The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
Ongelooflijke slechte film..
De zogenaamde spannende scenes stelde geen reet voor, en zowel het einde als de identiteit van de monsters kon je al van mijlen ver aan zien komen..
De trailer gaf een totaal verkeerde indruk van deze film.. Inplaats van een spannende horror zoals de trailer deed denken, is het een slechte drama film geworden.
kentukkie
echt een enorm goede film ... echt een kunst-stukje ..inderdaad geen film voor 14 jarigen die denken dat ze een coole horror in huis hebben gehaald...
m .night shyamalan bewijst maar weer eens een trend-setter en waar artiest te zijn ...echte artiesten als hij worden in het begin nooit begrepen door het grote publiek..zoals bij deze film het geval is...maar mensen die m nu kut vonden ..kijk hem maar eens terug over 20 jaar en je zult zien wat voor meesterwerkje het was
tyleet11
Erg ongeloofwaardig
Wooooh, waar gaat de wereld toch heen als zelfs films niet meer ongeloofwaardig mogen zijn. Antina, ga lekker het journaal kijken en vergeet de fantastische wereld van film, die draait om de verbeelding.
Martinator
niet eng maar wel beklemmend ik vind dat de film tog wel een speciaal sfeertje heeft 4*
veron35
Ik ben bijna 14 maar ik vind hem geweldig. Ik vind de film beter dan ik had verwacht na het zien van de trailer. Ik heb hem nu al iets van 5 keer gezien. M. Night Shyamalan (Mijn favorieten regiseur
) zorgt ervoor dat een film al zeker 4* verdient.
- 11944 berichten
Ik durf daar best een aardig bedrag om te verwedden dat dat niet zo zal zijn.
En toch sluit ik niet uit dat juist deze film van Shyamalan iets van een soort cultstatus of rehabilitatie krijgt en misschien wel minder snel in de vergetelheid raakt dan zijn andere films. Dit is voor mijn gevoel niet zijn bestgelukte film, maar wel zijn interessantste en degene die het meest met de huidige tijdgeest te maken heeft.
Glacius
Wie is hier 14? Waarom gaf de trailer in godsnaam dan de indruk een horror/thriller film te zijn?
Ikzelf ben 21 en ik begrijp de film dondersgoed en ondertussen begint de zogenaamde "echte" artiest gewoon voorspelbaar te worden en zijn al z'n films helemaal niet zo brilliant als beweerd wordt..
Zelfs een kind van 14 had al de zogenaamde grote twists in deze film kunnen voorspellen.
Ik vond de blinde handicap verschrikkelijk ongeloofwaardig neergezet.. Af en toe twijfelde ik zelfs of het nou moest voorstellen dat ze blind was of niet..
Verder een aantal metaforen waarvoor je echt geen wetenschapper hoeft te zijn, wil je ze herkennen en mist het totaal de spanning die de film zou moeten hebben..
Eigenlijk is de film uberhaupt niet eens interessant genoeg om te kijken tot de zogenaamde "geweldige" twists op het beeldscherm verschijnen..
Leuk idee - slechte uitwerking..
Glacius
Net als Signs, nog een grotere misbaksel.. Ook een hele hype met een spannende trailer, om vervolgens teleur te stellen..
Ik begrijp dat ze het met die reden gedaan hebben, maar m'n vraag was gericht op Kentukkie...
Beetje scheef om dan wel de indruk (doormiddel van trailer) te geven, met een dergelijke film te maken te hebben..
kentukkie
nou nou glacius ...rustig aan zeg ...t gaat maar om een film tenslotte ..wel 1 van de beste van de laatste jaren dat wel
spreek je over 20 jaar mischien nog
- 11944 berichten
Nogmaals: ik weet zeker dat dat niet zo is. The Sixth Sense is nú al een klassieker: The Village is dat niet. Ik snap ook niet waarom The Village een klassieker zou kunnen worden. De plottwists zijn een lachertje, spanning is er niet en de weinige shokeffecten zijn minimaal. Sfeer valt ook tegen. Wat is er dan dat je denkt dat dit een klassieker wordt? Ik snap het niet.
spreek je over 20 jaar mischien nog
Inplaats van dat je met een beargumenteerd antwoord komt, kom je weer met een hoop onzin aanbaggeren, jammer..
Het is geen vraag die je beargumenteerd kunt beantwoorden. Deze film is geen thriller/horror en helemaal niet spannend en de enige reden waarom de trailer er wel zo uit ziet is geld. En dat is natuurlijk scheef, maar trailers worden niet gemaakt om een goed beeld van de film te geven, maar om films te verkopen.
