• 9.380.819 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.600)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

BoordAppel schreef:

Mogen mensen geen fan zijn van Tarantino?

Jawel, maar ik kan er niet tegen dat mensen die claimen dat ze groot fan zijn van Tarantino, maar het dan niet voor elkaar krijgen om ze naam goed te spellen.

Maar dat zal wel aan mij liggen.

avatar van its my life

its my life

ja ik mag hem zien.

Als mij pa maar mee kijkt.

geen bezwaar tegen.

Het is zijn lievenings film.

avatar van QT

QT

QuEntin Tarantino

avatar van QT

QT

zo goed? meneertje AHWaardeloosAntwoord!

een verdere reactie op m'n verhaal zit er zeker niet in! ;-&

AHWA

Bij mij staat de film ook hoog in de top tien.

Ik vind hem waarschijnlijk net zo goed, zo niet beter dan jij, maar op spelfouten letten is mijn werk nu eenmaal. Dus als je dat 40 uur per week doet, kan je dat - helaas- niet zomaar afzetten.

avatar van markiemark73

markiemark73

AHWA schreef:

Bij mij staat de film ook hoog in de top tien.

Neem je werk nou niet naar huis beste kerel.

Huur een film en kom tot rust het = wekend.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Straks om 22 uur ga ik desondanks dat ik Pulp Fiction al talloze malen heb bekeken en op DVD heb (regio 1 Special Edition) nog een keer bekijken. Heb er weer zin in, bier en chips staan alweer klaar

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Neem aan dat je dan wel je DVD op zet want voor redlames kiezen lijkt mij volstrekt onlogisch.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Kan ik kijken wat voor rotzooi ze er weer van maken met de ondertiteling. Ik snap nog steeds niet dat mensen daarvoor betaald worden, zo slecht vaak...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Kan ook een hele leuke bezigheid zijn natuurlijk.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

......."I'm pretty fuckin' far from Okay" ................

Hehe, Super Film! Geweldige dialogen en oneliners, en niet te vergeten acteerprestaties!!!

Die scene in de 'sm'- kelder, en 'bloody-messed-up' car, echt super!!

avatar van BS

BS

net nog even op tv gekeken.

niet zo leuk als op dvd ( toch die K* reclame's op K* plaatsen) maar de film blijft gewoon geweldig en hij blijft mijn 4,5 gewoon waard !

avatar van NERD

NERD

Een aantal hele leuke scene's, en ik kan ook zeker niet ontkennen dat de film "anders" is. Origineel gaat me wat te ver. Zeker goed te doen maar de 4e plaats in de top 250?? Ik zal wel een slechte smaak hebben.

Die scene met Christopher Walken is wel erg hilarisch!

He'd be damned if any slopes were gonna put their greasy yella hands on his boy's birthright. So he hid it in the one place he knew he could hide something. His ass. Five long years, he wore this watch up his ass. Then he died of dysentery, he gave me the watch. I hid this uncomfortable hunk of metal up my ass two years. Then, after seven years, I was sent home to my family. And now, little man, I give the watch to you.

3,5 sterren

avatar van Jordy

Jordy

Ben ik een hele grote nerd als ik zeg dat het stukje dat ik eerder vanavond op tv zag (rond de bekende monoloog van Jackson) niet om aan te zien vond? Omdat ik er niet tegen kan om deze beroemde scenes een paar procent versneld te zien? Het leken wel smurfen.

avatar van HiLL

HiLL

NERD schreef:

Die scene met Christopher Walken is wel erg hilarisch!

3,5 sterren

Maar toen was het toch wel origineel, de manier waarop de scenes in elkaar zitten en worden vertoont.

Leuke film - schrok opeens dat hij afgelopen was

****1/2

avatar van soekenahh

soekenahh

Gister weer eens gekeken hij blijft geniaal een topper

avatar van truus

truus

wat zit er in die fukkin' koffer?

avatar van JoeCabot

JoeCabot

According to Roger Avary, who co-wrote the script with Quentin Tarantino, the original plan was to have the briefcase contain diamonds. This seemed neither exciting nor original, so Avary and Tarantino decided to have the briefcase's contents never appear on screen; this way each filmgoer could mentally "fill in the blank" with whatever struck his or her imagination as best fitting the description "so beautiful". The orange light bulb (projecting shimmering light onto the actors' faces) was a last-minute decision and added a completely unintended fantastic element.

uit de imdb trivia...

avatar van The One Ring

The One Ring

Na de Terminator wou ik gisteravond naar bed gaan, maar "per ongeluk" zapte ik nog langs deze film en ben ik nog ruim een uur blijven zitten. Wat een goede film is het toch.

avatar van robertinho

robertinho

Quentin Tarantino heet in deze film Jimmy Dimmick, en Harvey Keitel heet in Reservoir Dogs Larry Dimmick, weet iemand waarom? Of is het puur toeval?

avatar van gotti

Puur toeval lijkt me sterk.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Travolta speelt hier ook vincent vegas en in reservoir dogs had je ook een vic vegas (mr. blonde dacht ik), zeker geen toeval dus volgens mij...

avatar van gotti

Maar in beide films spelen Harvey Keitel en QT, dus als het bijvoorbeeld broers van elkaar zouden zijn, klopt het al niet.

avatar van jasmyn

jasmyn

Ik vond dit een vreselijke film, tenminste wat me er nog van bijstaat. t is ook al 8 jaar geleden dat ik hem heb bekeken!

Ik zie dat hij heel erg hoog scoord, binnenkort maar eens herzien, dacht ik bij mezelf en dan een cijfertje

Ben benieuwd

avatar van _Casper_

_Casper_

GEWELDIGE film, ik heb em al 4-5x gezien denk ik maar hij blijft top.. Het verhaal..de muziek.. alles

1 van de beste films die ik ooit gezien heb

Phil Leotardo schreef:

Ik ben zelf ondertitelaar en het is echt moeilijker dan je denkt. Bij ondertiteling maak je gebruik van een bepaalde leessnelheid, en die leessnelheid bepaalt hoeveel tekst je in een ondertitel moet zetten en bij snelle dialogen zoals in Pulp Fiction is het moeilijk om alle informatie in de ondertitel te krijgen, zonder dat het onleesbaar wordt.

Kijk maar eens een aflevering Gilmore Girls en zie hoeveel daar weggelaten moet worden omdat het simpelweg te snel gaat.

En ja, ik mag idd wel beter betaald worden

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Meesterlijke film. Briljante conversaties, filmwerk, verhaalsvolgorde enz. enz.

Toch 'maar' 4,5 sterren omdat het verhaal mij niet 100% aansprak wat bij mij toch wel moet voor 5 sterren...

avatar van Marki_san

Marki_san

Ik heb hem zaterdag voor het eerst gezien en het beviel me wel. Ik geef het 4 sterren. het verhaal was zeer origineel, de scénes waren wreed maar toch vol humor. Ik hou alleen niet echt van dit soort films.

avatar van Tanja83

Tanja83

I'm going the get mid-evil on you

**** sterren