• 9.379.969 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

Quentin schreef:

*vermorzelt een vlieg onder zijn duim*

Sorry, maar deze is héérlijk droog...

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Lad schreef:

Sorry, maar deze is héérlijk droog...

Je hoeft niet sorry te zeggen.

avatar van niethie

niethie

Ja stel je voor dat we iedere keer sorry moesten zeggen als we een sarcastisch opmerking maken. Dan kunnnen we wel een (het spijt me het was sarcstisch bedoeld) topic openen.

niethie schreef:

Ja stel je voor dat we iedere keer sorry moesten zeggen als we een sarcastisch opmerking maken. Dan kunnnen we wel een (het spijt me het was enkel sarcstisch bedoeld) topic openen.

Sorry voor die reactie...

Halcyon schreef:

Van de voedselketting in het dierenrijk ben ik me ter degen bewust. Maar er is toch duidelijk een verschil tussen een leeuw die een antiloop verscheurt om te eten (primaire levensbehoefte) en een regisseur die een dier laat afslachten "voor de film". Als je dit verschil niet ziet ... tja, dan is er nog veel werk aan de winkel vrees ik.

Ah, wat kan het mij schelen. Ik heb er geen last van.

Manitobas schreef:

Tja, er lopen ook mensen genoeg rond op de wereld. Reden genoeg om ze voor de lol af te slachten?

Mensen staan nu eenmaal hoger dan dieren.

- Als je katholiek bent zeg je: god heeft ons hoger geschapen. Wie heeft ons het recht? god

- Als je dat niet bent zeg je: we zijn beter geëvolueerd. Grote herseninhoud enzo. Wie heeft ons het recht? niemand wet van de sterkste.

mensen ≠ dieren

snap dat nu eens zeg

Manitobas

Lees Prediker dan maar eens in de bijbel, alleen een dwaas acht zich hoger dan de dieren. God geeft jou het recht niet om je 'hoger' dan wat ook te voelen, eerder nederig van hart met eerbied en ontzag voor Zijn schepping.

Grote herseninhoud? Wat zijn dat nu voor vage beweringen en beter gevolueerd? Ik ken het woord volueren niet eens. Weet je dat dolfijnen meer hersenmassa bezitten dan mensen?

Maar oké, ik zie aan je avatar van King Diamond en de zin 'wet van de sterkste' genoeg om mijn conclusies te trekken.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Reinbo schreef:

De mishandeling van de schildpad laat bij mijn zo'n vieze smaak achter dat de film niet meer boven de 0,5 uitstijgt. Heeft verder niets met nuance te maken.

Valt me toch van je tegen. Had een wat bredere kijk van je verwacht, zeker als het gaat om een horrorfilm als deze die veel meer te bieden heeft naast het beruchte slachten.

Om nog even te reageren op de laatste posts; laten we nu alsjeblieft niet ook nog eens religie erbij halen..

AGE-411

Nauwja, ik vind het een beetje zielig dat mensen een 0,5* geven voor deze film omdat er spin wordt in doogemept en een schilpad wordt opengesneden. (dat ter zijde)

Dat gebeurd elke dag X 10000: Elke spin bij mij thuis + Schildpadden soep: Delicatesse overal ter wereld.

Zolang het maar een ordinaire soepschildpad is, en geen zeldzamere roodwangschildpad ofzo zie ik er geen kwaad in.

Het is het volste recht van de mensheid om dieren de natuur te gebruiken. Als een kat 10 m groot was, ving ze ook mensen voor haar plezier.

Maar een kat kun je niets wijs maken, niets uitleggen en duidelijk maken. Omdat de dieren per definitie stom/achterlijk zijn.

Op enkele uitzonderingen na hebben ze geen zelfbesef (maw: zouden ze zichzelf niet herkennen in de spiegel).

De mens is een superieur in de dierenwereld.

