Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 9 september 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Bourne Supremacy
"They should have left him alone."
Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij twee doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken...
Jason Bourne
Jarda
Tom Cronin
Teddy
legend0007
je moet de film eerst gezien hebben totdat je gaat oordelen.
als je het eerste deel goed vondt dan vindt je deze beter.
De Knip zegt ->(Verwacht niet een hoogstaand, intellectueel verhaaltje. Achterover zitten en de film vliegt aan je voorbij.)
vertel wat had je in gedachten over deze film voordat je hem bekeek???????????????????
heb je deel al gezien????????????
als je deel 1 gezien heb wil je deze niet missen.
De GeuS
heb je deel al gezien????????????
als je deel 1 gezien heb wil je deze niet missen.
Je bedoeld als je deel 1 "mooi" vond, wil je deze niet missen. Ik heb het eerste deel gezien en vond het persoonlijk maar middelmatig op alle vlakken. Ik sta dan ook niet te springen om deze film op korte termijn te gaan kijken.
Ps. een "?" is wel genoeg voor de meeste mensen hier....
Phoenix
Fresh op RottenTomatoes. Over het algemeen vindt men het een waardige opvolger. Moet de eerste nog steeds zien trouwens...
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Dat is meestal ook de hoofdreden dat er vervolgfilms worden gemaakt.
Sterker nog, de meeste vervolgfilms kun je prima zien zonder het eerste deel gezien te hebben.
Kyra
Ik heb deze film twee weken geleden in de bioscoop bekeken. Helaas vind ik het plot een beetje zwak, het is niet echt een complex verhaal. Wel een goede vervolgfilm en erg veel actie!
Art
Trouwens, wordt de Bourne Legacy ook een keer verfilmd?
De plannen zijn er en Matt Damon voelt er ook wel iets voor om nog een keertje in de huid van Jason Bourne te kruipen maar dan moet volgens hem het script wel goed genoeg zijn
k-meleon
Ik had de eerste nog niet gezien, hoewel deze heel goed schijnt te zijn, en gisteren in de sneak het vervolg gezien. Waarschijnlijk is hij beter als je het eerste deel wel gezien hebt, maar ik was blij dat hij gedaan was. Een beetje teveel flitsende camerabewegingen naar mijn goesting. Ik werd er zeeziek van! Alsof ze een hond gekozen hebben, daar een camera aan vastgemaakt en het bevel gegeven de acteurs te volgen...
Goeie film voor de liefhebbers van flitsende films, maar niks voor mij.
bioscoopzaal
Die verschrikkelijk chaotische cameravoering was op sommige momenten inderdaad een groot probleem. Een aantal van de belangrijkste scènes zijn zelfs zo chaotisch, dat ik de actie nog maar amper kon volgen. Vooral het gevecht met de andere agent in het huis, en de laatste autoachtervolging hadden veel beter in beeld gebracht kunnen worden.
Gelukkig werkt Greengrass' guerilla-aanpak op de meeste momenten wel erg goed, en is vooral het middenstuk (in een groezelig ogend Berlijn) erg indrukwekkend. Ook de acteerprestaties zijn opmerkelijk, en vooral Matt Damon en Brian Cox zijn weer ouderwets in vorm.
Over de hele lijn misschien iets minder dan The Bourne Identity, maar toch zeker een waardige opvolger.
3.5 sterren.
jassonn
Ik vind het een goed vervolg. Het verhaal loopt lekker, de actie is voldoende aanwezig en het tempo is erg hoog.
Wel jammer dat sommige scene's zo donker zijn dat je bijna niks ziet. En zoals Bioscoopzaal al zegt was het camarawerk soms zeer chaotisch, net alsof je in de breakdance zit op de kermis.
Acteerwerk vond ik ook weer op niveau. 3,5*
feanaro surion
