• 9.419.883 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

Goodfella_90 schreef:

Het kan nog eens gebeuren dat je te lui bent om het woordenboek erbij te pakken, maar de online Van Dale of wikipedia kan niet zo moeilijk te bezoeken zijn.

Daar heb ik nog niet eens aan gedacht.

avatar van kijkert

kijkert

starbright boy schreef:

Tuurlijk is dat uiteindelijk van alle tijden, dat is zelfs het statement dat de film maakt. maar dat neemt niet weg dat het thema nu actueler is als dat het de afgelopen 25 jaar was. Ik vind deze film daardoor overduidelijk een kind van zijn tijd.

Welnee, alleen is het de laatste 10 jaar Al Qaida dat de gemenerikkenrol krijgt toebedeeld, en daarvoor waren het die verderfelijke communisten.

Verder heeft deze film absoluut geen enkele relatie met 911. In deze film wordt de denkbeeldige vijand vermeden en 911 was juist het begin van de confrontatie met een 'denkbeeldige' vijand.

avatar van starbright boy

Zo'n letterlijke allegorie is het dan ook niet en ik noem juist 25 jaar ongeveer toen de ontspanning tussen het westen en het communisme begon (om precies te zijn een paar jaar later, maar goed).

Ik blijf erbij dat deze film juist in de toekomst gekoppeld gaat worden aan de tijdsgeest en nooit in pakweg 1998 was gemaakt. Net zoals Fight Club bijvoorbeeld heel erg hangt aan toen en nu niet meer gemaakt zou worden.

avatar van kijkert

kijkert

starbright boy schreef:

Nou ja, ik denk dat dat allemaal wel meevalt, volgens mij is dat hele 911 gedoe al weer verleden tijd aan het worden. En de ontspanning tussen het westen en het communisme is er helemaal niet geweest, hooguit tussen de VS en de Sovjet Unie. Als je ziet hoe panisch een gedeelte van de VS nog altijd reageert op 'Cuba', zie je wel dat ze nog steeds de commie's als aartsvijanden van hun 'vrijheid' zien.

En dat Fight Club nu niet meer gemaakt zou worden is een onbewijsbare bewering. Natuurlijk wordt hij nu niet gemaakt omdat hij nog niet zo lang geleden gemaakt is, maar als hij indertijd niet gemaakt was zou hij best nu gemaakt kunnen worden.

Verder over deze film maar weer: eergisteren gezien, en heeft nog niets van zijn kracht ingeboet. Blijft gewoon 4 sterren voor een zeer mooi gefilmd, leuk bedacht doch rammelend verhaal.

avatar van RoOsJ_LoVe

RoOsJ_LoVe

Ik dacht dat de film eng zou zijn

nou dat was het dus eigenlijk niet

en op veel stukjes was het wel langdradig

maar voor mijn smaak was 't wel oke

ik geef 'm 3***

avatar van Roseicollis

Roseicollis

damm weer een miskoop

het begon was wel sterk vond ik

maar na zo'n 30 min ben ik in slaap gedondert...................

kleine 1 punter voor het begin

• 1960 berichten

Het begin is sterk en daarna ben je in slaap gedonderd.. en dan geef je een kleine 1 punter voor het begin. Tja....

Net zoiets als: Wat een geweldige film is Ben Hur, daarom krijgt ie van mij 1,5*.

Kijk eerst deze film 's af voordat je sterren gaat uitdelen!

psycholamp schreef:

Kijk eerst deze film 's af voordat je sterren gaat uitdelen!

Ben Hur en deze zijn toch niet te vergelijken. Totaal anders.

veron35 schreef:

Ben Hur en deze zijn toch niet te vergelijken. Totaal anders.

Meen je dat nou? Behalve de special effects, zag ik geen verschil.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Je hebt niet bedacht dat maar na zo'n 30 min ben ik in slaap gedondert ook wel eens gebruikt wordt als metafoor voor saai?

us_raider schreef:

Nee, want ik heb een IQ van 60 en ben licht-authistisch en daarom begrijp ik metaforen niet.

avatar van !*renee*!

!*renee*!

Ik had hem heel eng verwacht maar hij is echt saai daartegen. Het viel me heel erg tegen.

avatar van Glacius

Glacius

psycholamp schreef:

Films roepen een gevoel op, evenals elke vorm van kunst. Daar heb je een mening over. De sfeer in deze film vind ik erg goed, of de plotwendingen dan minder zijn, tja... Sommige films hebben helemaal geen plotwendingen, maar vind ik erg goed. In sommige films wordt geweldig geacteerd, maar kunnen mij totaal niet boeien.