Van zodra er een schildpad ooit zegt: "hola, waarom wil je soep van mij maken?" ben ik het volledig met u akkoord. Dan stoppen we alle schildpaddenslachtingen.

En die dommme opmerking van "er zijn ook mensen genoeg" is zowat het stomste wat ik ooit gehoord heb. Natuuurlijk is er een overbevolking, maar wat zou jij er van vinden als je vermoord wordt om overbevolking in te perken?

En kunnen we nu verder gaan over de film zelf? En niet terecht komen in een propagandamachine voor Gaia ofzo.

(Dit is mijn laatste post hier, als je het nu nog niet snapt zal het nooit komen)

Manitobas

Ik ben bang dat je MIJ niet snapt!

avatar van niethie

niethie

AGE-411 schreef:

De mens is een superieur in de dierenwereld.

Dat is het hem nou juist, zo'n beest kan zichzelf niet verdedigen of zeggen dat hij niet dood wil. Misschien klinkt het een beetje hypocriet uit de mond van een niet vegetarier maar toch, ik vind het onnodig om een gezonde schildpad (een beest die er helemaal niet is om opgegeten te worden) te slachten. Een beest wordt geslacht om opgegeten te worden (zodat de mens kan overleven) en niet om te eindigen als peperdure delicatesse op de menukaart van een ofd ander vaag buitenlands restaurant. En wat betreft het feit dat de twee door jou gemoemde beesten geen zelfbesef zouden hebben (ik zou het niet weten heb er verder geen verstand van) maar zelfs al was dat zo dan wil dat nog niet zeggen dat hij gelijk dood zou moeten, dat is in mijn ogen precies het zelfde als een comapatient of iemand met een ernstige handicap zonder zelfbesef neer te knuppelen of dood te schieten. En begrijp me niet verkeerd hoor wil hier absoluut niet de moralistische dierenactivist gaan uithangen, ik zeg enkel dat dieren er niet alleen maar zijn om gedood te worden voor het plezier van de mens of het feit dat diegene besluit dat hij een keer hond, kat, schildpad of wat voor beschermde dierensoort dan ook wil proberen te eten omdat hij ergens gehoort heeft dat het goed voor zijn potentie of wat voor andere vage kwaal dan ook zou zijn.

AGE-411 schreef:

Zo'n 70 jaar geleden was er een man, genaamd Adolf Hitler. Die dacht dat hij beter geëvolueerd was dan anderen. En we weten allemaal hoe dat afliep.

Zoals Reinbo al aangaf, wij verschillen van dieren omdat we zogenaamd beschaafd zijn. Maar uiteindelijk bevestig jij nog maar eens wat voor een smeerlappen wij eigenlijk zijn.

Wat een bevestiging

Het gaat ook al ver dat je niet meer mag constateren dat de mens verder geëvolueerd is dan een dier, of je wordt meteen met Hitler vergeleken.

Onderhond schreef:

Wat een bevestiging

Ik vergelijk hem niet met Hitler. En de mens is inderdaad geëvolueerd, daar gaat het mij niet om. Waar het mij wel om gaat is hoe je met die evolutie omgaat. Dieren naar de slachtbank leiden om vervolgens op te eten valt naar analogie met de voedselketting in het dierenrijk nog te verdedigen, maar dieren afslachten voor de fun heeft niks meer met primaire levensbehoeften te maken.

Hij verklaart hier openlijk dat het hem geen bal kan schelen dat dieren voor zulke doeleinden worden afgemaakt, welnu, dan eigen ik mij het recht toe om zijn moraal in twijfel te trekken.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Wat mij niet aanstaat is niet zozeer het slachten alswel het lijden van de dieren. Die opossum in het begin wordt meerder malen gestoken alvorens die dood is. Het varken krijgt eerst een trap, pas daarna wordt ie (lachend) neergeschoten. Die scene met dat doodskopaapje moest overnieuw, dus daarvoor zijn twee van die aapjes gesneuveld. Een schildpad van die grootte loopt makkelijk tegen de honderd aan en die kerel hoeft daarna niet zo dom in de camera te doen met die kop van dat beest. Het is het hele respectloze, hoe er in deze film mee omgegaan wordt.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Max en Joep schreef:

he ja, laten we de hele dieren-discussie voor de 100000ste keer oprakelen.....

