Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Man on Fire
"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."
De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...
John W. Creasy
Mariana Garcia Guerrero
Daniel Sanchez
Victor Fuentes
da_smak
Niet dat het wat uitmaakt maar zo te zien vind Tarantino zelf deze film ook geweldig klik. Of iemand heeft met photoshop zitten spelen
Vriendjes politiek! Weet je nog wie het scirpt van True Romance had geschreven?
ROX
Een heerlijke kei- keiharde recht voor zijn raap actie-film die niet gaat vervelen.
Een verhaal als dit is waarschijnlijk de laatste twintig jaar al honderd maal verfilmd: Een ex-commando die diep in de shit gezeten heeft, ziet dat zijn leven weer waarde krijgt door een ander persoon, dat andere persoon wordt vermoord of ontvoerd en de commando gaat uit wraak achter de daders aan en die leggen dan een voor een het loodje.
Ondanks het cliche-verhaal van Man on Fire blijft de film boeien. Naar mijn mening is dit voor vijftig procent te danken aan Denzel washington, hij speelt de donkere ex-commando die zich avond na avond niet alleen dood wil zuipen, maar ook een zelfmoordpoging onderneemt om dat zijn geweten hem parten speelt. Nadat hij weer een zaak gevonden heeft om voor te leven bloeit hij op en laat zelfs de drank achterwege. Die zaak wordt gespeeld door Dakota Fanning die werkelijk als een volwassene acteert. Minder vond ik dat deze inleiding aan het wraak verhaal te lang duurde, de sentimenten waren soms iets te nadrukelijk en te lang aanwezig.
Verder is het Scenario, Mexico natuurlijk een geweldige achtergrond om een dergelijk verhaal te vertellen en de actie wordt op een spectaculaire wijze steeds goed in beeld gebracht. Ook zaten er in deze film een aantal geslaagde one-liners in deze film die je niet snel zal vergeten. Kortom, zeker de moeite waard.
tomahawk1973
Zeer spannende goede sterk film die geen minuut verveeld of langdradig wordt ondanks zijn lengte van de speelduur.Een echte aanrader.
hannie84
Ik heb WEL wat met Denzel Washington. Ik vind het echt een hele goede acteur, ook in deze film vond ik hem weer heel goed.
Dat meisje kan ook goed acteren voor dr leeftijd zeg!
Verder is het een film die heel erg op je gevoel inspeelt. ik weet zeker dat veel mensen een traantje wegpinken op het einde. Ik kreeg ook even een brok in mijn keel. Echt een hele mooie film!
HiLL
Zooo keihard was ie niet toch..
kwanduwiggeltje
Ik heb er net naar zitten kijken en ik heb heel veel met denzel wassington en deze film vind ik dus echt een TOPPERTJE echt keihard en emotioneel vond ik hem ook verder vind ik pita het meisje ook waanzinnig goed spelen een dikke 5* ook voor mij
kevin_vs
Ik vond dit een zeer goede, leuke maar toch ook wel zielige film maar ik snap 1 dingetje niet: op het einde word Denzel W meergenomen, waarom??? ze hadden hem toch ook gelijk neer kunnen knallen???
Ik had de film al even thuis liggen, maar vorig weekend had maar eerst tijd om hem te zien. Dit is gewoon één van de beste films die ik de laatste tijd gezien heb. Tony Scott is geweldig als regisseur; Denzel, Marc en Christopher zijn geweldige acteurs en zelfs het verhaal (ook als is het idee al zoveel keer verfilmd) blijft heel de film overeind. Een aanrader voor liefhebbers van het genre. 5 sterren zonder pardon
Dumann
De deal was dat o.a. hijzelf werd geruild voor het meisje.
Waarschijnlijk werd hij meegenomen om bewerkt te worden met wat scheermesjes etc, je kent het wel...
patat zouk zo zeggen. Tony Scott's meesterwerk.
denzel washington is prachtig in de rol van creasy. en ook zo'n sterk verhaal.
prachtig in beeld gebracht en mooie muziek.
patat! 4 sterren.
inquestos
Matig filmpje. Verwachte er destijds eerlijk gezegd ook niet zo heel veel van, en dat was achteraf gezien terecht. Voorspelbaar , slecht (standaard) verhaal, totaal niet realistisch, matig/redelijk acteerwerk, etc. Zwaar overgewaardeerd op dit forum. Als dit de beste film is die je tot nu toe hebt gezien, zul je nog heel wat leuke avonden hebben met betere films...
Dumann
Als je dit een matig filmpje vindt, dan heb je niet alle films van de laatste tijd bekeken
Tussen alle rotzooi van het laatste moment viel me op dat deze toch nog redelijk goed was =)
Nieke
Eindelijk helemaal uitgekeken!
Wederom een sterke Denzel, en ik kan me geen betere kleine actrice voorstellen dan Dakota. Tegenwoordig wel overal te bekijken natuurlijk...
Een sterke film die het voor een groot deel heeft van de shots, ongelooflijk mooi gedaan. Er liep trouwens een tijdje terug op TMF (België) een stukje over hoe het allemaal is gegaan. (Misschien ook bij de extra's). Knap.
Een verdiende 3.5*, misschien eerst het origineel eens bekijken om te zien of die stem nog hoger kan.
predator
- 1954 stemmen
Superrollen van Dakota en Denzel. Inderdaad word je zo af en toe helemaal tureluurs van de snel wisselende camerashots, maar absoluut noodzakelijk voor de film, om de innerlijke onevenwichtigheid bij de hoofdpersoon aan te geven.
Ik vond 'm wel iets aan de lange kant, maar erg indrukwekkend.
predator
- 1954 stemmen
Heer, vergeef het hen, want ze weten niet beter.............
doscer
Geweldige film, heb hem gisteravond gekeken.
Fanning is zeer sterk. Dat zo een jong meisje al zoiets kan presteren.
En natuurlijk de keiharde wraakacties. Heb van begin tot einde van deze film genoten.
4.5 ster, omdat het helaas nog net geen meesterwerk is.
Daylightfading
Super film! Denzel washington was al top, maar wat Dakota presteerde.. geen woorden voor
Naomi Watts
Goede film. Een sterke Denzel en een magistrale Hannah (Dakota Fanning red.). Goed uitgewerkt verhaal, de ontwikkeling tussen de Creasy-Pita band werd goed en mooi weergegeven alleen toch blijf ik bij een Tony Scott film erg moeite hebben met het camerawerk en vind in zijn films de settings ook heel erg saai maar dat kan aan mij liggen. Maar de bandontwikkeling tussen Creasy en Pita vond i kerg sterk en is voor mij ook het grootste pluspunt van de film.
Ongelooflijk dat Hannah pas in deze film de credit kreeg voor een veelbelovende actrice, voor mij had ze dat al bewezen in 'I Am Sam'.
Ik wou hier best een 4,5 voor geven maar het camerawerk haalt daar toch een halve ster vanaf.
Poenie
Dees was echt ontroerend en spannend tegelijk!!!!
Toen ik deze ging bekijken met mn vriend in de cine was het toch allesbehalve van wat ik ervan had verwacht.. Zo'ne stomme actie, vechtfilm gelak alty haddek verwacht
ma echt, i can't wait to see him again!!!!
Naomi Watts
Nachtje over geslapen. Gewoon een 4,5 en een plek in mijn persoonlijke top10. Zelfs het sporadisch terugkomende irritante camerawerk kan daar niks aan veranderen.
markiemark73
zeer goede film, eindelijk na jaren is er weer een meesterwerk gemaakt.
indrukwekkend hoe die band tussen het meisje en Creasy op gebouwd wordt. en de film wordt na een tijdje ook zeer spannend.
Een 4.5 * ster waard en daar ben ik al niet zo gul mee.
nLs^
zalige film, zoals "Poenie" al zei, ontroerend en spannend tegelijk en ook de band die versterkte was echt mooi, Pita was een schatje
, zo sweet
ik een dikke 5 en 2e in top 10
opa_paul
Ik heb de film twee weken terug gezien en vond 'm best wel goed. Ik heb voor het eerst bij een film alle (15) pagina's gelezen om eens te kijken wat er over gezegd werd. Er vallen me een hoop dingen op. 't leukste wat ik terug las vond ik nog wel: het verbod voor epileptische patienten bij het kijken van de film, omdat ik hier zelf ook al aan dacht en het gewoon zo irritant gefilmd is enz. Maarja daar is al zat over gezegd.
En ja DW en alle acteurs: prima, ... verhaal: vrij standaard, ...muziek vrij irritant, enz enz.... MAAR
Het belangrijkste wat ik kwijt wil is dat ik de film laatst heb uitgeleend aan iemand die de film op een heel andere manier heeft gekeken. Ik heb het zelf allemaal niet zo opgemerkt maar hij heeft m blijkbaar beter gekeken dan ik.... -of er teveel achter gezocht-.
De film gaat volgens hem/mij ook heel veel over geloof. En er zijn ook een hoop vraagtekens bij de film. Bijvoorbeeld waarom creasy nou op het einde vrijwillig in de auto stapte, waar slaan de littekens op zijn hand op, de kogel die blokkeerde bij de zelfmoordpoging, het meisje die hem het hangertje gaf, de non die het met creasy had over geloof, dat hij eigenlijk had moeten overlijden aan zijn verwondingen enz enz.
Hieruit zou je kunnen opmaken dat er meer achter de film zit dan je denkt. De littekens waren ouwe kogelgaten van vroeger. Je ziet ook dat de bad-guys hem willen neerschieten op het einde, maar het niet doen zodra ze de littekens zien. Het waren geloof ik 7 kogelgaten. Dwz dat hij eigenlijk al 7 keer neer is geschoten terwijl hij zijn hand voor zijn hart houdt. Volgens een bepaald geloof waarop de film is gebaseerd, heeft een engel 7 levens. Hij had eigenlijk al dood moeten zijn toen hij neergeschoten werd bij de ontvoering. Dit overleefde hij maar balanceerde wel op het randje van de dood. Toen hij het meisje redde, had hij zijn doel berijkt. Hij mocht nu overlijden en is vrijwillig in de auto gestapt. Daar zegt hij geloof ik ook dat hij nu naar huis gaat ofzoiets. En toen hij zelfmoord wilden plegen mocht dit niet gebeuren. Misschien heeft hij in zijn leven al 7 keer zoiets meegemaakt en nog nooit 'het juiste gedaan'
De hele fuckin film is zo geheimzinnig... waar kenden cristopher walken en creasy elkaar van, waarom veranderde hij door dat ene meisje, waarom stopte hij met drinken enz enz enz.
Ok ik geef toe dat het allemaal gruwelijk ver gezocht is. En dat ik er lang over gediscussieerd heb voordat ik er iets van geloofde. Maar ik denk dat als je vanuit deze richting naar de film kijkt en een beetje ruimdenkend kijkt, je veel meer voorbeelden uit haalt mbt 'het geloof complot/engel gedoe' enz
Ik ben van plan de film nog eens te kijken en echt eens goed na te denken. mss klopt er echt iets van en klopt het met de geloof-bijbel-judas-verhalen.
Ik heb me nou toch geen slechte naam gegeven hier he? hahaha... fuck it.. ik ben vast de lul... maar ik heb de hele fuckin theorie nie bedacht
Naomi Watts
De kogel die blokkeerde lijkt mij logisch. Te vroeg doodgaan bestaat niet, het is je tijd om te sterven of het is niet je tijd om te sterven. Bij Creasy was dat niet het geval op de tijd dat hij zelfmoord wou plegen. Zijn leven inruilen voor dat van Pita liet ook maar weer zien hoe zij toch zoveel indruk op hem heeft gemaakt en hij zijn leven voor haar zou willen geven. Hij stopte met drinken omdat Pita hem de mooie kant van het leven weer liet zien. Voor haar zou hij alles doen, hun liefde is prachtig geschetst en 1 van de meest diepgaande uit de filmgeschiedenis. Ook erg mooi emotioneel gespeelt door Fanning.
Dit is wat i ker van maak maar ben het er totaal mee eens dat de film meer diepgang heeft dan dat de meeste kijkers denken.
josje
Jongens, wat een discussie. Het lijkt me toch duidelijk dat dit toch wel één van de beste actiefilms van dit jaar is. Dit zijn de films waar ik van hou.
Hij krijgt geen 5 punten van , maar een 4,5
Georganiseerde bendes, gevangenissen en eventueel een aantal drugsdealers, dat maakt een film altijd interessant.
Heeft iemand nog aanraders voor me?

Groot fan van 'Man on Fire' van Tony Scott? Netflix werkt aan nieuwe verfilming

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott morgenavond te zien op televisie

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott vrijdagavond (1 november) te zien op televisie

Deze ijzersterke misdaadfilms vind je alleen op Prime Video

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
mexicociagebaseerd op boekmexico city, mexicoontvoeringdagboekbijbelbodyguardremakewraakstuffed animalcell phonealcoholischgrenade launcher ontvoering van kinderenbloodshedswim meet corrupt coploose adaptation