• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en Christopher Walken

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2004

Plot Man on Fire

"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

John W. Creasy

Daniel Sanchez

Victor Fuentes

avatar van spy30

spy30

beste film die ik ooit gezien heb geen woorden voor top film

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Beste film ooit? Beloof me dat je er nog 1 nachtje over slaapt.

avatar van Minotaures

Minotaures

Hij heeft tot zover maar 10 films gezien, het kan dus nog veranderen.

avatar van woeler82

woeler82

ik heb de film nou 3 x in totaal gezien, moet nog steeds een traantje pinken terwijl ik een man van 52 jaar bent.

Goede film die nog een boodschap heeft ook nog

Aanrader !!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van huVILEub

huVILEub

Super film. Geweldige acteurs, leuke actie momenten en een aardig verhaaltje (een beetje simpel soms). Maar blijft boeiend om te kijken. Een van de beste films in zijn soort.

avatar van Joakiem

Joakiem

Geweldige film, spanning hele film door. Enige jammer is dat de 'onverwachte' wending niet optimaal is vertaald. Hier had iets spectaculairders meegedaan kunnen worden. Daarbij komt dat ik het wel erg 'good-ending' vind dat die vader zichzelf meteen door zijn kop schiet, wat een crimineel natuurlijk nooit zou doen. Ook het einde vind ik een beetje zwak, waarom moet hij zichzelf in godsnaam overgeven, als hij dat meisjez ou ruilen tegen die broer, was het in mijn ogen ook gewoon een goede deal geweest
Al bij al zeker het kijken waard, geweldige actiefilm en puik acteerwerk

avatar van FarahEl

FarahEl

Prachtige film. Ik heb echt moeten huilen, en dat doe ik niet vaak bij een film.

avatar van korn.nl

korn.nl

Echt een film die je gezien moet hebben!

Washington is weer eens in zijn element en de kleine Pita acteert grootst.

avatar van Pasion

Pasion

Dit vond ik zelf een erg goede film.

Het had een leuk en goed doordacht verhaal en het acteerwerk vond ik top.

Ik heb hier niks negatiefs aan op te merken alleen 1 ding en dat is het einde, ik had mijzelf het einde van de film heel anders voorgesteld en die viel dus tegen.

Verder een hele goede film en krijgt dus van mij 4 sterren.

Ik raad iedereen dus ook aan om deze een keertje t ekijken

avatar van pierrrke

pierrrke

TOPFILM

Beetje dezelfde inhoud als taken maar die was ook steengoed

De camera was wel origineel maar daar werd ik zo draaierig van .

maar dat is dan ook het enigste minpunt .

echt top

avatar van @quikfit

@quikfit

Tijd geleden dat ik zo'n goede film heb gezien.

avatar van yvvv

yvvv

Is en blijft een superfilm! Niet de beste, maar zeker in mijn top-10 lijst..

Einde had ik de eerste keer dat ik de film zag echt niet verwacht en heb toen ook wel wat traantjes gelaten. Nog steeds als ik 'm kijk trouwens..

Ondanks de duur kijkt hij lekker weg. Denzel is weer in topvorm. Lekkere actie met een onderliggend verhaal. Top!

avatar van InAPolaroid

InAPolaroid

Ik vond deze film fantastisch. De acteerprestaties zijn uitstekend en je leeft helemaal mee met Creasy en de familie. Dakota Fanning is op haar schattigst en Denzel Washington zou je wel in je eigen leger willen hebben. Wat een man.

De actie en de manier waarop deze gefilmd wordt krijgt een groot applaus van mij.

Het verhaal bouwt zich langzaam op, net als de relatie tussen Creasy en Pita. Waardoor ik bij het einde wel eventjes slikken moest en wat tranen liet en dit is uiteindelijk toch wat je bij een film wilt hebben.

avatar van revengeyo

revengeyo

top film 5 ster

avatar van ivaro

ivaro

prachtige film vooral het einde op die brug met de mooie muziek van liza gerrard

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Eén van de betere films die ik ooit heb gezien

Er zit veel in, leuke actiescènes, grappige delen en af en toe echt zo een weenmoment! Geweldig

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Net weer eens Man on Fire gekeken. Wat een geweldige film is dit zeg

Het verhaal is goed, het acteerwerk is voornamelijk van Denzel Washington en Dakota Fanning zeer goed. De rest acteert ook gewoon goed.

De film is in feite in 2 delen te delen. Het eerste deel is meer drama gericht, waarin je te maken krijgt met de hoofdpersonen en zie je hoe ze, langzaam maar zeker, een mooie band krijgen. Het 2de deel is voornamelijk actie, het wraak gedeelte. Ook dit is erg goed uitgewerkt.

Het camerawerk is op zeldzame momenten irritant, maar verder past het wel bij de stijl van de film.

avatar van Reinoir

Reinoir

FLH schreef:
Ik vond juist het begin heel erg goed. Zonder het opbouwende/rustige begin waarin je de hoofdrolspelers beter leert kennen, met vervolgens in het middenstuk de actie/wraak scenes, zou de hele diepgang zijn verdwenen. Het zou dan weer zo'n typisch standaard actie filmpje zijn geweest.

Tevens ook een sterk einde, verhoogd met een halve ster, naar 4*.

In welke zin is dit geen typisch standaard actie filmpje?

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

cameragebruik is fenomonaal, acteerwerk.. muziek? Dan de wraakacties, nog nooit zo meegevoelt met een character.

avatar van Reinoir

Reinoir

Oneens, allemaal niet zo ervaren. Visueel was het wel prima maar ik kende het nou wel. Elke film van Tony Scott ziet er zo uit.

avatar van EliasZ

EliasZ

goede film

denzel altijd goed, meestal stoor ik me aan kinderen die meespelen.. dit meisje vond ik wel erg goed!

origineel uitgewerkt, niet van dat standaard gedoe

muziek en camerawerk ook nice!

Q Jones

Super goede film over een verloren man die opnieuw opbloeit als bodyguard van een 12 jarig meisje. Deze film is aangrijpend, hard, mooi, emotioneel en heeft een verhaal te vertellen. Zelfs me zus die helemaal geen verstand heeft van films vond hem leuk. echt een mustsee. O had ik al gezegd dat Denzel geweldig is in deze film

avatar van huVILEub

huVILEub

Q Jones schreef:

Zelfs me zus die helemaal geen verstand heeft van films vond hem leuk.

Dat is toch juist een slecht teken?

Q Jones

O ja als je het zo interpeteerd ik zal het meteen veranderen

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dat Marc Anthony (als hij zelfmoord pleegt) moment is bij mij de geschiedenis ingegaan als 1 van de slechtste scènes uit de filmgeschiedenis.

Q Jones

He ik kan het niet veranderen, maar wat ik bedoelde was: Mijn zus kijkt normaal altijd naar romkoms, maar deze film vond ze juist wel heel goed. Dus je kan dit als negatief opvatten maar ik zag dit als positief, ik bedoel hier mee dat de film een veel grotere doelgroep heeft omdat het z'n emotioneel verhaal is. dat zelfs mensen die niet van het genre houden de film mooi vinden

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

Ik vind deze film niet veel anders dan Seagal/Arnie/Sly films.

Q Jones

Hier zit echt een verhaal in met een hoofdrol speler die wel emotie kan tonen in tegenstelling tot de acteurs die jij noemt

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Terechte notering.

Het verhaal is op de juiste manier uitgewerkt en besteed genoeg tijd aan zowel opbouw als daarna. Gooi daar nog een geweldige cast bij en een werkelijk waar fantastische soundtrack (alhoewel we ook een of andere Spaanse versie van Hey Mickey krijgen voorgeschoteld ) en je hebt deze film.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Niet geweldig

wel goed. Ik stoorde me vooral aan het camera werk (schokkerig en snel wisselende scene's gaven een zeer onrustig beeld). Ze waren ook daardoor niet duidelijk. Het begin was best saai. Denzel Washington heb ik wel betere rollen zien vertolken. Het verhaal is wel goed en met de latere spanning is niets mis mee. Nou vooruit, een kleine 3,5.