Ik snap niet wat Glacius dan bedoelt met "beargumenteren", zou je door goede agumenten dan opeens je mening veranderen? Misschien doen die gestelde 20 jaar dat wel, maar misschien ook niet. Welke film vind jij, beargumenteerd, leuk?

Lol en waarom roept een film een bepaald gevoel op?

Daar is toch een reden voor? Een brilliant verhaal/plot/script, geweldige acteerprestaties, zenuwslopende spanning, visuele pracht en verder op basis van geluid & muziek, sfeer & omgeving, humor, opbouw, originaliteit, make-up etc etc. om nog maar wat dingen te noemen... Zijn genoeg manieren om jezelf te beargumenteren..

Er zullen altijd meningverschillen zijn, maar daarom kan je nog wel een beargumentatie leveren, WAAROM jij de film goed of slecht vindt.

• 1960 berichten

Oh, noem je dát argumenten. Ik noem dat een subjectieve mening.

avatar van M.ike

M.ike

:het verhaal opzich is best goed maar als je dan de film zelf ziet... Als ze nou een paar vettte special effects errin hadden gegooid.Meer schrik momenten. En op het eind niet zoiets doms dat ze zelf die monsters waren .. Dan had dit een top film kunnen worden. jammer

Let svp op spoilers. Ik heb spoilertags geplaatst. Voortaan zelf even doen.

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Wat 'n stomme film, zeg!

Dacht ik dat het ein-de-lijk spannend zou worden, is ie afgelopen!

*Zucht*

Ben blij dat ik deze niet gekocht heb...

Zeeleeuw schreef:

Wat 'n stomme film, zeg!

Dacht ik dat het ein-de-lijk spannend zou worden, is ie afgelopen!

*Zucht*

Ben blij dat ik deze niet gekocht heb...

Ben blij dat ik deze níet samen met jou heb gekeken.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

het einde verpeste de hele film

het was echt dom

daarvoor was het best wel en interessant om te zien

avatar van Yvetje

Yvetje

Bijzonder verassende en romantische film. Ik heb genoten.

Yvetje schreef:

Bijzonder verassende en romantische film. Ik heb genoten.

Zo romantisch was hij niet...

veron35 schreef:

Zo romantisch was hij niet...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

Is de film niet.

avatar van Montorsi

Montorsi

Vond jij 'm niet.

ga je nou op iedere negatieve reactie lopen mekkeren hier?

Montorsi schreef:

ga je nou op iedere negatieve reactie lopen mekkeren hier?

JA! Want dat is mijn missie. Eerder kan ik niet vredig sterven. Ik houd eigenlijk een soort kruistocht tegen iedereen die negatief reageert op deze film, want dat heeft Shyamalan mij verkondigd in een droom.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

in tegenstelling tot anderen boeide de film me de hele tijd ,er komen geregeld nieuwe spanningen in voor en heeft toch ook een liefdesverhaal doorheen de film.

de film was voor mij zeker geslaagd .

Ik heb hem gezien in de cinema en heb hem van zodra hij uit was gekocht !

Zeker een 5 !

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Ik vond dit een goede film. Ik vond de kleuren en decors prachtig. Het verhaal boeide en ik was verrast door het einde, wat ik bij veel films niet heb. Ook de muziek vond ik mooi.

Ik geef een 3.5

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best leuke film maar echt eng vond ik hem niet, behalve dat ik een paar keer schrok. Het einde vond ik persoonlijk best wel geslaagd.

3 sterren.

avatar van Waverick

Waverick

Mooie, sfeervolle film met op zich een leuk verhaal. Het is alleen jammer dat het scenario hier en daar rammelt; het had naar mijn idee wat beter kunnen worden uitgewerkt.

Toch een film die ik meerdere keren kan kijken, omdat de sfeer goed is neergezet.

avatar van Lenn

Lenn

Niet de beste Shyamalan! Maar helemaal niet slecht. Een thriller kan je dit echt noemen al wordt er wel een zekere spanning opgebouwd. Het einde zie je van kilometers ver afkomen maar toch te negatief wil ik niet zijn. Leuk filmpje maar geen topper!