is

avatar van Spiny

Spiny

Een hele mooie film, met goed acteerwerk van John Travolta. Maar ik vind 'm niet zo goed zoals de meeste mensen die ik ken 'm vinden.

3,5

avatar van Nixon17

Nixon17

us_raider schreef:

Gemiddelde: 4.28

Jouw cijfer: 4.5

En toch overschat?

Ik denk dat hij niet het cijfer bedoeld maar dat hij voordat hij de film had gezien er een beter beeld bij had dan dat de film uiteindelijk was. (overschat)

Goeie film ik stem ook 4,5*

avatar van IcU

IcU

Wezze schreef:

Waar heb je die 'Bad-motherfucker-portemonnee' gehaald..? Die wil ik ook..

Hier is de link van de site.

avatar van papaEd

papaEd

voor deze film zijn geen woorden nodig kijken gewoon.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Santino Corleone schreef:

En hij geeft voor Charlies Angels een hoger cijfer daar lach ik om met mijn achterwerk

Charlie's Angels heeft inderdaad slecht acteerwerk, ik kraak pulp fiction dan ook niet af qua acteerwerk, maar charlie's angels was nog enigzins vermakelijk. Overigens begrijp ik niet waarom je er andere films bij haalt die ik heb gezien, schijnt een beetje een gewoonte te zijn hier op moviemeter.

Maar zoals ik al zei ga ik hem binnenkort opnieuw kijken/

avatar van Strudllkanudll

Strudllkanudll

Te geniaal voor woorden (...)

avatar van jayytjee

jayytjee

Ik denk dat ik dit meesterwerk maar eens opnieuw ga bekijken

jayytjee schreef:

Ik denk dat ik dit meesterwerk maar eens opnieuw ga bekijken

Na 10 keer kijken verveelt het nog niet.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Voor 2,99 bij Blokker.

Net gekocht.

avatar van bertha

bertha

ik denk dat ik maares langs de bokker ga het is alleen dat ik deze al heb maargoed..

felix89 schreef:

bij mij net hetzelfde

ook al bij mij precies hetzelfde

opvallend!! lees verder.

bruce willis, die in deze film speelt maakt wel een erg grote fout! Wanneer hij Vincent Vega net heeft vermoord met een beretta met geluidsdemper, veegt hij daarna de vingerafdrukken op het pistool af. Wat hij niet merkt, maar ik wel was dat hij daarna de deur opende met zijn blote hand. Dus eigenlijk had dat vingerafdrukken afvegen geen nut in deze scene.
Het is maar iets peuterigs maar in zo'n bekende en meesterlijke film is dit een onzorgvuldige fout.
Uiteindelijk heeft dit natuurlijk geen invloed over hoe ik deze film vind. Goed acteerdwerk en goede verhaallijn, ookal wordt het mij soms een beetje té ingewikkeld.

avatar van PatrickV

PatrickV

Misschien als je even nadenkt snap je dat het daarbij alleen om het vermoorden gaat. Hij heeft toch veel mee voorwerpen aangeraakt? En het is ten slotte zijn appartement geweest, dus die vingerafdrukken waren er toch wel. Erg opvallend dus, maar misschien wel een beetje ondoordacht van je.

PatrickV schreef:

tuulijk zaten die vingerafdrukken er wel.

je hoeft niet fel te reageren op mijn reactie.

kan ik eindelijk wat zeggen over een film is er weer iemand anders om het af te kraken enz.

niet doen

avatar van XZtephan

XZtephan

rens_1993 schreef:

tuulijk zaten die vingerafdrukken er wel.

je hoeft niet fel te reageren op mijn reactie.

niet doen

Niet zo aanstellen, PatrickV heeft gewoon gelijk,als je logisch had nagedacht had je het kunnen weten.

OT: Film net weer even gekeken, voor de 13e keer ofzo, hij wordt gewoon, als enige film ooit, steeds beter !!!!

Nog steeds 5*

avatar van pebbles02

pebbles02

gisteren weer gekeken wat is dit toch een super film en ik sluit me aan bij XZTephan hij wordt steed beter

avatar van stappat

stappat

Super film van Quentin

avatar van DwarreI

DwarreI

rens_1993 schreef:

bruce willis, die in deze film speelt maakt wel een erg grote fout!

Elke beweging die een acteur in een film maakt is van te voren overlegd en opgedragen door de regisseur vriend.

En het aanraken van een deurklink is in mijn logica nog steeds geen bewijs voor moord hoor.

avatar van FisherKing

FisherKing

DwarreI schreef:

Zou kunnen, een bewijs daarvan zou ik dan graag zien.

Nee, dat gaat idd te ver, maar zeg dan gewoon dat de persoon in kwestie de film niet helemaal begreep

avatar van gideonvdb

check the big lebowski dat is pas een film die steeds beter word

Of Heat

avatar van thomas82

thomas82

Geweldige film, zwarte humor..een van mijn favorieten