• 9.420.007 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Bedankt voor je argumentatie. Wat me intrigeert aan deze film is, dat mensen zo verdeeld reageren en zo fel.

Dat van Stephen King lijkt me trouwens onzin, over welk verhaal heb je het dan? Verhalen over afgesloten gemeenschappen worden al heel lang verteld, bijv. in the Twilight Zone, lang geleden en waarschijnlijk dan ook daarvoor.

En ik blijf denken dat Shyamalan meer wil vertellen dan alleen een spannend Hollywood-verhaaltje met wat twists, meer dan puur vermaak . Zie ook zijn andere films, het zijn eigenlijk allemaal drama's met een "fantastisch" tintje.

• 1960 berichten

Ja, maar deze film is wel vet!

stem verhoogt met 1punt

dacht dat het over geesten ofzo ging
maar dat was gelukkig niet zo

vond hem best wel goed eigelijk

waardige 2 punter dus

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Heb deze film gezien op aanraden van een vriend.
Een echte aanrader voor mensen die slecht kunnen inslapen!
het een dorpke in een bos,deurtje open,deurje toe,blablablaa,ondertussen zijn we al een uur verder.
1 ding weet je ondertussen er zitten"creatures"in het bos.
het komt er eigenlijk op neer dat ze hun"beter" leven willen afschermen,tegen onze" slechte" wereld.

Mooie kleuren.
Decor? een bos
verhaal?voorspelbaar
thriller?
Filmbudget? volgens mij bitter weinig
Het is weer zo'n lopende band film,om 1 van de 40 cinemazalen te vullen.
Waar ze een topacteur ingeduwd hebben om publiek te lokken.

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

Slechts weinigen snappen deze film.

• 11944 berichten

Dan zou ik heel graag zien dat je 'm uitlegt, hoewel hier volgens mij heel weinig aan valt te begrijpen.

Roseicollis

volgens mij is het verhaal juist heel simpel

avatar van BobdH

BobdH

Het verhaal is simpel, maar de betekenis en bedoeling ervan zien slechts zeer weinigen. De meesten zien het als een griezelig bedoeld drama waarbij de regisseur tegen het einde ineens roept: 'ha! gefopt!'. Kijk iets verder, en The Village is het verhaal van een groep mensen dat zich terugtrekt uit een steeds gewelddadiger wordende gemeenschap, om hun eigen perfecte bestaan op te bouwen (waarmee hij duidelijk aan de post-9/11 stroming toebehoort). En zie wat er gebeurt: perfectie bestaat niet.

BobdH schreef:

waar zie Jij hier een link met 9 - 11 - 2001

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Je moet toch argumenten bij elkaar zien te sprokkelen wanneer je een slechte film probeerd te verdedigen.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Ik vind deze film goed, maar de 9/11 vergelijking is nu toch bij de haren getrokken

avatar van Mug

Mug

Er wordt gelinkt naar het POST-9/11 gedachtegoed: de voeding van angst, overprotectionisme etc.

• 1960 berichten

Mensen, ik vind dit gewoon een vette film. Goede sfeer , goede acteurs, goede muziek en een goed verhaal. Ik snap niet dat er "filmkenners" zijn, die deze film zo de grond inboren. Maar blijkbaar moet je deze film heel leuk vinden óf juist heel erg kut en daartussen bestaat niets.

Ik heb nog geeneen bericht gelezen van iemand die zei "Goh, aardige film, 3*" of zo. Als je een bericht schrijft dat je de film leuk vindt, krijg je meteen een boos bericht terug, dat je deze film absoluut niet leuk mag vinden en met argumenten moet aankomen om 'm leuk te vinden (eerder genoemde argumenten zijn dan opeens geen criteria meer). Een film geeft een gevoel en net zoals elke kunstexpressie, kun je niet uitleggen waarom iets je trekt of afstoot. Of waarom je het wel aardig vindt.

Nogmaals ik vind dit echt één van de betere films van de afgelopen tijd.

psycholamp schreef:

Ik begrijp je helemaal, dat heb ik ook met een aantal films. Maar het blijft een slechte film

avatar van Razorcut

Razorcut

Saaie film die met het einde wel even sterk weet te verrassen maar achteraf rap verdwenen is uit het geheugen. Zou ik niet als thriller bestempelen, want is eigenlijk niet spannenend, is meer een soort bespiegeling over de snelheid van het leven tegenwoordig. En nee, psycholamp, het is niet nodig hierna even te vertellen dat jij hem wel vet vind, dat weten we ondertussen.

• 1960 berichten

Dus word ik uitgesloten van discussie. Mooi is dat. En dan erbij, wist je dat er ook mooie films na 1930 zijn gemaakt, waarvan dit er eentje is.

BlueJudaskiss schreef:

Ik ga huilen, hoor.

avatar van frit22

frit22

kan iemand me het plot uitlegge van the vilage.wil er iemand me toevoege op msn [email protected]

ik lig al 2 dage waker om na te denke over het einde

avatar van Rephlex

Rephlex

'Post 9-11 stroming'....

Whahahahaha...!

Tja... het beestje moet een naam hebben, nietwaar...?

Overprotectionisme, het terugtrekken naar be/gesloten gemeenschappen is een thema van alle tijden.

Daarmee maakt het nog niet dat de film ook maar iets van diepgang heeft.

Als iemand vind dat dit getuigt van een 'diepere onderlaag' dan vraag ik me terdege af of hij/zij zich ooit aan films als 'Mulholland Drive', etc. moet wagen.

Ook al zou dit een 'onderliggend thema' zijn, dan is deze nog basaal, nihilistisch en volkomen inhoudsloos... bovendien wordt dit dan op een bijster infantiele wijze geuit, daar mijn neefje van 10 zich nog zou bescheuren om dit filmische wangedrocht.

avatar van Lucky Slevin

Lucky Slevin

Ik heb er zo men twijfels bij.

De acteerprestaties kun je verschillend klasseren. De blinde kan het bijvoorbeeld heel goed, en de mentaal gehandicapte ook. Maar daar blijft het bij voor mij.

Wat het verhaal betreft. Deels 'origineel', deels ridicuul. Het is wel origineel gevonden, kom daar maar eens op. Maar het is wel belachelijk dat iemand een gemeenschap plant ergens waar niemand iets van weet. Het wijkt net iets te veel af van de realiteit, en dat mag een thriller niet vind ik.

Het einde vond ik veel te simpel voor een verhaal dat goed uitgedokterd werd.

In z'n geheel geef ik het een 2*5 . Het is net niet goed genoeg voor een 3.

avatar van Stino28

Stino28

Toch wel meest ondergewaarderd film ooit. Voornamelijk door het gewone volk dan, want in de media heb ik er nog maar zelden iets slechts over weten lezen

Stino28 schreef:

Mijn God, en dan dacht ik dat ik arrogant was...

avatar van AGE-411

AGE-411

buitengewoon zwak.

Dacht dat ik de film van het jaar bekeek.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

zwak, 1

avatar van stefan dias

stefan dias

mjah, de ontknoping was enorm teleurstellend, maar de sfeer was toch best wel griezelig.

Roseicollis

Ik was juist blij dat het NIET om demonen of geesten ging

avatar van aideb37

aideb37

ben het niet met iedereen eens hier op de site, mijn inziens luid
toch wel anders ,punt 1 een goede film. 2 fantasierijk 3 goed geacteerd 4 denk dat veel mensen deze hectische wereld ook willen ruilen voor een rustig bestaan, maar waar vind men zo n dorp?

mijn eind konkluzie een dikke 4 sterren

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Er was niets griezelig aan, ik viel bijna in slaap.

lucdecoster schreef:

Er was niets griezelig aan, ik viel bijna in slaap.

Wordt ook nergens gezegd dat ie griezelig moet zijn, het is nl. geen horror.