Ik vond het besst een goede film net als Spiderman 2 en the village ook in Dublin gezien en vind dit goed gedaan. Alleen tijdens de taxi achtervolging dacht ik: nog een achtervolging dat hadden we in deel 1 toch ook al gezien.
3.5 sterren
feanaro surion
3.5 sterren.
Helemaal mee eens
AHWA
Ik vond em minder dan het eerste deel, maar nog steeds een leuke film met een aantal sterke momenten.
Jammer dat Marie snel doodgaat
Ik vond het ook een leuk vervolg. Net als het eerste deel een prima spionage-thriller met lekker veel aktie (ik ben dan ook blij als een kind met dit soort auto-achtervolgingen
Ik was wel totally shocked dat Franka zo snel het loodje legde...;(
Heel aardig begin van deze film die langzaam als een lada uitgaat... Een hele kleine zeven dus 3.5*
zeus
Lekkere wegkijkfilm met leuke achtervolgingen. Zelfs geniale truckjes in het begin van de film om achter informatie te komen. 3,5*.
dvdbro
had meer digitale vernuftigdheid verwacht, is wel een leuke film zonder nadenken en kijken, maar als je in een plot konstruktie werk kan je iets overlaten aan de kijker, jammer
jassonn
Wat je bedoel je Dvdbro?
P.S. je vergeet te stemmen.
Jordy
Ik vond er eigenlijk weinig aan. Warrig clichéverhaaltje met een paar leuke scenes.
Rudeboy
Ook niet mijn favoriete soort film maar zeker wel vermakelijk. Vond de schokkerige achtervolgingsscènes’s af en toe op het irritante af.
Denk wel dat ik mijn Ibiza binnenkort in ga ruilen voor een Lada die haalt zo te zien wel een ster of bij een NCAP crashtest. 5 sterren kan ik de film niet geven, houd het bij 3*
tij_ler
Trouwens, wordt de Bourne Legacy ook een keer verfilmd?
Robert Ludlum, de schrijver van het oorspronkelijke boek, liet drie Bourne-romans achter, en volgends mij heet de derde 'the bourne ultimatum'.
davidov
Na de teleurstelling van het 1e deel (het verhaal kon vond ik net ietsje spannender, het meisje die wel heel erg de film ging ophouden, en de na een tijdje toch best wel vervelende flashbacks) had ik niet echt hoge verwachtingen van dit 2e deel.
En het is maar goed dat voor de verandering dat eens anders uitpakt. Het verhaal vond ik deze keer veel intrigerender (2 partijen die niet weten wat de ander wil, en de 3e die daar gebruik van maakt)...Geen vrouwen die de boel ophouden (sorry dames
). en ook waren de flashbacks behoorlijk minder.
Ik moet toegeven dat ik altijd al een zwak heb gehad voor professionele moordenaars die weten hoe ze gevonden worden, en hoe zij anderen kunnen vinden. Misschien een verklaring waarom ik een 007 tick heb en uitkijk naar collateral.
Anyway, vond alles spannend aan de film, slechts 2 dingen die ik wat zwak vond....het rommelige camera werk "in het huis" zoals al eerder genoemd hierboven....en ook wat hij daar te zoeken had, en wie die mannen waren die later nog een bezoekje brachten... maargoed...dat is kleine beestjes neuken...
van mij hoeft er geen deel 3 te komen...dit deel geef ik 4*... dit deel valt wat hoger uit, en de vorige wat lager

Jason Bourne
2016

The Bourne Legacy
2012

The Bourne Ultimatum
2007

The Bourne Identity
2002

Netflix komt binnenkort met de gehele 'Bourne'-franchise: 'Hier hou ik van'

'De lat ligt érg hoog': Interview met nieuwe Bourne-regisseur zaait twijfel over de toekomst van de reeks

Onder meer deze goede films verdwijnen deze maand van Netflix

Saving Private Ryan

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
berlijn, duitslandsluipmoordenaargebaseerd op boekgeheugenverliessluipschutterliggenvervolgop de vluchtschietpartijspionagegeweldfoot chaseauto achtervolgingexploding house one against manyrail car dark pastmoscow, russiahand to hand combataction herobournejason bourne