• 9.377.533 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en Christopher Walken

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2004

Plot Man on Fire

"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

John W. Creasy

Lad

Heel goede film!

avatar van SubbiE

SubbiE

Over het algemeen ben ik niet te vinden voor de typische "knal er maar op los" film. Maar heel af en toe komt er een film uit waar ik me wel voor ga rechtzetten. Man on fire kan in het rijtje geplaatst worden naast Heat. Beiden top actie/drama's. Kenmerkend aan deze films is dat ik ze kan blijven zien zonder ze echt beu te worden.

De harde scene's, waarbij nooit overdreven high-tec materiaal wordt gebruikt, alsook het gemis van overdreven special effects met onmogelijke stunts, komen de leesbaarheid alleen maar ten goede. (Déjà vu vond ik een riante flop!)

Doe daarbij nog knappe montage effecten en steengoede muziek bij en je hebt een topfilm! 4,5*

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Prima actiefilm, maar meer niet. Wel mooie muziek in die film en mooie wraakacties.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een actiefilm van de bovenste plank !

Ik heb de film ervaren als een mix tussen actie/thriller en drama. Een geslaagde mix, want je verveelt je nooit ondanks dat de film langer dan twee uur duurt. Dan weet je eigenlijk al genoeg.

Denzel Washington vond ik werkelijk geknipt voor deze rol. Koel aan de buitenkant, maar dan toch een emotionele inborst, ja, dan heb je een Denzel nodig.

Een zekere aanrader !

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

heel erg mooie film, je leeft helemaal mee dat maakt de film helemaal super 4.0

avatar van Halcyon

Halcyon

Was dit weekend op televisie en heb per toeval een kwartiertje meegepikt. 'k Vond het er foeilelijk uitzien allemaal. In elk geval geen visitekaartje om hem in z'n geheel te zien.

Pastichio Rocker

Heb deze op aanraden van een vriend gekeken, omdat het een onwijs coole film zou zijn. Nou, die mening deel ik niet. Wat een troep is dit. Ten eerste is dit een film met Dakota Fanning, die wijsneus die acteert alsof ze 80 jaar oud is en verder alleen maar irritant aanwezig is. Ten tweede is het bijna niet te volgen door de zeer irritante cameratrucjes, die 10x erger zijn dan bijvoorbeeld U-Turn en Natural Born Killers. Het enige goede aan de film is Christopher Walken, en okee, Denzel was ook wel te pruimen als Engel der Wrake. Maar waar was al dat sadomasochistische geweld voor nodig? zoals die scene waar Denzel een bom in de aars van een van de bad guys heeft gestopt. Sloeg werkelijk als een tang op een varken. Jammer genoeg komt de film ook nog eens met een zeer ongeloofwaardige plotwending, waarna de hele boel als een kaartenhuis in elkaar lazert. Het einde mag dan al niet meer als een verrassing komen. Conclusie: bagger en die top 250 notering absoluut niet waard. 0,5*

avatar van Spetie

Pastichio Rocker schreef:

Eindelijk iemand die het ook ziet.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

schiterende film en heel goed verhaal

ik leefde helemaal mee met de wraakacties van creasy,toch nog opluchting dat het meisje nog leefde maar ook spijtig einde.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik ben het volledig met Spetie en Pastichio Rocker eens.

Het begin vond ik zwak, het sadisme dat gepaard ging met de wraakacties walgelijk overdreven en onnodig, de camaratrucs irritant. De scene in de discotheek vond ik heel erg ongeloofwaardig evenals het einde.

Ik begrijp dus echt niet waarom een dergelijke film in zo hoog gewaardeerd is en in de top 250 staat.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ieders mening telt natuurlijk.

Ik vind `t een schitterende actiefilm....wat nou dat Fanning speelt als is ze 80...ze speelt top.

Washington speelt ook zeer goed als getergde huurling.

Scott regisseert weer als vanouds...de score hoort hier gewoon bij.

Het eind is magnifiek.

Een absolute topper in `t actie-genre.

Nog steeds een plekje in mijn persoonlijke top 10.

Als ik meer kon geven dan 5 sterren dan moest `t gewoon.

Einde verhaal...........!!!!!!!

avatar van Koerok

Koerok

Sluit me aan bij Spetie, Pastichio Rocker en tonnyhk. Ik heb me er wel mee vermaakt, maar een goede film was het zeker niet. In houdelijk heb ik er weinig aan toe te voegen. Ik wil slechts nog opmerken dat hij veel te lang was. Had zeker een half uur vanaf gekund.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Veel actie, maar inderdaad een beetje lang.

Ook vond ik dat er meer aandacht besteed mocht aan het drinken van Denzel. Eerst zuipt hij er maar op los, maar eens hij een man met een missie is, smelt zijn verslaving als sneeuw voor de zon. Misschien een ideetje voor de moviemeteraddicts onder ons: moord gewoon wat mensen uit en de verslaving is over.

