• 9.381.114 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.845)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

wishbone1987 schreef:

Ik vind pulp fiction een goede film maar niet goed genoeg voor de top 3 laat staan top 5 want deze plek kan bijv al beter worden in gevuld door scarfaceof godfather II

Waarom dan?

avatar van The One Ring

The One Ring

AHWA schreef:

Elke keer als ik deze poster zie, denk ik dat Uma's linkerarm onder haar rechter ligt, vanwege de kleur van dat kussentje.

Ben ik de enige die dat heeft?

Goed dat je het zegt. Was me nog nooit opgevallen. Ik heb altijd gedacht dat dat haar arm was.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hier hetzelfde. Ik was er ook nog niet eens achtergekomen.

avatar van Meuvie

Zeg dan ook niks...

STFU..

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Zozo, 10 dagen later nog pissed, dat bedoelen ze zeker met lik-op-stuk-beleid.

avatar van cherislee

cherislee

ik heb deze film 2x proberen te kijken en tot 2x aan toe viel ik in slaap. Sorry, maar ik heb wel beter films van Quentin Tarantino gezien. Ik vond deze film dan ook echt waardeloos.

avatar van speedy23

speedy23

De film een ietsje vroeger bekijken kan helpen...

avatar van cherislee

cherislee

speedy23 schreef:

De film een ietsje vroeger bekijken kan helpen...

hahaha...ja oke, maar ben bang dat ik dan alsnog in slaap gevallen zou zijn;)

avatar van Moovey

Moovey

Ik heb deze film gisteren weer gezien en mijn rating verhoogd naar de maximale 5 sterren.

Wat een geweldige film ook na een aantal keer kijken verveelt deze film geen moment. De verschillende in elkaar overlopende verhalen, de prachtige dialogen en de uitstekende acteerprestaties maken deze film tot een van de beste ooit.

Zeer terecht in de top-3 wat mij betreft.

avatar van Nikkie

Nikkie

Meesterwerk van Tarantino: komen zijn dialogen goed tot hun recht. Film blijft geweldig, ook mede dankzij de goeie acteurs.

avatar van mikoz

mikoz

practhig om te zien hoe verschillende verhaallijnen elkaar tegen komen ..

ook prachtig om te zien hoe ''gewone hedendaagse gesprekken tussen 2 mensen zo boeiend kunnen zijn '''

verder mooie muziek een leuke sfeer en prachtige mix van humor en actie en goede acteerprestaties ..

dikke 5*

avatar van roccoo

roccoo

Snap niet dat deze film zo hoog staat. Het is een aardig film, dat zeker, maar top 3 vind ik echt erg overdreven...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Helemaal mee eens. Het was echt wel een vermakelijke film, maar ik kan er echt niet bij dat zoveel mensen dit zon beetje dan niet de beste film aller tijden vinden.

avatar van mikoz

mikoz

smaken verschillen .

en rocco stop is met al je berichten comentaar te plaatsen op hoe hoog de film staat.

avatar van JoeCabot

TOPFILM

avatar van dinky

dinky

precies R9 , Topfilm deze is zaterdag 9 april om 22:00 uur te zien

op Yorin (ga hem zeker kijken TOPFILM)

avatar van niels1990

Lisa Lisa aka Axe

niels1990 schreef:

Reservoir Dogs is beter,maar dit is ook-

best vermakelijk

Resevoir Dogs verdwijnt in de schaduw vergeleken met deze film, vind ik...

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

ps:Quentin Tarentino heeft een scene gepikt uit

Lisa Lisa aka Axe

Taratino leent wel meer scenes/dingen uit andere films

avatar van niels1990

niels1990

Weet ik,moest het alleen even kwijt.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Welk stukje dan? Beetje onzinnige opmerking anders.

avatar van hannie84

hannie84

Het schijnt dat heel veel mensen deze film echt geweldig vinden. Ik vind hem niet zo heel bijzonder, gaat wel. Wat ik wel leuk vind aan deze film is al de verschillende verhaallijnen en de manier waarop gefilmd wordt. (inzoomen e.d.).

Ik moet reservoir Dogs nog een keer zien, dat is ook van Tarantino en lijkt volgens mij een beetje op deze film, ben benieuwd hoe ik die dan zou vinden. Maar ik geef deze film 3*, niet heel goed maar ook zeker niet slecht.

avatar van QT

QT

Hallo mensen! Pulp Fiction is (gelukkig) een veelbesproken film!

Ik ben een Grote Quintin Tarantino fan. Ik heb ook julie forum ff doorgepluisd, daarna moest ik me wel even inschrijven om nog wat mensen te overtuigen van de genialiteit van deze film.

Pulp Fiction is HET meesterwerk van deze regisseur. Al maakt hij nog honderd films als KillBill hij zal zichzelf nooit overtreffen. Hoe hard hij daar ook naartoe werkt. Het is niet nodig om veel verder op de tot standkoming en productie, het schrijven van het verhaal "Pulp Fiction" en blablabla in te gaan dan sommigen van jullie op het forum al hebben gedaan. Daar zit ook niemand op te wachten dus ik zal het kort houden... Alhoewel: een leuk feit is dat het "pakketje" waar het in de film om gaat , en dan vooral de inhoud ervan, hetzelfde ´pakket`is dan voorkwam in de film Reservoir Dogs. nu mag je als kijker zelf raden wat erin zou kunnen zitten!

Pulp Fiction is op een vergelijkbare manier in elkaar gezet als Kill Bill. Met allerlei kleine, maar ook overdreven grote, verwijzingen naar andere genres, en al wat daar om heen hangt. Waar het in Pulp fiction iets meer om gaat zijn de verwijzingen naar de kenmerken vna de tijd waarin het verhaal zich afspeeld. Met auto´s kleren, enz. maar het meest geniale is de Jack Rabbit Slim´s , the big momma van de 50´s diner´s die, in de tijd van het verhaal, als paddestoelen uit de grond schoten. Met daarin via het interieur verwijzingen naar de jaren vijftig. En waar in de ramen geen zicht naar buiten wordt geprojecteerd, maar stukjes van bekende pulp films, ook uit de jaren 50.

Nou genoeg geluld... waarschijnlijk geen mens die het leest! Degene die wel serieus over films kan-wil praten mag met mij de discussie over pulp fiction aangaan! voor de rest veel kijkplezier en als film je verder niet interesseerd.... JUST ENJOY!!!

avatar van dinky

dinky

inderdaad QT ik heb je verhaal inderdaad niet gelezen maar ben het helemaal met je eens!

QT schreef:

Nou genoeg geluld... waarschijnlijk geen mens die het leest!

LoL

dinky schreef:

ook lol

avatar van AHWA

AHWA

QT schreef:

Ik ben een Grote Quintin Tarantino fan.

Zucht. Dat is nou al de zoveelste keer dat je dit ziet.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mogen mensen geen fan zijn van Tarantino?