• 9.375.867 stemmen

The Bourne Supremacy (2004)

Actie / Thriller | 108 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matt Damon, Joan Allen en Brian Cox

Gesproken taal: Engels, Russisch, Duits en Italiaans

Releasedatum: 9 september 2004

Plot The Bourne Supremacy

"They should have left him alone."

Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij twee doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Plot klinkt wel aardig, alleen dat zn vrouw ontvoerd wordt vind ik een beetje lame. Maar als ie net zo vermakelijk is als de vorige kan ik dat de scripsschrijvers wel vergeven. Deel 1 was toch op een boek gebaseerd? Is dat bij deze film ook het geval?

avatar van smakkie4u

smakkie4u

Jepp, is het vervolg verhaal van de Bourne Identity

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

slecht idee lijkt me om een vervolg op de uitzonderlijk goede actiefilm te maken , het verhaal alleen al is uitzonderlijk zwak

avatar van Wouter

BoordAppel schreef:

Eh.... welk gedeelte vind je dan aardig klinken?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Laatste zin biedt mogelijkheden.

jassonn

De trialer lokt me niet echt moet ik zeggen.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Ik vond die trailer wel cool.

avatar van morpheus

morpheus

Nieuwe poster.....

KLIKPLEK

kevke1990

De trailer ziet er echt wel wijs uit al lijkt het mij hetzelfde verhaal als de eersten, de hele tijd met de auto rijden en achtervolgd worden door mensen waar je vroeger voor werkte.

avatar van donnie B.

donnie B.

als de eeste goed was en het vervolg 'lijkt' weer eens op de eerste, dan zal ook dit wel weer een goede film zijn!

avatar van Esteban

Esteban

kevke1990

Matt Damon zegt in een intervieuw met MovieHole dat de eerste Bournefilm veel spannender was dan de deze.

avatar van donnie B.

donnie B.

lijkt me stug, ik denk niet dat hij ter promotie zijn eigen nieuwe film gaat afkraken of onder laat doen voor de vorige...

kevke1990 schreef:

Onzin zeg. Waar heb je dat vandaan?

jassonn

Hoe weet jij nou dat het onzin is AS? , je hebt hem nog niet eens kunnen zien.

jassonn schreef:

Hoe weet jij nou dat het onzin is AS? , je hebt hem nog niet eens kunnen zien.

Je gaat toch niet, voor dat een film uitkomt al zeggen dat deze minder spannend of minder goed is dan zijn voorganger. Of ben ik nou achterlijk?

jassonn

Misschien bedoelde hij spannender voor hem om te maken?, zou best kunnen, niet?.

as

Heb net het interview gelezen en niks van dat alles komt naar voren toe. Wel dat hij het idee heeft het karakter naar een nieuw level gebracht te hebben en dat dit veel meer een revenge thriller is. Dus klopt gewoon niet of men heeft en hele rare interpetatie. Ach maakt ook niet uit. Ik ben het wel van hem/haar gewend.

De Knip

Ik zal deze vanavond of morgen zien. Scoort behoorlijk op IMDB, ben benieuwd!

as schreef:

Wat ben je van mij gewoon?Hij denkt dat hij hier alles te zeggen hebt.

kevke1990 schreef:

Wat ben je van mij gewoon?Hij denkt dat hij hier alles te zeggen hebt.

Dat maak ik er niet uit op hoor

De Knip

Volgens mij is het plot hierboven beschreven behoorlijk onjuist.

Plot lijkt heel erg op de verfilming van Hitman: Codename 47

T®inity schreef:

Dat maak ik er niet uit op hoor

en dat dan?

kevke1990

Matt Damon zou maar weinig zin hebben om een derde keer in de rol van Jason Bourne te kruipen. In een interview met Moviehole vertelt de acteur dat de hele ploeg zo blij was met de eerste film ('The Bourne Identity', red.) dat het al erg spannend was om 'The Bourne Supremacy' geen slap vervolg te maken. Als Damon nu nog aan een derde Bourne-film zou beginnen, moet er volgens hem al een heel straf script

Dit is het stukje (bron:www.advalvas.be)

T®inity

Hij heeft het interview gelezen en de inhoud die jij zei dat het bevatte kwam volgens hem niet naar voren toe. Dat is dan wel een 'rare' interpretatie geweest van jou.

kevke1990 schreef:

Dit is het stukje (bron:www.advalvas.be)

Ik maak hier niet uit op dat het tweede deel minder zou zijn als de eerste. Alleen dat ze extra gemotiveerd waren om van het tweede deel geen slap vervolg te maken.

De Knip

Eigenlijk van begin tot einde een en al aktie en achtervolging. Zeker voor de jongere bioscoopbezoekers is dit een leuke film.

Verwacht niet een hoogstaand, intellectueel verhaaltje. Achterover zitten en de film vliegt aan je voorbij.

Franka Potente speelt een wel erg bescheiden rol, beetje a la Steven Seagal in Critical Dicision

***1/2

avatar van feanaro surion

feanaro surion

De Knip schreef:

Dacht ik al toen ik vanmiddag het voorfilmpje zag. Dit leek me al een slecht idee dus een derde film lijkt me nog dommer.

avatar van cornelis

cornelis

Met Oksana Akinshina, nota bene.