• 9.376.795 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en Christopher Walken

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2004

Plot Man on Fire

"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

John W. Creasy

Daniel Sanchez

Victor Fuentes

avatar van SgtP

SgtP

Ijzersterke film dit! En Denzel acteert zoals altijd GEWELDIG!!

avatar van totti999

totti999

De zeer lovende kritieken hebben de overhand, hetgeen verrassend is wat mij betreft. Vind dit wel een goede film, met name dankzij Denzel Washington, maar een topfilm zie ik er (nog) niet in. Nog maar eens proberen dan. Het verhaal is in elk geval niet bijster verrassend.

avatar van desert

desert

Redelijke film. Niet meer dan dat..

avatar van MovieGirl13

MovieGirl13

Ik vond het een hele mooie film. Goed acteerwerk en een goed script.

avatar van Maderos

Maderos

Zeer mooie film geweldige lokatie ook!

avatar van Guyke

Guyke

Onderhoudende film die niet verveelt. Denzel speelt een geloofwaardige rol al had het wat minder stylistisch mogen zijn.

Van een verslaafde bodyguard had ik wat sterkere, meer gedegenereerde, beelden verwacht.

De film bestaat eigenlijk uit twee delen.

Het eerste deel en tevens minst interessante, toont het opbouwen van de relatie met het meisje dat onder zijn toezicht komt. De clichés worden niet geschuwd. Het kleine wicht is zo ongelooflijk lieftallig dat ik al dadelijk antipathie voor dat mormel kreeg.

Pas in het tweede deel (revenge!) komt de fim echt los. Toch is ook hier alles redelijk voorspelbaar en clichématig. Zo had ik al van bij aanvang door wie betrokken was bij de ontvoering.

Het einde is weliswaar sterk emotioneel, maar toch ook weer erg gewoontjes.

Een goede degelijke film, maar volgens mij niet echt een topper.

3.5

avatar van JanLo

JanLo

Naomi Watts schreef:

Oneens, ik heb zo sterk mijn twijfels dat je het in een andere film wel had kunnen appreciëren. Ik denk dat Scott's hippe editing en filtertjes niks voor jou zijn. Is het probleem bij velen.

Iedereen mag zijn mening plaatsen, maar deze persoon heeft vaak commentaar op die meningen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik ging gewoon in discussie en verweet Spetie niks. En als commentaar op een mening al niet mag. Je loopt nu wel te zoeken, even oude koeien uit de sloot halen (Mijn toon was ook gewoon respectvol jegens Spetie). Als je punten waar je het niet mee eens bent niet mag aan kaarten (en ik laat altijd ruimte voor discussie) misschien moet je dan op het EO forum gaan rondhangen ofzo. Dit is een discussiesite, deal with it.

avatar van Spetie

JanLo schreef:

Precies. Heb totaal geen problemen met Naomi. Als ik 1,0* uitdeel aan een film die iemand in zijn of haar top 10 heeft staan mag je daar altijd zaken over vragen als er bepaalde punten onduidelijk zijn. Bovendien was het een fijne discussie, die van beide kanten fair was en nooit persoonlijk werd. Bovendien is het ook een discussiesite. Meningen verschillen nu eenmaal. Naomi en ik accepteren dat van elkaar.

avatar van JanLo

JanLo

Naomi Watts schreef:

Moviemeter bepaalt dat een discussie in hun forum kan maar dat dit voor meningen is, en hier dus niet. Nu stop ik want ik ben nu ook fout bezig.

avatar van Lariecake

Lariecake

1 van de mooiste films die ik in tijden heb gezien.

Het had alles, Romantiek (maar dan meer gewoon vriendschap tussen de man en het meisje), actie, spanning, een redelijk verhaal... miste alleen de humor, maar in dit soort films is dat ook helemaal niet van belang.

*4,5

Zeer goede film.

Geef goed weer hoe een man geraakt kan worden door een kind.

Het verhaal is zeer goed.

4.0

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Beetje Leon in een nieuw jasje. Alleen jammer dat Fanning deze rol kreeg. Wat is dat toch een irritant kindsterretje. Soort jonge Kirsten Dunst. Het verhaal is wel erg mooi gebracht. Genoeg actiemomenten in de loop van de film. Een Washington die langzamerhand weer een beetje ontdooid en het nut van zijn bestaan inziet. Het plot was in de film al een paar keer naar gerefereerd, maar de ontknoping was toch verrassend mooi.

Anthony verpest de film gelukkig niet met zijn rol, maar net als zijn vrouw Jennifer Lopez kan hij het toch beter bij zingen houden.

Goed pakkend verhaal en best een aanrader om eens te gaan kijken.

avatar van t-i-m

t-i-m

audiovisueel prachtig

avatar van Eddy55

Eddy55

Dit is een prachtige fim, met mooi acteerwerk van Denzel Washington en Dakota Fanning.

prachtige film, Denzel Washington blijft 1 van mijn favo acteurs

avatar van Curriculum

Curriculum

prachtig film die ook nog gebasseerd is op de werkelijkheid.

uitstekende acteerwerk van Denzel Washington (zoals gewoonlijk)

Dakota fanning vind ik persoonlijk niets.

5.0!!!

avatar van Fnd-

Fnd-

Dit is echt 1 van de beste films die ik ooit heb gezien, en dat komt mede omdat ik wel van dit soort films houd.

Denzel Washington speelde een sterke rol (wat je wel gewend bent van hem) en ook de gekozen muziek paste goed bij de film.

Een topper 5,0

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Sterke actiefilm met glansrollen van Denzel Washington en Dakota Fanning.

Het begin waar de twee langzaam naar elkaar toe groeien is erg mooi en de wraakscenes zijn lekker hard.

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Beste wraak flim ooit!

5sterretjes

avatar van lilB

lilB

Bij de aftiteling stond toch echt Man OF fire?

Naja, in ieder geval, wel een mooie film. Goed geacteerd en het blijft boeien. Maar geen 5 sterren waard hoor

avatar van rensie32

rensie32

Na goede berichten op MM heb ik ook maar eens besloten om deze film te kijken. Ik kan na afloop maar 1 conclusie geven, namelijk dat deze film gewoon overgewaardeerd is.

Het eerste uur heb ik me lopen ergeren aan Dakota Fanning, ik zie echt niet in waarom zij zo goed zou moeten zijn. Het verhaal zat daarentegen wel goed in elkaar. Helaas bracht het eerste deel niet veel spanning en kon het me ook eigenlijk niet echt boeien.

Het tweede deel was dan weer beter met Washington die zijn wraak zoekt voorop. Tot mijn teleurstelling werd in het tweede te veel gek*t met die montage, werd er op een gegeven moment echt ziek van. Daarnaast werd het gewoon te veel gedramatiseerd.

Wat overblijft is een redelijke film die naar mijn mening niet bovengemiddeld goed is. Een mager zesje voor de film.

avatar van Gastel

Gastel

Vermakelijke film, maar zeker geen topper.

Ik ben het dan ook roerend eens met bovenstaande schrijfster.

Een vakkundig gemaakte, lekkere doorsnee actiefilm.

Greeneyelady1

Mooie film hoor, ik vraag me alleen af: Waarom moest hij op het eind mee met die mensen en sterft hij uiteindelijk een natuurlijke dood in de auto?

avatar van Minotaures

Minotaures

Greeneyelady1 schreef:
Mooie film hoor, ik vraag me alleen af: Waarom moest hij op het eind mee met die mensen en sterft hij uiteinurlijk dood in die auto?delijk een natu

Hij had me 'The Voice' een deal gemaakt om zijn leven voor die van Pita te geven, vandaar dat die mee moest.

En over dat sterven in de auto, dat komt omdat er al meerdere malen op hem geschoten werd en als je je niet laat behandelen bloed je dood, dus wat hem overkomen is.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hij ruilde zijn leven voor die van Pita, en hij gaat dood omdat hij uiteindelijk doodgeschoten gaat worden. Vandaar die kogelwonden op zijn hand aangezien hij in zijn verleden zijn hart ook altijd afschermde op dit soort momenten.

avatar van Rulo

Rulo

nog steeds 4,5* na herzien voor de 3e keer:)

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

Hakunamatafaka schreef:

Beste wraak flim ooit!

5sterretjes

I'm going to kill the all

Toen wist ik dat het ging gebeuren.

Minotaures schreef:

Oke, dat met die deal had ik ook gezien.. en hij was inderdaad geraakt, dus dat betekent dat hij gestorven is tijdens die autorit, zonder dat zij hem nog vermoord hadden.. Daar ben ik wel blij om, maar blijft tragisch natuurlijk..

Dankjewel!

Naomi Watts schreef:

Ja, dat zag ik inderdaad. Echt schrijnend! Mooi om te zien dat hij zijn hart afschermde en dat je dan die littekens zag. Dat zegt zoveel... Dankjewel!!