Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Man on Fire
"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."
De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...
John W. Creasy
Daniel Sanchez
Victor Fuentes
eRCee
- 1979 stemmen
Ubercoole film. Normaal is misdaad niet echt mijn genre maar de pakkende Hollywoodsentimenten met de onorthodoxe, gewaagde en wat je er ook van vindt toch verfrissende filmstijl vormen wel een erg lekkere combinatie. Voeg daarbij nog de soundtrack en de droge dialogen met een handvol geweldige one-liners en ja, dan is dit gewoon topvermaak.
"You're talking about war."
"Can you help me?"
"Yeah."

Thieuke
Super film! Echt 5 sterren waard!
Mooi gefilmt, grimmige sfeer door de schokkende beelden. Denzel speelt in deze film subliem. Mooie rol voor Chirstopher Walken weggelegd!
Heel mooi verhaal en 1 van de mooiste soundtracks die er zijn.
Verdiende 4e plaats in mijn top 10.
Oja, ik stoor me wel aan die neppe LASER op het einde.
Mooiste zin: Creasy's art is Death, and he is about to paint his masterpiece! (C. Walken)
Zizzo
deze film al meerdere keren gezien, de sfeer van mexico stad, het verhaal de acteurs en hun rollen allemaal fantastisch!! beste film van tony scott tot nu toe. een aanrader. 4.5
aerts007
Onderhoudende Actie / Drama film. Ik ben helaas niet echt een fan van Denzel Washington. Toch goed voor 3.5*.
foray
Verhaal vond ik niet bijster origineel en het was voorspelbaar. Echter het formidabele acteerwerk van Denzel en Dakota, het hele goede camerawerk en de muziek van nine inch nails maakte het voor mij toch wel een film die het aanzien waard is.
Thorak
Forgiveness is between you and God, it's my job to arrange a meeting!
Deze opmerking vond ik zo'n beetje het enige pluspunt van de hele film.
Zo'n beetje alles viel me tegen aan deze film;
- Irritant camerawerk, als ik een film kijk wil ik gewoon kunnen zien wat er gebeurt anders kan ik net zo goed een boek gaan lezen.
- Zéér voorspelbaar verhaal.
- Heel erg veel continuity fouten, Denzel bloed wel als hij in het zwembad ligt maar verder niet bijvoorbeeld.
- Ernstig slecht geacteerd, het feit dat Creasy alcoholist was hebben ze volgens mij er in gebracht om Denzels inspiratieloze acteren te verbloemen (hij was ook niet voor niets de 5e keuze voor de hoofdrol).
- Creasy loopt zwaar bewapend over straat, schiet raketten af, laat van alles exploderen en geen mens lijkt hier van op te kijken of op te reagereen, zelfs de politie niet (die uberhaupt nergens te bekennen is).
Zo zijn er nog veel meer dingen waar ik me aan stoorde tijdens het kijken van deze film, te veel om op te noemen, dus dat ga ik ook niet doen.
Al met al niet meer dan 1* waard.
Sjoerdow
Ik vond deze film juist een parel tussen een hoop zeewier.
Man on fire laat zien hoe verknipt landen als Mexico eruit kunnen zien.
Daarnaast vond ik het camerawerk juist schitterend. Sommige beelden moet je niet volledig scherp zien, zodat je juist een mooi kleuren effect krijgt.
Tuurlijk bevat de film een aantal clichés, maar er zaten genoeg scenes in die afwijken van een standaard wraak-actiefilm waardoor deze film toch een speciale plek krijgt voor mij.
Over het acteerwerk heb ik niets te klagen, Denzel is geknipt voor een rol als deze......Dakota fanning speelt een bijzonder intelligent snotaapje, maar welk kind moet je daar anders voor casten? :s
4 sterren!
mickgkz
vandaag weer herzien,
en blijft een prachtfilm.
ook erg mooie One-liners
Denzel, Christopher, Mickey, Dakota.
zijn dan ook niet de minste acteurs.
Vooraltijdinmijn top10.
leidsehoodie
Goede actiefilm.
Pluspunten waren het camerawerk en het kleurgebruik. Alleen miste ik continuiteit in het camerawerk. Tijdens de rustigere stukken in de film was het camerawerk een stuk inspiratielozer, maar bij de actiegedeeltes daarentegen geweldig. Ook de shots van Mexico-stad waren erg mooi. Visueel dus een parel.
De soundtrack vond ik ook vaak erg sterk, alleen irriteerde ik mij aan het Gladiator soud-alike keltisch (?) muziekje wat op tragische momenten in de film vaak terugkwam. Volgens mij erg ongepast, ook aangezien het niet erg Mexicaans aanklonk. Verder zeer sterke sound, ook weer met name in de 'verwarrende' actiegedeeltes, waarin het geluid bijdroeg aan de chaos.
Het verhaal was sterk, alleen miste het wat mij betreft op sommige momenten wat vaart. Hetgeen mij nog het meest stoorde aan het verhaal was het vroeg wijze kindje, dat te pas en te onpas op de proppen kwam met zorgvuldig geformuleerde vragen over de grootste problemen op de aardbol. Jammer, maar zeker niet onoverkomelijk.
Al met al een goede actiefilm dus, die een topper had geweest als de vaart er constant in had gezeten, zoals bijvoorbeeld bij de Bourne-reeks dit het geval is.
JDSsmetje
Deze film is eerst en vooral aangrijpend. Daarna wordt het actievol. Ik wou dat deze film 3 uren duurde...
MovieFreak1995
Verassend goed, goede actie, meeslepend , en erg verassend. Zeker een dikke 4* waard

Een van de betere uit z'n genre
Willie_Baas
Denzel Washington en Dakota Fanning spelen allebei super in deze film. Zowel de eerste helft (hoe de 2 van elkaar gaan houden) als de tweede helft (de actie, hoe je ziet hoeveel Denzel van Pita houdt) zijn zeer sterk. Het verhaal is meeslepend, soms heel erg onverwacht, en het einde is brilliant. De geweldige muziek erbovenop zorgt voor een 4.5 en nét een plaatsje in mijn top 10!
bild
Denzel Washington met een zonnebril op zich naar een kind in de Mexicaanse hoofdstad. Nooit gedacht dat het zo interessant zo worden. Er hangt een degelijk sfeertje en Denzel Washington is erg goed. Meeslepend verhaal en erg goede muziek.
mauzst
Wat een lekkere film. Ietwat lange speelduur maar het verveelt geen moment. Ook leuk om Washington eens in een iets agressievere vorm te zien.
De regisseur heeft duidelijk veel fantasie. Muzikaal lijkt het veel op Crash (of andersom), en dat is een zeer positief punt.
aburex
Voor mij is dit geen typische wraakfilm maar eeder een drama. Washington (de wee uitstekend acteert) is een uitgebluste CIA-agent die nies mer van hetleven verwacht, tot hij de job aanneemt om bodyguard t gaan spelen voor Pita (Dakota Fanning-->er zit nog veel toekomst in dit mesje). Stilaan ontstaat eren vriedschap tussen deze beide tot op een dag zij ontvoerd wordt. De stoppenslaan door bij Creasy en hij gaat op zek naar de ontvoerders.
Voor mij een prachtige en soms ontroerende film die iedereen moet gezien heben.
Een welverdiende 5
BasvanGroesen
Goede film, komt langzaam op gang maar dat is wel goed gedaan zodat in je in de film komt te zitte, idd jammer dat Pita niet echt dood gaat maarja, ook beetje Amerikaanse film he;)
Goede thriller, Denzel altijd wel goed voor een 4
Plus het verhaal en muziek 4,5*
hannes64
- 1926 berichten
En weer `s herzien, en hij word beter en beter.
Schitterende film, die je vasthoud tot `t magnifieke einde.
Camerabeelden zijn perfect.....scottshots.
Een perfect gecaste Fanning, Washington en de altijd aan zijn vingers likkende Walken........
Blijft in mijn top 10 .
Over 4 maandjes weer `s herzien.
Een dijk van een film...en op bluray nòg beter.
DonLeone
ik begrijp nog steeds niet goed waarom men deze film zo goed vind... ik zag hem toen hij uitkwam en vond het 1 vd slechtste acteerprestaties van Washington ooit
Oosie
na THE TAKING OF PELHAM123 gezien te hebben , had ik weer om de DENZEL film te kijken , ben ik maar in me collectie gaan kijken en weer MAN ON FIRE gekeken , is- en blijft een TOPPER 5*****
VOOR ALTIJD IN ME TOP10
een echte aanrader !!!
Vinokourov
Een bodyguard moet een bijdehante dochter beschermen in het tumultueuze Mexico-City, maar dan wordt ze gekidnapt
. Uiteraard zijn de grote lijnen van het plot al gauw zichtbaar, maar het heeft desalniettemin zijn momenten. Denzel Washington is lekker op dreef in deze actiefilm. Er wordt soms een beetje lullig over hem gedaan, maar ik vind hem wel een uberstoere neger, die heel goed een film kan dragen. Tot slot is er geen ontkomen aan: Man on Fire wordt overspoeld door flitsende ADHD-beelden. Normaliter vind ik dat een serieus minpunt, al kon ik het hier nog best wel trekken. Geen idee waarom eigenlijk, de kleurrijke look van de film was in ieder geval wel weer tof.
JDSsmetje
Maar je stemt wel 3,5* ?!?
DonLeone
Maar je stemt wel 3,5* ?!?
welja, ik zeg het toch: de slechtste DW prestatie ooit in mijn ogen... maar hey, het blijft DW, dus dat verdient een 3,5
Kspaceyfan
Ik vond dit een meer dan redelijke film. Goede muziek, in het begin een beetje warrige camera beelden. Het verhaal maakt normaal de film en hoe beter de acteurs hoe beter de het word. In Man on Fire maken de acteurs de film, Denzel Washington en Dakota Fanning spelen allebei een ijzer sterke rol, en dat is maar goed ook want anders blijf er niet veel over. Het verhaal is standaard en redelijk voorspelbaar. Maar toch geef ik 4 sterren omdat het me toch heeft weten te boeien en dan vooral het samenspel tussen deze 2 acteurs.
JDSsmetje
Maar je zegt wel. Ik weet nog steeds niet wat men hier goed aan vinden, dus met andere woorden zeg je min of meer dat jij deze film niet goed vind. Maar goed, uiteindelijk een beetje flauwe discussie.
DonLeone
wat ik zeg is dat DW elke film goed maakt omdat hij supergoed kan acteren, om het even welke rol. en zelfs al speelde hij in MOF minder goed dan anders, de Una Paloma Blanca scène maakt natuurlijk alles goed... ik ben dol op zulke sadistische scènes
daslekker
ben normaal geen fan van Denzel, maar dit is een top-film!
5 sterren, omdat er ook muziek van Lisa Gerrard (ook Gladiator) in zit...

Groot fan van 'Man on Fire' van Tony Scott? Netflix werkt aan nieuwe verfilming

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott morgenavond te zien op televisie

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott vrijdagavond (1 november) te zien op televisie

Deze ijzersterke misdaadfilms vind je alleen op Prime Video

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
mexicociagebaseerd op boekmexico city, mexicoontvoeringdagboekbijbelbodyguardremakewraakstuffed animalcell phonealcoholischgrenade launcher ontvoering van kinderenbloodshedswim meet corrupt coploose adaptation