Juist, en laten we dat vooral blijven doen! Ik doe graag nóg een duit in het zakje en vind deze film bij voorbaat ziekelijk vanwege het afslachten van dieren voor commerciele redenen. Net als dat krankzinnige Mangiati Vivi en Ultimo Mondo Cannibale. Walgelijk.

En wat betreft de opmerkingen van AGE-411 ga ik graag met slappybass mee, hoewel niet in die directe bewoordingen omdat ik anders problemen krijg met de moderators .

vanwege het afslachten van dieren voor commerciele redenen

... want bij de slager geven ze uiteraard het vlees gratis weg ...

Lad

De mens staat verder dan een dier, dat is gewoon zo! Dat heeft niets te maken met grootheidswaanzin, dat is gewoon zo!

Zowel in de Bijbel als in die Darwin-praktijken en wat dan ook, staat de mens toch bovenaan of niet?

Tja, De mens heeft de Bijbel dan ook geschreven. .

Zegt al genoeg toch...

Persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van Erwinner

Erwinner

Dieren zijn onbewust veel meer met de evolutie bezig dan wij mensen.

Dieren houden ook langer stand, kijk maar naar de olifant of de krokodil.

Mensen bezitten over het algemeen veel te slechte gewoontes.

Wij breken de natuur alleen maar af.

Als het bewijs is dat wij niet alleen in het universum zijn dan zouden wij hoogstwaarschijnlijk heel laag op de ladder staan.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Bingo!

Max en Joep schreef:

he ja, laten we de hele dieren-discussie voor de 100000ste keer oprakelen.....

Laten we allemaal voortdiscusieren op www.GAIA.be of zoiets.

Dit gezeik heeft niets met deze film te maken.

Manitobas

Dit is helemaal geen gezeik, wat moet je anders over zo'n kutfilm zeggen?

Enneh... in de bijbel staat dat een mens die zich hoger acht dan een dier gelijk een dwaas is. En opdracht nr.1 in de bijbel voor ons mensen? Zorgen voor de schepping. Dat is wel wat anders dan die satanskerk van King Diamond, of niet AGE-411?

In your face, dude!

Manitobas schreef:

Dit is helemaal geen gezeik, wat moet je anders over zo'n kutfilm zeggen?

In your face, dude!

1) Het gezeik over al dan niet dieren respecteren heeft NIETS te maken met de film.

2) King Diamond heeft in latere intervieuws verklaard dat hij gene geloof heeft. Dat ie enkel iet kan begrijpen waarom gelovige mensen mekaar vermoorden voor hun geloof en zoveel kwaad aanrichten. In al zijn albums van na 1985 komt het woord SATAN zelf niet meer voor. (maar daarvoor hebben we MuMe)

3) De Satanistische kerk zegt wel wat over dieren:

7de Satanistische verklaring zegt: Satan staat voor de mens als een dier dat soms beter, vaak slechter is dan de dieren op vier poten omdat de mens door goddelijke spirituele en intelectuele ontwikkeling het gevaarlijkste dier van allen is.

10de Satanistische regel: "Dood geen dieren behalve als zij je aanvallen of voor je voedsel"

AGE-411 schreef:

Een vreemde redenering vind ik persoonlijk, aangezien Cannibal Holocaust toch duidelijk ethische vragen oproept met betrekking tot de relatie tussen mens en dier.

Halcyon schreef:

Nouw. Kijk de film nog maar eens, maar doe nu gewoon alsof het valse dieren zijn.

avatar van Reinbo

En het camerawerk en acteerprestaties van oscarformaat... Tja zo kunnen we elke film wel direct 5* geven.