The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
dennis_n
Iedereen die dit een 'K*T' film vond begrijpt m niet of had foute verwachtingen.
Shyamalan is geniaal en komt steeds weer met nieuwe verassende films.. Maar verwacht van hem NOOIT enge of bloederige films.
Mensen die The Sixth Sense of The Truman Show goed vonden, vinden deze dan zeker ook goed!
Ik vond The Sixth Sense geweldig en ik had ook geen bloedeirge film verwacht. Ik hoopte alleen dat hij beter zou zijn dan Signs, maar ik vond het net zo slecht.
kantoorpikkie
De verhaal is goed, vooral dat zo'n geisoleerd dorp nog zo kan bestaan. Wel een beetje teleurstellend dat de vreemde wezens niet echt zijn, maar de bewoners van het dorpje.
Best jammer, ik had gehoopt op enge beesten en mega slachtingen.
Daarom een 3,0
feanaro surion
Spoilers!!!
Iedereen niet hierboven lezen als ze de film nog willen zien...
Snuck
ik vond het ook een buttfilm. zeer saai allemaal.
alleen het stukje in de schuur en in het bos is spannend.
Sammietje
De eerste keer dat ik een berichtje plaats, maar wilde over deze film mijn ei ook wel even kwijt!
Ik vond hem namelijk zo ontzettend tegen vallen. Dacht op tweede kerstdag een spannende film te gaan kijken, maar wat hier al eerder beschreven werd, na een kwartier wist je de clou al. Daardoor zat ik eigenlijk te wachten op een andere wending. Dit kon het toch niet zijn? Maar helaas het was het wel. Erg jammer!
SaintOfKillers
Ik denk dat, wanneer sommige mensen deze film zouden zien zonder voorkennis en zonder begincredits met de naam Shyamalan erbij, ze de film misschien wel beter zouden vinden.
Want alles wat verbonden is met die naam moet blijkbaar erg eng en creepy zijn. Het is niet de schuld van Shyamalan dat hij door velen zo nodig in een bepaald vakje moet worden geduwd en dat al zijn films hetzelfde moeten zijn. Ook lijkt het voor anderen een hobby om in zijn films naar plotholes te gaan zoeken, veel intensiever dan bij andere films.
Ik vond de film vrij goed, verre van geniaal, maar zeker ook geen complete miskleun. Ik bedoel maar dat fouten of minpuntjes die bij anderen door de vingers worden gezien bij hem genadeloos worden afgestraft omdat het trendy is om hem af te kraken.
Ramon K
...of andersom.
Of andersom.
Er zullen ook mensen zijn die Shyamalan's film met een rose bril beoordelen, enkel omdat ie gemaakt is door de geprezen Shyamalan. Niet?
De GeuS
Net toen ik dacht dat een van de betere Shyamalan films zou worden, kwam de uiteindelijke ontknoping. De sfeer zat er in de eerste 3 kwartier behoorlijk in, maar het moest weer eindigen met een behoorlijke anticlimax; 2,5*
SaintOfKillers
Of andersom.
In beide gevallen vrij bekrompen.
don_mikey
Ik had het idee dat het een soort Children of the Corn zou zijn, iets engs.
Omdat ik gewaarschuwd was dat het een shit-film is heb ik mijn verwachtingen laten varen.
Het is eigenlijk meer een romantisch drama en als je dat weet dan is het best een goede film.
Verwachtte je een horror-spannend iets dan zal je zeer teleurgesteld zijn!!
pwitteprew
Ik verwachtte dus een horror film, vooral door de trailers die in de bioscoop te zien waren. Ik ben gelukkig van tevoren gewaarschuwd, dus heb de film zonder verwachting kunnen zien. En het is zeker geen slechte film.
Menghini
Waarom denkt iedereen dat het een horror zou zijn? Shyamalan maakt helemaal geen horrors!
Jordy
Veel mensen zien (m.i. onterecht) The Sixth Sense als een horrorfilm, en deze werd toch wel een beetje als zodanig gepromoot.
Menghini
OK, dan kan ik het mij voorstellen... Maar net wat je zegt: 6th sense als horror... Nee...
b_cru
Ook ik had te hoge verwachtingen... film is ok, maar er mist iets. De spanning in het begin is voelbaar, maar ebt echt vrij snel weg. Daardoor word het verhaal wat traag en raak je de grip een beetje kwijt. Complot is erg goed. Alleen is het probleem dat je dan in je hoofd de film al hebt afgekeurd. Kortom, een film die je eens moet kijken als je gedult hebt.
Ik geef hem dus een 3, omdat ik van mening ben dat deze film gewoon veel beter had kunnen zijn...
Vera
Zo, ondanks er eigenlijk niet echt een verhaal in zit, vind ik het toch echt een geweldige film, de spanning zit er hoog in, vooral in de bioscoop zaal toen
:P
Mijn nummer 1.
brambier
wat een boutfilm zeg bah slecht in mekaar gezet zit totaal geen verhaal in kan iemand mij er de clou van vertellen waarschijnlijk niet.... enfin ik had dus wel wat verwachtingen ervan. Het romantische gedeelte is niet echt goed neer gezet sloeg nergens op echt een b film...
De GeuS
(Syn)
Aardige film, type psychologische thriller. Mooie is dat je zelf eigenlijk dezelfde angstmomenten beleefd als de dorpelingen. Raar om te beseffen hoe gevoelig je er zelf ook voor bent, maar goed, wil niets verklappen...
toch een 3 waard, maar ook niet veel meer.
SmuttWars
Gewoon weer een top film!
Shyamalan heeft gewoon lef. We moeten blij zijn dat er nog films met lef uitkomen uit Hollywood.
Het einde was eerst teleurstellend, maar nadat ik over de feiten ging nadenken was het best een tof gegeven...dat ene...!!
Minal20
Jeetje, ik heb deze film gezien.
Maar ik vind het een zeer slechte en foute film.
Er zit wel een verhaal in maar het eindigt nergens..
Ik vind het GEEN goede film, maar ja ieder zijn eigen mening!
Ik zou het teminste NIET aanraden!! (en eng??valt wel mee)
Renate
had de trailer gezien en had grote verwachtingen toen ik naar de bios ging. in het begin maakte de film ook een goede indruk. jammer dat de regisseur zichzelf er op het einde makkeklijk vanaf maakt. het was opzich leuk gevonden. maar ik denk dat het beter had gekund. 3 sterren van mij
Summerlinda
Was een misschien leuke film geweest als:
*Ik er minder van verwacht had [door trailers]
*Hij een versnelling of 2 hoger had gestaan, maar voor andere kijkers was dat misschien mede wel de kracht...
Lucyfire
Zonder twijfel is dit een van de meest waardeloze films die ik ooit heb gezien.
Flipman
Syalaman heeft in zijn films altijd een intelligente clou, maar die komt dan wel aanhet einde in een sneltreinvaart door een stroomversnelling (weet ik, is een beetje dubbel
). Ik heb The Village nog niet gezien en ik zie ook dat hij hier niet hoog scoort.
Maar ik vind dat de films van Shyalaman dus heel erg lang opbouwen en dan supersnel afbreken en daar ben ik een beetje bang voor in deze film.
morreke
Juist, en hoe afbreken dan nog !
Hij bouwt iets op, en wil er dan een twist aan geven om toch verrassend uit de hoek te komen. In the sixht sense werkte dit nog, in signs en the village helemaal niet meer.
1,5 *
Soeperman87
Maar wel horror-thrillers. Vandaar.
Ik dacht ook dat dit een horror of science-fiction thriller zou zijn.
Helaas, niet waar...
TheOne
Juist, en hoe afbreken dan nog !
1,5 *
Dat is nu juist het nadelige voor Shyamalan. Na de verrassende einde in The Sixthe Sense en de bijna net zo goed einde in The Unbreakable, verwacht het publiek altijd bij een film van Shyamalan iets verrassends en dat is juist nu zo moeilijk van deze regisseur om een betere verrassing te vinden dan zijn vorige, want dat verwacht het publiek bij zijn films en dat werkt juist nadelig voor hem.
Jordy

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist