The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
Lillytjuh
Ik heb 'm in de bioscoop een tijdje geleden gezien, ik vind het echt een goeie film! Ook omdat ik snel schrik blijft het altijd spannend.
Soeperman87
Ook niet. Opnieuw zien!
The Sixth Sense zie ik toch als een horror-thriller.
kijkert
The Sixth Sense zie ik toch als een horror-thriller.
Da's toch een psychologisch drama met een paranormaal tintje?
skapig
uhm als je t eerste gedeelte beetje vol praat met een bekende als je samen kijke en als de muziek spannend begint te worden dan gaan kijken ( na enkele borrels of ......) jah dan zijn die stukken met spannend stukje best wel spanend............ oke ik kijk van de week nog wel een keer hahahah
krabat
Van de makers van "The sixth sense". Als ze zoiets nadrukkelijk gaan gebruiken bij de promotie van een film zegt dat meestal al genoeg. Deze film heeft mij totaal niet kunnen boeien en ik heb er serieus over nagedacht om de bioscoop vroegtijdig te verlaten. Na de pauze ging het niveau enigzins omhoog, maar dat was bij lange na niet voldoende om tevreden over te zijn. Deze flop krijgt van mij 1 ster vanwege de mooie filmposter.
skapig
nou dat vind ik toch wel lief van je hahahahha , ik heb 1 schrik moment ghad dat zij in t bos is en in die "kuil "stort
al zaten wij wel af te vrgen wat heeft ene blinde aan zn blinde geleide stok in t bos en opeens gooit ze die opzij en knapste vind ik dat ze hem ook weer trg vind tussen alle stokjes
Set Wenker
Ik vond het sowieso nergens op slaan dat ze die blinde het bos in sturen. Nu kwam ze toevallig iemand tegen bij de weg, maar wat als dat niet zo was? Dan had ze daar gewoon maar een beetje rondgelopen. Zonder het geluid van een beekje wist ze toch niet waar ze naartoe moest.
Ik vond trouwens sowieso dat ze zich voor een blinde aardig goed wist te redden. Ze rende met gemak naar de ruststeen (wedstrijdje noah) en in het bos wist ze ook op volle snelheid de weg naar die kuil te vinden. Er waren wel meer momenten dat ik dacht: Als zij een blinde voor moet stellen dan kan dit toch nooit?
Verder vond ik de sfeer in het dorp het enige sterke punt van de film. Ook de manier van filmen, en de kleine subtiele geluidjes zoals de wind en het lopen van mensen etc zorgden voor een mooi claustrofobisch effect. Dit vond ik dan ook meteen het enige sterke.
Het verhaal was flinterdun. Er gebeurt een hele tijd niets. Het plot voel je al lang van te voren aankomen en dan krijg je ook nog zo´n uitleg einde. Ineens laten ze alles zien wat er gebeurt moet zijn. Ze openen die dozen om te vertellen wat er in hun verleden gebeurt is en waarom ze naar dat dorp zijn gegaan. En je krijgt die hele scene waarin die ouderlingen discusieren over waarom ze gekomen zijn etc.
Deze zaken hadden ze veel beter langzaam op kunnen bouwen en af en toe aan bod kunnen laten komen. Op een manier zodat je aan het einde niet helemaal zeker weet of dat nou de verklaring is. Nu wordt het je allemaal voor de voeten geworpen. Ineens krijg je alles uitgelegd. En dan proberen ze ook nog even snel een plothole dicht te gooien door te vermelden dat er smeergeld is betaald om het luchtruim boven dat gebied dicht te houden. De schrijver zelf vertelde dit geloof ik in dat huisje aan het eind. Ik vroeg me namelijk al af waarom dat gebied nooit eerder via een vliegtuig ontdekt was.
Waar ik nog wel even mijn vraagtekens bij had was een van de laatste scenes. Die jongen die Ivy weer terug over het hek zet reed in een auto waarbij op de deuren de naam Walker stond. Volgens mij is dit ook de achternaam van Ivy. Ik vraag me af of dit nog verband met elkaar houdt of gewoon toeval is. Ik had namelijk ook het idee dat hij meteen bereid was Ivy te helpen toen ze haar naam zei. Maar misschien heb ik het wel gewoon niet goed gezien.
Nou voor de sfeer geef ik de film dus 2 1/2 ster. Het verhaaltje vond ik vrij mager. Het idee voor het verhaal vond ik in principe vrij goed, maar de uitwerking is een stuk minder. Het verhaal is in een regel of vier te omschrijven en veel meer gebeurt er ook niet. Dat is jammer.
face lift
Ik sluit me gedeeltelijk aan bij de mening van set wenker.
Alhoewel ik het niet eens met hem ben dat je de plot mijlen van tevoren kon zien aankomen...
De clue is goed doordacht en draagt eigenlijk de hele film.
Jammer dat de rest flinterdun is waardoor de film ietswat tegenvalt.
gondwana
Ik vind net omgekeerde:
Ik verwachtte de afloop al van toen ik de recensies las en was vooral verrast door de acteurs, de sfeer, de muziek, de cadrage, het decor,...
(Set -> zie prive-bericht voor enkele antwoorden)
Esteban
En ik volg Gondwana daarin. Door enkele minder subtiele reviews (en een ongemarkeerde spoiler hier, toen) kende ik het einde al. Maar de hele film haalt pure kracht uit de bovengenoemde eigenschappen. Shyamalan bewijst zich een topregisseur.
Set Wenker
De acteerprestaties vond ik ook goed ja. Als ik zeg dat ik het plot allang aan voelde komen bedoel ik voornamelijk dat ik wist dat die wezens gewoon lui uit het dorp waren die om de een of andere reden wilden dat niemand uit het dorp zou vertrekken. De reden hiervoor wist ik niet helemaal. Ik dacht eigenlijk dat het misschien veroordeelden waren ofzo die gevlucht waren.
Icer
Ik was toch wel enigzins verrast toen ik ontdekte dat het verhaal zich eigenlijk gewoon afspeeld in het heden. Maar waar haalden ze hun spullen dan vandaan
zoals die bronzen klokken etc? Kleding voor de kinderen? Stof? ***
tijgertje69
wat een klotefilm zeg er wordt zoveel ophef over gemaakt .Maar ieder zijn eigen mening maar ik vondt het zonde van mijn geld en tijd dat ik die film heb bekeken.
PinheadRules
De film is op zich oké, het was inderdaad goed mogelijk het plot aan te zien komen, alleen de vraag was wie het wezen in het bos zou zijn. Leuke schrikeffectjes, wat mij betreft te weinig. De spanning wordt leuk opgebouwd, maar deze film háált het niet bij de eerdere Shyamalan-films.
nathan_666
heb hem gisteren bekeken.
de acteurs waren goed en de film kwam nog goed op gang.
lekker goede schrik effecten.
maar het einde was teleurstellend want toen bleek dat er eigelijk geen monsters waren maar dat het eigelijk de dorpsgek ( verkleed als een monster) was om mensen buiten het bos te houden en zo te voorkomen dat ze de stad ingingen was wel erg stom
kras van zwienen
Iedereen zei ja hij is slecht, hij is helemaal niet eng. Ik vond het gewoon een goede film en het verhaal vond ik ook helemaal niet tegenvallen. Iedereen had gewoon een hele andere film verwacht. 3.5#
NERD
Denk dat dat inderdaad het grootste probleem is van deze film. Het verhaal vond ik persoonlijk eigenlijk best goed.
Een soort van Fight Club syndroom eigenlijk, waar mensen compleet iets anders verwachten aan de hand van de plotoutline, de trailer en de marketing campagne er omheen. Alhoewel het bij Fight Club overduidelijk expres gedaan is.
Remi
Het einde vond ik alleen tegenvallen...
Maar het verhaal was erg orgineel!
3 *
alf
Had van collegas gehoord dat ie niet spannend was.Vond hem wel spannend en een leuk verhaal.Je wordt een paar keer op het verkeerde been gezet.Geluid speelt een belangrijke rol om deze film akeli over te laten komen.een leuke surround set is eigenlijk een vereiste.Een dikke 3.5
timbo_
Ik was er al wat huiverig voor na de slechte berichten hier. Maar toch maar gekeken. Op zich begint de film heel aardig vooral de sfeer wordt goed uitgewerkt. Grote probleem hierna is dat het verhaal gewoonweg veel te zwak is. De hele film zie je het einde aankomen. En ook de uitleg die ze in de film geven over het waarom ze zich voordoen als die wezens is mij veel te simpel wat mij betreft zet Shyamalan zijn dalende lijn na unbreakable voort. voorlopig 3 sterren omdat ik me nog wel redelijkvermaakt heb.
rutver
Wat een superfilm,erg spannend,net zo goed als unbreakable!
Een 4,5!
Is te koop aangeboden,nieuw en geseald vanaf 7,50 op ebay.nl!
timbo_
dit is wel erg ongeloofwaardig eerst zeggen dat je een film geweldig vindt en hem dan via ebay wegdoen. Lijkt meer op een goedkope manier van reclame maken.
Moviewatcher
The Village is weer een knappe film van Shyamalan, ondanks het achteraf wat teleurstellende einde. Hij weet toch steeds een beklemmende sfeer op te roepen. Hij doet dit mede door de muziek en de wat grauwe decors. Volgende keer moet hij het eens omdraaien: een wat minder spannende verhaallijn, maar wel met een beter einde dan in zijn vorige films.
Chr.s
Vond ik het einde van the sixth sense toch echt wel mooier. Maar dat blijft natuurlijk persoonlijk.
wackyboy
Ik vond het allemaal zwaar tegenvallen. De acteerprestaties waren wel okay, maar het verhaal vond ik tamelijk zwak. De orginaliteit die er dan nog inzat, zat hem in het idee, wat op zich wel een vondst is, maar om het vervolgens zo voorspelbaar uit te werken, dat vond ik nogal een tegenvaller, zeker van Shyamalan, die op dit moment van zijn carriere al een naam hoog te houden heeft.
Ik las in interviews dat hij het zelf een erg emotionele film vond en dat het allemaal erg met 9/11 te maken heeft; mensen op zoek naar geborgenheid en veiligheid. Het leek mij een beetje op een goedpratertje achteraf. Hoewel er, gezien de postings hier, ook veel mensen zijn die de film wel erg goed vinden.
Naast het, naar mijn mening, vrij zwakke verhaal heb ik ook nog eens zitten ergeren aan het hysterische spel van Bryce Dallas Howard. Knap gezichtje hoor, maar ze heeft me hier niet weten te overtuigen.
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Ik zelf vond deze film beter dan the sixth sense en Unbreakble. deze film pakt me beter! twijfel tussen een 3,5 of en 4,- maar voorlopig geef ik deze film een 4*

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist