The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
Vinokourov
Wat een saaie poepfilm met een lusteloze sfeer. De suffige Night Shyamalalalan-twist op het eind redt het boeltje niet natuurlijk. Echt een draak van een film!
sander.h
Het enigste verschil is dat de twist nu valt in de helft van de film. Maar dat is niet de oorzaak van een lage score. Het verhaal en trailer wijzen op een ander soort film en die krijg je gewoon niet.
Helft van de film?
Volgens mij zit ie toch op het eind, of vergis ik mij nu?
Tijdje geleden dat ik hem gezien heb, dus het zou kunnen hoor.
JacoBaco
Op het einde krijg je de officiële twist, maar wellicht kan als (oplettende) kijker halverwege al zoiets vermoeden. Heb hem zelf maar 1x gezien en dat is ook alweer 5 jaar geleden.
Kevin13
Weet vrijwel zeker dat de twist in het midden was. Het einde is toch gewoon die vrouw dat naar de stad gaat? In het midden is het de vrouw die te weten komt dat er helemaal geen mysterieuze wezens zijn en dat die gespeeld worden door de Raad.
Cinemaniak
Tja, wat zal ik zeggen. niet goed, niet slecht. Trailer veelbelovend, dat dan weer wel.
sander.h
Maar is de twist niet meer het moment dat je als kijker erachter komt dat je je helemaal niet in de middeleeuwen bevindt? Voor mij is dat het moment dat er foto's getoond worden. Dat is toch redelijk op het einde volgens mij.
Ik zal de film binnenkort nog eens herzien
Kevin13
Die twist was me niet eens opgevallen.
Alberic
Ik hoopte op een iets spannendere twist, verwend door Sixth Sense en Unbreakable. Maar toch wel o.k.
Marintje
2,80 is, denk ik toch, een laag gemiddelde voor deze films. Ik hoor hier veel mensen spreken over 'de twist', dit is vast een eigenschap van de regisseur. 'De twist' die in deze film komt is toch verassend te noemen, maar ook pakkend. Ik had al een vermoeden dat het verhaak over het bos een mysterie was, en dit vermoeden werd ook bevestigd. Maar deze bevestiging liet toch aardig op zich wachten. Bij de eerste aanval trok ik mijn twijfels al, en bij de persoonlijke aanval op Ivy zat ik ook al na te denken of ik toch bij het rechte eind zat. Maar wanneer bleek dat Noah uit het 'stilte huisje' was verdwenen, stond ik weer meteen achter mijn eerste standpunt.
Al met al is het een goede film, met een zeer verassende wending. En daarom vind ik persoonlijk dat de 2,80 gemiddelde best aan de lage kant is voor deze film..
John Lee Hooker
Ik vond deze erg tegenvallen. Het blijken niet eens monsters te zijn, maar gewoon mensen met een pak. Hoe stom is dat nou.. Niet echt boeiend verhaal, wel genoeg vaart om niet af te zetten.
Nee had meer verwacht niet echt interessant.
Het idee is leuk maar verder mindere uitwerking.
En het pluspunt is dat je echt denkt dat hun in die tijd leven, tot de wachter aan komt rijden.
Acteurs redelijk.
2,5 ster
Poppe
Het blijken niet eens monsters te zijn, maar gewoon mensen met een pak. Hoe stom is dat nou...
Stom? Ik vond het een zeer geslaagde twist.
Jammer dat de film niet begrepen/gewaardeerd wordt door anderen. Ik vind het een prima film, maar ook ik kan het fout hebben.
TrickySmalls
Toen ik eenmaal de trailer van deze film heb gezien was ik echt helemaal verkocht en moest ik deze film gewoon zien.
Het begint al vrij goed met de eerste kennismaking met het dorp. Vervolgens krijg je al vrij snel de indruk dat er iets goed mis is met het bos. Dit zet gelijk de toon voor de film en je proeft gelijk een heerlijke sfeer van het dorp wat samen gaat met het mysterie van het bos. Vrijwel vanaf dat moment wist de film mij zich gelijk vast te houden en niet meer los te laten.
Vervolgens vordert de film met een aantal goede momenten waarbij vooral dat avond waken met het luiden van de bel erg spannend was.
Dan de plot-twists. Ze waren allemaal wel geslaagd, maar absoluut hoogtepunt was het moment dat Ivy over de muur klimt en in aanraking komt met de 'echte' wereld. Was werkelijkwaar verbaasd. Zoals andere mensen al zeggen had de plot-twist waarbij verteld wordt dat de monsters gespeeld zijn niet op een wat flauwe manier onthuld moeten worden. Had het liever op een andere manier ontdekt. Bijvoorbeeld dat een dropbewoner in gevecht gaat met een monster en vervolgens hem ontmaskert.
Al met al heb ik erg genoten van deze film. Was vanaf het begin al helemaal onder de indruk van het concept; echt super gaaf en intrigerend. Jammer genoeg was ik helaas niet zo onder de indruk van de cast. Had veel beter gekund.
Gewoon een goede film, die zeer zeker voor herziening vatbaar is. Ga hem 4**** geven.
Q Jones
De plottwist vond ik zeer slecht, ik had echt het gevoel dat ik belazerd was of zo ik weet niet, ik vond hem opeens helemaal niks meer.
Over de cast was ik opzich wel te spreken Brody speelt echt een mafkees en dat doet hij zeer goed Phoenix en Hurt hebben iets te weinig screen tijd om echt iets toe te voegen en dat is jammer. Wat Bryce Dallas Howard betreft heb je gelijk ik vond haar maar een irritant meisje die een beetje acteerd als een kip zonder kop.
Al met al toch 3 sterren van mijn kant
Poppe
Dat was ook de bedoeling van de twist eh...al de bewoners werden ook belazerd door de dorpsoudsten..
Q Jones
Ja dat weet ik maar ik vond dat het de film niet veel goeds bij bracht, plus de plot twist kam veel te snel
Tha-Joker
Ik was ook een beetje teleurgesteld door het plot. Je wordt dan weer met beide benen op de grond gezet en je baalt dat er niet iets groters aan de hand is. Maar voor de rest toch een behoorlijke film!
TrickySmalls
Dat is juist groot. Ik was echt helemaal verbaasd toen zij die muur over ging en in de 21e eeuw terecht kwam. Je kunt veel voorspellen in een film maar ik denk dat dit toch echt onmogelijk was. Vervolgens krijg je ook nog alle traumatische gebeurtenissen van de bewoners te zien (die krant o.a.) en daarna valt meteen op zijn plek waarom die monsters er waren.
Ik weet nog wel dat ik het echt raar vond dat ze Ivy (die blind was) het bos instuurde. Maar als je even nadenkt snap je het wel; zij kon dus niets zien van de andere wereld en het later tegen de anderen vertellen. Ze vroeg: "Wat is dat geluid?" Na die toeter van de auto.
Maarja, de een loopt warm van een dergelijke twist, de ander weer niet.
De twist op het einde van The Ghosts Writer deed mij bijvoorbeeld weer niets.
@ Q. Jones
Inderdaad, die (eerste)twist kwam veel te snel en had op een veel andere/betere manier naar voren moeten komen. Is wel een minpuntje ja.
Eigenlijk als je over deze film nadenkt en alles op een rijtje zet. Is dit gewoon een erg goede film met een super goed verhaal als je het mij vraagt.
Tha-Joker
Waarom wordt deze film dan toch zo slecht ontvangen, net aan voldoende een 5,6. Waar ik het niet mee eens ben hoor, zoals je ziet aan me cijfer.
TrickySmalls
Blijft voor mij ook een vraag.
Voor mij wel een van de ondergewaardeerde films hier.
Ik bedoel echt minder dan Sixth Sense en Unbreakable is hij zeer zeker niet.
moviemafketel
- 19752 berichten
Mensen waren het trucje van M. Night Shyamalan beu denk ik.
Spanningsopbouw die je ook kan uitleggen als saai en climax die aanvoelt als anti-climax. Het is maar net wat je verwacht bij een film of die uiteindelijk mee of tegenvalt. Had destijds graag eens wat anders van deze beste man willen zien.
TrickySmalls
Mensen waren het trucje van M. Night Shyamalan beu denk ik.
Écht spannend werd het inderdaad niet. Enkel die keer met de alarmbel. Ik bleef steeds met de vraag zitten hoe zit het nou? Gaan ze een keer het bos in en ontdekken ze iets?
En ja, als dan alles en iedereen belazert wordt heb je het voor mij goed gedaan.
Rephlex
Klopt... die vond ik dan ook behoorlijk bagger...
En, geloof het dan maar of niet, ik vond de 'twist' behóórlijk voorspelbaar (dat gaat overigens ook voor 'The Sixth Sense' op).
Wat trouwens (onder andere) zo heerlijk belachelijk was aan 'The Village': Wanneer Ivy het bos in rent, springt ze met een mooi boogje over drie boomwortels, voordat ze tegen de muur loopt... érg knap voor een blind meisje...
Saai filmpje... nergens verrassend...
Q Jones
Signs blijft de ultieme M. Night Shyamalan film naat mijn mening. De Village vind ik zijn slechtste
Het is voor mij ook een raadsel, de beste man is eigenlijk best geniaal in zijn eenvoud.
Ik vraag me eigenlijk ook af hoe mensen het einde liever hadden willen zien?
Ach ja, ik ben blij dat Shyamalan niet de hele meute volgt en zijn eigen weg volgt(al baal ik op voorhand al wel van the Last Airbender) Ik houd er wel van
Renevanvliet1988
Ik kan niet begrijpen dat mensen hier 4 sterren voor geven, t`'zal aan mij kunnen liggen...
AC1
De film bevat de meest ongeloofwaardige premisse die ik ooit heb moeten aanschouwen. Mijn éne ster gaat naar de fantastische Roger Deakins.
psycholamp
- 1960 berichten
Dat doe ik dan ook niet...
TrickySmalls
Misschien dat jet het gewoon niet ziet, dat kan natuurlijk ook.
Ongeloofwaardig zou ik het niet noemen, het zou pas ongeloofwaardig zijn geweest als je vliegende monsters op bezemstelen zou zien vliegen
Dit is toch de meest down-to-earth einde die je kan hebben.

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist