Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Grsbk
Een hele goede film, maar de beste allertijden?? nee dat toch echt niet.
een goede film en veel beter dan reservoir dogs. En er word ook heel goed geacteerd. echt weer typisch tarrantino dus ook de verhaallijn is weer niet zo origineel, het zijn gewoon allemaal stukken die al 10tallen keren gebruikt zijn, door elkaar. Maar het is een heel stijlvolle film dat wel. ook maar 4 sterren.
XfofaXX
Waarom vindt je hem beter dan Reservoir Dogs? Qua dialogen, regie, muziek en nog heel wat andere aspecten lijken ze toch erg op elkaar, dus ik zou geen reden vinden om RD slechter te vinden.
En waarom is de verhaallijn niet origineel? Bedoel je met die stukken die 10-tal keer zijn gebruikt dat ze steeds terugkomen in de film? Want dat was de bedoeling hoor... En dat vindt bijna iedereen ook zo fantastisch aan The Shawshank Redemption.
wel dak pulp fiction beter vind da zal waarschijnlijk vooral aan persoonlijke smaak liggen, maar erg origineel is het verhaal toch niet. De film in zijn geheel is wel origineel, omdat tarrantino hem ook zo goed heeft uitgewerkt volgens zijn zelf ontwikkelde stijl. maar komaan hé 2 bandieten die voor een grote ganster werken is toch ook weer niet zo origineel, of een bokser die niet neergaat als hij zou moeten, erg origineel is het allemaal niet als je het mij vraagt.
Clydorn
Ja.. en de bandieten plegen een moord!?!?! Terwijl er ook nog drugs wordt gebruikt en hebben de bandieten gewoon wapens! wat the fuck is dat? zo onorigineel, dat zie je toch in elke film! Wat me trouwens ook opviel, ik weet het niet zeker hoor dus pin me d'r niet op vast, maar volgens mij werden de mannelijke rollen gespeeld door mannen!! Ja, dan houdt het voor mij op hoor! Dan heb ik zoiets van; kom eens met iets origineels!
XfofaXX
Eum... Misschien een domme vraag, maar was dit nu sarcastisch bedoeld of meen je het?
Appelmoes
Geniaal meesterwerk! 4,5 ster. Kan uren over deze film praten, maar hou 't kort! Ik bedoel...... goed tot hier. Einde bericht.
mr_black
Zeik niet allemaal het is gewoon een toffe film en wat maakt uit of der maar 2 bandieten in voorkomen ik heb der in ierdergeval erg van genoten
mrblack.
Ravenstein
Eén van de beste films ooit!
Film steekt vol fantastische momenten: de dialoog van Jackson en Travolta over de voetmassage, de monoloog van Christopher Walken, het ganse stuk met Harvey Keitel...
Ik krijg opeens zin om hem voor de zoveelse keer nog eens te bekijken...
T.S.S.A.
Leuke film, geweldig plot, goede cast, komisch al met al een top film ik vond um wel slechter dan The Shawshank Redemtion maar op die na is het voor mij een van de beste films ooit.
Nieke
Nogmaals gehuurd, wéér niet uitgekeken. Duurt ongelooflijk lang...
Ik zal er me nog eens achter zetten, deze keer weet ik hoe lang hij duurt (de hoes zei 96 minuten...)
PartyMarty
(de hoes zei 96 minuten...)
Je moet de hoes ook nooit geloven, alleen MovieMeter spreekt de waarheid!
Jonathan Crane
Ik heb winig toe te voegen aan alles wat tot nu toe gezegd is; deze film is geniaal.
Safri
Harvey Keitel speelt in deze film Winston Wolf (the Wolfman). Is het nou zo dat dit een verwijzing is naar het karakter dat die speelde in Bad lieutenant? Waarin hij huilde als een wolf?
E V
Harde, geweldadige, mooi in elkaar zittende bijzondere film. Met heel wat goed spelende sterren.
De dialogen tussen John Travolta en Samuel L Jackson zijn ook geweldig.
De scene dat Travolta en Uma Thurman in een hippe hollywood bar dansen is super.
Dit is echt zo'n TOP film!
PartyMarty
I'm gonna get mideaval on his ass!!!!
Mediaeval, met die naam mag je het tenminste goed spellen.
lennox
een hele goeie film, waarin john travolta naar mijn mening zijn beste acteurwerk laat zien.
niet de beste film aller tijden zoals sommige durven te beweren, maar gewoon een hele goeie film.
Toonmeister
Maar verders is ie wel DOPE toch?:-)5 sterren! MWhahaha
J.Bell
Girlll...Te neh neh neh, you'll be a woman sooooon... _o_
Super film, ik heb hem net zelf gekocht op dvd en ik heb gelijk zin om hem weer te kijken..
AHWA
Elke keer als ik deze poster zie, denk ik dat Uma's linkerarm onder haar rechter ligt, vanwege de kleur van dat kussentje.
Ben ik de enige die dat heeft?
PartyMarty
En dan speelt Thing van de Adams Family ook mee zeker? Gespierde onderarm heeft Uma dan ook, ze speelt vast vaak darts.
wishbone1987
Ik vind pulp fiction een goede film maar niet goed genoeg voor de top 3 laat staan top 5 want deze plek kan bijv al beter worden in gevuld door scarfaceof godfather II

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994