Glacius
Nou maar hij geeft ook geen enkele beargumentatie, waarom ik de film zogenaamd over 20 jaar wel goed zou vinden..
En waarom de film uberhaupt de beste film van de afgelopen jaren is, wat hij dus beweert.. (ook al niet in z'n eerste bericht)
kaztor
De trailer beloofde: Middeleeuws dorpje wordt opgeschrikt door een soort boeman, dus, jongens en meisjes, hou je stoel maar vast; Dit wordt een helse rit!'
De realiteit vervolgens: Stelletje in middeleeuwse kleding uitgedoste clowns die in de moderne maatschappij leven worden opgeschrikt door een nog belachelijkere clown die een beetje door de bossen heen dolt. Ik heb nergens de gedachte gehad van 'Goh, dit is toch wel een toffe horrorfilm', maar eerder dacht ik aan een of ander groots opgezet toneelstuk, en daar heb ik al zo'n hekel aan...
kentukkie
haha glacius doe nou relax vriend ..denk aan uw rikketik ...IK VIND het 1 van de beste films van de laatste tijd... dat behoeft geen argumentatie omdat film een kunstvorm is en kunst is gevoel en geen ratio ..het is dus mijn mening en ben nog steeds benieuwd naar jouw mening over 20 jaar ..dus zet in je agenda maart 2027 spreken we elkaar weer ...tot dan ...
Glacius
Maak je niet druk hoor, m'n berichten noch jouw gebrek aan beargumentatie kosten me geen enkele inspanning.
Het is simpelweg een vraag gericht aan jouw die jij dus niet kan beantwoorden met argumenten en daarmee kan ik jouw opmerkingen dus niet serieus kan nemen..
Dream warrior
de trailer deed denken aan een griezelige film, maar in fei is het een spannend sprookje. Het verhaal is romantisch en op een enkel kippenvelmoment na is deze film eerder een drama te noemen dan een thriller. Ik denk dat veel bioscoopbezoekers en met name de thriller/horrorfanaten, zich "bedonderd" voelden. Voor mij maakte het ontroerende eind en de verrassende ontknoping heel veel goed. prachtig verhaal!
Dream warrior
Enge film zeg!
kannibalenfilms schijnen na cannibal holocaust uit 1980 (die ga ik binnenkort zien) allemaal 2e rang te zijn.
Maar dit verhaal is ondanks de vele voorspelbare passages (de horrorfanaat ziet alles aankomen!) goed verfilmd en best griezelig.
Dat lachje van dat kromlopende wezen dat zo verschrikkelijk slim is!!brrrrrrrrrr..........
- 11944 berichten
Wat heeft dit met kannibalisme te maken??
DashRabbit
echt een onzien film de trailer gaf een verkeerd voorbeeld. Had het echt niet verwacht dat het zo zou aflopen jammer. 2* voor de moeite
veron35
En welk lachje? Ben je niet in de war met een andere film?
psycholamp
- 1960 berichten
Films roepen een gevoel op, evenals elke vorm van kunst. Daar heb je een mening over. De sfeer in deze film vind ik erg goed, of de plotwendingen dan minder zijn, tja... Sommige films hebben helemaal geen plotwendingen, maar vind ik erg goed. In sommige films wordt geweldig geacteerd, maar kunnen mij totaal niet boeien.
Ik snap niet wat Glacius dan bedoelt met "beargumenteren", zou je door goede agumenten dan opeens je mening veranderen? Misschien doen die gestelde 20 jaar dat wel, maar misschien ook niet. Welke film vind jij, beargumenteerd, leuk?
kijkert
Wat heeft deze film nou meer met de huidige tijdgeest te maken dan met elke andere tijdgeest?
Ik zag nogal wat post-11-september-verwijzingen. Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat dat zelfs het uitgangspunt van het verhaal was.
kijkert
Zoals?
Bedoel je het creëren van een vijandsbeeld om angst onder de bevolking te zaaien? Of iets dergelijks? Dat is van alle tijden, en ja, dus ook van onze tijd. Verder vind ik de relatie met '911' erg ver gezocht.
Tuurlijk is dat uiteindelijk van alle tijden, dat is zelfs het statement dat de film maakt. maar dat neemt niet weg dat het thema nu actueler is als dat het de afgelopen 25 jaar was. Ik vind deze film daardoor overduidelijk een kind van zijn tijd.
veron35
Verder vind ik de relatie met '911' erg ver gezocht.
Vind ik ook. Nog geen moment aan gedacht. En wat betekend statement?
Goodfella_90
Het kan nog eens gebeuren dat je te lui bent om het woordenboek erbij te pakken, maar de online Van Dale of wikipedia kan niet zo moeilijk te bezoeken zijn.

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist