• 9.379.002 stemmen

The Bourne Supremacy (2004)

Actie / Thriller | 108 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matt Damon, Joan Allen en Brian Cox

Gesproken taal: Engels, Russisch, Duits en Italiaans

Releasedatum: 9 september 2004

Plot The Bourne Supremacy

"They should have left him alone."

Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij twee doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken...

avatar van Gehenna

Gehenna

Het verassingseffect van zijn voorganger is er bij de sequel deels vanaf, toch weet M.Damon weer op een indringende wijze vorm te geven aan de medogenloze Jason Bourne. Het tempo ligt weer lekker hoog de actiescenes en twists weer top, laat deel 3 maar komen 3.5*

avatar van MarkFish

MarkFish

Goed vervolg, bijna net zo goed vond ik. Vooral de acteurs zijn top in deze film. De strijd tussen Landy (Joan Allen) en die vent (Brian Cox) was erg goed en verhoogde de spanning. Karl Urban (Eomer in LOTR) is ook goed gecast als russische huurmoordenaar.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Laat deel 3 zeker maar komen.( Het is volgens mij ook nog een drieluik )

Ietsjes beter nog dan deel 1.

4.5 ster.

avatar van 007

Goeie actiefilm. Goed geacteerd en vrij goed gefilmd, hoewel ik me toch wel stoorde aan het feit dat de camera steeds wiebelde, vooral in de actiescenes. Het verhaal is veel minder interesant dan van de eerste film hoewel ik denk dat ze er toch wel iets meer hadden uit kunnen halen. Deze film is meer een actiefilm, waar zijn voorganger meer een thriller was, maar wel een goeie actiefilm.

In de meeste gevallen is het origineel beter en dat is bij deze dus ook zo.

3,5 sterren

avatar van stan

stan

Ik vind het een beetje een schele poster, maarja voor de rest een prima films

avatar van seth gecko

seth gecko

goeie opvolger van the bourne identity.

de film heeft een goed tempo en een aantal spannende scenes.

het verhaal kan ietwat ingewikkeld overkomen (deze prent bekijken als je wat moe bent met een stel 14jarigen is af te raden) maar is goed gebracht en rdelijk boeiend.

Het is grappig om zien dat melkmuil Damon het personage van Bourne zo koel kan neerzetten.

de actiescenes zijn me net iets te springerig,maar de opzwepende muziekscore van John Powel maakt veel goed.

3***

avatar van Mischa

Mischa

Vond 'm eigenlijk beter (misschien is 'spannender' meer op zijn plaats) dan zijn voorganger, al is het verhaal aan het einde een beetje een tegenvaller. Wel prima einde in het kader van de volgende Bourne-film.

avatar van otherfool

otherfool

He, da's nog eens een positieve verrassing! Intenser en spannender dan het vorige deel, dat toch ook al niet tegenviel. Zelden een betere auto-achtervolging gezien. Topvermaak ondanks de mij toch niet geheel overtuigende Damon.

3,5*.

avatar van exfrozen

exfrozen

wel grappig deel 1 en 2 hebben allebei even 'hoge' score. En terecht!

avatar van sjokotofke

sjokotofke

Ik Heb Enkel Deel 1 Gezien Dat Vond Ik Al Nogal Veel Actie Dus Als Dit Meer Actie Is Is Deze Film Niet Echt Mijn Ding

avatar van Wouter

Waarom Die Rare Hoofdletters?

avatar van patrick17

patrick17

Deel 1 vind ik beter dan deel 2 maar niet te min was The Bourne Supremacy ook wel vermaakelijk!!!

3 ***

Ps:Ben benieuwd naar het derde deel dat volgens myn in 2007 uit komt!!!

Edit:heb het ff opgezocht ''The Bourne Ultimatum'' komt in 2007 uit ben er benieuwd naar .

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Leuk filmpje, maar etaleert precies de tekortkomingen van de boeken van Ludlum: het is allemaal teveel. Teveel mensen die jacht op hem maken, teveel levensgevaarlijke situaties en teveel gebeuk bij de achtervolgingsscenes. Het paradoxale is dat dit ten koste gaat van de spanning. Daarbij hebben de personages de diepgang van een schoteltje water, met als gevolg dat wat er met hen gebeurt mij volstrekt koud laat. Deze film gaat niet over een mens maar over een machine.

avatar van rayman

rayman

Aardige film, maar haalt het bij lange niet bij The Bourne Identity

avatar van Wouter

Vandaag herzien en het beviel me goed. Heb gisteren het eerste deel gezien en Surpremecy beviel me beter.

avatar van djelle

djelle

Lelijk vervolg op de knappe remake van Liman. Het nerveuze camerawerk, de flitsende beelden en het politieke geleuter zorgen voor een behoorlijk rommelig en verwarrend geheel. Het verhaal wordt erg onoverzichtelijk verteld en bevat behoorlijk wat clichées. De high-teck snufjes zijn daar één van. Erg deja-vu en afgezaagd maar dit moest er per sé uitgebreid in voorkomen (waarschijnlijk om er zo modern en mogelijk uit te zien) ook al irriteert het alleen maar.

De actiescenes kunnen totaal niet tippen aan de vorige film en de vlotheid wordt gesabotteert door een resem oninteressante scenes. Alles wijst erop dat dit een puur commercieel project was, afgaande op het succes van zijn voorganger, waar weinig zorg is aan besteed. 1*

avatar van koreaan

koreaan

Deel twee vond ik veel interessanter dan het eerste deel. Dit komt mede omdat er meer spanning en mysterie in zat dan het vorige deel. Het camera werk ging af en toe iets te snel. ala met al 3,5

avatar van Waku

Waku

Topspionage en actiefilm.

Matt Damon zou wat mij betreft met deze Journe Bourne de opvolger mogen worden van de inmiddels achterhaalde en steeds minder interessante James Bond.

In deze opvolger van The Bourne Identity zit veel actiei, spanning en snelheid.

Dat in combinatie met een sterk verhaal maakt van deze film een topper.

Kijken dus.

avatar van olivier

olivier

Pakken minder dan deel één naar mijn gevoel, dat bracht tenminste nog een hoop ontspanning met zich mee. Deel twee is een vrij oninteressante thriller die zich uitsluitend focust op de elektronische snufjes maar verder... Bovendien zijn alle scènes -zélfs de kalme praatscènes- vastgelegd met een op hol geslagen handcamera zodat de arme kijker met een barstende, apocalyptische hoofdpijn de zaal mag verlaten. En daar komt het trieste feit bij dat matt damon zowat de minst onfilmische kop van hollywood heeft. Matige prent die slechts hier en daar weet te boeien vanwege het internationale gevoel van de film.

avatar van olivier

olivier

Waku schreef:

Niet dus, na de derde verfilming is het over and out met jason bourne, aangezien het de verfilmingen zijn van drie boeken. Geloof me, james bond is nog héél ver weg voor jason bourne, daarvoor is de bond-reeks een veel te merkwaardig verschijnsel tegenover de tamelijk conventionele spionagefilms die de bourne-prenten wel niet zijn...

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zeer sterk vervolg, dat niet onderdoet voor deel 1. Ik vond hem zelfs nog wat beter, omdat er wat meer actie in zat en spanning. Ik kijk nu al uit naar deel 3! 4*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heb hem gister gezien en kwa locaties was ie beter dan the bourne indentity, Maar echt veel vuurgevechten zaten er niet in.

Ook jammer dat je Amsterdam maar een paar seconden in deze film ziet en dan moet het Amsterdam voorstellen wat het was in Duitsland opgenomen als amsterdam eventjes een grotere rol kreeg was hij nog leuker

Maar 3,5

Maar uitkijken naar deel 3.

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

Aah, ik ben dus niet gek; er delen meer mensen m'n mening dat 't vervolg nét wat beter is.

Ik geeft deze ook 3*

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ik vond er eigenlijk maar niets speciaals aan. Een koele spionagefilm zonder emotie, zonder uitstraling. Het begin is redelijk saai, maar nadat de actie losbarst heb je toch ergens een reden om verder te blijven kijken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Paøsk Inaüke schreef:

Ik geeft deze ook 3*

OOK? ik heb 3,5 gegeven hoor.

avatar van gorelover

gorelover

Saaie film, op wat aardige momenten na.

Werd helemaal zeeziek van deze film.

1* voor de moeite, omdat de vechtscenes aardig maar te kort zijn.

avatar van daanos;

daanos;

een super goed vervolg op de eerste film... leefde me helemaal in, en matt damon speelt weer goed!

net als het eerste deel, ook deze 4****

avatar van night*killer

night*killer

nou 4 sterren was het niet waard vond ik het was een goed vervolg dat wel en matt damon speelt ook goed erin

avatar van Redlop

Redlop

Vooral het opsporen door Bourne van die CIA-vrouw was erg sterk. Erg aangenaam DVD-voer. 3,5*

avatar van Ribera

Ribera

lol... het hoofd van damon op de cover ..