The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
veron35
JA! Want dat is mijn missie. Eerder kan ik niet vredig sterven. Ik houd eigenlijk een soort kruistocht tegen iedereen die negatief reageert op deze film, want dat heeft Shyamalan mij verkondigd in een droom.
Dat hij niet zo romantisch is is toch niet negatief reageren? Ik vind dit wel de beste M. Night film. Nog beter den The Sixth Sense.
dijkieR
wat een draak van een film
en laten we t helemaal niet over t einde hebben
je zal maar geld voor deze troep betaald hebben
geen beoordeling want dat is die niet eens waard
bagge bagger en nog eens bagger
Usual Suspect
Wat een bagger wanproduct.
De film bevat totaal geen spanning, en het zogenaamde 'verassende' einde zie je al van mijlenver aankomen en is ronduit belachelijk.
De acteerprestaties zijn daarintegen uitstekend, en de decors en aankleding is erg mooi.
Shymalan kan veel beter...
2**
- 1960 berichten
En dan 3*** voor deep blue sea...
Tja, dat wil er bij mij echt niet in gaan.
Usual Suspect
En dan 3*** voor deep blue sea...
Tja, dat wil er bij mij echt niet in gaan.
Deze film bevatte totaal geen spanning, en was erg saai.
Deep Blue Sea daarintegen vond ik best spannend en vermakelijk om te zien.
Overigens heb ik de The Vilage nog maar eens verlaagd naar 1,5.
DragQueen
Shyamalan levert hier toch wel een stronthoop van een film af. na de sixth sense en signs gezien te hebben, waren de verwachtingen van deze hoog. en wat kreeg ik echter te zien.... gewoon te zielig voor woorden. niet dat het verhaal heel slecht is uitgedacht, maar de manier zo als het in deze draak van een film is verwerkt. ik ben het verder met usual suspect eens, iedereen had het destijds over zo'n geniaal 'verassend' einde. nou, ik zag het ook al van kilometers ver aankomen. ik was een enorme illusie armer na deze wan-prent. en dan dat gruwelijke monster.. nou,nou, ik heb me kapotgelachen. ik heb de neiging om van alles te verklappen, om jullie te behoeden voor deze bagger film. maar het is het beste dat ik hier maar geen woorden meer aan vuil maak. ik geef de film 1 ster, vanwege de kostuums en sets, die wel goed waren. ps: ik snap niet dat psycholamp zo verbaast is over het feit, dat er mensen zijn die deep blue sea beter vinden dan dit wanprodukt. ik vind hem zelf ook beter.. zat tenminste spanning in..
- 1960 berichten
The Village is wel vele malen interessanter dan een vermakelijk wanproduct a la Deep Blue Sea. Als je een einde van kilometers ver ziet aankomen, is het dan opeens een verschrikkelijke film? Dan is menig (Hollywood) film een ware marteling voor de mensen, die deze mening hebben.
Ik vind The Village nog steeds één van de beste films van de afgelopen jaren. Ook zelfs beter dan The 6th sense. Shyamalan weet altijd een bepaalde sfeer te creëren, die mij erg aanspreekt.
Kijk over 20 jaar deze film nog maar eens en bijv. Deep Blue Sea ook.
En zonder arrogant te worden: Ik heb wél smaak!
Het idee van een discussiesite is dat je van mening kunt verschillen.
veron35
Nou ik durf met zekerheid te zeggen dat je geen smaak hebt!
The Village één van de beste films van de afgelopen jaren
BELACHELIJK!
The Village beter dan een meesterwerk als The Sixth Sense
BELACHELIJK!
En ik denk dat veel mensen het met me eens zijn, kijk maar eens naar het gemiddelde.
Zeker een van de beteren van de afgelopen jaren en ietsjes beter dan The Sixth Sense. Ik ben het met psycholamp eens.
DragQueen
het is een kwestie van smaak geworden hier, daar ga ik helemaal niet mijn gelijk in halen. als jij een goed gevoel hebt bij the village. moet je dat vooral volhouden. de film was voor mij gewoon niet wat ik ervan verwacht had. vind alle films van shyamalan goed, en zijn stijl is zeker herkenbaar. maar deze sloeg bij mij gewoon niet in. maar dan toch kan ik er niet bij dat je hem zelfs beter vindt dan the sixth sense. maarja, smaken verschillen he.. en je hebt daarbij gelijk dat deep blue sea over 20 jaar allang niet meer interessant zal zijn. maar dat heeft dan ook te maken met de vooruitgang qua techniek en special effects. maar daarbuiten is the village over 20 jaar ook nog gewoon een slechte film hoor..
Waverick
Wel leuk, dat alle mensen verschillend zijn.
Ik vind deze film namelijk qua sfeerzetting beter dan The Sixth Sense. Qua verhaal en uitwerking ben ik het met de meeste critici wel eens, dat dit bij The Sixth Sense cinematografisch beter is uitgewerkt. Toch trekt The Village me op een bepaalde manier. Ik overweeg, wanneer ik zin heb in een film die ik opnieuw wil kijken, toch vrij vaak The Village in m'n te maken keuze...
Usual Suspect
Ik vind The Village gewoon een Draak van een film, omdat er totaal geen spanning in zat, en dat ik me als kijker na het zogenaamde 'verassende einde' bedrogen voelde dat ik hier mijn tijd voor heb verspild.
En Deep Blue Sea vind ik gewoon stukken vermakelijker om naar te kijken, de film zat vol actie en spannende momenten.
Verder gaat het er bij mij gewoon niet in om te zeggen dat The Village een van de beste films van de afgelopen jaren is, en stukken beter dan The Sixth Sense.
Maar we verschillen gewoon van mening, dus ik zal zeggen kijken jullie maar fijn naar The Village, dan zet ik Deep Blue Sea en The Sixth Sense nog even op.
TA-E
Wat een boutfilm.
Sorry, maar mijn commentaar hier te gaan onderbouwen zou al te veel moeite zijn voor deze film. Wat slecht!
_::Astrid::_
Deze film mag van mij in de flop100 ofzoiets komen. Wat een verschrikkelijk saaie en gewoon vervelende film. Deze film was gewoon zonde van mijn tijd. Ik ben niet iemand die de film afzet omdat het geen leuke film is dus ik heb de film ook gewoon afgekeken maar het gehalte dat ik deze film zou afzetten was erg hoog. Flut film.
0.5* (is het eigenlijk niet eens waard)
goeie argumentatie mensen, hier kunnen we echt wat mee
goeie argumentatie mensen, hier kunnen we echt wat mee
Ik denk ook wel dat ik genoeg argumenten heb gegeven voor deze bagger film.
Wat een walgelijke film
Kaffeefiltjer
Een bericht dat ik hier wel al vaker heb geplaatst denk ik
1) het einde zie je niet echt aankomen vind ik
2) deze film is gewoon door de studiobonzen verkeerd in het publiek gegooid. Trailer van toen en marketing errond gaf een totaal verkeerd beeld van deze film. Dus ik begrijp dat er vele deze film beginnen om snel wat bloed of actie te zien en zich "bedrogen" uitvoelen en uiteraard ook niet de schoonheid inzien op de sfeerzetting en onderbouwing.
Deze film gewoon bekijken met de gedachte dat het eingelijk geen échte thriller is.
Een bericht dat ik hier wel al vaker heb geplaatst denk ik
1) het einde zie je niet echt aankomen vind ik
Een bericht dat ik hier ook al vaker heb geplaatst.
1: het einde zag je van mijlenver aankomen, vind ik (en heel veel anderen).
2: ik verwacht helemaal geen bloed en heel veel actie, de film was gewoon zo langzaam als de pest, en bevatte totaal geen spanning.
Deze walgelijke bagger film, zuigt gewoon als de pest.
Norma
Na het lezen van alle voorafgaande commentaren ben ik die "walgelijke zuigende baggerfilm" maar eens gaan herzien. En ik moet zeggen, mijn complimenten aan een ieder die het einde, en dan bedoel ik de ontdekking dat men betaalde voor het leven in een van de wereld afgeschermd park al ver van te voren aan zag komen; jullie hebben een gave, daar moet je wat mee gaan doen.
Nog meer dan de eerste keer vielen de mysterieuze sfeer en het besef van het drama mij in positieve zin op: een halfje er bij!
Lilyroos
Na het zien van de trailer had ik ook iets anders verwacht en wat ik zag was "a total surprise". Ik was totaal verrast door het verhaal, de sfeer en het einde. Dat sommigen dit van ver zagen aankomen lijkt me ook sterk. Er werd op geen enkel moment in de film nog maar iets van de clue weggegeven. Dat de film zoveel slechte commentaar krijgt vind ik spijtig. Ik heb ervan genoten. 3.5*
Kaffeefiltjer
@ Usual Suspect:
Ik vind het ook een waardeloze reactie dat er zovelen zijn die hadden verwacht dat als het meisje over de muur klimt, ze op een steenweg staat .
- 1960 berichten
Bij Shyamalan zit een ieder te wachten op het onverwachte einde. Is dit echter wat men voorspeld was, dan wordt gelijk de hele film hier de dupe van. Bij Fight Club en The Usual Suspects zag ik het einde ook al van verre aankomen. Maar dat betekent niet dat ik dat meteen baggerfilms vind, integendeel.
Een film is volgens mij veel meer dan een einde. Denk aan sfeer (erg goed in deze film), muziek (past perfect in het totaalplaatje) en originaliteit (geen verfilmd boek, maar een eigen verhaal).