Dat het 8?-jarig meisje (of was ze tien) nogal eigenwijs overkomt is zeker ook mij niet ontgaan. Waarom moeten in Hollywoodfilms de kinderen meestal al vroeg volwassenen nadoen?

Slecht was hij ook niet, maar een topper is het in mijn ogen niet.

avatar van TrueWord

TrueWord

Lekkere zomers actie film, met fijne mexicaans cultuur

avatar van desteven007

desteven007

Zeer mooie film van Tony Scott, en wat acteerd Denzel Washington hier toch weer geweldig! Het verhaal is ook goed!

avatar van _dangerous_

_dangerous_

nee nee neeeeeeee

weg met deze film!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Halcyon schreef:

met een kwartiertje te zien van de film ben je dan ook niets je moet de film volledig bekijken en het zou kunnen dat je er dan al volledig anders over praat

avatar van TerryA

TerryA

tonnyhk schreef:

... Dit soort films (net zoals die films van Rambo e.d.) waarbij de hoofdrolspeler maar kan moorden, sadisme kan uitoefenen en tot het uiterste kan gaan voor een in zijn ogen rechtvaardig doel stuit mij enorm tegen de borst.

hier ben ik mee eens ... grappige nog, toen deze film uit kwam noemde ik het een "Rambo film met een grotere budget" en ik kreeg veel critique terug.

4 jaar later ben ik niet van mening veranderd ... Washington is een goede aktuer maar Man On Fire = een sort re-make van Rambo met meer geld!!"

avatar van shanetjuh

shanetjuh

Vond dit een zeer goede film. Verassende plotwending en goed acteerwerk.

avatar van daevilmikie

daevilmikie

deze film is echt 1 van mun favorieten!!

ik weet nog wel de 1e keer dat ik hem keek, en maar denken op het eind van wanneer knalt ie die gasten af... maar dat gebeurde niet!

er schijnt op de dvd een alternatief einde te staan?? heb internet afgezocht maar nergens kunnen vinden! heb geen zin om de dvd te kopen namelijk

avatar van daantje81

daantje81

super film met wederom een sterke washington echt geweldig.

avatar van gotti

Vreselijk.

Beroerd, moralistisch en voorspelbaar scenario. Storende cameravoering en montage. Wanneer leert Scott nou eens een verhaal zonder al die fratsen te vertellen.

Halverwege ook maar afgezet, na de zoveelste diepe zucht.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

gotti schreef:

Vreselijk. 0,5*

Behoort 'Man on Fire' echt tot een van de slechtste films die je ooit hebt gezien?

avatar van gotti

Als een film me een uur lang alleen maar op de zenuwen weet te werken, ja.

Komt nog bij de Scott al jaren hetzelfde trucje doet en men er steeds opnieuw intuimt. Ik krijg iig hoofdpijn van dat hysterische gedoe...

avatar van Jackson07

Jackson07

Veel mensen zullen het wel met mij eens zijn, en veel misschien ook niet. Maar Denzel Washington is voor mij de beste acteur die er is, zo overtuigend, mijn favoriete acteur aller tijden.

En de Film, top!!!! Actie, drama, spanning alles komt aan bod, gewoon een steengoede film, die iedere filmliefhebber in zijn kast moet hebben. Cijfer: 4,5

Pastichio Rocker

Ik vind mezelf wel een filmliefhebber maar deze troep komt mijn huis niet in.

avatar van Day-V

Day-V

Pastichio Rocker schreef:

Ik vind mezelf wel een filmliefhebber maar deze troep komt mijn huis niet in.

En dan heb jij Blade Runner op 1, dat was pas saai :/

Vind jij. Ik zie Man On Fire dit in ieder geval nog niet doen:

Despite the box office failure of the film, it has since become a cult classic. Blade Runner has been hailed for its production design, depicting a "retrofitted" future.The film is credited with prefiguring important concerns of the late 20th and early 21st centuries, such as overpopulation, globalization, climate change and genetic engineering.

It remains a leading example of the neo-noir genre.

Blade Runner's dark style and futuristic design have served as a benchmark and its influence can be seen in many subsequent science fiction films, anime and television programs. Blade Runner continues to reflect modern trends and concerns, and an increasing number consider it one of the greatest science fiction films of all time.

Blade Runner was selected for preservation in the United States National Film Registry by the Library of Congress as being "culturally, historically, or aesthetically significant". In 2007, the American Film Institute named it the 97th greatest American film of all time in the 10th Anniversary edition of its 100 years... 100 Movies list.

En nu jij weer.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vind jou anders ook niet redelijk.. dat deze film niet je smaak is en je niet kon boeien tot daar aan toe.. maar 0,5 geven is gewoon niet redelijk.. er zijn duizenden films die velen malen slechter zijn dan deze..

Mescaline schreef:

Ik heb (elders in het topic) duidelijk uitgelegd waarom ik die 0,5 heb gegeven.