Genre: Oorlog / Romantiek
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 28 juni 2001
Bekijk via Disney+
Plot Pearl Harbor
"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."
Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.
Rafe McCawley
Red Winkle
Billy Thompson
Anthony Fusco
baskefresh
serieus? En dat durft dan iets over iemand anders te zeggen... Je hebt er in iedergeval voor gezorgd dat ik mijn dag bijzonder vrolijk begonnen bent! Dank daar voor!
Overigens is Aliens inderdaad (zo goed als) een meesterwerk!!
Je vergeet een belangrijk woordje: geen.
En een boot of een schip wat maakt het uit? Ik denk dat een boot meer op een schip lijkt dan Pearl Harbor op Titanic.
Ook bedankt voor de goede morgen en zet voortaan een bril op als je achter de pc zit.
JacoBaco
Bekijk de grote overeenkomsten tussen Titanic en Pearl Harbor nou eens. Nee, bekijk de verschillen, dan ben je veel eerder klaar.
Thorak
Je vergeet een belangrijk woordje: geen.
JacoBaco
Nog sneller dan bij een vergelijking tussen boten en schepen?
Zorg jij eerst maar dat je weet wat het verschil is.
tristanrc1
Ik ben geen fan van Michael Bay. Zeker niet van zijn 'Armageddon' en 'Pearl Harbor'. Toch moet ik zeggen dat in beide films mooie scenes zitten. De openingscene als de hoofdrolspelers nog jong zijn bijvoorbeeld. Maar de rest van de film, vind ik persoonlijk, leunt te veel op de invasie van de japanners op Pearl Harbor. Ook vind ik Ben Affleck hier een beetje te overdreven acteren. Dat doet de toch al rommelige film niets goed. Een typische Bay film.
Thorak

Het probleem vond ik dan juist dat dat alleen maar een bijzaak blijkt te zijn in deze film.
Uzza_Sparta
Enorm ondergewaardeerd op deze site imo. Dat er een liefdesverhaal in een oorlogsdrama zit verweven maakt voor mij de film niet minder.
De cast is top, ook div bijrollen, zoals de stotterende roodharige militair uit band of brothers. Goede verfilming van een deel van WO II.
deze film is niet eens de beste verfilming over Pearl Harbor
en ik kan minimaal een honderd andere oorlogsfilms bedenken die veel beter zijn dan dit prutfilm
liefhebbers van WO II en Pear Harbor? Dan is er eigenlijk maar een aanrader:
tristanrc1
Wat opzich niet heel vreemd is voor een film met deze titel.
Ja, je hebt gelijk ik heb het verkeerd verwoord, maar ik bedoelde wel zoiets.
liefhebbers van WO II en Pear Harbor? Dan is er eigenlijk maar een aanrader:
sinterklaas
Pearl Harbor word als het goed is omschreven als de slechtste oorlogsfilm ooit. Opzich, snap ik hun punt wel want de eerste anderhalf uur is gewoon een hele som aan romantiek en soaps. Ik kon me er toch wel eens in vinden want de film is toch nog wel mooi opgebouwt en de hele bombardement op Pearl Harbor ziet er wel adembenemend uit en duurt ook zowat een uur. Daarna word de film een soort van oorlog's slagveld film en draait het erg om verwijtingen.
Verder vond ik Ben Affleck ook weer goed spelen en Josh Harnett was in zijn vroegere jaren ook wel leuk om te zien. Ook Kate Beckinsale is goed. Pearl Harbor is gewoon meer een blockbuster ipv een serieuze oorlogsfilm waar Bay alweer zijn portomonee in heeft leeggeschud. Maar ik wist me nog wel te vermaken.
Thorak
De slechtste oorlogsfilm wil ik het ook weer niet noemen, die personen hebben dan zeker nog nooit films als "The Last Drop" gezien? Maar Pearl Horbor is ook bijna meer een romantische film die zich in de oorlog afspeelt dan een oorlogsfilm.
juhnzun
Sterke film had echter meer actie en drama gehoopt/verwacht
Angelo2
In de bios gezien. De aanval op Pearl Harbor was verbluffend om te zien. Het liefdes verhaal mocht wel wat korter en minder. Verder prima vermaakt met deze blockbuster. Heb Tora Tora nog steeds liggen maar nog niet gekeken. Die schijnt beter te zijn...ben benieuwd.
wihu61
Onze twee "American tough guys" doen niets liever dan vliegen en vechten...
Angst is voor hen een onbekend woord.
Dan nog een onzinnig liefdesverhaaltje erdoorheen en wat overblijft is
een grote flutfilm. Clichés op clichés op clichés...
Thorak