Shyamalan is een trendsetter en veel regisseurs zouden willen, dat ze een zelfde sfeer in hun films kregen. Denk maar aan het wanproduct Population 436 (waar veel mensen deze film mee vergelijken). Deze slaat echter de plank totaal mis.
jester
Gelukkig heb ik deze film tamelijk blanco kunnen bekijken, zonder trailers of spoilers te kennen, dat komt het kijkplezier zeker ten goede. Ik had dan ook geen idee dat het verhaal in de tegenwoordige tijd speelt.
Zoals altijd bij Shyamalan ziet de film er prachtig uit, is de sfeertekening prima, en zijn de acteerprestaties overtuigend. De film kent helaas wel een aantal plotholes:
het concept van een wildreservaat waar niemand ooit een kijkje gaat nemen is ongeloofwaardig.
dat er zo'n pak net onder de vloer ligt van het huis waar Noah is opgesloten.
hoe komen ze in zo'n geïsoleerde gemeenschap aan zaken als metaal, glas en kleding?
Maar goed, als je daar doorheen kunt kijken is het een mooie film, met een paar memorabele scenes:
de scene waarin we het monster voor de eerste keer zien.
de scene waarin Noah Lucius haast achteloos neersteekt.
Al met al heb ik me prima vermaakt met deze film.
Simon Smith (crew films)
Ik heb een goeie analyse gelezen van deze film, die een parallel trekt met de politieke ontwikkelingen in Amerika van de laatste jaren, erg boeiend om te lezen. Laat ook zien dat de film meer is dan een spannend filmpje waar het puur om de twists draait.
dijkieR
Kijk over 20 jaar deze film nog maar eens en bijv. Deep Blue Sea ook.
En zonder arrogant te worden: Ik heb wél smaak!
the village beter als als the 6th sense
dat kun je toch niet menen he
en 1 van de betere films van de laatste tijd nog wel
hahahaha t moet niet gekker worden
ik heb t einde niet aan zien komen
maar daar word t niet beter op
zoiets triest verzin je toch niet
zoals ik al eerder zei
EEN DRAAK VAN EEN FILM
bagger bagger bagger bagger
ff voor psycholamp
klagen over een film als deep bleu sea (ook niet mijn voorkeur maar goed )
maar dat kan ik ook wel van je begrijpen als je een film als starship troopers 4.5* geeft
en mortal kombat een 3.5 haha nog zon wanproduct
of je bent 12 dan begrijp ik t ook allemaal wel
ja jij hebt wel degelijk smaak
een hele bittere volgens mij
over smaak valt dus blijkbaar niet te twisten nee
maar ja ieder zun eigen voorkeur natuurlijk
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11944 berichten
OFFTOPIC
@dijkieR: Starship Troopers verdient zeker 4,5*. Nog nooit een science-fiction horror gezien die maatschappelijk geëngageerd was. IJzersterk. Kijk die film nog maar eens opnieuw. Deep Blue Sea is trouwens stukken beter dan The Village: een stuk minder pretentieus en veeeeeeeeeel vermakelijker. Net als trouwens dat The Sixth Sense overigens inderdaad stukken beter is dan dat in-en insaaie The Village.
Rephlex
Wat een ontzettend voorspelbare, pretentieuze buttfilm...
Doorzichtig als een bloesje van Kim Holland, simpeler dan het gemiddelde Sinterklaasrijmpje en saaier dan een boek van Mulisch.
0,5 ster
Simon Smith (crew films)
hey, bedankt voor je duidelijke argumentatie, Rephlex
Rephlex
Bespeur ik hier een vleugje sarcasme?
Waarom onnodig veel uitwijden over argumentatie wanneer je deze kan samenvatten in een drietal metaforen?
Maar goed, ik zal ze speciaal voor jou enigszins verhelderen...
Dat er geen echte monsters rondwaren, maar dat deze rollen door de ouderen op zich zijn genomen om te voorkomen dat de kinderen buiten de grenzen van het dorp komen was mijnes inziens uiterst voorspelbaar.
Ronduit lachwekkend was het moment dat Ivy, al rennend door het bos, tegen een muur aanbotst. Even daarvoor vertraagd ze haar pas en hupt ze gewoon over twee boomwortels die ze niet eens met haar stok heeft beroerd
Ik kan me geen moment bedenken dat ik ook maar iéts van spanning voelde. Eigenlijk gebeurde er de gehele film niets.
Het concept van een vervreemde, afgesloten gemeenschap waar 'creepy' dingen gebeuren is wat mij betreft toegeschreven aan Stephen King.
Hiermee aan de haal gaan is mijnes inziens een vorm van plagiaat en bovendien ontzettend makkelijk.
Ach ja... de link met de huidige Amerikaanse politiek...
Leuk bedacht, maar vrijwel iedere film is met enig creatief denkwerk te linken aan de huidige politieke tendensen...

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist