• 9.379.649 stemmen

The Bourne Supremacy (2004)

Actie / Thriller | 108 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matt Damon, Joan Allen en Brian Cox

Gesproken taal: Engels, Russisch, Duits en Italiaans

Releasedatum: 9 september 2004

Plot The Bourne Supremacy

"They should have left him alone."

Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij twee doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken...

avatar van Wouter

Eh... wat is daarmee?

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Een van de vetste actiefilms van de afgelopen tijd. Goed verhaal, spannend, goede actiescènes en op sommige gebieden zeer realistisch.

De achtervolging en ontsnapping in Berlijn was sjiek, je ziet Damon echt als een spion te werk gaan met zijn ontsnappingspoging. Als hij uit de hotelkamer langs de regenpijp omhoog klimt, de truc met de boot in het kanaal, het gebruik maken van de tram als schild tegen de politie, gewoon geweldig!

Daarnaast zijn de vechtscènes net als de eerste film weer helemaal top. Die move in die cel bijvoorbeeld

Bijna memorabel te noemen is de achtervolging in Moskou met "Bim Bam Smash". Geweldige scènes.

De hele film gaat eigenlijk over goed plannen en improviseren.

****

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

maxcomthrilla schreef:

Zeer sterk vervolg, dat niet onderdoet voor deel 1. Ik vond hem zelfs nog wat beter, omdat er wat meer actie in zat en spanning. Ik kijk nu al uit naar deel 3! 4*

Was eerst van plan om zelf wat te typen, maar het stukje dat ik gequoted heb is eigenlijk precies wat ik wou schrijven Zelfs het aantal sterren klopt 4*

avatar van frederique89

frederique89

*3,5

Was de bedoeling van 4,0 maar had misklikt.

Vind het goede film!

avatar van Mug

Mug

Je kunt gewoon nog een keer klikken hoor...probeer het eens.

avatar van KaniffNL

KaniffNL

Knarf Kenobi schreef:

Helemaal mee eens Ghehe 4* iid kan niet wachten op het 3de deel van deze reeks 2007 Here we Come! Jason Bourne is gewoon zo cool ik moet nodig maar op zoek naar het boek Want de films vind ik gewoon goed... Het blijft constant spanned en je vraagt je altijd af wat er gaat gebeuren het is niet zoals bij veel films voorspellend en dat is het leuke aan deze (The Bourne Identity / Supremacy) films

avatar van Skrean

Skrean

Deze film is een volwaardige opvolger van het eerste. De aktie is wederom uitmunted.

Kan niet wachten tot deel 3 komt.

4.5 ster

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik weet niet of het al gezegd is maar The Bourne Ultimatum komt er ook aan (imdb)

avatar van AFCAdvdman

AFCAdvdman

Hele vette actie film, begin zat ik er niet echt goed in dat was niet zo handig maar ja was zeker vet !

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ja ik ben benieuwd naar The Bourne Ultimatum. Het is toch niet in het begin, dus bij het maken van The Bourne Identity, al besloten dat er sequels zouden komen

avatar van jayytjee

jayytjee

1 van de beste actiefilms die ik heb gezien (niet de allerbeste) hele spannende scene's en prachtig acteerwerk van damon

avatar van CellieY

CellieY

De eerste keer dat ik hem keek snapte ik hem maar voor de helft. Laatst opnieuw gekeken, en nu snapte ik hem wel helemaal. Het verhaal zit goed in elkaar, leuk dat het verleden en het heden samenkomen. Ook een goed complot tussen die slechterikken, ze hadden het goed voor elkaar. Toch heeft dit deel er niet voor gezorgd dat ik het andere deel ook wil gaan zien, misschien komt dat doordat ik niet zo'n fan ben van zo'n soort films. Maar misschien dat ik hem ooit nog wel een keertje bij iemand kijk.

avatar van deperry

deperry

Het blijven twee goede films, zoals deel 1 als 2. Er zit spanning in en hij kijkt toch lekker weg.

Een 4 voor mij.

avatar van Royke04

Royke04

Een duidelijke opvolger van Identity. Zo moet je een deel 2 maken. Je word bijna gedwongen om eerst Identity te kijken voordat je deze wilt kijken anders vind je de draad van de film niet meer.

Kortom, net als Identity, een vette actiefilm. Goed verhaal, spannend, goede actiescènes en op sommige gebieden zeer realistisch.

Ik gaf Identity 4* dus deze ook.

avatar van dollie

dollie

Royke04 schreef:

Ik gaf Identity 4* dus deze ook.

ik kan het niet beter omschrijven.

avatar van armandeus

armandeus

Leuke film, maar slecht camerawerk.

avatar van rens_1993

rens_1993

Net zoals de bourne identity vind ik deze film ook super leuk. het is jammer dat deze film er bijna een kopie van is. Maar toch moet het een beetje erop lijken he. *4*

avatar van rens_1993

rens_1993

thomzi50 schreef:

komt er nog een nieuwe versie?! Cool! Wist ik niet.

avatar van basketballerke

basketballerke

Goede film, goed verhaal met Matt Damon die heel goed zijn rol speelt. De laatste achtervolging is echt een van de beste die ik ooit heb gezien. Goed in beeld gebracht.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

jep er komt nog een derde versie, nog wel even wachten.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

armandeus schreef:

Leuke film, maar slecht camerawerk.

Tja slecht camerawerk, ligt eraan wat je smaak is, het is volledig met handcamera's opgenomen en daarom nogal onrustig, maar ik vind dat het wel geloofwaardiger overkomt dan, en wat minder gespeeld.

avatar van Overlord

Overlord

Een goede opvolger van deel 1. Ben zeer benieuwd naar de laatste deel die in 2007 uitkomt.

JJ_D

Van Paul Greengrass zou je al gauw een meesterwerk verwachten, maar dat is 'The Bourne Supremacy' niet geworden. Zelfs als doodgewone actiefilm beschouwd, zie je veel truucjes van het genre die steeds weer worden toegepast. Hoe dom kan Bourne eigenlijk zijn door gewoon geen zonnebril te kopen, ofzo? Dat hij dan keer op keer "toevallig" opgemerkt wordt om toch maar weer een achtervolgingsscène op gang te kunnen laten komen leidt wel degelijk tot enige vermoeidheid. Gelukkig ziet de film er fris uit, natuurlijk ook door de 'jonge' geest achter de camera...

Jammer genoeg wordt al van bij de start duidelijk dat het niveau van 'The Bourne Identity' nooit gehaald zal worden; want toen was het geheel-concept tenminste nog nieuw... Maar toch enige lof voor deze actiefilm, omdat hij onderhoudend is en slim genoeg om genietend aan het scherm gekluisterd te blijven.

davidov

Dan zou jij denk ik weer klagen (en anders wel anderen) hoe dom zijn die tegenstanders? hij zet een bril op en ze herkennen hem niet meer.... het is superman niet!

Op dat soort puntjes moet je niet een film echt afkraken vind ik, het hoort bij het script, als de film compleet logisch en realistisch was dan was de film ook enorm saai geworden.

davidov schreef:

Juist, maar als ik me er (met een natuurlijke reflex) aan begin te ergeren, dan duidt dat onvermijdelijk op irritatie, wat niet zou mogen, natuurlijk...

avatar van Tha Clown

Tha Clown

Stuk minder dan Identity. Ik vind Supremacy eigenlijk niet meer dan een vermakelijke, redelijk standaard, actie-film.

JJ_D schreef:

Mja maar dat vind ik eerder een persoonlijke "flaw" dan een van de film. Anders is het vrijwel onmogelijk om nog films te kijken. Onlogische acties in horror films, onmogelijke stunts in actie films, waanzinnige plotten in thrillers, onmogelijke liefdes in romantische films etc etc. Iedere film heeft wel een aantal punten waarvan je denkt "dat kan niet" of "waarom doet hij of zij niet dit"... maar daar gaat het niet om. Dit is een verhaal waarin die persoon dit en dat doet, deed hij dat niet dan heb je een compleet ander verhaal...

davidov schreef:

Persoonlijk krijg ik het gewoon minder vaak te maken met dat soort irritatie, vandaar dat ik het wel degelijk de film wil verwijten... Onlogische acties hoeven bij mij niet steeds vragen op te roepen, vaak toveren ze zelfs een glimlach op mijn gezicht (> Bond-films). Maar over 'The Bourne Supremacy' hangt een soort van hyperrealisme (> de film neemt zichzelf zo serieus), en daar had ik het moeilijk mee...

JJ_D schreef:

Kijk en daar ben ik het nou weer wel mee eens... Dat de film zichzelf serieuzer neemt dan normale films waardoor onlogische dingen sneller ongepast zijn in de film...

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Ik vond 'm echt OERSAAAAAAAAI...