"Schijnt beter te zijn" is nogal een understatement.
gorelover
Weet iemand wanneer de director's cut verschijnt op bluray ?
Geweldige film, op allebei de versies.
booyo
Cuba Gooding Jr. nomineer ik bij deze voor slechtste rol ooit. Werkelijk alles wat hij zegt of doet is tenenkrommend. Sowieso staat de gehele film bol van de meest walgelijke one-liners, en heb ik niet eerder zo'n zoetsappige oorlogsfilm gezien. Toch blijft Pearl Harbor vanuit historisch perspectief interessant, waardoor de film geen hele dikke onvoldoende krijgt.
tommykonijn
Ik vond dit wel een mooie oorlogsfilm! Ik vind de gebeurtenissen rondom de Tweede Wereldoorlog altijd wel interessant. Vreselijk natuurlijk, maar wel interessant. Pearl Harbor is een van die onderwerpen waar ik wel het een en ander van heb geleerd maar waar ik ook niet echt bij heb stilgestaan. Deze film liet de aanval echter heel goed zien. Wat was dat goed in beeld gebracht! Dan bedoel ik vooral de special effects. De ontploffingen en scenes die worden gefilmd in de lucht zagen er erg goed uit. Ik hoorde vooral dat de film kritiek kreeg wegens de vele romantiek scenes in de film. Ik vond die helemaal niet zo storen eigenlijk. Misschien had de film wat meer in beeld mogen brengen van de voorbereidingen die Japan trof. Misschien is de film dan ook af en toe een beetje té 'soap-achitg' maar ik had er ook niet echt problemen mee. De film bevatte goed acteerwerk van o.a. Ben Affleck, Kate Beckinsale en Josh Hartnett. Maar ook de rest van de cast was goed bezig. En de film had een erg mooie soundtrack van Hans Zimmer!
Eigenlijk wist ik ook helemaal niet dat de film zo lang zou duren. Ik rekende op zo'n standaard speelduur (± 100 min.) toen ik erachter kwam dat hij toch iets langer was.. Maar de tijd vloog voorbij, en ik heb me dan ook niet verveeld. De film bevat genoeg gebeurtenissen die ervoor zorgden dat de hele film mij bleef boeien van begin tot eind. Ik vind hem dan ook goed genoeg voor:
- 2034 berichten
Waarom deze film altijd zo afgekraakt wordt is me een raadsel. Nu staat Bay natuurlijk wel bekend om z'n enorme affiniteit met het woord blockbuster maar om van een slechte film te spreken, zeker niet!
Ik had ooit eens de eerste twee uur ofzo gezien op TV, maar nooit de hele film. Veel was dus nieuw voor me en ik heb me prima vermaakt.
Want ik vind dit een prima oorlogsfilm. De aanval op Pearl Harbor is fantastich weergegeven en je voelde gewoon de machteloosheid van de Amerikanen. Ook de scenes in de lucht zien er strak uit, nergens het gevoel van een vliegsimulator of computerwerk.
Het romantische gedeelte vond ik ook heel hard meevallen. Beckinsale is een mooie vrouw, ze ziet er prachtig uit en kan me dan ook goed voorstellen dat beide mannen snel verliefd op haar worden.
De muziek ondersteunt de film geweldig. Fantastische soundtrack en vooral aan het einde van de film kreeg in een brok in m'n keel van zowel de beelden als de ondersteunende muziek.
Eén van Bay's beste!
Eén van Bay's beste!
De reden dat ik het als een slechte film heb ervaren, is doordat ik niks serieus kon nemen. Het begon allemaal zo "soap-comedy" achtig, komt de aanval, word het ineens een serieuze boel. Maar goed, dat is typisch Michael Bay natuurlijk. De soundtrack was inderdaad wel goed, Hans Zimmer toch?
- 2034 berichten
Op zich stoorde het me niet dat er een romance in de film verwerkt zit. Als je veel oorlogsfilms nagaat komen er inderdaad weinig tot geen romances in voor. Maar deze romance is niet zoals zovele. Er vallen op een gegeven moment twee mannen/vrienden voor dezelfde vrouw en voor beiden is het zeer belangrijk om in leven te blijven, vooral Danny vanwege het zwanger zijn van z'n vriendin.
In deze film, met een verhaal als waar Bay voor gekozen heeft, kan je er niet onderuit dat het een zeer belangrijk onderdeel van de film is.
Anders had Bay gewoon een knaller moeten maken, á la SPR of Platoon, keihard en rauw, zonder enige bemoeienis van een vrouw..
Thorak
HIj heeft gewoon 2 soorten films gemixt die niet echt lekker te mixen vallen. Maak óf een romantische film, óf een oorlogs film. Maar zoals dit is het niet te behappen.
tristanrc1
En daar is Bay niet toe in staat, denk ik.
- 2034 berichten
Weet ik niet. Kwaliteiten van Bay staan wat mij betreft buiten kijf, hij heeft toch wel een paar goede films gemaakt hoor. Maar goed, hij richt zich toch wat meer op spektakel, wat zijn goed recht is overigens..
tristanrc1
Zo begon Steven Spielberg ook, en hij werd er ook van "beschuldigt" alleen spektakelfilms te kunnen maken, maar toen kwam hij met films als 'Schrinder's List'. Zou wel leuk zijn als Bay ook zoiets deed ja.

Oorlogsddrama 'Pearl Harbor' van regisseur Michael Bay morgen te zien op televisie

Michael Bay hekelt dat 'Spectre' het record van grootste filmexplosie heeft: "Bullshit"

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015